Autor Wątek: ocena kamerzysty  (Przeczytany 107214 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AnnaMaria87

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 27.06.2014
Odp: ocena kamerzysty
« Odpowiedź #360 dnia: 16 Lipca 2013, 19:35 »
Szukam kamerzysty który umie kręcić film w półmroku - w uniwersyteckiej zapewniają "nastrój" i nie ma super oświetlenia ktoś kogoś poleca?

Offline kelner86
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #361 dnia: 29 Lipca 2013, 10:24 »
Na pewno poradzą sobie Emotion , Tomasz Nuckowski no i Wojwit    oglądałem  wyniki pracy tych firm i moim zdaniem to  chyba najlepsze zestawienie jakie  mogę  doradzić poza tym  jako kelner czesto obserwuje ich  w pracy są  profesjonalistami w swoim fachu:)

kelner.

Offline phenomen
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: brak
« Odpowiedź #362 dnia: 27 Sierpnia 2013, 01:07 »
Witam, czy otrzymam namiary na Pana Roberta?

Offline ASR

• nowicjusz
  • *
  • https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=48115.0
  • data ślubu: 05.10.2013
« Odpowiedź #363 dnia: 27 Sierpnia 2013, 08:19 »
Jesli chodzi o slynnego pana Roberta z Wyzyn to ja rowniez poprosze o namiary :)

Offline Sylwia1987dd
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19.09.2014
« Odpowiedź #364 dnia: 12 Września 2013, 14:55 »
Ja również poproszę te namiary.  A czy ktoś wie ile Pan Robert sobie liczy? :)

Offline nolska

• forumowicz
  • "Bo jesteś tu i proszę zostań już " <3
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #365 dnia: 12 Września 2013, 17:58 »
Otoz dziewczyny. Dzwonilam do pana Roberta. Niestety nie zajmuje sie juz ta branza. Kreci tylko dla znajomych i przyjaciol i sporadycznie dla kogos innego.

Co robil : Flmy dwa osobne ( slub + wesele ) w formie teledyskowej max po 25 min kazda czesc. Cena 900-1000zl za kazda czesc. Osobno mozna bylo  jeszcze sie dogadac z nagraniem zaproszen lub podziekowan dla rodzicow.

Offline porcelanowa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #366 dnia: 10 Listopada 2013, 23:08 »
Dziewczyny a czy wiecie ile teraz bierze emotion za video ślubne??

Offline takakasia
  • bywalec
  • data ślubu: 6.09.2014
« Odpowiedź #367 dnia: 19 Listopada 2013, 15:44 »
Hej dziewczyny :)
Poszukuje niedrogiego i sprawdzonego kamerzysty na wesele, postawiliśmy na bardzo  dobrego fotografa, dlatego nie ukrywam , że cena ma dla mnie duże znaczenie.   Czy możecie kogoś polecic?

Offline niedzwiedzica
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: luty 2014
« Odpowiedź #368 dnia: 19 Listopada 2013, 21:09 »
Hej dziewczyny :)
Poszukuje niedrogiego i sprawdzonego kamerzysty na wesele, postawiliśmy na bardzo  dobrego fotografa, dlatego nie ukrywam , że cena ma dla mnie duże znaczenie.   Czy możecie kogoś polecic?

Niestety nie potrafię nikogo polecić, ale mogę Cię ostrzec przed niekompetentnymi osobami tematem, który przytoczył świetny Fotograf Piotr Ulanowski. Temat tutaj: https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=47975.0 przeczytaj i zastanów się nad tym, jak uniknąć takiej sytuacji, jaka zdarzyła się na ślubie i weselu opisanym przez Piotra

pozdrawiam

Offline magna

• uzależniony
  • data ślubu: 27 czerwiec 2015
« Odpowiedź #369 dnia: 10 Grudnia 2013, 17:42 »
Ja trafiłam na stronę WojWitu i od razu postanowiłam się umówić na spotaknie (mam umówione za dwa tygodnie).  Tak sobie jednak myślę, jak czytam forum, że chyba warto się jeszcze przyjrzeć konkurencji.  No i jak przeczytałam o tych cenach. .  4-5 tys.  to już sama nie wiem czy inwestować w kamerzystę.  Za fotografa też mam zamiar dać prawie 4.  Masakra jakaś!!!!!! :(

Offline sycia88
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.06.2014
« Odpowiedź #370 dnia: 12 Grudnia 2013, 20:56 »
ja polecam Tomasza Nuckowskiego - nie jest tani,ale genialny :-)
Robił film studniowkowy mojemu PM i powiem szczerze - WOW :-)
także jestem spokojna o Nasz dzień ;-)

Offline perełłka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 07.09.2013
« Odpowiedź #371 dnia: 17 Grudnia 2013, 20:17 »
Studio Morfeusz z Bydgoszczy… Nie polecam, dużo nerwów, a i tak nie jest tak jak powinno być.  Dźwięk i jakość obrazu nagrania oraz jakość zdjęć (200 w pakiecie bez albumu) to zdecydowanie zalety, ale nic po za tym.  Wszystko bardzo drogie, a jak się na koniec okazało, cena 3700 to tylko pakiet najbardziej podstawowy jaki tylko można sobie wymyśleć.  Ale może zacznę od początku.  Znaleźliśmy tę firmę w Internecie, nagrania i zdjęcia, bardzo ładne, fajnie zmontowany film itd.  więc się zdecydowaliśmy.  Współpraca na weselu i na sesji bardzo sympatyczna - nie ma co narzekać.  Ciekawie się zrobiło jak dostaliśmy próbną płytę (ok.  miesiąc od wesela) i wypisaliśmy swoje uwagi.  Naszym zdaniem uwag może być ok.  3-4, a nie 29 tyle ile my mieliśmy.  Ujęcia we wstępie i zakończeniu powtarzały się, zdjęcia z dzieciństwa, które chcieliśmy umieścić na początku filmu były po prostu wstawione na czarny tle, nic więcej, a na filmach na stronie są one bardzo ładnie obrobione i wygląda to naprawdę fajnie - u nas tragedia.  Mieliśmy wiele tego typu uwag, montaż był nie przemyślany, a przejścia nie płynne np.  podczas podziękowań dla dziadków piosenka „dwieście lat” była ucięta w połowie słowa, dużo piosenek było ucięte tam gdzie nie powinno być i strasznie się to oglądało.  Poprosiliśmy również Pana, aby wydłużył filmik, twierdził, że jest to niewykonalne itd. , po paru mailach dosyć nie miłych jednak dało się to zrobić.  Płyta próbna nr 2 przyszła po kolejnym miesiącu, było już lepiej, przejścia były płynne i nagranie zostało wydłużone.  Mieliśmy dwie uwagi i trzecie pytanie, na które przez ok 2 dni nie otrzymywaliśmy odpowiedzi (przeważnie odpisywali za kilka minut na każde maile) więc napisałam maila jak się sprawy mają bo podałam dwie poprawki i jedno pytanie a otrzymałam maila „Do zmian w materiale filmowym przystąpimy po otrzymaniu końcowej informacji o wszystkich zmianach.  Jak do tej pory doszły trzy i nie wiadomo ile jeszcze ich będzie. ” Gdybym nie napisała tego maila, nie wiadomo jak długo by czekali.  Chciałam również aby w kościele była chociaż jedna pieść na wyjście lub wejście, jak goście składają nam życzenia, ale tego nie ma bo „trzeba było nas informować przed nagraniem”.  Myśleliśmy, że takie rzeczy się nagrywa, a potem ewentualnie kasuje, tu niestety tak nie ma.  Dodam, że były dwie kamery, a żadna z nich tego nie nagrała! Kiedy, dokładnie po 3 miesiącach dostaliśmy ostateczną wersję płyty okazało się, że nie ma ekranu, na którym są jakieś motywy związane ze ślubem, i opcje start filmu, wybór scen itd.  Jest ciemny ekran na którym można wybrać tylko play, jak potem się okazało zrobienie takiego ekranu to opcja dodatkowo płatna Oczywiście nikt nas o tym nie poinformował.  Opakowanie płyt, ładne, ale uniwersalne, żadnej personalizacji choćby imion i daty, nie wspominając o zdjęciu, ale to też oczywiście opcja dodatkowo płatna, o której dowiedzieliśmy się po czasie.  Dodatkowo zamówiliśmy fotoksiążki, bardzo ładnie wykonane, zdjęcia wyraźne super obrobione, fotoksiązka też dodatkowo płatana, ale o tym byliśmy wcześniej poinformowani.  Ogólnie rzecz biorąc bardzo dużo ukrytych kosztów, współpraca miła do momentu zwrócenia wykonawcom uwag, potem maile były nie miłe, bez szacunku do klient , albo w ogóle nie dostaliśmy odpowiedzi dopóki sami się o nią nie upomnieliśmy.  Przepływ informacji - tragedia! Płyty z wesela nagrywa się raz w życiu, a ci Państwo myślą, że my robimy to codziennie i wiemy wszystko na ten temat.

Offline kissi77
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #372 dnia: 27 Grudnia 2013, 20:16 »
Witam czy ktos może złyszałam o
MS Video bydgoszcz i Ame video.

Wciąż poszukuje kamerzysty i cięzko by cenowo nie przekraczało 2 tysiecy a film był dobrej jakości. Nie chodzi o jakąś powalającą jakoś ale by byla dobra.

Offline dogma23

• forumowicz
  • data ślubu: 11.06.2011
« Odpowiedź #373 dnia: 24 Stycznia 2014, 19:19 »
My korzystaliśmy z usług Pana A. Gałązki  ms video jesteśmy bardzo zadowoleni

Offline Koleta
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 13.9.2014
« Odpowiedź #374 dnia: 19 Lutego 2014, 10:02 »
czy ktoś korzystał z usług kamerzysty bestfilmhd ?? możecie ich polecić/odradzić?

Offline takakasia
  • bywalec
  • data ślubu: 6.09.2014
« Odpowiedź #375 dnia: 19 Lutego 2014, 21:18 »
poszukiwania kamerzysty to nadal moja zmora. . .  ceny jak dla mnie kosmiczne :] założenie moje bylo wydać na kamerzyste jak najmniej :D max 2 tys, dziewczyny (panny mlode 2013) może polecicie kogoś ?

z góry dzięki:)

Offline Karola19xm
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 05.09.014
« Odpowiedź #376 dnia: 23 Lutego 2014, 19:42 »
Ciężko będzie znaleźć kogoś profesjonalnego do 2tys my byliśmy w szoku kiedy zorientowaliśmy się w cenach :( wybraliśmy sonicartstudio i jak najbardziej polecamy jak na razie współpraca bardzo na plus :)

Offline WonderWomen
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.07.2014
« Odpowiedź #377 dnia: 11 Marca 2014, 18:03 »
Cytat: Koleta link=topic=14360. msg2048634#msg2048634 date=1392800522
czy ktoś korzystał z usług kamerzysty bestfilmhd ?? możecie ich polecić/odradzić?

Znajomi mieli ich na weselu i są rozczarowani, podobno po wszystkim kontakt bardzo utrudniony, wesele było 7 miesięcy temu i nadal nic nie dostali!

Offline pateryzanka
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 01.06.2012
« Odpowiedź #378 dnia: 12 Marca 2014, 00:21 »
Chyba juz pisalam kto filmowal na naszym weselu wiec sie nie powtorze, by nie dostac bana;)
Wyszlo bardzo fajnie, a stawka byla blizej tysiaca niz 2tys. Zainteresowane prosze o kontakt na priv, podam link do naszego teledysku na youtube.

Offline patishka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30/08/2013
« Odpowiedź #379 dnia: 12 Marca 2014, 22:14 »
Witam.

Chciałabym wszystkie pary przestrzec przed Studio Emotion w Bydgoszczy.  Jesteśmy z mężem bardzo niezadowoleni, zapłaciliśmy duże pieniądze za 45 minut złożonego filmu.  W filmie zabrakło wielu ważnych momentów jakie powinny się znaleźć na filmie weselnym. Na film czekalismy kilka miesięcy, do tego kamerzysta bardzo niesłowny.  Generalnie ODRADZAMY. 

Offline agatqa9
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 21.08.2015
« Odpowiedź #380 dnia: 28 Marca 2014, 12:39 »
Cytat: dogma23 link=topic=14360. msg2034357#msg2034357 date=1390587575
My korzystaliśmy z usług Pana A.  Gałązki  ms video jesteśmy bardzo zadowoleni

Hej, mogłabyś coś więcej opisać na temat pana Gałązki ? ;) co dostaliście w pakiecie, jaka cena i jak się z nim współpracowało ? :)

Offline magna

• uzależniony
  • data ślubu: 27 czerwiec 2015
« Odpowiedź #381 dnia: 31 Marca 2014, 00:32 »
Wiele osób pisze, że czekało długo na film... No niestety tak to wygląda. Zmontowanie filmu trochę trwa i większość filmowców na wstępie ostrzega, że może to zająć parę miesięcy. Współczesne filmy z wesela, wymagają dużo więcej pracy niż te, które oglądaliśmy kiedyś.

Offline danfilm
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #382 dnia: 5 Maja 2014, 14:40 »
Cytat: perełłka link=topic=14360. msg2016722#msg2016722 date=1387307821
Studio Morfeusz z Bydgoszczy… Nie polecam, dużo nerwów, a i tak nie jest tak jak powinno być.   Dźwięk i jakość obrazu nagrania oraz jakość zdjęć (200 w pakiecie bez albumu) to zdecydowanie zalety, ale nic po za tym.   Wszystko bardzo drogie, a jak się na koniec okazało, cena 3700 to tylko pakiet najbardziej podstawowy jaki tylko można sobie wymyśleć.   Ale może zacznę od początku.   Znaleźliśmy tę firmę w Internecie, nagrania i zdjęcia, bardzo ładne, fajnie zmontowany film itd.   więc się zdecydowaliśmy.   Współpraca na weselu i na sesji bardzo sympatyczna - nie ma co narzekać.   Ciekawie się zrobiło jak dostaliśmy próbną płytę (ok.   miesiąc od wesela) i wypisaliśmy swoje uwagi.   Naszym zdaniem uwag może być ok.   3-4, a nie 29 tyle ile my mieliśmy.   Ujęcia we wstępie i zakończeniu powtarzały się, zdjęcia z dzieciństwa, które chcieliśmy umieścić na początku filmu były po prostu wstawione na czarny tle, nic więcej, a na filmach na stronie są one bardzo ładnie obrobione i wygląda to naprawdę fajnie - u nas tragedia.   Mieliśmy wiele tego typu uwag, montaż był nie przemyślany, a przejścia nie płynne np.   podczas podziękowań dla dziadków piosenka „dwieście lat” była ucięta w połowie słowa, dużo piosenek było ucięte tam gdzie nie powinno być i strasznie się to oglądało.   Poprosiliśmy również Pana, aby wydłużył filmik, twierdził, że jest to niewykonalne itd.  , po paru mailach dosyć nie miłych jednak dało się to zrobić.   Płyta próbna nr 2 przyszła po kolejnym miesiącu, było już lepiej, przejścia były płynne i nagranie zostało wydłużone.   Mieliśmy dwie uwagi i trzecie pytanie, na które przez ok 2 dni nie otrzymywaliśmy odpowiedzi (przeważnie odpisywali za kilka minut na każde maile) więc napisałam maila jak się sprawy mają bo podałam dwie poprawki i jedno pytanie a otrzymałam maila „Do zmian w materiale filmowym przystąpimy po otrzymaniu końcowej informacji o wszystkich zmianach.   Jak do tej pory doszły trzy i nie wiadomo ile jeszcze ich będzie.  ” Gdybym nie napisała tego maila, nie wiadomo jak długo by czekali.   Chciałam również aby w kościele była chociaż jedna pieść na wyjście lub wejście, jak goście składają nam życzenia, ale tego nie ma bo „trzeba było nas informować przed nagraniem”.   Myśleliśmy, że takie rzeczy się nagrywa, a potem ewentualnie kasuje, tu niestety tak nie ma.   Dodam, że były dwie kamery, a żadna z nich tego nie nagrała! Kiedy, dokładnie po 3 miesiącach dostaliśmy ostateczną wersję płyty okazało się, że nie ma ekranu, na którym są jakieś motywy związane ze ślubem, i opcje start filmu, wybór scen itd.   Jest ciemny ekran na którym można wybrać tylko play, jak potem się okazało zrobienie takiego ekranu to opcja dodatkowo płatna Oczywiście nikt nas o tym nie poinformował.   Opakowanie płyt, ładne, ale uniwersalne, żadnej personalizacji choćby imion i daty, nie wspominając o zdjęciu, ale to też oczywiście opcja dodatkowo płatna, o której dowiedzieliśmy się po czasie.   Dodatkowo zamówiliśmy fotoksiążki, bardzo ładnie wykonane, zdjęcia wyraźne super obrobione, fotoksiązka też dodatkowo płatana, ale o tym byliśmy wcześniej poinformowani.   Ogólnie rzecz biorąc bardzo dużo ukrytych kosztów, współpraca miła do momentu zwrócenia wykonawcom uwag, potem maile były nie miłe, bez szacunku do klient , albo w ogóle nie dostaliśmy odpowiedzi dopóki sami się o nią nie upomnieliśmy.   Przepływ informacji - tragedia! Płyty z wesela nagrywa się raz w życiu, a ci Państwo myślą, że my robimy to codziennie i wiemy wszystko na ten temat. 

A tu widzę reklama :)
Bardzo ładnie opisane tylko, że nie do końca zgodne ze stanem faktycznym.  Przy zawieraniu umowy określamy zakres prac i jego wycenę.  Para ma możliwości wyboru i na podstawie tak skonstruowanej umowy realizujemy usługę, Jeżeli są zleceniodawca ma określone preferencje należy je przedstawić  - niestety nie jesteśmy w stanie wyczuć wszystkich intencji Klienta.  Film miał być krótki i dynamiczny zmontowany wg.  naszych upodobań.  W związku, że po ślubie czyli po realizacji nagrań "para" zaczęła dodawać swoje życzenia.  W końcu wysłaliśmy im płytę z ok 90 minutowym filmem do oglądu i podjęcia decyzji co ewentualnie poprawić.  Fakt napisali kilkanaście a może więcej poprawek.  Były trochę dziwne ale cóż każdy ma swój gust.  Główny problem to była długość materiału za krótki! a mia być ok 90 minutowy.  Zrobiliśmy wersję 2,40 materiał stracił zrobił się tasiemiec ale co ciekawsze uwag już nie było.   Zrobiliśmy zatem więcej niż było zapisane w umowie.  Po przesłaniu już  gotowych materiałów zaakceptowanych wcześniej pisali ponownie, że myśleli o okładkach innych menu miałobybyć rozbudowane - no cóż odsyłam do umowy - wszelkie zmiany umowy wymagają formy pisemnej  -  a zmiany czy potrzeby zgłaszane nie były! A technicznie oczywiście mamy podobne produkty w ofercie.   Ukryte koszty nie było wszystkie zostały podane w umowie a każda dodatkowa opcja żądania dodania innych materiałów zostawała także przekazana w formie pisemnej emailem o wysokości opłaty.  Ciekawostka na koniec  - końcowe materiały zostały przesłane pocztą kurierską i tu para także  wykazywała zdziwienie dlaczego mają pokrywać koszty przesyłki.   Wiadomo prawda leży po środku ale staramy się każdego Klienta zadowolić  - lecz w ramach zawartej umowy.  Pozdrawiam  Studio Morfeusz
Pozdrawiam Darek :)

Offline azanna
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: maj 2015r.
« Odpowiedź #383 dnia: 11 Września 2014, 17:31 »
Chcielibyśmy z narzeczonym znaleźć kamerzystę który by sfilmował tylko sama uroczystość w USC. Znacie może kogoś kto taką usługę by świadczył no i oczywiście orientacyjnie ile mogło by to kosztować? Nie chodzi mi o jakiś niesamowity montaż, tylko o obraz i dźwięk w miarę przyzwoitej jakości, bez wstawek czy zbliżeń nawet. Z drugiej strony zastanawiamy się czy po prostu nie poprosić kogoś ze znajomych by tego typu film nakręcił, ale w tedy już pewnie z jakością by było gorzej. Bardzo proszę o porady.

Offline MYSZKA_MYSZKA
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 23,08,2014
« Odpowiedź #384 dnia: 5 Grudnia 2014, 16:12 »
HEJ! czy ktoś może korzystał z usług pana E. Chojnackiego ? i czy jest zadowolony czy raczej odradza ??

Offline Jacek90
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #385 dnia: 23 Marca 2015, 23:40 »
Parę postów wyżej była wzmianka o studio Morfeusz.  Z ciekawości poszukałem materiałów o Nich w sieci i trafiłem na ich profil na Vimeo (nie wiem, czy mogę tu zapodać link do tych filmików?).  Filmiki całkiem fajne, dynamiczne i na pewno nie nudne.  Ciężko ocenić sama współpracę, bo jej jeszcze nie było.  Film z wesela to jednak nie to samo co zdjęcia, które można w dużo krótszym czasie oddać.  Film jednak wymaga więcej czasu na stworzenie.  Chyba nie można wrzucić kawałków filmów tak do jednego worka i je wymieszać, bo a nóż coś z tego wyjdzie.  Taki filmik jak np.  podziękowanie, musi posiadać swoisty mini scenariusz.  A to już swego rodzaju wyzwanie, by wszystko miało ręce i nogi, wstęp i zakończenie.  Wydaje mi się, że to nie jest tak proste, jak to się niektórym wydaje.  A oceniając te filmiki, które oglądałem, to studio Morfeusz robi całkiem niezłą robotę.

Offline moni91
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.06.2016
ocena kamerzysty
« Odpowiedź #386 dnia: 3 Kwietnia 2015, 10:00 »
Witam wszystkich  ;)
Mam takie pytanko odnośnie kamerzysty. . . jesteśmy właśnie na etapie poszukiwań.
Czy zna ktoś kamerzystę z firmy sfilmuj mnie lub dafot ?

Offline joaszo
  • forumowicz
  • data ślubu: 30.04.2016
« Odpowiedź #387 dnia: 2 Maja 2015, 11:22 »
szukam opinii o Emotion studio z Poznania. ktoś? coś?
podzielcie się proszę opiniami :)

Offline Kara-90

• entuzjasta
  • data ślubu: 09.09.2016
« Odpowiedź #388 dnia: 2 Maja 2015, 15:01 »
Ja znam dafot - Daniel Kania, bedzie u mnie na weselu krecił tzn bedzie 2 operatorów. Moge szczerze polecić bo też miałam namiar na niego z polecenia, robił film ze ślubu i wesela mojej koleżance. Na spotkaniu z nim widziałam też kilka innych filmów. Na serio z czystym sumieniem polecem, dobra jakość, jak do tej pory nie było problemów z kontaktem, zresztą moja koleżanka opowiadała mi jak to u nich było i same plusy. Cena nie jest wysoka jak na tak dobrą jakość usług.

Offline joaszo
  • forumowicz
  • data ślubu: 30.04.2016
« Odpowiedź #389 dnia: 3 Maja 2015, 10:26 »
Kara jaka jest cena tego kamerzysty? :)