Autor Wątek: sala dąbrowa g. i okolice poszukiwana na wrzesien 07  (Przeczytany 5796 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline oczkowa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2 maja 2008
sala dąbrowa g. i okolice poszukiwana na wrzesien 07
« dnia: 28 Stycznia 2007, 21:10 »
Poszukujemy sali na 29 wrzesnia moze nam ktos doradzic gdzie???

Offline Cleo
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #1 dnia: 28 Stycznia 2007, 22:12 »
Na ile osób?? Sala czy restauracja?? Ja mogę polecić Restaurację California w Czeladzi:)

Offline oczkowa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2 maja 2008
« Odpowiedź #2 dnia: 29 Stycznia 2007, 22:14 »
Szukamy czegoś na 80-100 osób. Chyba raczej restauracja.
Ja jestem z DG i najwięcej słyszałam o ośrodkach nad pogorią. Osobiscie byłam tylko w Kotwicy, było całkiem fajnie, ale wydaje mi się, że za mało miejsca na tyle osób. Ponieważ nie mieszkam juz na stałe w DG nie orientuję się za dobrze. Dlatego proszę o informacje od osób które już brały ślub lub mają taki zamiar i mają już jakieś doswiadczenie w poszukiwaniach.  Bo muszę jak najszybciej zabrać się za poszukiwania żeby móc ustalic ostateczny termin ślubu  :skacza:
Z góry dzięki za info

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #3 dnia: 30 Stycznia 2007, 08:25 »
witaj
ja jestem z DG i tez pamietam jak poszukiwałam sali!Ja mam wesele własnie na Pogorii ale w Catamaranie .Ja bede miec 70 osób na weselu i mysle,ze wiecej to juz by tam było za dużo. Ty chcesz 80-100! Na tyle osób to jest Omega( tam tez bralismy pood uwage- sa dobre opinie, mojej mamie sie bb podobała) No ale ja marzyłam o Catamaranie!
Jest jeszcze laguna( tez sa dobre opinie znajomi tam bywali na weselach) ale mi sie tam zbytnio nie podobało.Ta sala jest na wiecej osób.
Natomiast nigdy przenigdy nie idz do Neptuna - syf jakiego nigdzie nie znajdziesz
jest jeszcze Shuma- na 100 osób przepiekny nowy lokal no ale tam juz nie ma miejsc na cały 2007
Nie wybieraj tez Rózanej Doliny- zostalismy tam oszukani, baba jest łasa tylko na kase i kto pierwszy ten lepszy
To juz lepuiej wybierz JUbilata- w Będzinie w kierunku na Grodziec ( byłam tam ale mieli na sierpien tylko mała sale)
W Sławkowie jest Dw Rafael( tez sa dobre opinie)
Potem Karczma w Sławkowie( tez dobre opoinie kolezanka tam miała)
w Dg masz jeszcze BEA- ale tam jakos dziwnie śmierdzi jak dla mnie
bardzo ładny jest Szafranowy Dwór koło M1- kolezanka tam była teraz na imprezie
pOszukaj Stara Strzecha w Milowicach w S-cu
Nie polecam ci Ateny- pare osób było niezadowqolonych
Nie wiem czego oczekujesz i jakiej sali szukasz!
aa i jeszcze jest nowa super knajpa na pOgorii III- Karczma u Białego.Kolezqanka była na imprezce mówiła ,ze super!

Offline koziorozec82
  • nowicjusz
  • *
Odp: sala dąbrowa g. ,czeladż,będzin
« Odpowiedź #4 dnia: 25 Maja 2007, 15:16 »
Witam,
Czy ktoś z Was był może na Weselu lub innej imprezie w clubie Shuma w D.  G? Obecnie poszukujemy sali na wesele i bardzo nam sie ten lokal podoba ze względu na ładne położenie. .   :)Terminy są już na 2009 rok!! My zastanawiamy sie na piątek we wrześniu 2008. Czytałam jednak różne opinie na temat tej restauracji.  Będę wdzięczna za info dot. jedzenia, obsługi, wystroju itp. 

Offline epox

• maniak
  • data ślubu: 18.08.2007 ... podejście x uda sie?...
Odp: sala dąbrowa g. i okolice poszukiwana na wrzesien 07
« Odpowiedź #5 dnia: 25 Maja 2007, 16:55 »
trzy tygodnie temu moja koleżanka robiła tam skromny obiad ślubny,mówiła,że jedzenie było dobre i obsługa też ok,ale słyszała kilka innych  opini i strasznie się bała jak to będzie,bo podobno tam to jest różnie  :roll:

Offline antec
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: lipiec 2008
« Odpowiedź #6 dnia: 24 Czerwca 2007, 02:13 »
witam wszystkich. .
a więc mam pytanko, czytałem uważnie co pisała w kilkunastu postach aniutek83 i nie moge sie zdecydować na salę. .
najpierw miała to być pewna remiza, potem bylismy zdecydowani na różana doline, zdecydowani bardzo, niestety (a po tym co przeczytałem to może i stety) wszystkie terminy sa juz zarezerwowane.
nastepnie pomyslałem  o shumie, ale widze ze zdania sa podzielone. .  no i ta liczba osób. .
my wyprawiamy wesele na 80 osób
zastanawiam sie jeszcze nad impresja
bardzo chciałbym zorganizowac wesele własnie w okolicach pogori ale hmm. .  tragicznie sie nam kojarzą, sam już nie wiem. .  możecie nam pomóc i polecic cos ?
termin lipiec 2008 - wogóle znajdziemy termin ? : :o
pozdrawiamy

Offline kaluna

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: sierpien 2008
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Czerwca 2007, 09:36 »
Nie przejmuj sie co niektórzy pisza bo ludzie lubia wyolbrzymiac niektóre sprawy- czasem tak jest ze wszystko jest bee z wyjatkiem sali która sami wybrali.  Trzeba byc dobrej mysli ale radze przyspieszyc poszukiwania.  pozdrawiam :D :D :D

Offline cath
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: sierpień 2011
« Odpowiedź #8 dnia: 26 Stycznia 2009, 18:49 »
Witam,
Co prawda do mojego wesela jeszcze sporo czasu ale bardzo się boję, że nie znajdę odpowiedniej sali :( Szukam jakiegoś hotelu lub domu weselnego, gdzie będzie sala na ok 140 osób a także pokoje dla gości (większość będzie przyjezdnych więc nie wiem gdzie ja ich pomieszczę. . . ).  Zależy mi na tym, żeby sala znajdowała się do 20 km.  od Dąbrowy Górniczej.  Może mozecie mi coś doradzić? Znacie takie miejsca? Błagam podpowiedzcie coś. . .

Offline INKA
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 26.09.2009
« Odpowiedź #9 dnia: 26 Stycznia 2009, 23:18 »
Jest jeszcze sala w łośniu, hotel Kem w dg, hotel Astra w dg. zapytaj moze akurat cos Ci sie spodoba

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #10 dnia: 27 Stycznia 2009, 10:45 »
Bardzo fajna sala znajduje się na Pogorii. Nazywa się KOTWICA. Powinna pomieścić spokojnie około 150 osób (obecnie jest w trakcie dobudowy dodatkowej sali. Zostały jeszcze roboty wykończeniowo-kosmetyczne). Kotwica posiada także pokoje noclegowe na około 40 osób. Obsługa i posiłki są OK. Sala godna  polecenia :D

Offline ajka85

• entuzjasta
  • Miłość, miłości jakże pięne bramy
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #11 dnia: 26 Lutego 2009, 08:39 »
ja polecam Shume, naprawde warta polecenia, cena nie jest az tak wysoka jak sie wszystko policzy i maja miejsc noclegowych na 70 osob, domki( do ktorych wejdzie 6-8 osob bardzo eleganckie) i pokoje 2 osobowe, ale one sa drozsze. a co do Kotwicy, to jak tam bylam nie bylam zachwycona i takze nie polecam Laguny, tam tez teraz jest remont, ale brzydko pachnie.( nie wiem czemu ), a tu zas sa najtansze domki bo wychodzi 10 zl za osobe, stan domkow nieciekawy jak dla mnie. Jeszcze w Siewierzu jest hotel Prestige, tam tez miejsca noclegowe wychodza drogo moim zdaniem ( ok 80 zl za osobe)