Autor Wątek: Długośc filmu  (Przeczytany 6545 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aganiok

• bywalec
  • wiara to siła
  • data ślubu: cywilny - 26.06.2009             koscielny - 26.06.2010
Długośc filmu
« dnia: 18 Marca 2009, 10:12 »
Dziewczyny czy to prawda ze coraz modniejsze staja się krótki filmy...takie 20-40 min zamiast 3 godzinnego. Ostatnio widziałam taki program w TV i tak właśnie tam mówili...chciałam zapytać jak to u was wygląda?

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Odp: Długośc filmu
« Odpowiedź #1 dnia: 18 Marca 2009, 10:26 »
nawet moje półtorej godziny wydaje mi się za długie..

mysle max 1,5h nie dłuzszy..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #2 dnia: 18 Marca 2009, 10:43 »
tez tak uwazam, dla mnie max 1,5 h. ogolnie chcialabym ze moj film zamknał sie w przedzie 1h - 1h,15min
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #3 dnia: 18 Marca 2009, 10:46 »
Ja też uważam, że na prawdę nie ma najmniejszego sensu film 3h. Nikt nie jest w stanie oglądać czegoś takiego z zainteresowaniem; ja sama prosiłam o max.2h przy założeniu, że msza ma być cała.
Teraz msza jest najczęściej w skrócie, czyli elementy istotne dla samego sakramentu, nie ma kręcenia życzeń wszystkich 150 gości ;) itp.

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 18 Marca 2009, 10:49 »
ja ostatnio ogladałam film z wesela gdzie gra moj zespol, filmik ma troche lat i wlasnie trwa ok 3 godzin, katorga katorga katorga, pozniej juz facet krecil same głupoty

całkiem nowa JA

Offline aganiok

• bywalec
  • wiara to siła
« Odpowiedź #5 dnia: 18 Marca 2009, 10:53 »
No właśnie jak ja sobie przypomnę oglądanie filmów mojego kuzynostwa koło 5-10 lat temu to senna się robię a kiedyś te filmy tyle trwały...ja tez bym chciała coś takiego w miarę krótkiego i dynamicznego żeby to się z przyjemnością oglądało i żeby później znajomi nie zasypiali oglądając

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Marca 2009, 11:30 »
Nam kamerzysta zaproponował, że może zrobić film w formie wspomnień i jest on o wiele krótszy - on wie co ma nakręcone i prowadzi z nami "wywiad", gdzie zadaje nam pytania, my odpowiadamy a przeplata to się z obrazem ze ślubu/wesela :) Fajny pomysł, pomyślimy co i jak.

Offline aganiok

• bywalec
  • wiara to siła
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Marca 2009, 11:33 »
muszę powiedzieć że bardzo mi się spodobał ten pomysł

Offline ajka85

• entuzjasta
  • Miłość, miłości jakże pięne bramy
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #8 dnia: 24 Marca 2009, 06:56 »
ja bede miala "surowy material" i oprocz tego poltora godzinny fiml ( cala msza) a wlasciwie to reportaz:)

Offline ka-milka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.05.2010
« Odpowiedź #9 dnia: 6 Kwietnia 2009, 10:27 »
Długie filmy niestety nie są fajne, ponieważ nie da się ich później obejrzeć.  To nie film fabularny, więc nie wciąga. . .  Lepiej nakręcić jeden krótki filmik, który nie będzie nudził całej rodzinki podczas oglądania. 

Offline stokrota86

• uzależniony
« Odpowiedź #10 dnia: 6 Kwietnia 2009, 19:20 »
my chcemy miec film okolo godzinny, no max poltora jesli nie uda nam sie zmiescic z najwazniejszymi momentami, chociaz nie sadze zeby tak bylo. kamerzysta z ktorym rozmawialismy ostatnio takze podsunal nam pomysl z "wywiadem", ale nad tym jeszcze sie zastanawiamy bo ja po prostu nie cierpie wszelkiego rodzaju wystapien publicznych/ przed kamera, a jak jeszcze mam cos gadac to juz dla mnie katorga. ale byc moze poswiece sie dla dobra filmu ;) byloby to pewnie ciekawsze niz suchy pokaz z imprezy. chociaz wolalabym ograniczyc wywiad do dwoch, trzech najwazniejszych pytan, np. uczuc tuz przed wejsciem do koscilola i wrazen tuz po slubie :)

dodatkowo moj luby ze swoim kumplem, ktory zajmuje sie kreceniem wesel i teledyskow chca zebysmy nakrecili film w wakacje w naszym ukochanym miejscu gdzie zawsze jezdzimy na wakacje. ale zobaczymy coz  tego bedzie, bo niestety kolega czesto ma slomiany zapal. wlasciwie ja dokladnie nie wiem jak to ma wygladac bo oni robia z tego tajemnice ;> dlatego tu film moze troszke sie przedluzyc, a chcelibysmy dodac jeszcze pare fotek z dziecinstwa i kilka wspolnych choc nie wiem czy to dobry pomysl? co o tym sadzicie?

dodatkowo chcemy film w hd i kasety z surowym materialem, tak zeby je miec po prostu. na pewno nie chcemy miec calej mszy, bo po co marnowac czas filmu i tak sie to potem przewija. zamiast tego wolalabym miec ujecia wszystkich gosci jak sie bawia na parkiecie :) oczywiscie to tez maja byc tylko urywki, ma byc po prostu tak zeby nie trzeba bylo przewijac.

Offline angel

• forumowicz
« Odpowiedź #11 dnia: 22 Lipca 2009, 14:14 »
a my mamy film 4 h i nie zaluje :)

Offline amika

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12 kwiecień 2009
« Odpowiedź #12 dnia: 13 Sierpnia 2009, 16:36 »
My też mamy prawie 4 godzinki filmu.I wcale nie żalujemy :)
Bo goście super sie bawili i są zachwyceni samym wykonaniem płytki z naszego wesela.
To zasługa super współpracy zespołu z kamerzystą.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 13 Sierpnia 2009, 17:24 »
My mamy coś powyżej 3h i nie żalujemy wcale  ;)
Mamy pomontowane filmiki, różne wstawki  :D nie ogląda sie tego monotonnie  ;)

Offline Befi

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 14.11.2009 godz.16
« Odpowiedź #14 dnia: 14 Sierpnia 2009, 10:47 »
My tez mamy miec około 3h z wesela i 1,5h z poprawin w tym ma byc bogosławienstwo,wyjscie młodych z domu,msza,prezentacja gosci(stop klatki),fragmenty na parkiecie,oczepiny i na koniec skrót całego dnia w przyspieszonym tempie(coś "ala" niemy film)a na poprawiny zabawy:)Ogladajac filmy z wesel nigdy raczej nie przewijam chyba ze msze :P :)

Offline nesa
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07-08-2010
« Odpowiedź #15 dnia: 15 Września 2009, 15:54 »
Pary młode uwielbiaja miec filmy od 3 do 4,5 godzin i są zadowoleni i mowia, że nie żałują bo wstawki itp i że gościom tez sie podoba i że wcale nie za długi.
słyszałam te przyspiewki ale prawka jest taka, że tlyko para młoda może być zadowlona takim 4 godzinnym filmem, goście jeśli cos takiego obejrzą to z trudem bo nawet najfajnieszy film jak jest za długi to przesada i nikt juz więcje nie włacza tego filmu.
my będziemy mieć film do 120 minut i uważam że to dużo, to dłuzej niz normalny film w tv ale jednoczesnie nie za długo i może nie tlyko my ale nasi goście będą częściej siegac po ten film i nie skończy się na tym, że nikt nie będzie go chciał ogladać bo za długi.

Offline angel

• forumowicz
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Września 2009, 14:11 »
a mnie zawsze zastanawialo jak impreze trwajaca ok 10-12 h mozna umiescic w 2 h ....  :)
brava dla takiego kamerzysty, ktory ujmie wszystkie wzruszajace i radosne chwile w tym czasie.

PS. Dla osob, ktore decyduja sie na krotki film: zapytajcie sie kamerzysty jak dlugo ma zamiar filmowac. Przed moim weselem facet powiedzial ze max 5h, z czego pozniej zrobi wlasnie 2h. A mial byc na weselu od 14.30 do ok 1.30 w nocy ( czyli 11h )
Ciekawe co chcial robic przez pozostale 6h ... hmmm

Offline nesa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Września 2009, 17:32 »
widziałam filmy trwające 2 h i były wszystkie wzruszające chwile. dłuższych filmów naprawde nikt potem nie chce oglądać.
Mój kamerzysta jest na weseleu do 2 w nocy a zaczyna kręcić przed weselem od przygotowań, wiem bo już byłam na jednym weselu gdzie kręcili.
Ale jak ktos chce mieć 4,5 godzinny film i katować nim swoją rodzinę i znajomych to powodzenia :)

Offline Befi

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 16 Września 2009, 19:23 »
Dlaczego od razu "katowania" w kazdym odtwarzaczu sa funkcje przewijania i z pewnoscia w dłuzszym filmie jest wieksza mozliwosc ze kazdy znajdzie coś dla siebie :)

Offline angel

• forumowicz
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Września 2009, 10:45 »
nesa

dziekuje, uwielbiam katowac moja rodzine :) ...................................................
rozumiem, ze Ty wierzysz w to, ze Twoja rodzina bedzie co tydzien ogladala film  z Twojego slubu ???
Prosze Cie !  :o kazdy zobaczy raz ten film i polozy gdzies plytke w kacie
moze wroci do niej po kilku latach

No ale moze Twoja rodzina pomysli: uff Tylko 2 h: damy rade ??????
moze trzeba w ten sposob pomyslec co ? zanim sie zacznie mowic o innych

Offline nesa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 17 Września 2009, 17:41 »
powiedziałam co myślę, bo słyszalam juz masę opini ludzi i to nie tylko z mojej rodziny na temat takich dłuuugich filmów. Sama też kiedys byłam za długim filemm ale skoro słysze co myśla o tym ludzie to stwierdziałam, że nie ma sensu.
to tylko taka dobra rada.
ja sama nie moge obejrzeć wesela brata bo to prawie 5 godzin filmu. ogladałam na 4 raty.

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #21 dnia: 2 Października 2009, 17:17 »
moje zdanie jest podobne, Parze Młodej zawsze sie bedzie podobał bo to w koncu ich film a reszta osob ogladajacych nie powie zlego slowa zeby nie sprawic przykrosci. Moj film bedzie trwał ok 1,5h. nie wyobrazam sobie wiecej. to ma byc dla nas pamiatka, prawdziwe wspomnienia i uczucia kryja sie gdzie indziej :) no i fakt faktem ze nie chce nikogo katowac ogladaniem 4 godzinnego filmu bo dla mnie to katorga i nic wiecej.

całkiem nowa JA

Offline angel

• forumowicz
« Odpowiedź #22 dnia: 6 Października 2009, 13:15 »
Parze Młodej zawsze sie bedzie podobał bo to w koncu ich film a reszta osob ogladajacych nie powie zlego slowa zeby nie sprawic przykrosci.

oczywiscie, ze nikt nie powie zlego slowa. Tak jak nikt nie powie ze Panna Mloda miala brzydka sukienke, ze jedzenie bylo niesmaczne, itp...

Offline Krzysztof i Ania
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29,05,2009
« Odpowiedź #23 dnia: 20 Października 2009, 13:09 »
My dostaliśmy film 2:49 i nie żałujemy , film jest skomponowany w formie mini teledysków jest bardzo urozmaicony ale jednocześnie spójny, wszystkim sie bardzo podoba i ogląda sie go bardzo ciekawie, tak naprawdę czy film będzie ciekawy czy nie to zależy od kamerzysty i montażu , jak ktoś robi to z pasja i zaangażowaniem to nawet te 3 godziny będzie extra pamiątka nie okrojoną ciekawe momenty z racji wymogu zmieszczenia się  w wyznaczonym czasie :) więc baaardzo ważna rzecz to dobór kamerzysty do upodobań i obowiązkowo sprawdzenia nie tylko jakis fragmentów ale najlepiej umówić sie na spotkanie gdzie zobaczycie film my tak zrobiliśmy i jesteśmy niesamowicie zadowoleni :) już polecamy znajomych, dodatkowym plusem jest że usługę wykonywało nam małżeństwo Pan Marek Filmował zona robiła zdjęcia ( reportaż) i dzieki temu atmosfera była bardzo naturalna i luźna :)

Offline Befi

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 20 Października 2009, 17:58 »
Juz macie film a ślub w przyszłym roku :D???? Ciekawie

Offline Krzysztof i Ania
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29,05,2009
« Odpowiedź #25 dnia: 21 Października 2009, 23:59 »
Ślub był w tym roku nie wiem jak to się stało że jest 2010 a nie 2009 ;) zaraz poszukam gdzie to zmienić

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #26 dnia: 25 Października 2009, 20:09 »
Długi film zawsze można przewinąć  :D

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #27 dnia: 25 Października 2009, 20:36 »
zapytajcie sie kamerzysty jak dlugo ma zamiar filmowac. Przed moim weselem facet powiedzial ze max 5h, z czego pozniej zrobi wlasnie 2h. A mial byc na weselu od 14.30 do ok 1.30 w nocy ( czyli 11h )
Ciekawe co chcial robic przez pozostale 6h ... hmmm
jest na weselu 11 godzin ale cały czas nie kręci przecież, są różne przerwy kiedy nic się nie dzieje więc wtedy nie będzie kręcił. Poza tym kamerzysta to też człowiek więc musi od czasu do czasu odpocząć czy wyjść do toalety. tego przecież nie będzie kręcił ;)

a w temacie , jeżeli wogóle się zdecydujemy na film to na pewno nie dłuższy niż 1,5 godziny... jakiś czas temu dostaliśmy film z wesela znajomych.. nie obejrzeliśmy gdyż ok 4 godzin przed tv to strata czasu.. zrezygnowaliśmy w połowie baaardzo nudnego kazania w kościele
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline angel

• forumowicz
« Odpowiedź #28 dnia: 26 Października 2009, 09:17 »
madziara07

masz ciekawe podjescie: facet jest od 14 do 1-2 w nocy, kreci w sumie max 5h czyli 7 h odpoczywa, je, i chodzi do WC ... ????
w 100 % rozumiem, ze to
to też człowiek
, dlatego ma tyle samo posilkow co goscie, takie same napoje, ciasta, zimna plyte .... i ma czas na odpoczynek wtedy jak odpoczywaja goscie, czyli m.in. podczas przerwy na obiad, podwieczorek, cieple dania, kawke ...

nie wiem, czy zauwazylas, ale on jest w pracy! nie dosc, ze ma oplacone jedzenie to jeszcze przez 7 h nic nie robi ?!
czyli jak goscie sie bawia, to koles siedzi przy stole??? ciekawie to musi wygladac ....
a wiadomo, ze im wiecej ma materialu nakreconego tym lepiej pozniej wybrac najlepsze scenki!

Offline mka

• Every second is a lifetime and every minute more brings you closer to God and you see nothing but the red lights you let your body burn like never before. And it feels better than love. Yeah it feels better than love...
  • Chuck Norris
  • We are connected that is how I feel...e-zadymiary
  • data ślubu: :Serduszka: AF :Serduszka:
« Odpowiedź #29 dnia: 26 Października 2009, 09:59 »
angel  Wiadomo, że kamerzytsa jest w pracy, ale traktujmy ludzi tak jak sami byśmy chcieli być traktowani.

Myślę, że jak kamerzysta jest profesjonalstą to nie pozwoli sobie na bezczynne siedzenie.