zaba a jaki masz elektryczny? Ja też ściągam mleko od kilku miesięcy regularnie. Mam avent ręczny- strasznie mnie bolało ściąganie, wolałam sama ręcznie ściągać. I tak ściągałam dość długo, ale miałam aż odcisk na palcu i mięsień mnie bolał w dłoni:P
Wypożyczyć można nie tylko ze szpitala ale i od osób prywatnych laktatory kombajny szpitalne= zazwyczaJ MEdela- i to polecam w razie problemów kp. (średnio płaci się 7zł za dobę, ale trzeba kupić zestaw osobisty ok. 100zł)
Ja laktatora nie kupowałam, dopiero jak zaszły problemy... a nastawiona byłam na kp i nie liczyłam, że mogą być jakieś problemy. Kupili mi avent na szybko do szpitala, nie wiem czy nie żałuje, że nie byłam na to przygotowana. ale przynajmniej nie myślałam.. że np. mogę nie mieć pokarmu. Nigdy nawet przez myśl mi to nie przyszło, może dlatego zawsze mam full jedzonka dla Tadeuszka.
Żaba, jaki masz elektryczny? Ja Teraz używam Spectra 9, rewelacja, z akumulatorem, mały, możesz ściągać gdzie chcesz. Nie jesteś uwiązany na kablu. Ale kosztuje swoje.
selena, też miałam ostatnio zastój. |Może źle spałaś? coś ucisnęłaś? Różnie to może być. Warto też czasem przejść małą kurację Feminella Hereditum, działa cuda. A to probiotyk z wyizolowanego białka kobiecego. Gdy na początku drogi laktacyjnej miałam tak poranione sutki, nie chciały się goić... to mnie uratowało. Na zastoje i zapalenie też jest rewelacją. Trudno dostać.