Autor Wątek: salony slubne w Warszawie  (Przeczytany 42891 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aaaneta

• Chuck Norris
salony slubne w Warszawie
« dnia: 19 Grudnia 2005, 14:24 »
Mam nadzieje ze nie uprawiam kryptoreklamy, ale pomyslalam ze moze sie przydac.
Pozdrawiam i zycze owocnych lowów  :wink:
Aneta

ps. a moze odwiedzilyscie juz ktorys? podzielcie sie opiniami / wrazeniami

« Ostatnia zmiana: 6 Października 2008, 23:16 wysłana przez ela »

Offline Taptusia1
  • użytkownik
  • **
Odp: salony slubne w Warszawie
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Grudnia 2005, 23:50 »
Ja byłam w MADONNIE na Wilczej- obsługa niby miła ale sukienki są bardzo drogie, ceny zaczynają się od 2500zł. Jest jeszcze taki salon zaraz obok Stadionu X lecia były tam dwie suknie, które wpadły mi w oko i do tego jest możliwość wypożycznia.

Offline DODEK
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 22 Grudnia 2005, 09:56 »
ps. a moze odwiedzilyscie juz ktorys? podzielcie sie opiniami / wrazeniami

1. Demetrios:
Salon Slubny Susan Blanche
ul. adresy na priv! - Nie polecam dziewczyny na innym forum skarzyły sie na niedotrzymywanie terminu i problemy..... (salon działa od wielu lat i chyba panie uważaja że juz maja renomę) chociaz dały mi przymierzyć kilka sukien bez problemu.....

2. Susan Labo - Sincerity 2006
adresy na priv!polecam z całego serca  :serce:  kupowałam u nich suknię idealna obsługa od poczatku do końca.....
« Ostatnia zmiana: 13 Listopada 2008, 10:12 wysłana przez Maja »

27.08.2005 zostałam panią SZ.

Offline Molunia

• entuzjasta
« Odpowiedź #3 dnia: 27 Grudnia 2005, 21:54 »
ja byłam i nawet kupiłam w salonie madonny na wilczej, suknie drogie ale one w całej polsce są drogie bo sa po prostu fantastyczne i wykonane z super materiału. Obsługa REWELACJA a szczególnie p. Dominika ma świetny zmysł i wspaniale doradza

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 29 Grudnia 2005, 08:31 »
Cytat: "Molunia"
ja byłam i nawet kupiłam w salonie madonny na wilczej, suknie drogie ale one w całej polsce są drogie bo sa po prostu fantastyczne i wykonane z super materiału. Obsługa REWELACJA a szczególnie p. Dominika ma świetny zmysł i wspaniale doradza

ja tez bylam i wczoraj wplacilam zaliczke  :P a P. Dominika rzeczywiscie jest super

Offline Molunia

• entuzjasta
« Odpowiedź #5 dnia: 2 Stycznia 2006, 22:21 »
No to gratuluję, pewnie nasze sukienki teraz wiszą obok siebie :) bo ja jeszzce swojej nie odebrałam dopiero 2 tyg przed ślubem aby wszystko ładnie dopasować. Ale fajnie jest tam kupować prawda? Ja czułam się jak u koleżanek w domu na przymiarkach było zabawnie i wesoło a byłam tam pierwszy raz!

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 2 Lutego 2006, 13:23 »
salon Mariella
ul. Floriańska...
W-wa
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline EdytaW

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 23 Lutego 2006, 22:46 »
MYSTIQUE
Warszawa

a właściwie to nazywa się Tylko ONA wejście od Jana Pawła. Zamawiałam w zeszłym roku tam sukienkę. Miła obsługa ale tylko do momentu pierwszej przymiarki i poprawek. Sukienka wymagała drobnej poprawki ale przez dwa tygodnie nie zdołały tego zrobic, a jak przyszłam zmierzyc to poprawiły to w ciągu 10 minut. Poza tym nie umiały wziąźc dobrze miary.  :x

Rada dla dziewczyn, które zamierzają kupic sukienkę ślubną - pamietajcie jak pytają się w sklepie o termin ślubu to zawsze skłamcie ze jest 2 tygodnie wczesniej bo różnie bywa z ostatnimi przymiarkami i poprawkami.  :twisted:
« Ostatnia zmiana: 25 Listopada 2008, 09:51 wysłana przez Maja »

Offline Ktosia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 8 Czerwca 2006, 09:20 »
Ja zamówiłam suknię w salonie ADRIANNA przy ul. adresy na priv!. Miła obsługa, przystepne ceny.
 ich strona to: j.w.
Są to suknie szyte w Radomiu, czeka się ok. 2,5 miesiąca. [...]
« Ostatnia zmiana: 13 Listopada 2008, 10:11 wysłana przez Maja »
"Kocham i jestem kochana"...

Offline monia9000

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Czerwca 2006, 18:15 »
ja też mogę polecić Salon Susan Labo - tam kupiłam swoją suknię - bardzo miłe dziewczyny suknie piękne ceny przystepne

mogę też polecić Salon Angel na Targowe róg Okrzei tam też jest bardzo przyjemnie

Salon Promessa nie koniecznie  należy do przyjemnych miejsc musiałam swoje odczekać ale nikt nie raczył mnie nawet zapytać czy można mi w czyms pomóc wszytskie panie udawały że są zajęte
Rowniez w Białym Raju nikt nie raczył się mna zając musiałam sama poprosic o pomoc ale pani nie była zbyt szczęśliwa bo nie mogła dokończyc kawy

Susan Blanche - tam z kolei są dwie młode dziewczyny źle im z oczu patzry ale po krotkim czasie okazało się że sa miłe

życzę wam powodzenia w szukaniu
a i zapomniałabym o salonie Carmen na Jana Pawła - ładne suknie a obsługa przemiła

Offline akto
  • bywalec
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Października 2006, 12:53 »
na Lesznie 32 jest salon Katrin (suknie cymbeline, justin alexander, sincerety itp)

polecam ten salon w 200%!!!
Panie są miłe, uczynne (skaczą wokół klientek jak małe pchełki) i zawsze uśmiechnięte. byłam w tym salonie razy 4, za każdym razem przymierzyłam od liku do kilkunastu sukienek, marudziłam jak każda panna młoda :D, a Panie wykazywały się ogromną cierpliwością, nawet jak po raz n'ty zakładałam tą samą sukienkę :)

Offline Niki

• entuzjasta
  • data ślubu: 21 lipca 2007
« Odpowiedź #11 dnia: 24 Października 2006, 11:12 »
Ja polecam salon MADONNA na Wilczej. Bardzo mila obsluga. Ceny nie są aż tak bardzo przerażające (myślałam, że są wyższe) - fakt nie są też niskie, ale czego się nie robi żeby być w tym jednym dniu księżniczką??
Bylam jeszcze w trzech salonach, (jeden na Chmielnej-tak w podwórzu, drugi niedaleko metra Świętokrzyska, trzeci nie pamiętam gdzie dokładnie ale też niedaleko PKiN) ale nieszczególnie je polecam. Jestem chyba zbyt wymagająca, no i domagam się od obsługi salonu szacunku a nie traktowania mnie jak zło konieczne i do tego jeszcze szczylowate zło konieczne.

Offline Niki

• entuzjasta
  • data ślubu: 21 lipca 2007
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Października 2006, 11:15 »
Odradzam salon PROMESA na Jana Pawła. Wprawdzie nie byłam ale na forum 'gazety wyborczej' naczytałam się złych opinii typu: niemiła obsługa, jak się ich o coś poprosi to są wielce obrażone, itp.

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Października 2006, 14:51 »
Cytat: "Niki"
Ja polecam salon MADONNA na Wilczej. Bardzo mila obsluga.

Potwierdzam  :!:
Dziewczyny sa bardzo sympatyczne i po zaplacie calosci za sukienke nie podchodza do sprawy w stylu - zaplacilas, wiec spadaj.
W moim przypadku marudzilam z welonem, bo chcialam bardzo delikatnie marszczony - byl 2 razy przerabiany i w koncu dostalam taki jaki chcialam a Pani Dominkia podeszla do sprawy z profesjonalizmem i zrozumieniem, zie nie ma sprawy bo im tez zalezy zebym byla zadowolona.

Offline Olcia27
  • uzależniony
  • data ślubu: 06-09-2008
« Odpowiedź #14 dnia: 26 Września 2007, 09:02 »
nareszcie znalazlam swoją wymarzoną sukienkę, lecz  hmm warszawa niby duże miasto , ale jak na razie nie udało mi się znaleść jej w żadnym salonie, może któraś z Was szukając swojej sukni spotkała suknie agnes 1528

za wszelkie info bede wdzieczna

Będzie Synek:)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Września 2007, 09:05 »
To ta suknia?

Na stronie pisze ze sklepy wspolpracujace z firma Agnes znajduja sie

Warszawa MARREX,
Warszawa TYLKO ONA,
« Ostatnia zmiana: 25 Listopada 2008, 09:52 wysłana przez Maja »

Offline Olcia27
  • uzależniony
« Odpowiedź #16 dnia: 26 Września 2007, 09:09 »
tak to dokladnie ta suknia, ale neistety bylam w tych salonach i odprawiono mnie z kwitkiem

Offline agatara
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #17 dnia: 2 Września 2008, 21:29 »
Ostrzegam przed salonem „Promesa” w Warszawie.
Panie z obsługi bardzo nie lubią swojej pracy.  Miałam wrażenie, że bardzo im przeszkadzam i zawracam głowę.  Ale ponieważ podobała mi się jedna sukienka wróciłam i to był mój błąd.
Owszem kiedy zostawiałam zadatek to nawet jedna z nich się do mnie uśmiechnęła.  Ale z pierwszą miarą spóźniły się o cały tydzień i poinformowały mnie o tym na godzinę przed umówionym spotkaniem.  Kiedy powiedziałam że właśnie tego dnia chciałam przymierzyć suknie w próbnej fryzurze i makijażu, a mama przyjechała 100 km żeby mnie zobaczyć Pani powiedziała, że to mój problem.
Ale jazda zaczęła się kiedy po weselu poszłam do nich po przepis prania.  Przeszły same siebie.  We trzy skoczyły na mnie, strasząc prawnikiem.  A jedna, rzekoma producentka tego kiczu poinformowała mnie, że jest to produkt jednorazowego użytku, tak mówi jej prawnik i nie podlega gwarancji, a jak w praniu się zniszczy to nie jej wina.  Dodatkowo wmawiała mi, że w Kodeksie cywilnym jest odpowiedni przepis potwierdzający opinię „jej prawnika”.  Do mojego męża wyskoczyła z tekstem, że „robi sobie jaja” kiedy wspomniał o ewentualnej odpowiedzialności za suknię zniszczoną w czasie prania zgodnie z metką i nie będzie z nami rozmawiała, bo nie ma o czym.  No właśnie dlaczego pani producentka nie wszywa w suknie metki z przepisem prania? Czyżby rzeczywiście produkowała wyrób jednorazowy? Fakty to potwierdzają.
Kiedy płaciłam 3 tys.  to wtedy była miła, bo czekała na kasę.  Po ślubie „bujaj się Fela”.
Dziewczyny, ostrzegam przed tym salonem.  Uważam że skoro wydajemy tyle kasy to powinnyśmy być godnie obsłużone.

Offline Olcia27
  • uzależniony
« Odpowiedź #18 dnia: 12 Października 2008, 12:18 »
polecam salon Bakandi, super obsługa i nie tylko do mementu  zapłacenia kasy, ale też po, bardzo dokładna pani krawcowa do ewentualnych poprawek.

Offline sobolek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 3.10.2009
« Odpowiedź #19 dnia: 13 Listopada 2008, 10:03 »
Cytat: DODEK link=topic=1716. msg31281#msg31281 date=1135241787
ps.  a moze odwiedzilyscie juz ktorys? podzielcie sie opiniami / wrazeniami

1.  Demetrios:
Salon Slubny Susan Blanche
 ul.  Kijowska 11,Warszawa - Nie polecam dziewczyny na innym forum skarzyły sie na niedotrzymywanie terminu i problemy. . . . .  (salon działa od wielu lat i chyba panie uważaja że juz maja renomę) chociaz dały mi przymierzyć kilka sukien bez problemu. . . . .

Wczoraj byłam w salonie Demetrios na ul.  Kijowskiej.  Jestem świadkową, więc staram się pomagać mojej psiapsiółce w mierzeniu sukienek :)
 obsługa tego salonu przeszła sama siebie.
Na przymiarkę zapisujesz się drogą mailowa i musisz wpisać modele sukienek, ktore chcesz zamierzyć.  Jakie było nasze zdziwienie, kiedy ekspedientka poprosiła o kartke z wypisanymi modelami sukienek.  Przyznam się szczerze, że dla mnie jest to nie do przyjęcia - po to wypisujesz modele w mailu, żeby panie w salonie wiedziały co chcesz zamierzyć, szczegolnie że 2 godziny przed przymiarka dzwoniłyśmy do salonu i upewniałysmy się, że wybrane modele sa w salonie. 
Pani od razu się sfochowała, ponieważ powiedziałyśmy, że w takim razie mierzymy to co może nam pokazać.  Pani "uprzejmie " nas poinformowała, że na przymiarkę jest zaplanowany czas 0,5h i nie dłużej.  Owszem pomagała mojej przyjaciółce zakładac sukienki, ale już przed lustrem był problem ze ściągnięciem sukienki w biuście, pokazaniem trenu itp itd.
Najbardziej zastanowiła mnie nieuprzejma reakcja ekspedientki, kiedy my już kończyłyśmy przymiarkę.  Do salonu weszły 2 dziewczyny z zamiarem obejrzenia/przymierzenia sukienek.  Ta pani nawet ich sie nie zapytała czy w czymś może im pomóc!!!!! /chyba tak sie dba u nich o klienta/ Po 15 minutach przeglądania katalogów, jedna z nich podeszła i zapytała się czy moglaby zamierzyć 2 sukienki.  Oto odpowiedź pani ekspedientki - Prosze Pani to jest salon, a nie stragan.  Tu trzeba się umówić na spotkanie.  Dziewczyny tłumaczą, że salon jest czynny jeszcze przez 0,5 godziny i nikogo nie ma.  Odpowiedź byla jednoznaczna - prosze sie umówić.  Koniec .  Kropka.  Z toalety też nie pozwoliła skorzystać - i im i nam :(((
Powiedziała mojej koleżance /standardowy rozmiar 38/ że jest za gruba i w kilku sukienkach nie będzie dobrze wyglądać i nie da jej do przymierzenia.

dla mnie - po prostu żenada i tragedia.

dodam, że byłyśmy w Marielli, cvymbellaine i w 5 salonach na Jana Pawła.  Nigdzie nie było tak strasznie i nieuprzejmie jak w salonie Demetrios.

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 13 Listopada 2008, 12:34 »
A ja polecam Salon MAdonna na ul. Wilczej!! Szczególnie polecam zapisać się do Pani Edytki. Przemiła, szczera i uwielbia swoją pracę. Dostałam na suknię duzą zniżkę i ogólnie moje wrażenia z tego salonu sa super!!! Uwielbiałam chodzic na każdą przymiarkę i zawsze było miło :)

Offline milady84

• entuzjasta
  • *Ja i Ty to My*
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #21 dnia: 21 Listopada 2008, 12:19 »
ja za to polecam salon "Angel" na ul. Okrzei ;D fachowa i przemiła obsługa, wszystkie panie są uprzejme i doradzają najlepiej jak tylko potrafią, miarę mi brały chyba w 20 miejscach i suknia była idealna, nie musiałam robić żadnych poprawek :D

dziewczyny naprawdę warto tam zajrzeć ;D

Offline Madzia85

• zapaleniec
  • data ślubu: 19-07-2008
« Odpowiedź #22 dnia: 25 Listopada 2008, 09:43 »
Salon ELLE na ul Targowej, mały salonik,ale panie bardzo miłe. zawsze uśmiechnięte i pomocne. od początku do końca było super.

szczęśliwa żona

Offline AgatkaS

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2009-10
« Odpowiedź #23 dnia: 22 Marca 2009, 10:16 »
Girls!

Czy któraś z Was kupowała suknię w Salonie Ślubnym Panna Młoda na Kijowskiej? (Warszawa) Czy po wpłaceniu zaliczki panie nadal będą tak miłe i chętne do pomocy?

Offline Messi

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 25.07.2009
« Odpowiedź #24 dnia: 15 Czerwca 2009, 13:55 »
Już pewnie u AgatkiS sukienka w szafie wisi ale ja z czystym sumieniem mogę polecić Pannę Młodą na Kijowskiej. Kupuję tam sukienkę i panie są rewelacyjne, chętne do pomocy i bardzo miłe. Ja jednego dnia sukienkę która mi się podobała przymierzałam 3 razy, w tym raz się wróciłam jeszcze z innego salonu. Nikt nie kręcił nosem, babki potrafiły doradzić ale nie były nachalne. Nie mam wielkiego doświadczenia bo miałam za mało czasu na latanie po salonach a poza tym spodobała mi się pierwsza sukienka jaką przymierzyłam, jednak  z tego co widziałam w paru innych miejscach to tam jest naprawdę bardzo fajnie i miło. :D

Offline sisi

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 18 Września 2009, 10:32 »
Witam Was Panie  :)
Co prawda polecam salon sukni slubnych  na Ogrodowej  1 w Warszawie  jeśli chodzi o wybór sukni. Natomiast jeśli chodzi o to żeby wasza suknia była taka jaką chciałybyście to już nie . Ponieważ tego roku wychodzę za mąż zamówiona miałam tam suknie . Do pierwszej przymiarki koszmarnie nie miła krawcowa zapisała mnie dopiero w tygodniu ślubnym. Kiedy przymierzałam suknie wszelkie moje sugestie krawcowa odbierała jako atak w jej profesionalizm (rzekomy). Generalnie obrażalska krawcowa na dodatek straszyła mnie ze ma szpilke i może ukłuć . Na drugiej przymiarce okazało się ze suknia jest cała pobrudzona smugami czarnymi. Koszmar !!!!!!!!
Oczywiście Panie nie potrafiły wytłumaczyć tej sytuacji.

Dziewczyny uważajcie na ten salon ,brudzą suknie i nie chcą  przez to obniżać cen w ramach przeprosin!!!!!!!!!!

Offline kasiaka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 2 Grudnia 2011, 18:00 »
Byłam dzisiaj w salonie Promesa i mówię NIGDY WIECEJ! byłam umówiona na godzinę 11stą a pani przyszła ok.  11:30 bez słowa przeprosin.  Umawiałam się na przymierzenie konkretnej sukienki, której okazało się, że nie ma do przymiarki! W końcu dowiedziałam się, że sukienka jest, ale za chwilę inna klientka ja odbiera, więc nie mogłam jej przymierzyć.  Pokazano mi ją tylko i okazało się, że się pruje i wygląda jak marna imitacja oryginalnej.  Przymierzyłam kilka innych sukienek licząc na jakiekolwiek zaangażowanie, ale nic z tego. . .  poszłam do Mystique naprzeciwko i tam zostałam w porównaniu do Promesy obsłużona jak księżniczka:) ekspedientka była cierpliwa, przede wszystkim zaangażowana w swoją pracę.  Znalazłam tam idealną sukienkę i serdecznie polecam ten salon! na promese szkoda nerwów i czasu, bo panie które tam pracują mają wszystko w d****

Offline Gosia_777
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: jeszcze nie ustalona
« Odpowiedź #27 dnia: 4 Czerwca 2012, 18:01 »
Ja zaglądam czasem do salonu mieszczącego się w rogatkach przy Zamoyskiego 55, bo mam w drodze z pracy.
:-)
Za każdym razem oglądam, podpytuję.  Panie znają mnie już chyba bardzo dobrze ale nigdy nie dały mi odczuć, że jestem marudą, która przychodzi tylko zająć ich czas i nic nie kupić.  :-)
Punkt jest niewielki ale mają sporo ładnych kreacji.  Warto wstąpić, pooglądać, popytać.
:-)

Offline pateryzanka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 01.06.2012
« Odpowiedź #28 dnia: 9 Sierpnia 2012, 17:39 »
Dziewczyny, mam do sprzedania coś boskiego!

Przepiękną suknię ślubną

uszytą na wzór jednej z najdroższych sukni ślubnych świata
projektu guru w tej dziedzinie - Very Wang.

Suknia typu princeska - księżniczka,
uszyta z materiałów najwyższej jakości,
w odcieniu ciepłej bieli popularnie nazywanym ivory.

Posiada niewielki tren.
Rozmiar 36 na osobę o wzroście 167 cm+6 cm obcas.

Suknia szyta była na zamówienie
w renomowanej pracowni sukien ślubnych,
ubrana tylko na ślub.

Gotowa do ubrania przez nową Pannę Młodą jeszcze w tym roku!

Jedyny taki egzemplarz na świecie,
gdyż do modelowego wzoru wprowadziłam swoje pomysły, które poprawiły ideał (tak, tak - to możliwe!:))! Goście weselni byli przekonani, że sukienka została przywieziona z Francji od najdroższego projektanta:-)

CENA DO UZGODNIENIA!

Zachęcam do oglądania sukni po wcześniejszym umówieniu!

PS. Mam problem z załączeniem zdjęć, więc zainteresowane proszę o maila na pateryzanka@tlen.pl

Offline malagala
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 4 Marca 2013, 03:58 »
Ja polecam salon MADONNA przy Wilczej.  Dostałam spory rabat za zdecydowanie się na suknię tego samego dnia, co przymiarka :) Pani Małgosia po wysłuchaniu mojej wizji idealnej sukni przyniosła mi jej urzeczywistnienie i to było to :) w salonie można się poczuć jak księżniczka.  Co będzie dalej - zobaczymy, jak odbiorę :)
Byłam też w Carmen przy Jana Pawła.  Nie byłam zapisana, mimo to zostałam przyjęta.  Pani była miła i uśmiechnięta ale jakoś nic mi nie podeszło.
Oprócz tego odwiedziłam salon Młoda i Moda przy Koprzywiańskiej.  Jest to co prawda trochę koniec świata, ale warto. . .  Naprawdę.  Pani bardzo miła i uprzejma, zajmowała się mną cierpliwie przez ponad godzinę, pokazała mi wszystkie typy sukni - rybki, proste, A, księżniczki, z tiulu, z szyfonu, z satyny, koronki. . .  Tłumaczyła, dlaczego w jednej sukni wyglądam lepiej a w innej gorzej.  Suknia, która mi się podobała była jednak tańsza w Madonnie.  Ale salon polecam, jakbym trafiła do niego od razu, to pewnie tam bym kupiła :)