Autor Wątek: Jaką suknię wybrać ???  (Przeczytany 15507 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #30 dnia: 23 Lutego 2006, 01:07 »
groszku fotencja peeeaaasseeeee :lol:
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline groszek
  • maniak
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #31 dnia: 23 Lutego 2006, 07:33 »
Ftki, bardzo chętnie, ale ni mom cyfróweczki  :cry:
Może znajdę podobną gdziś w necie. Poszukam. Moja mama jest po operacji i nie może wiele chodzić (tyle, co po domu), a jej przede wszystkim chciałabym pokazać suknię zanim się na 100% zdecyduję. Może uda mi się pożyczyć gdzieś aparat.
Inna sprawa, że trochę się obawiam, że wpadnie tu mój Misiek i zobaczy, a przecież ma być niespodzianka. Ale może nie wpadnie- on ma przy tym minę tak znudzoną, jak ja kiedy on czyta forum samochodowe  :lol:

Offline groszek
  • maniak
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #32 dnia: 24 Lutego 2006, 11:28 »
Jedyna podobna do mojej w pomyśle suknia, jaką znalazłam to ta poniżej, z tym że:

- moja ma być na ramiączkach na tyle szerokich, by ubrać stanik z ramiączkami
- dekolt w serce (ten tu wygląda jak "cyce na ladzie")
- narzutka  z delikatnej koronki (nic gęstego- nie cierpię gipiur!) wyszywanymi koralikami z dzwonkowatymi rękawami

Może macie inne zdjęcia, bliższe oryginałowi? Będę wdzięczna. :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #33 dnia: 24 Lutego 2006, 12:42 »
Groszku bierz tą z drugiego salonu!! Z opisu wynika, że się dobrze w niej czułaś a to przecież najważniejsze :D

Offline groszek
  • maniak
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #34 dnia: 24 Lutego 2006, 12:57 »
Do pierwszego ani myślę wracać!  :?

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #35 dnia: 24 Lutego 2006, 15:06 »
śliczna sukienka....bardzo gustowna. Popieram wybór. :!:  :!:  :!:
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline groszek
  • maniak
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #36 dnia: 24 Lutego 2006, 15:49 »
Jest mi bardzo miło, że tak myślicie :) jak kilka osób mysli podobnie, to cos w tym jest. Ja mam, podobnie, jak ta modelka, duuuży biust, dlatego nie chcę takiego "balkonu" ze swoich piersi robić. Muszą być ramiączka!

Offline Agutka

• maniak
  • data ślubu: 26.08.2006
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #37 dnia: 24 Lutego 2006, 16:22 »
Wszystko w gestii jak Ty sie Groszku  w tym czujesz. Mi akurat ten balkon nie przeszkadza a náwet sie podoba :D  Ale jak z ramiaczkami lepiej to czemu nie :mrgreen:  A suknia jest bardzo ladna!
Relacja z tego Jedynego Dnia :) Zapraszam  Gość
http://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=119076#119076

Offline groszek
  • maniak
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #38 dnia: 24 Lutego 2006, 18:11 »
Agutka... ja z dobroci chcę uniknąć tego "balkonu" pomyśl o tych biednych starszych wujkach, którzy będą ze mną tańczyć. Ponieważ jestem niska, każdy będzie patrzył na mnie z góry.. nie chcę żeby któryś dostał zawału na taki widok  :lol:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #39 dnia: 24 Lutego 2006, 18:16 »
brawo Groszku!!!!! Twoje poczucie humoru naprawdę mi imponuje :P  :P  :P
Ale ile ja bym dała za taki dekolcik.. :roll:
— Richard M. Devos

Offline Antalis
  • Chuck Norris
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #40 dnia: 24 Lutego 2006, 18:49 »
Nie Ty jedna ... :(

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #41 dnia: 25 Lutego 2006, 12:59 »
O raaannny...jaki piękny biust :D kocham wielkie biusty...sama mam jedynie b :(

Offline groszek
  • maniak
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #42 dnia: 25 Lutego 2006, 13:54 »
Na stare lata taki biust to same kłopoty, już chyba lepiej mieć mniejszy.

Offline Jenny
  • użytkownik
  • **
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #43 dnia: 26 Lutego 2006, 23:41 »
Bardzo mi sie podoba ta ostatnia suknia :D Z narzutka wyglada jeszcze ladniej!
Cytat: "groszek"
pomyśl o tych biednych starszych wujkach, którzy będą ze mną tańczyć. Ponieważ jestem niska, każdy będzie patrzył na mnie z góry.. nie chcę żeby któryś dostał zawału na taki widok

Groszku,ale sie usmialam :mrgreen: Chcialabym zobaczyc dziadka,ktory padl na taki widok!Chyba buzie mialby usmiechnieta  :los:

Offline Agutka

• maniak
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #44 dnia: 27 Lutego 2006, 07:04 »
Cytat: "Jenny"
Chcialabym zobaczyc dziadka,ktory padl na taki widok!Chyba buzie mialby usmiechnieta

oj to na pewno :D Ale masz racje Groszku czasem lepiej im to zaoszczedzic :D Ja tez mam czym odetchnac-ech moje D -i wiem jaki to czasem moze byc problem :D

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #45 dnia: 27 Lutego 2006, 09:25 »
Cytat: "Agutka"
Ja tez mam czym odetchnac-ech moje D -i wiem jaki to czasem moze byc problem

eeeech żeby tylko czasem :) Rany muszę sie wybrać juzna poszukiwanie bielizny do sukienki - jak o tym pomyślę to już się denerwuję, a jak już zacznę poszukiwania to będę chodziła jak mina :)
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline groszek
  • maniak
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #46 dnia: 27 Lutego 2006, 09:57 »
Tak myslę, co tu za stanik kupić. Żeby nie robil niespodzianek podczas tancow i nie podciągał się z tyłu w kierunku karku pod wplywem ciężaru piersi.

Offline monika_mb

• entuzjasta
  • data ślubu: 29 lipiec 2006
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #47 dnia: 27 Lutego 2006, 10:36 »
Też Groszku siedzę i wymyślam.... tylko, że ja mam większy problem, bo muszę kupić stanik bez ramiączek :( A naprawdę cieżko jest dobrać coś o rozmiarze 75-D.... czasem to tak myślę, że Ci ludzie co szyją garderobę dla kobiet, to myślą, że na ziemi są tylko "dziewczynki" o biuście A lub B. A jak już się znajdzie coś z miską D, to albo jest to tak paskudne, że nawet jakbym miała 70 lat to bym tego nie włożyła :) albo znowu pod biustem minimum 85-90 :) A co mają powiedzieć kobity drobne ale biuściaste? przecież my też chodzimy po tym świecie :):):):)
Liwia Łucja B. - zawdzięczam Ci swoje życie.....

31.08.2007r, godz.19:50... Liwia..nasz maleńki wielki Cud... 53cm, 3650g

Offline Agutka

• maniak
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #48 dnia: 27 Lutego 2006, 14:06 »
Normalnie musimy zlozyc zazalenie :D Mam dokladnie tak samo 75 D i tu zaczynaja sie niestety schody :(  Dziewczyny jak znajdziecie juz jakas super bielizne to dajcie znac, zebym mogla wiedziec w jakich firmach moge czegos szukac.Bo na sama mysl robie sie chora :evil:

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #49 dnia: 27 Lutego 2006, 14:56 »
a ja mam 70 B i nie chciałabym waszego D, ale C? jak najbardziej!!!!!!

Offline PaulinaG

• użytkownik
  • **
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #50 dnia: 2 Marca 2006, 15:10 »
Kochane ja dzisiaj chodziłam za bielizną :) i powiem wam że mam taki problem z biuścikiem jak Wy mam rozmiar 80-D z czego wynika że jestem pulchna panna młoda  :!:  ale mniejsza z tym jakbym się miała przejmować moimi okrągłościami to bym z domu nie wychodziła   :!:
mam dla was wiadomość ja znalazłam bardzo ładny biustonosz :D z firmy TRIUMF (czy jak to się tam pisze),  zauważyłam że bardzo dobrze trzyma te moje "baloniki" nie sa piersi okrągłe, tak jak to jest w tych biustonoszach za 20 zł :P

a więc ceny są różne od 35 zł do nawet 150 zł moim zdaniem to jednak nie jest tak drogo, a opłaca się bo jeden staniczek się ma nawet i 2 lata nie są rozciągliwe

Pozdrawiam

Offline Agutka

• maniak
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #51 dnia: 2 Marca 2006, 15:12 »
a masz moze Paulinko jakies zdjecie tego staniczka co wybralas?albo chociaz nazwe modelu??

Offline groszek
  • maniak
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #52 dnia: 2 Marca 2006, 20:15 »
Nigdy jeszcze nie znalazłam dla siebie nic odpowiedniego w Triumphie. Może tym razem się poszcześci. Krawcowa z salonu powiedziała, że na początku maja mam pierwszą przymiarkę i mam przyjść we właściwym staniku. Ma ładnie zbierać piersi do przodu, żeby sie broń boże nie rozlewały na boki i nie spłaszczały, ma mieć szerokie boczki. Pytałam w jednym bieliźniarskim sklepiku (mają się za dobry salon) i jak zapytałam o Felinę, to babka powiedziała, że nigdy w zyciu nic już z niej nie sprowadzi, bo nic jej nie schodzi.
Popytam dalej.. w koncu na jednym sklepie świat się nie kończy. Do maja jest jeszcze trochę czasu.

Offline groszek
  • maniak
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #53 dnia: 19 Maja 2006, 20:47 »
Bardzo żałuję, że nie mam cyfry i nie mogłam zrobić żadnej fotki, ale dziś miałam przymiarkę kiecki i jestem bardzo zadowolona :D
Suknia gotowa w 80%. Tydzień temu mierzyłam jedynie podszewkę, a dziś już cały materiał naszyty. O dziwo, okazało się, że przed 9 dni schudłam, bo suknia się poluzowała!
Domyslam się, że to przez kłopoty z Atosem, cały ubiegły tydzień nie miałam apetytu.
Wobec tego babeczka z salonu powiedziała, że wykończy mi dół sukni (dzis cięła go względem wysokości obcasa, jaki będę miała) i poprawi koronkową narzutkę, ale zamek do sukni wszyje dopiero w lipcu, więc mam się zjawić dopiero 3-2 tygodnie przed slubem, "bo mi pani jeszcze numer wywinie i schudnie, czy przybierze" i będzie musiała babka poprawiać i poprawiać. Zgadzam się. Wiem, że ze wszystkim zdążymy. Suknia jest prosta i szyje się szybko.

A dziś byłam świadkiem, jak dziewczyna (szczupła) dramatyzowała, bo w czerwcu ślub, a suknia, którą zamówiła w lutym, dziś była za mała! Musiała szukać i przymierzać inne.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #54 dnia: 19 Maja 2006, 21:22 »
groszek - szkoda że nie miałś aparatu - zawsz jestem ciekawa jak wyglądają kiecki szyte przez krawcowe!! ciesze się, że sukienka ci pasuje i jesteś zadowolona!! oby tak dalej!! :D

Offline groszek
  • maniak
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #55 dnia: 3 Czerwca 2006, 19:42 »
Dziś byłam na przymiarce, bo moja mama bardzo chciała zobaczyć naszą salę (z przyczyn zdrowotnych wcześniej nie mogła obejrzeć) i moją suknię, więc połączyłam jej przyjazd z fryzura próbną. A o to wyniki przymiarki. Suknia będzie wykończona (co do szerokości) dosłownie na ostatnią chwilę, bo chudnę... :shock:  Jestem w szoku, bo to jakiś cud chyba.. w ogóle o tym nie myślę, a cm ubywa. Juz przy drugiej przymiarce trzeba było zwężać, dzis znów (widać na sukni) po 2 tygodniach od tamtej przymiarki jest mnie mniej.
No, ale co tam... nie będę się cieszyć przedwcześnie.  :mrgreen:
A o to ja w swej całej krasie :) Tu bez wykończeń, i bez halki na kole (szyje się). Tylko ta mina  :(  Ale juz zauważyłam, że większość młodych na przymiarkach ma smutne buźki, więc wybaczcie. Jakość foty też... (telefon!!)

Offline Ecia

• uzależniony
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #56 dnia: 3 Czerwca 2006, 20:43 »
groszku minę rzeczywiście masz niezbyt radosną ;) , ale suknia prezentuje się świetnie! Bardzo dobrze dobrana do Twojego typu figury. Szczególnie mi się ta narzutka podoba :)

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #57 dnia: 4 Czerwca 2006, 18:26 »
Na przymiarkach robi się dziwne miny - ja mam kilka zdjęć na których wyglądam jakbym była zła, miała się popłakać i jeszcze kogoś opierniczyć :) Tak to jest z tymi przymiarkami :)
Groszek - sukienka pięknie biała (zazdroszczę!) i bardzo ładnie prezentuje się ta koronkowa narzutka. Nie chudnij tak szybko, żeby te biedne panie mogły nadążyć za Tobą :) A jak z kwiatami? Coś już myślałaś?

Offline groszek
  • maniak
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #58 dnia: 4 Czerwca 2006, 21:25 »
:) Bukiecik będzie w formie torebeczki. Nawet mam taką kupioną, z drutu, i da się zaadaptowac ją jako bazę do kwiatowej torebki. Dobór kwiatów i kolorów to kolejny problem, z którym muszę się zmierzyć.

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Jaką suknię wybrać ???
« Odpowiedź #59 dnia: 5 Czerwca 2006, 09:31 »
Groszku rewelacja, suknia pięknie lezy i wręcz idealnie ją do siebie dopasowałaś, z fryzurą wszystko gra - no od razu widać, że wszystko obmyślane z głową :wink: