Autor Wątek: planujecie juz dzieci ?  (Przeczytany 9806 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ewajasz

• entuzjasta
  • data ślubu: 15-09-2007
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #60 dnia: 20 Września 2006, 17:18 »
Cytat: "redzia"
Mam nadzieje tylko, ze nie bedzie zadnych problemow z zajsciem w ciaze

O właśnie to jest najważniejsze! A Ja życzę Wam już powodzonka!!!

Offline szajo

• maniak
  • data ślubu: 28.IV.07
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #61 dnia: 20 Września 2006, 17:23 »
:mrgreen:  hah a ja mam czasem pomysly ze odloze tabsy... i sie stanie  :roll:
ale szybko dosyc sie koncza...  :?
czasem bardzo chcialabym juz miec dzidzie... ale wiem ze nie mamy warunkow ani na tyle mamony, zeby samemu temu podolac  :|
jestem chora... co moze wlasnie pogorszyc ciaza .. co mnie przeraza...
ale.. jakos bedzie.. musi  :mrgreen:
i za max 2 lata bede chodzila z brzusiem  :mrgreen:

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #62 dnia: 21 Września 2006, 20:07 »
My nie planujemy, chociaż już byśmy chcieli. Czasami nawet sami się śmiejemy, że najlepsze to by było gdyby maluszek spadł na nas  :D jak grom z jasnego nieba. Bo jak narazie to chciałam bym studia skończyć (chociaż dużo osób mi mówi że ostatni rok to odpowiedni na dzidziusia) i co najgorsze w tym wszystkim nie mam pracy.  :(

Offline paulina861

• forumowicz
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #63 dnia: 30 Października 2006, 11:44 »
My planujemy dzidzie zaraz po slubie czyli we wrzesniu 2007 :) Moze sie nawet zaczniemy starac juz w wakacje :) Kto wie ;) Chodz wolalabym po slubie :) Pozdrawiam :*

Nasz maly synek 23.02.07

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #64 dnia: 2 Listopada 2006, 13:41 »
Nie mogłam sie powstrzymać :)
oto tekst Elci z listopada zeszłeog roku :)
My się bierzemy do roboty chyba już w tym miesiącu i nie mogę się już doczekac  Bardzo chcę być już mamą . Mam też bardzo dużo obaw ! Czy nam się uda , czy wszystko będzie ok itd ...

A teraz...kilka dni ja dzieli od szczęscia :)

Offline Vall

• Chuck Norris
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #65 dnia: 2 Listopada 2006, 13:43 »
My zabierzmey sie do rpacy od wakcji, no moze poczekamy do slubu..z tmyi solidnymi starankami, zeby nie skompikowac uroczystości :)
Ale ma bcy co bedzie..kto wie co stanei sie przez ten czas  :mrgreen:

Offline Olaa
  • Chuck Norris
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #66 dnia: 4 Listopada 2006, 15:06 »
Cytat: "paulina861"
My planujemy dzidzie zaraz po slubie czyli we wrzesniu 2007 Smile Moze sie nawet zaczniemy starac juz w wakacje Smile Kto wie Wink Chodz wolalabym po slubie Smile

DOKŁADNIE tak jak my :D
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline paulina861

• forumowicz
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #67 dnia: 4 Listopada 2006, 15:29 »
Hehehe :D no jaki ten swiat maly :P :id_juz:

Nasz maly synek 23.02.07

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #68 dnia: 5 Listopada 2006, 15:06 »
Ja tez juz bym chciala byc mama i Przemek tez ciagle mowi o dziecku, ale chcemy poczekac blizej slubu. Moze tak ze 2 miesiace przed slubem bedziemy juz sie starac :D Narazie jeszcze czekamy..

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #69 dnia: 5 Listopada 2006, 15:47 »
Jak ja Wam zazdroszcze tych starań  :roll:  :roll: Przed ślubem, żyłam przygotowaniami...a teraz, gdy widzę coraz wiecej koleżanek z brzusiami, gdy na forum przybywa coraz więcej wąteczków ciążowych samej marzy mi się dodatkowe serduszko pod moim własnym... ale to nie jest takie proste... Oboje z Tomkiem studiujemy DZIENNIE, każde z nas pracuje na pół etatu...to absolutnie wyklucza w tym momencie dzidzię :( :( Nie dalibyśmy rady finansowo tego udźwignąć już nie mówiąc o tym, że nie dałabym rady pogodzić studiów z opiekowaniem się maleństwem (rodzice po obu stronach są "czynni" zawodowo) eeehhhh nie pozostaje nam nic innego jak cierpliwie poczekać na "odpowiedni" czas  :? pytanie tylko, czy on nastapi  :twisted: mam taką malutką nadzieję, że po studiach Tomek znajdzie dobrze płatną pracę i będziemy mogli rozpocząc spełnianie naszych kolejnych marzeń! :serce:

Offline obri

• Zosia jest już z nami! :-)
  • entuzjasta
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #70 dnia: 8 Listopada 2006, 10:37 »
A ja stale podpatruję wątki starających się i tych co już czekają i tych co już niańczą dzidzie :-)
U nas jeszcze trochę czekania - ale rozpoczęcie starań już jest zaplanowane na sierpień 2007 :-) Ja już powoli zaczynam przygotowania - dobrze że na forum jest tyle pomocnych informacji! Ogólnie to już jesteśmy tym podekscytowani w przyszłym roku oojgu nam stuknie 30-stka, więc uznaliśmy zgodnie, że to czas najwyższy :-)

Wszystkim mamusiom (tym przyszłym też) życzę wszystkiego najlepszego!!!
Pozdrawiam :-)

Mój Aniołeczek 19.02.2008 (*)

Offline cafe

• zapaleniec
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #71 dnia: 15 Listopada 2006, 21:30 »
A ja bym chciała juz juz juz zacząć  :lol:  :lol:  :lol:  No ale chyba poczekam do ślubu, coby nie komplokowac sprawy ;) Pozniej pomyslałam, ze ok czerwca chciałabym juz zacząć ale.... nie wiem czy ślubne stresy pozwola mi wyluzowac sie na maxa. Zobacze w przyszłym roku, tyle czekania to do slubu spokojnie chyba tez moge zaczekac ;)
[/url]

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #72 dnia: 16 Listopada 2006, 21:16 »
Zaobserwowałam tendecję, że dużo kobietek od razu po ślubie (albo chwilę przed) zaczyna się starać o maluszka.
My chyba jesteśmy zaprzeczeniem :) Mimo, że ja skończyłam studia i mam pracę z której po zajściu w ciążę nikt mnie nie wyrzuci (budżetówka, to jest to), a Mąż ma jeszcze rok (i ma swoją firmę), to oboje ustaliliśmy, że porozmawiamy o dziecku za 2-3 lata. Chcemy pobyć ze sobą, nacieszyć się, nie wywracać od razu świata do góry nogami, skoro oboje jeszcze jesteśmy młodzi i na urodzenie dwójki dzieci przyjdzie czas.
Odczuwam instynkt, ale bardziej na zasadzie "fajnie by było mieć małego bobasa". Nie wyobrażam sobie dalszej częście macierzyństwa na razie, kompletnej odpowiedzialności za małego człowieka do końca życia. To mnie nie przeraża, ale na chwilę obecną nie mam na to ochoty.
Dlatego - przy moim podejściu - dziwi mnie często, że decyzja o dziecku potrafi pojawić się jeszcze przed ślubem. To oczywiście żaden zarzut - ot po prostu dla mnie dziwne. Ale wszystkim "chcącym" w bliskiej lub dalekiej przyszłości życzę widoku upragnionych 2 kreseczek na teście :)

Offline s.aga

• maniak
  • Życie jest piękne, gdy patrzysz na nie pięknie
  • data ślubu: 16.10.2004
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #73 dnia: 16 Listopada 2006, 21:47 »
Cytat: "Beth"
oboje ustaliliśmy, że porozmawiamy o dziecku za 2-3 lata

u nas myśli o maleństwie pjawiły się w wakacje, ale tak naprawde planowac zaczeliśmy 2 lata poślubie, mimo że jesteśmy ze sobą 9 lat. więc Beth, dokładnie cię rozumiem

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #74 dnia: 17 Listopada 2006, 11:11 »
My mieliśmy w planach...2-3 lata po ślubie...ale jakoś tak ...dopadło nas....i baaardzo chcemy...już teraz.......Po prostu- wiele w naszym życiu się zmieniło...i nastawienie do małego bąbelka...też.....

No, ale niestety na razie nic z tego nie wychodzi... :(:(:(:(
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #75 dnia: 17 Listopada 2006, 21:06 »
My to juz bysmy chcieli nawet teraz ale zaczekamy z tym do slubu  :serce:

Lea prosze pozdrowic Ewcie Gajewska z Mielan Pyrzyckiego. 8)

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #76 dnia: 17 Listopada 2006, 23:45 »
Jagna77- ja nie znam, ale mój mąż na prewno- więc przekaże :):):):):)
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline paulina861

• forumowicz
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #77 dnia: 19 Listopada 2006, 12:22 »
My bysmy juz chciali bardzo miec mala kruszynke ale jeszcze nie mozemy bo nie mamy na to srodkow :( ale po slubie jak bedzie na to nas stac to moze sie zaczniemy starac o szkraba ;)

:id_juz:

Nasz maly synek 23.02.07

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #78 dnia: 22 Listopada 2006, 16:32 »
MY dzisiaj rano przebylismy kolejna rozmowe o planowaniu dziecka. Wiec jakies 2-3 miesiace przed slubem rzucam tabletki.A po slubie zaczynamy starania.Poza tym moj S wykazał inicjatywe i powiedzal ze pójdzie do lekarza po jakies tabletki by dla mężczyzn by dzidzia byla silna i ze ja mam brac kwas foliowy. :D

Offline Vall

• Chuck Norris
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #79 dnia: 22 Listopada 2006, 16:41 »
Cytat: "ewelinkaaa7"
ja mam brac kwas foliowy

ale to jescz enie teraz..bo macie sporo czasu, a to nalezy srendio jakies 3 miesace przed  :) bo za długo też nie zdrowo :)

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #80 dnia: 22 Listopada 2006, 16:42 »
Cytat: "Vall"
ale to jescz enie teraz..bo macie sporo czasu, a to nalezy srendio jakies 3 miesace przed

wiem wiem. Dlatego dopiero jak odstawie tabletki antykoncepcyjne, czyli 2-3 miesiace przed.

Offline renee

• nowicjusz
  • *
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #81 dnia: 4 Maja 2007, 18:17 »
zaczynamy majstrowac dzidzie jeszcze przed slubem,bo ogolnie kwiecien jako miesiac slubu nam niestety sie zawalil,przez to ze moj narzeczony jest grekokatolikiem i ma jeszcze post. :drapanie: jestem wsciekla i na razie o slubie nie chce slyszec. :dno:
tak wiec o dzidzie starania beda od stycznia lub grudnia jak dobrze pojdzie :)

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #82 dnia: 5 Maja 2007, 15:46 »
Słuchajcie, nie rozumiem Was trochę...
Może mi ktoś wytłumaczy, dlaczego planujecie potomsto przed ślubem, i staracie sie o dziecko przed ślubem, skoro wiecie, że za (np.) 2-3 miesiące już będziecie małżeństwem..?
Nie warto poczekać tak krótko, by do ślubu iść jednak we dwoje a nie we troje...????

Offline Antalis
  • Chuck Norris
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #83 dnia: 5 Maja 2007, 15:56 »
Cytat: "kawaii2"
Może mi ktoś wytłumaczy, dlaczego planujecie potomsto przed ślubem, i staracie sie o dziecko przed ślubem, skoro wiecie, że za (np.) 2-3 miesiące już będziecie małżeństwem..?
Nie warto poczekać tak krótko, by do ślubu iść jednak we dwoje a nie we troje...????

A Ty myslisz ze zajscie w ciaze jest takie proste ?Wiele malzenstw musi si estarac jeszcze potem dluuugo by miec to upragnione dziecie.Skoro chce dziecko to jest mi wszystko jedno kiedy zaczne starania.

Offline renee

• nowicjusz
  • *
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #84 dnia: 5 Maja 2007, 16:05 »
ja sie zgadzam z Antalis.znam pary ktorym nie wychodzi ze staraniami,niestety.i niestety dosc dlugo juz probuja.poza tym,czas mnie goni,a z moim slubem niestty nic juz nie wiadomo  :||  :czeka:

Offline merkunek

• Chuck Norris
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #85 dnia: 5 Maja 2007, 16:31 »
Cytat: "martini"
"kazdy robi to, co uwaza"  :los:

zgadza sie, choć ja także nie rozumiem takiego postepowania, no ale skoro ktoś chce, to niech tak robi...

rybkawiedenka
  • Gość
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #86 dnia: 5 Maja 2007, 17:48 »
Cytat: "merkunek"
skoro ktoś chce, to niech tak robi.
dokładnie! My wiedzieliśmy żę chcemy mieć dziecko i już od czerwca/lipca byliśmy świadomi żę moja wkładka nie jest 100% zabezpieczeniem bo jej termin minął. Ale nie używaliśmy innych blokerów właśnie dlatego że świadomie chcieliśmy "zajść". Jak się potem okazało w dniu ślubu musiałam być w ok 3-4 tyg ciązy. I włos mi z tego powodu z głowy nie spadł.

Może z tą różnicą że dla mnie nie ślub jest wyznacznikiem posiadania dzieci. Chcesz mieć dziecko? Prosze bardzo, ale mąż ci nie jest potrzebny. Więc gdybyśmy ślubu nie brali to też bym chciała tego dziecka, tak jak chciałam Kasi. Ale ABSOLUTNIE nie brałam pod uwage ślubu z jej ojcem.

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #87 dnia: 5 Maja 2007, 18:33 »
No, ok, widze ze tu chodzi o zupelnie indywidualne podejscie do sprawy. Może także religia..?
Ja zostałam wychowana w przekonaniu, że dzieci się ma po ślubie. Jednak, jeśli by się pojawiło nieoczekiwanie, chciałabym być w 100% gotowa na jego przyjęcie! I na pewno nie wyobrażam sobie mieć dziecka z kim innym jak moim PM, którego jedynego kocham i chcę, żeby był ojcem moich dzieci.
Rowniez moim zdaniem powinno się urodzic pierwsze dziecko przed 30 rokiem życia..
I wiem, że jest czasem bardzo ciężko być w ciąży i trzeba się starać kilka lat.
Może dlatego ja tak bardzo pragnę mieć dziecko, ale po ślubie, dlatego tak bardzo cieszę się, że ślub już za rok i będę mieć jeszcze trochę czasu na zajście w ciążę.
Przestaję się dziwić wielu z Was, jednak w dalszym ciągu nie wszystkim...

Offline renee

• nowicjusz
  • *
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #88 dnia: 5 Maja 2007, 19:52 »
tylko kawaii widzisz nie kazdy ma ta sposobnosc by urodzic przed 30..nie kazdy spotkal swojego jedynego tak szybko jak Ty.I jestes o tyle w komfortowej sytuacji.
Zreszta dla mnie i tak bylo wczesniej wazniejsze ukonczenie studiow dzieki ktorym bede miec dobra <mam nadzieje>prace.
Dlatego teraz bede starac sie o dzidzie ktorej bede mogla "cos" zapewnic.Moj start w dorosle zycie byl dosc "marny",ale teraz stoje na pewniejszej pozycji.Ale oczywiscie kazdy robi tak jak mus ie podoba ale i tak jak mus ie zycie potoczylo. I tyle.pozdr

rybkawiedenka
  • Gość
planujecie juz dzieci ?
« Odpowiedź #89 dnia: 5 Maja 2007, 21:29 »
Cytat: "renee"
tylko kawaii widzisz nie kazdy ma ta sposobnosc by urodzic przed 30..
z tym się zgadzam w 100%. Jeżeli wychodzimy z założenia że dziecko TYLKO po ślubie to czasami trzeba czekać nawet dłużej niż do 30. A jak do 30 nie spotkamy tego jedynego? To co????? Bierzemy byle kogo bo trzeba zdążyć ze ślubem i dzieckiem? Czy darujemy sobie dziecko bo skoro do 30 nei trafił się ten odpowiedni to TRUDNO?

Kawaii - może masz racje, jest to kwestia wychowania i wiary pewnie też. Mnie nauczono że JA jestem ważna. I tylko JA.  Kiedyś jak jeszcze byłam z tatą kasi zarzartowałam w jakimś centrum Handlowym widząc suknie slubną na wystawie - "chyba musimy wziąć śłub bo ta suknia jest BAJECZNA". Na to moja mama odpowiedziała - a po co Ci ślub? Kupimy tę suknie i możesz w niej po domu chodzić, bez ślubu. I myślę że tu jest różnica.