Autor Wątek: ***Ewelina i Paweł*** czyli od 3.10.2009 Państwo K.  (Przeczytany 44403 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ada1988

• Chuck Norris
Odp: ***Ewelina i Paweł*** czyli od 3.10.2009 Państwo K.
« Odpowiedź #30 dnia: 15 Października 2009, 11:12 »
Pewnie radośc na buźkach tych biednych dzieci byla nie do opisania :)

figurka jest wspaniała :)

to ja juz nie moge się doczekać foteczek :skacza:

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #31 dnia: 15 Października 2009, 14:21 »
O kurcze, mam nadzieję że jeszcze natraficie na piękną pogodę by sesja się udała! A może akurat będzie niedługo pięknie, pojawi się cudna złota polska jesień? :) Bądźcie dobrej myśli! :)
Ale fajne kubki ;D No i to super, że goście się spisali - ja z naszych też jestem bardzo zadowolona :) Nie mogę się doczekać fotek :)
A jeśli chodzi o paczki dla dzieciaczków, to wręczaliście im je osobiście, widzieliście się z dziećmi? Czy tylko z dyrekcją?

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
« Odpowiedź #32 dnia: 16 Października 2009, 10:09 »
Jestem i ja Ewelinko :-* :-* :-*

Offline kasiatomusia

• użytkownik
  • **
  • Córeczka Martynka już z nami:*
  • data ślubu: 25.04.2009
« Odpowiedź #33 dnia: 16 Października 2009, 13:02 »
Jak na razie zapowiada się śliczna relacja. Ślicznie wyglądaliście!! Dużo miłości na Nowej Drodze życia!!! :-*
Będę śledzić relacyj kę. A tak nawiasem też od niedawna jestem z Krakowa:) Pozdrawiam serdecznie!

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #34 dnia: 16 Października 2009, 13:23 »
Ewelinko a Ty gdzie nam umknełaś ???
zapomniałaś o nas ???
ja tu z utęsknieniem wypatruje foteczek i nie ma :(

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #35 dnia: 16 Października 2009, 14:58 »
Ewelinko Miłego weekendu Kochana :))

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
  • data ślubu: 03.10.2009
« Odpowiedź #36 dnia: 16 Października 2009, 16:44 »
Piątek 2.10.2009
W dużej mierze Wam go opisałam w odliczanku, więc teraz napiszę to co przyszło mi jeszcze na myśl.
Dzień początkowo płynął leniwie... byłam z bratem na zakupach, takich zwykłych, do domu. Bo na ślub to już wszystko było...tak przynajmniej wtedy myślałam.
Martwiłam się, bo dzień był zimny, deszczowy, niebo zasnuwały ciemne chmury i wiał wiatr. Patrząc za okno myślałam tylko o tym, że jeśli to się nie zmieni to w sobotę zmarznę. A było już zbyt późno żeby wykombinować jakieś futerko czy płaszczyk. Jeszcze gdyby to było duże miasto byłaby szansa....
Pracownicy taty robili porządek ze służbowych rzeczy na podwórku, odstawiali samochody służbowe do myjni, aż w końcu dopomnieli się o Pannę Młodą i zaczęli robić koronę (bramę). Najpierw zrobili konstrukcję, potem przypięli liście aż wreszcie zamontowali do bramy wjazdowej. Efektu końcowego nie widziałam, czyli wieszania niespodzianki (zobaczycie na fotkach), ponieważ byłam zrobić paznokcie.
Koło południa ustroiłyśmy z mamą koszyczek na rożki i zrobiłyśmy same rożki - właściwie to zrobiła je mama, bo ja chciałam przedobrzyć i kombinowałam. Wsypałam też od razu na dno do każdego ryż i pozostało tylko czekać aż jutro Młody przywiezie płatki.
Od godziny 14-stej była u nas w domu Ela - dziewczyna mojego brata, czyli drużbowa, pomagała w sprzątaniu domu, krojeniu ciasta, prasowaniu - wszystko to w związku z postrzałem kręgosłupa mojej mamy, która nic zrobić nie mogła. Z tego też powodu nawet na weselu tańczyć nie mogła.
Prasowałyśmy welony, układałyśmy sukienkę, przygotowywałam pończochy, biżuterię i resztę w jednym miejscu, czyli w pokoju gdzie jutro miałam stać się piękną Panną Młodą. Z każdą godziną miałam coraz większy stres. Rodzice też się stresowali, były małe spięcia, bo każdy chciał coś innego, coś lepiej. Tata z bratem odbierali jeszcze chleb wiejski, smalec i wyroby na wiejski stół i musieli to wszystko zawieźć na salę, czyli jakieś 35km w jedną stronę.
O 19-stej myślałam o tym, że właśnie stroi się mój kościół - wierzyłam, że moja imienniczka ustroi go ładnie, mimo że nie widziałyśmy się. Była to córka właścicieli Zajazdu gdzie mieliśmy wesele.
Około 20-stej przyjechała też córka koleżanki mojej mamy i przywiozła ustrojony obraz, ma zdolności do takich kokardek, bo mnie to się ręce trzęsły.
Wieczorna prognoza  pogody nadal nie była optymistyczna, ale P. wciąż mi przez tel. powtarzał że będzie dobrze. Mimo że czarne chmury zasłaniały księżyc i nie widać było żadnej gwiazdki zwiastującej ładną pogodę.
Około 21:30 wzięłam kąpiel, potem łyknęłam tabletkę na sen i około 22:30 już spałam.
Nie miałam koszmarów, dzięki tabletce spałam spokojnie i obudziłam się dopiero po 8 godzinach, czyli o 6:30. Wyspana i gotowa do swego pięknego dnia - by zostać żonką. Z niecierpliwością rzuciłam się do okna i zobaczyłam … słonko i brak ciemnych chmur :) zaczęłam wierzyć, że będzie dobrze, choć tak naprawdę nie czułam jeszcze że to mój ślub, że to ja jestem Panną Młodą.

Z opisywanych tu zdarzeń mam tylko fotkę bramy, i to już z soboty, bo z balonami.
Cdn.

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #37 dnia: 16 Października 2009, 16:57 »
Brama, w tle domki szeregowe naprzeciw domu rodziców
« Ostatnia zmiana: 6 Lipca 2011, 13:37 wysłana przez .:Anka:. »

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #38 dnia: 16 Października 2009, 17:03 »
łał :) fajna ta brama :) jaka wielka :)

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #39 dnia: 16 Października 2009, 17:15 »
moniq, Mysikróliczek, katrishja, izabelle13 :hello: :hello: :hello: :hello: Witam i Was w relacji

kasiatomusia - Witam w Krakowie :)
Niestety nie widzieliśmy się z dzieciakami :( bardzo chciałam zobaczyć ich reakcję, ale z drugiej strony... pewnie bym się rozkleiła więc może to i lepiej.
Jeśli chodzi o moje zniknięcie to: wczoraj zrobiłam zdjęcia a dziś rano wyciągnęłam męża do Urzędu. Wymeldowałam się ze swojego mieszkania, zameldowałam u niego i złożyłam wniosek na nowy dowód :) ma być na 16.11, ale mogę w necie śledzić jego losy, bo może będzie wcześniej. Strasznie dużo tych załatwień zmianowych... potem jeszcze Skarbówka, bank i zakład pracy. Coś jeszcze?

Foteczki mam dopiero od momentu kiedy przyjechał mój kuzyn, czyli trochę po Panu Młodym, bo wcześniej nie miał kto robić, tylko fotograf a wiadomo, że otrzymanie fotek od niego wstrzymuje plener.

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #40 dnia: 16 Października 2009, 17:20 »
no super ta brama :)

taka wielka chyba trzeba było się nie źle napracować przy niej :)

Offline Castia

• Chuck Norris
  • totalnie zakochana
  • data ślubu: sierpień 2009
« Odpowiedź #41 dnia: 16 Października 2009, 17:29 »
brama pokaźna!!  ;) :-* :-* :-*

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #42 dnia: 17 Października 2009, 00:54 »
ale wielka brama :o

Offline kaarolinka

• ciekawska
  • uzależniony
« Odpowiedź #43 dnia: 17 Października 2009, 10:22 »
fajna ta brama :)
sobotnie :-* :-*

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #44 dnia: 17 Października 2009, 16:03 »
Ewelinko co tam jeszcze?  :D Prosimy dalej :)

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #45 dnia: 17 Października 2009, 20:14 »
Jako że wstałam wcześniej niż miałam w planie, to na spokojnie zjadłam śniadanie, ubrałam się i czekałam na moją kolej wyjazdu do fryzjerki. Mama miała czesanie o 8-ej. W międzyczasie obserwowałam niebo (na szczęście póki co zaczynało być słonecznie) i pakowałam do torby wszystko to co nie będzie mi już potrzebne, żeby po powrocie mięć czas na ubranie. Poza tym wiedziałam, że jak wrócę to po domu będzie już biegał fotograf...
O 8:20 brat zawiózł mnie do fryzjerki, a tam istny sajgon... jakaś panna młoda, jej świadkowa i moja mama... Musiałam chwilę czekać, fryzjerki uwijały się jak w ukropie, a ja zaczynałam się denerwować, że mi się wszystko opóźni i potem nie zdążę przed przyjazdem Młodego...
Ostatecznie opóźnienie było 20 minutowe jak zaczynałyśmy mycie włosów a jak kończyłyśmy fryzurę to tylko 10 minut byłam spóźniona na makijaż.
W trakcie czesania zadzwonił Młody... powiedział, że mam śliczny bukiet i jak to ma być z tymi podpinkami... Z bukietu się ucieszyłam, że ładny, ale potem... było małe spięcie o tym kto ma jechać z nami limuzyną... wiele razy to ustalaliśmy, ale wciąż wszystko się zmieniało, w rezultacie wolał oddać słuchawkę swojej mamie. Dopytałam jeszcze tylko czy wszystko wzięli. Tak oto zupełnie nie wiedziałam co mi na głowie zrobiono, bo byłam zaaferowana rozmową, ale podobało mi się :) Ładnie wyglądał balejaż i nie dostałam dużo lakieru, więc włosy nie były super sztywne. Fryzjerka wpięła mi kwiatek i krótki welon, powiedziała jak wpiąć długi welon, pobrała 50zł i poleciałam. Pod budynkiem czekał mój brat, samochodem do kosmetyczki to było jakieś 3 minutki. Jechałam, patrzyłam na siebie w lusterku, widziałam welon i wciąż nie wierzyłam że to ja jestem Panną Młodą.
O 10:15  zasiadłam na stołeczku do makijażu. I powiem Wam, że u kosmetyczki było przyjemniej, bo była cisza i spokój, byłyśmy tylko we dwie, nie chodziły suszarki do włosów - troszkę opadły ze mnie emocje nagromadzone u fryzjerki.
Bałam się trochę, że długo nam zejdzie przez moje łzy. Moje oczy są bardzo wrażliwe, jak się im coś robi gdy są otwarte i na próbnym miałyśmy z tym problem. Ale pani Agata wymieniła pędzelki, i moje oczy to odczuły.
Z każdą chwilą miałam piękniejszą buźkę i co jakiś czas zerkałam w lusterko i miałam ocenić czy chcę cieńszą kreskę na oku, czy ciemniejsze cienie, jaki błyszczyk itd.
Z każdą chwilą czułam się coraz bardziej jak księżniczka, do końca nie wierząc że to mój ślub - nie wiem dlaczego tak było. Byłam wzruszona swoim widokiem i nie mogłam się doczekać kiedy mój przyszły małżonek mnie zobaczy. O 11:15 dostałam smsa od niego że zgodnie z planem wyjeżdżają właśnie z Krakowa. Pomyślałam, że to już tylko 1,5 godziny i się spotkamy, a ja jeszcze w proszku....
O 11:25 wyszłam z saloniku i brat zawiózł mnie do domu.

cdn.

Przepraszam że Was zanudzam, ale niestety z tych etapów nie istnieją zdjęcia które mogłabym Wam pokazać. Mogę tylko opisać to co czułam i myślałam.

Offline agairish

• Chuck Norris
  • Nasz aniołek 10t3d (9.07.10) godz. 13.15 [ * ]
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #46 dnia: 18 Października 2009, 01:57 »
Nie zanudzasz, ale ja czekam na część z fotkami ;)  ::)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #47 dnia: 18 Października 2009, 11:26 »
Ja tez czekam na fotki :)))

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 18 Października 2009, 15:11 »
Fajnie, że chociaż czytasz, apetyt rośnie na fotki ;D

Buziaczki  :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 18 Października 2009, 17:40 »
Nie zanudzasz nas! :) Fajnie jest tak poopisywać swoje wspomnienia :)
No i piękna brama, postarali się, nie ma co! :)

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #50 dnia: 18 Października 2009, 20:42 »
Wiem dziewczynki, że czekacie na fotki. Naprawdę bardzo chciałabym pisać relację już z nimi, ale nie mam ich od fotografa. Na najbliższy weekend zapowiadają ładną pogodę, więc jutro idziemy do fotografa się umówić na plener :) trzymajcie kciuki.
Sama już nie mogę się doczekać zdjęć - obiecuję Wam że jak już je będę miała to Was nimi zasypię i wynagrodzę to, że teraz tylko piszę. Dzięki Wam za to że to w ogóle czytacie... :)
A do momentu gdzie mam fotki od syna kuzyna jeszcze kawałeczek.

Brama będzie widoczna na innych fotkach w całej okazałości - fakt, też jestem z niej dumna, wielka była a sąsiedzi przez 2 dni mieszkali przy firankach..hihihi najpierw w piątek jak była brama robiona a potem od rana w sobotę jak widzieli co się dzieje od rana :)

Powiem Wam, że wczoraj było małe świętowanie 2 tygodni po ślubie :) wspólne oglądanie filmu, wylegiwanie się przed tv ze wspólnie zrobioną sałatką, a potem toast i masaże olejkami.... :) cudna 2tygodniówka.

Offline matrix0007
  • maniak
  • data ślubu: 13.08.2011
« Odpowiedź #51 dnia: 18 Października 2009, 23:48 »
gratuluję wczorajszym 2 tygodni :-*

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #52 dnia: 19 Października 2009, 09:12 »
świetna ta brama :)
 czekamy na dalsze fotki :)
[/url]
[/url]

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #53 dnia: 19 Października 2009, 09:38 »
oj to milutko, ze spedziliscie ta dwutygodniowke tak fajniutko :)) my sie tez czesto wylegujemy razem i cos wcinamy albo ogladamy :) przewaznie w niedziele po obiedzie :P

Offline madzia_n

• Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 19 Października 2009, 16:44 »
Super, że tak miło spędziliście 2 tygodnie po ślubie :)

Offline kasiatomusia

• użytkownik
  • **
  • Córeczka Martynka już z nami:*
  • data ślubu: 25.04.2009
« Odpowiedź #55 dnia: 19 Października 2009, 16:48 »
Fajna ta brama ! Taka niespotykana :) A pogoda na plener właśnie coś w Krakowie się popsuło. Życzę słonecznej pogody na sesje!!!! Pozdrawiam gorąco!

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #56 dnia: 19 Października 2009, 16:56 »
Oj tak, wspaniale tak świętować rocznice, i te duże, i te małe :-) Pozdrawiam!

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #57 dnia: 19 Października 2009, 20:12 »
ojjj tak bardzo miło świętować nawet takie malusieńkie rocznice :)

no to nie pozostaje nam nic innego jak czekać a wiadomo cierpliwość popłaca :)

Ewelinko  :-* :-* :-*

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
« Odpowiedź #58 dnia: 19 Października 2009, 20:15 »
Witajcie poniedziałkowo :)

mam dla Was 2 wiadomości: dobrą i złą. Dobra jest taka, że będąc dziś u fotografa dostałam wstępną płytę z fotkami, nie są jeszcze całkowicie obrobione, ale zawsze to coś.
Zła jest taka, że o 4 rano wyjeżdżam służbowo do Bydgoszczy.... :( i nie wiem czy uda mi się kontynuować relację w środę czy dopiero w czwartek.

Ale dość gadania - trochę długo wyczekiwanych fotek.

Na początek mój tatuś, który podczas mojej bytności u kosmetyczki wieszał balony na bramie, a wygląda jakby sadził drzewko hihihi
Potem brama w całej okazałości
Poprzednią część zakończyłam na tym jak to mnie brat do domu przywozi... oto dowód fotograficzny
« Ostatnia zmiana: 6 Lipca 2011, 13:38 wysłana przez .:Anka:. »

Offline ada1988

• Chuck Norris
« Odpowiedź #59 dnia: 19 Października 2009, 20:32 »
aaaaaa to witam Cię serdecznie w Bydgoszczy :D (tak prawie)
(to tak jak byś czytała to jutro)