Autor Wątek: W jakich ilościach??  (Przeczytany 27234 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Aniołek

• uzależniony
  • data ślubu: 20-05-2006
W jakich ilościach??
« Odpowiedź #30 dnia: 3 Marca 2006, 16:32 »
tez mam ten problem. u mnie kucharka nie powiedziała ile-"ile chcecie"- powiedziała :( a ja nie wiem ile chcemy...

Offline monia_piotr
  • bywalec
W jakich ilościach??
« Odpowiedź #31 dnia: 3 Marca 2006, 19:30 »
No właśnie dobre pytanie. Piszcie ile, bo sama też nie wiem ile ich kupić i jakie najlepiej :D

Offline lubczyk.ml

• nowicjusz
  • *
Ile wódki na wesele
« Odpowiedź #32 dnia: 7 Marca 2006, 15:42 »
kochani ile kupuje się wódki na wesele(oczywiście ile na osobę), tak żeby nie zabrakło. a ile napojów na osobę?

Offline Marta

• phpBB Moderator
  • Chuck Norris
W jakich ilościach??
« Odpowiedź #33 dnia: 7 Marca 2006, 15:44 »
Był taki temat poruszany. Proszę poszukać.

Relacja i fotki z naszego pięknego dnia:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?t=4077

Offline Lea

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Nelcia mój kawałek nieba
W jakich ilościach??
« Odpowiedź #34 dnia: 11 Marca 2006, 18:08 »
U mnie będą mandarynki, kiwi i winogron- kucharz odradził nam banany- bo mówił, że pod wpływem ciepła robią się szybko nieładne

Co do napojów- to my zdecydowaliśmy się na hurtownię GAGATEK (ze Szczecina), ponieważ nieotwarte soki można im zwrócić- więc wcale nie będziemy się z napojami ograniczać- lepiej oddać nadwyzkę niż się martwić, że zabraknie:):)
Życie jest jak gra planszowa...czasem ktoś stoi na twoim polu.

Offline ancik

• bywalec
W jakich ilościach??
« Odpowiedź #35 dnia: 13 Marca 2006, 10:59 »
Lea masz racje ze lepiej oddac nadwyzke niz mialo by zabraknac, nie ma nic gorszego jak brakujace soki badz wodeczka na weselu, porazka!!! ale nie wiem czy w gdansku jest jakas taka hurtownia co zabiera nadwyzke? wiek ktos moze cos na ten temat?? a jesli chodzi o te nieszczesne owoce to rozmawialam z moim kucharzem i powiedzial ze w takim miesiacu jak ja biore slub czyli w sierpniu lepiej beda szly owoce niz ciasta wiec nie mam oszczedzac na owocach. ludzie ponoc rzucaja sie na tort weselny o ciastach zapominajac a slodkie owoce rekompensuja im brak slodkiego lukru w ciescie :) a co wy na ten temat sadzicie???

POZDRAWIAM i bardzo gorąca sciskam: ~monika~ ; dorota77 ; martinii ; madziulek

juz sie nie usmiecham...:( buu...

Offline lukes
  • użytkownik
  • **
W jakich ilościach??
« Odpowiedź #36 dnia: 13 Marca 2006, 22:57 »
o,5 l na osobe ;)

Offline AniaX
  • forumowicz
W jakich ilościach??
« Odpowiedź #37 dnia: 8 Kwietnia 2006, 15:21 »
U nas się liczy butelke na głowę, oczywiście liczy sie wszystkie główki, razem z dziećmi itp. Jak będzie 100 gości to 100 butelek. :)
Buziaczki  :)

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
W jakich ilościach??
« Odpowiedź #38 dnia: 8 Kwietnia 2006, 15:52 »
my 0,75 na parę...
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
W jakich ilościach??
« Odpowiedź #39 dnia: 10 Kwietnia 2006, 13:27 »
U nas było więcej i głupio przyznać ale niewiele zostało - jakieś 10 butelek (tylko, że ja jeszcze miałam poprawiny więc musiało dużo pójść)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
W jakich ilościach??
« Odpowiedź #40 dnia: 3 Sierpnia 2006, 14:11 »
My będziemy chyba liczyć 0,5l na osobę plus jakieś 30 butelek żeby nie zabraklo i było w razie czego na bramy. Musimy tez liczyc na poprawiny. A napojów to nie wiem ile bedzie ale chyba tak jak tu dziewczyny pisały - 2litry na osobę. Chcemy tez na pewno winko i piwo. Ale to juz teście będą się głowić ile czego, ja nie chcę się wtrącać.

Offline gulinek
  • bywalec
W jakich ilościach??
« Odpowiedź #41 dnia: 9 Sierpnia 2006, 16:24 »
My mamy mieć 63-65 osób więc bananów kupuję-3kg,brzoskwiń-jeszcze nie wiem inektarynek nie wiem.Ananasa-chyba 5 szt-do ozdoby i do jedzonka oczywiście.
Tort będzie prostokątny-ma mieć 7-10kg.
Narazie to wiem.

Offline Wioleta

• forumowicz
  • data ślubu: 14 czerwca 2008
wracając do ciasta
« Odpowiedź #42 dnia: 22 Lutego 2007, 11:59 »
Dziewczyny... wracając do tematu ciasta... skoro liczy się 30 dag na osobę... to powiedzcie mi ile kosztuje kilogram ciasta, tak mniej więcej, przecietnie....
Chcę sobie skalkulować czy bardziej mi się opłaca mieć ciasta w swoim zakresie czy wziąść opcje w lokalu z ciastami, wódką, napojami itp.

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
W jakich ilościach??
« Odpowiedź #43 dnia: 22 Lutego 2007, 12:30 »
narazie jak chodziłam po cukierniach,to najtaniej blacha ciasta kosztuje 80-90 zł,tort za kg 35-60zł

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
W jakich ilościach??
« Odpowiedź #44 dnia: 22 Lutego 2007, 15:24 »
My mamy wesele na ok 120 osob i ciast bedzie 12 blach, a napojów, hmm sokow kupilismy 180 litrów (mniej wiecej po pół: pomarańcz, jablko, czarna pozeczka i grapefrut (tego najmniej)), do tego mamy 110 litrów Coca-Coli na pół z fantą, i kupujemy wode, ale nie wiem ile dokładnie. Wesele z poprawinami i pozniej jeszcze dlugi weekend :) Moim zdaniem soków bedzie za malo, ale wszyscy twierdzą, ze starczy.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
W jakich ilościach??
« Odpowiedź #45 dnia: 22 Lutego 2007, 15:31 »
* poRZeczka<b/> oczywiscie:)

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Re: wracając do ciasta
« Odpowiedź #46 dnia: 23 Lutego 2007, 12:13 »
Cytat: "Wioleta"
Chcę sobie skalkulować czy bardziej mi się opłaca mieć ciasta w swoim zakresie czy wziąść opcje w lokalu z ciastami, wódką, napojami itp.

jest jeszcze inna opcja, u nas są osoby piekące typowo domowe ciasta po dośc niskich cenach - mam namiar na taką panią, piecze same pychotki i jest sporo taniej :taktak:

Offline martadu
  • użytkownik
  • **
Odp: W jakich ilościach??
« Odpowiedź #47 dnia: 17 Lipca 2008, 14:17 »
No ja mam wesele z poprawnami na 80 osób i kucharka nam robi 22 blachy ciasta :)

Offline martadu
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #48 dnia: 18 Lipca 2008, 10:04 »
wesele z poprawinami na 80 osób- sierpien - powiedzcie mi ile czycyc napojów na osobę? Ja licze 3 litry ale nie wiem jak to podzielić na soki, coca cole i wode mineralna, co w jakich proporchjach?

Offline ily

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #49 dnia: 18 Lipca 2008, 10:20 »
dziewczyny w jakiej "postaci" kupujecie wodę tzn. 0,33 ,, 0,5 ... czy może większą i rozlewacie do dzbanków (też się z tym spotkałam). Mam ok. 90 gości i nie wiem ile wody kupić .. i czy gazowaną czy niegazowaną .. czy też pół na pół .. ach te dylematy  :D będę wdzięczna za odpowiedź bo mało czasu zastało, a jeszce tyle trzeba załątwić ...

Offline michasia

• forumowicz
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #50 dnia: 26 Lipca 2008, 21:33 »
ja myślę, ze wodę mozna w takich małych butelkach, tzn. np woide i jakies npoje słodzone, a soki to raczej w dzbankach

Offline magia
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27 VI 2009 r.
« Odpowiedź #51 dnia: 19 Marca 2009, 23:33 »
Rozmawiałam z koleżanką która jest już "po" ;). Wesele miała w lipcu. Napoje gazowane ok. 1,5 L/os a soki 2 L/os.
Powiedziała, ze troche tych napojów zostało, ale napewno nie zmarnowały się. Zapewniała mnie, że lepiej aby zostało troche napojów bo to i tak po weselu mozna samemu wypic ;D

Offline ajka85

• entuzjasta
  • Miłość, miłości jakże pięne bramy
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #52 dnia: 20 Marca 2009, 08:06 »
dziewczyny, ja mysle ze ok3 l napojow starczy, a co jest wazne jezeli macie w restauracji i ta zapewnia wam tylko czesc napojow to dokupcie swoje a na koncu zlicznie kartony, butelki etc.. i zastrzezcie soie, zeby kelnerki przynosily Wasze napoje a nie firmowe... moja kolezanke tak zalatwili, ze musiala za soki doplacic ok 500 zl a miala wlasne soki, ktore nie zostaly ruszone :-\ jak dla mnie to skandal i bym sie klocila o to...

Offline ismenka1986

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.10.2009
« Odpowiedź #53 dnia: 27 Maja 2009, 21:26 »
Ja na wesele i poprawiny myślę kupić 3l na osobę + jeszcze trochę na zapas bo u mnie prawie cała rodzina jest przyjezdna i pewnie większość przyjedzie w piątek a wyjedzie w poniedziałek popołudniu więc w domku też trochę picia pójdzie no i jeszcze przy robieniu koron. Myślę, że lepiej mieć więcej niż mniej, bo napoje zawsze się wypije nawet po weselu a byłoby głupio jakby zabrakło :-\

Jakiś czas temu byłam na weselu i niestety zabrakło napojów i było nieciekawie:( W pobliżu nie było sklepu, a na podjechanie do jakiegoś marketu nie bardzo było kogo wysłać, bo każdy był po alkoholu.

Także po tym doświadczeniu na pewno napojów kupię sporo ;D

Offline ismenka1986

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.10.2009
« Odpowiedź #54 dnia: 27 Maja 2009, 21:28 »
Jeśli chodzi o ciasto to na ok. 80 osób kucharka będzie nam piekła chyba 22 blachy--->to będzie ciasto na wesele, poprawiny i dla gości na odchodne do pudełeczek(+ oczywiście po butelce wódki ;) )

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #55 dnia: 8 Czerwca 2009, 17:12 »
Lepiej, żeby było trochę za dużo ( dotyczy wszystkiego ) niż miałoby zbraknąć :drinkuje: