Autor Wątek: ocena kamerzysty  (Przeczytany 107188 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
Odp: ocena kamerzysty
« Odpowiedź #180 dnia: 4 Maja 2010, 23:55 »
Rozumiem... w każdym razie jak zadzwonisz do Roberta, to spytaj go proszę, jakie przewiduje ceny na 2011 rok i napisz nam (sama jestem ciekawa ;)). Powodzenia!

Offline Mariusz Sarzyński
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #181 dnia: 5 Maja 2010, 10:44 »
Poza tym, najabrdziej zależy nam na zdjęciach i niechętnie podchodzimy do wydania 1500 czy 2000 zl na kamerzystę :)
W takiej sytuacji sugerowałbym odpuścić sobie w ogóle kamerę - zdjęcia na tym na pewno zyskają, a wy będziecie mieć do wydawać na podróży poślubnej :-)

Offline Precelek

• Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2011
« Odpowiedź #182 dnia: 5 Maja 2010, 11:03 »
hehe no tak, tez racja.
gdzies tam rozważamy jeszcze takiego kamerzyste amatora typu kuzyn, ktory nakreci to co się dzieje w kościele.
osobisice uwielbiam zdjęcia, więc wolę więcej pieniążków przeznaczyc na fotografa, bo wydawac na cos do czego nie jestem przekonana to nie w moim stylu :)
ale no coż ... nagrać kościół się należy, coby potem za lat 15, jak się komuś zapomni co ślubował, nagraniem właśnie przypomnieć ;) hehe

Never run faster than your guardian angel can fly ....

Offline ziutka

• nowicjusz
  • *
  • ty i tylko ty jesteś mi przeznaczony
  • data ślubu: 25.06.2011
« Odpowiedź #183 dnia: 5 Maja 2010, 14:59 »
ja jak zobaczyłam z narzeczonym jak piękne filmy robi firma EMOTION to byliśmy w szoku tak pięknych filmów nie widziałam także zespół mamy od nich zobaczymy jak się sprawdzą ale to za rok w czerwcu oby jak najlepiej

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #184 dnia: 5 Maja 2010, 15:37 »
Nemezis umówiłam się z tym "Twoim" panem od filmowania na poniedziałek ;) i jeszcze z Panem ze studia Woga.
Zobaczymy co i jak.
Jesli ktos chetny moge na prv przesłać ceny chybab z dziesięciu różnych firm z bydgoszczy od ktorych dowiedziałam sie ile chca za filmowanie. podobna listę mam
z fotografami. tylko nie wiem czy lepiej nie byłoby na maila to wysłać ;)
skoro juz stworzyłam taką "bazę danych" to się podzielę ;)

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #185 dnia: 5 Maja 2010, 15:46 »
Nemezis umówiłam się z tym "Twoim" panem od filmowania na poniedziałek ;)

Super, koniecznie napisz nam po spotkaniu, jak wrażenia ;D

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #186 dnia: 5 Maja 2010, 16:05 »
przez telefon bylo śmiesznie :)

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #187 dnia: 5 Maja 2010, 16:07 »
Tak? Dlaczego śmiesznie? :)

ja jak zobaczyłam z narzeczonym jak piękne filmy robi firma EMOTION to byliśmy w szoku tak pięknych filmów nie widziałam

Aż sobie obejrzałam fragmenty filmów na ich stronie internetowej... Rzeczywiście, filmy są niezłe, pewnie byłabym nimi zachwycona, gdyby nie fakt, że widziałam lepsze ;D

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #188 dnia: 5 Maja 2010, 21:45 »
o jacie, ale sie porobiło. jestem coraz blizsza  zrezygnowania z kamerzysty na rzecz Dejotka za jedyne 3 tys ehhh .... niedobrze, niedobrze, tak to jest jak zakupoholiczna wychodzi za mąż :P

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #189 dnia: 5 Maja 2010, 22:33 »
No cóż, idź na umówione spotkania i wtedy zdecyduj :) Ustalony budżet weselny i tak przekroczysz, tego się nie da uniknąć :razz:

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #190 dnia: 6 Maja 2010, 01:16 »
amen.

a kurde wydawał się tak dokłądnie obliczony :P

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #191 dnia: 6 Maja 2010, 15:37 »
Precious to ja w takim razie proszę o podzielenie się ze mną Twoją "bazą danych" :) zarówno odnośnie kamerzystów jak i fotografów:) Z góry dziękuję:) Mój mail izabelacieslak@gmail. com

Offline zaba

• maniak
  • data ślubu: lipiec 2011
« Odpowiedź #192 dnia: 6 Maja 2010, 22:52 »
slyszal ktos moze o firmie smart film...? jesli macie z nimi jakies doswiadczenia, podzielcie sie prosze...

Offline Isabel
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 03.09.2011
« Odpowiedź #193 dnia: 24 Maja 2010, 11:03 »
a może wiecie coś na temat firmy foto-rama? albo firmy retro?

Offline musicman85
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 24.04.2010
« Odpowiedź #194 dnia: 28 Lipca 2010, 19:58 »
Możemy z czystym sumieniem polecić VEGA Studio Damiana Domerackiego.  Poznaliśmy go na Targach Ślubnych w bydgoskiej Łuczniczce.  Damian, zachwycił nas świetnym montażem, i dynamiką.  Szukając kamerzysty na nasz ślub, zwracaliśmy z Narzeczoną uwagę, by kamerzysta był najbardziej jak to możliwe "transparentny", broń Boże nie ustawiał, nie reżyserował, bo to nie ta impreza. . .  Zależało nam na reportażu ślubnym, z naciskiem na słowo "reportaż", a nie świeceniu lampką po twarzy, czy zabawie przy włączonym świetle, bo "za ciemno" dla kamery. . . 

Damian uchwycił jeden z najpiękniejszych momentów naszego życia takim jaki on był.  Prawdziwie, bez tandety, której się wystrzegaliśmy.  Ten gość umie słuchać czego chcą młodzi.  Pomimo, że na naszym ślubie i weselu była tylko jedna kamera, to on to tak połączył, że ma się wrażenie jakby kamer było kilka.  Bardzo podobały nam się stabilizowane ujęcia "filmowe", zabawa głębią ostrości.  Dzięki systemowi stabilizacji nasz film płynie momentami jak w teledysku.  Dostaliśmy od Damiana 3 komplety płyt DVD w eleganckim etui + Blu-Ray z wersją HD.  Naprawdę, nie mogliśmy lepiej trafić.  Nasze rodziny i znajomi są po prostu zachwyceni.

Ewelina i Karol

Offline Grzybola

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 2011
« Odpowiedź #195 dnia: 28 Lipca 2010, 22:11 »
No prosze jaka ladna samoreklama  ;D

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #196 dnia: 28 Lipca 2010, 22:22 »
Widzę, że nie tylko ja to zauważyłam :p

Offline GeriavitDrinker
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #197 dnia: 28 Lipca 2010, 22:34 »
Bardzo podobały nam się stabilizowane ujęcia "filmowe", zabawa głębią ostrości.  Dzięki systemowi stabilizacji ...

Chciało mu się na weselu ze steadicamem biegać?
Ten film musiał kosztować z 10 koła ...  :P

Offline incognito
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: czerwiec 2010r. :)
« Odpowiedź #198 dnia: 4 Sierpnia 2010, 22:20 »
...................... Naprawdę, nie mogliśmy lepiej trafić.  Nasze rodziny i znajomi są po prostu zachwyceni.
Ewelina i Karol

Rany, jaka żenada!!! Czy naprawdę myślicie, że ludzie na tym forum są tacy naiwni??? Zamiast reklamy robicie sobie ANTYREKLAMĘ! Nie lepiej poczekać, aż ktoś faktycznie zadowolony z Waszych usług napisze sam od siebie kilka pozytywnych słów? No chyba że wciąż nie ma takich....

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #199 dnia: 5 Sierpnia 2010, 00:17 »
Cóż, najtrudniej jest znaleźć pierwszych klientów :P Ja na swojego kamerzystę (który, notabene, też od niedawna działał w branży ślubnej) trafiłam z polecenia fotografa, ale teraz mogę sama polecać go z całego serca, bo chociaż wiedziałam wcześniej, że robi genialne montaże, to film który dla nas zrobił, przeszedł nasze najśmielsze oczekiwania :o :o :o Co ciekawe, kiedy proponujemy znajomym obejrzenie naszego "filmu z wesela", to wszyscy się krzywią, bo myślą, że czeka ich parogodzinna męczarnia, ale kiedy zaczynają oglądać, nie mogą wyjść z zachwytu i proszą, żeby zrobić dla nich kopię ;D Kiedy mówimy im, ile zapłaciliśmy, nie wierzą... Jeden kolega powiedział, że widział film ze ślubu za ponad 2 tysiące i myślał, że lepszego już nie da się zrobić, ale "przy naszym tamten się chowa" :p Jeśli mi nie wierzycie, poczytajcie opinie innych forumek w mojej relacji (może nawet załapiecie się na jakieś fragmenty filmu) ;) Szkoda tylko, że taki talent się marnuje, bo nasz kamerzysta robi na razie po kilka filmów na rok :-\ A przecież dużo więcej par mogłoby się cieszyć tak cudowną pamiątką, jaką my mamy i to za naprawdę niewielką kasę :taktak: Kilka forumek zaufało mi i jestem pewna, że będą równie zadowolone jak ja :) Niektóre przestraszyły się "niekonwencjonalnych" filmów Roberta, mimo że ich faceci byli nimi zachwyceni :P Tak więc opinie są skrajnie różne, ale na pewno Robert jest osobą, którą warto wziąć pod uwagę przy wyborze kamerzysty. Chyba że ktoś chce mieć nudnego tasiemca do torturowania rodziny - tym osobom zdecydowanie go nie polecam :p

Oczywiście jeśli ktoś jest zainteresowany namiarami lub chce obejrzeć fragmenty filmu (w relacji udostępniam je na krótko), niech pisze na PW :)

Offline elba
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #200 dnia: 4 Września 2010, 22:25 »
Czy ktoś może wie gdzie w Bydgoszczy można wypożyczyć kamerę( chodzi mi o  taką najprostszą, banalna w obsłudze, taką co można postawić spokojnie na statywie)?

Offline anulka 80
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #201 dnia: 7 Września 2010, 17:02 »
Nemezis, czy ja też moge prosic o namiary na twojego kamerzyste?
A Precious prosiłabym o tę listę z cenami zaproponowanymi przez kamerzystów i fotografów.
Z góry dziekuje.

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #202 dnia: 7 Września 2010, 23:27 »
anulka 80, namiary poszły na PW :)

Offline Precelek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #203 dnia: 8 Września 2010, 11:33 »
Anulka80, wysłałam Ci na maila to co mam. Jak juz pisałam w mailu nie sugeruj sie naszym porangowaniem ;)
Ceny dotyczą całego dnia od rana plus pleneru w inny dizeń.
Pozdrawiam, powodzenia w wybieraniu :)

Offline Kas

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #204 dnia: 9 Września 2010, 21:05 »
Czy ja też mogę poprosić?
« Ostatnia zmiana: 10 Października 2010, 17:57 wysłana przez Maja »

Offline Mapetka.my

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.06.2011
« Odpowiedź #205 dnia: 10 Października 2010, 16:09 »
Witam
zanim zaczne chcialabym w imieniu wszystkim nowo zalogowanych forumowiczek powiedzieć, ze pod nie wszystkie z nas podszywa się jakaś firma z branży ślubnej,

Tak wiec, prześledziłam ten wątek od początku, z wieloma opiniami się zgadzam, ale jednego nie mogę zrozumieć: weszłam na stronę zachwalanego spot studio i szału nie robi ten filmik zamieszczony.
jest wielu utalentowanych kamerzystów w bydgoszczy, dlatego nam tak trudno kogoś wybrać, tam gdzie juz dzwoniliśmy nasz termin mieli zajęty.   Z jednym tak dobrze mi się rozmawiało, chociaż nasz termin miał zajety (jaklieś wesele w rodzinie, czy cos nie pamietam) doszłam do wniosku, ze mogłabym go spokojnie polecić innym forumowiczkom.  Oczywiscie nazwę firmy lub nazwisko tego pana podam na priv, zeby nie było że reklama.  Dodam, ze cena jaką podał nam na ten termin było wg mnie odpowiedna do poziomu jego pracy

Pozdrawiam nowa forumowiczka

Offline incognito
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: czerwiec 2010r. :)
« Odpowiedź #206 dnia: 17 Października 2010, 22:48 »
Jeśli ktoś jeszcze nie znalazł swojego kamerzysty,polecam agencję filmowo-reklamową AIMART. Nie wiem dlaczego, jakoś mało tu o niej słychać..., tymczasem my właśnie odebraliśmy ostateczną wersję filmu i jesteśmy zadowoleni, że jest właśnie taki, jak oczekiwaliśmy. Łatwo się przekonać w jakim stylu jest, wystarczy wejść na ich stronę - mają tam kilka ślubnych teledysków - z humorem i takich na poważnie. Polecam zajrzeć, jeśli ktoś jest na etapie poszukiwań...Co najbardziej nas jednak przekonało to sam kamerzysta, Leszek - super człowiek już na pierwszym spotkaniu - a na weselu traktowaliśmy go jak jednego z naszych gości weselnych :) Wesoły, bardzo komunikatywny, a przy tym profesjonalista w 100% -  o wszystkim można mu powiedzieć, każdą uwagę zanotuje, a potem zrobi wszystko, żeby było tak, jak chcieliśmy. Dostaliśmy pierwszą wersję do poprawek i praktycznie nic nie poprawialiśmy :) Może AIMART nie należy do najtańszych, ale...było warto, nie żałujemy :) PS. Czego nie mogę powiedzieć o swoim dj'u.... :(:(

Offline oliwka333
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 3.07.2010
« Odpowiedź #207 dnia: 20 Października 2010, 18:41 »
Jak dlugo czekalyscie na plyte z wesela?

Offline Nemezis

• maniak
« Odpowiedź #208 dnia: 20 Października 2010, 19:10 »
To pytanie ogólnie do wszystkich forumek czy do Incognito? ;)

Offline oliwka333
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 3.07.2010
« Odpowiedź #209 dnia: 20 Października 2010, 19:29 »
do wszystkich :)