Autor Wątek: Heavy Metal Baby \m/  (Przeczytany 16070 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
Odp: Heavy Metal Baby \m/
« Odpowiedź #210 dnia: 8 Stycznia 2011, 13:36 »
Aniu ale przynajmniej Ci tak szybko z ubranek nie wyrasta. Ja chyba będę zmuszona do zakupu trzeciego kombinezonu zimowego :P
A drugi plus to mniej dźwigania... Ja sobie wcale nie zazdroszczę słusznej wagi mojego dziecka ;)

Offline anusiah
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #211 dnia: 8 Stycznia 2011, 14:09 »
wiem wiem ika, tylko ja się martwię, że ona tak słabo przybiera - jest niejadkiem po prostu.... ::)
badania porobione i niby wszystko ok, na szczęście... :)

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #212 dnia: 8 Stycznia 2011, 14:21 »
ika zartujesz chyba to Ty kombinezon na 68-74 i teraz na 80 bys miala?

Offline ika3w

• Ilona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.08.2008r
« Odpowiedź #213 dnia: 8 Stycznia 2011, 19:11 »
mikoala dokładnie tak. Najpierw kupiłam 74, ale że w połowie października było już zimno a ten 74 był dużo za duży to kupiłam 68. W tym 68 pochodził przez listopad. Teraz ten 74 jest jeszcze OK ale ciężko mi już rączki wkładać a to przecież do marca conajmniej trzeba w zimowym chodzić ::)

Offline mikoala

• Chuck Norris
« Odpowiedź #214 dnia: 9 Stycznia 2011, 14:52 »
No to ja sie przyznam ze w listopadzie kupilam  kombinezon odrazu 80 i chyba wystarczy na zime. Jak jest cieplej temperatury na plusie to zakladam kurtke w rozmarze 74 i cieplejsze spodnie. DOstalam kombinezon na 68 ale w polowie października to na styk go ubieralam raz i na tym sie skonczylo.

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #215 dnia: 9 Stycznia 2011, 23:27 »
Co tam słychać? :)

Offline zupcia

• uzależniony
  • data ślubu: 23.05.2009
« Odpowiedź #216 dnia: 11 Stycznia 2011, 16:38 »
Aniu dziewczynki zawsze są drobniejsze :) My też mamy zgrzyt z fotelikiem (my mamy do 13 kg) bo nasz grubasek ubrany w kombinezon wchodzi do fotelika na wcisk i wygląda jak terminator :) Głową nie wystaje ale nogami tak i jadąc odpycha się od siedzenia i jeśli nie zaśnie to sobie całą drogę sprężynuje. Poza tym niewiele nam zostało do 13 kg. Są foteliki od 9 kg ale dzieciaczek musi już dobrze siedzieć z tego co się zorientowałam więc jeszcze chwilkę poczekamy.

Nam Mały wyrósł z jednego kombinezonu, był na 68 i dostaliśmy w spadku ale był świetny. Na chrzciny kupiliśmy kombinezonik - śpiworek ze sporym zapasem i nadal nam służy ale jest na polarku i dodatkowo ma wypełnienie i jest dosłownie na trzaskające mrozy. Zakładaliśmy tylko bodziaka a Mały i tak był spocony więc odkąd nie ma mrozu przeszliśmy na kurteczkę i wszyscy jesteśmy zadowoleni, Mały nie ryczy przy ubieraniu, ma luźniej w wózku i foteliku i nie jest taki zgrzany. Kurteczka jest na 68 a mamy jeszcze spory zapas, jednak rozmiary są bardzo nierówne.

Wczoraj byliśmy na spacerze, ale było super! W końcu słońce! Mama pomogła mi znieść wózek i wykorzystaliśmy piękną pogodę :) Mam nadzieję, że nie napada już tyle śniegu, kiedyś Wam pisałam, że mamy klatkę schodową na wysokości piętra i tym samym wysoki podjazd do klatki. W trakcie zimy cały śnieg ze schodów był zgarniany właśnie na podjazd dla wózków i jeszcze tam zalega więc zimą z wózkiem nie jest łatwo. Mareczek oglądał świat z takim zainteresowaniem że opuściłam mu budę i podniosłam poduchę żeby nie ukręcił sobie głowy :) Jechał śmiejąc się do nas aż po kilkunastu minutach zasnął. Nasza gondola jest już na styk więc lada chwila i przesiądziemy się do spacerówki.

Offline anusiah
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #217 dnia: 11 Stycznia 2011, 18:06 »
My też śmigamy na swieżym powietrzu - choć często mi się nie chce i siedzimy na tarasie ;D ;D ;D
A spacerówkę użytkujemy ze 2 tygodnie już i jest super. Mała wszystko widzi  ;)

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #218 dnia: 12 Stycznia 2011, 01:39 »
beatko czemu zniklas z 28 dni>?

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #219 dnia: 19 Stycznia 2011, 22:31 »
Nie ma to jak spacerki z dzieckiem w tak piękną pogodę jaka była w ostatnie dni :)

Offline zupcia

• uzależniony
  • data ślubu: 23.05.2009
« Odpowiedź #220 dnia: 22 Marca 2011, 17:22 »
Cześć dziewczynki, witam po długiej przerwie :)

Ja tak z innej beczki.  W czwartek idę na rozmowę o pracę. Ubiegam się o stanowisko kierownika sklepu (odzież). Zostałam poproszona o zarezerwowanie 4 godzin gdyż najpierw odbędą się „zajęcia grupowe” a potem rozmowy indywidualne. Stawiam, że czeka mnie assesment center. Czy któraś z Was brała w czymś takim udział i może się podzielić swoimi doświadczeniami?

Morgan
  • Gość
« Odpowiedź #221 dnia: 24 Marca 2011, 03:12 »
Beatko zostawilam Ci wiadomosc na 28dniach :)

Offline anusiah
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #222 dnia: 23 Maja 2011, 22:49 »
Wszystkiego najlepszego z okazji Rocznicy ;D