Autor Wątek: Ismenkowe odliczanko do 17.10.2009:)  (Przeczytany 14949 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Justys851
  • Chuck Norris
Odp: Ismenkowe odliczanko do 17.10.2009:)
« Odpowiedź #210 dnia: 14 Sierpnia 2009, 20:51 »
 :przytul: :przytul: :przytul: :przytul: :przytul:

wiesz co powiem krótko - takie osoby nie zasługuja na to by byc z Wami w tym najpiękniejszym dniu  ;)
Wiem że Ci jest przykro bo to oczywiste , ale spróbuj ich  olać ze tak brzydko powiem  ;)
Nie ma co kogoś zmuszać na siłe  ;) Ewidentnie robią tak żeby wyszło że to Wasza wina , nie wiem wstydzą się powiedzieć Wam ze nie przyjadą  ??? chyba poprostu chcą Was obarczyć wina za ich nie przybycie  :-\
kurde nie rozumiem , czy nie można powiedzieć prosto z mostu  :-\

Ci co chcą z Wami byc napewno będą  ;)

Offline izabelle13

• Chuck Norris
  • data ślubu: 8.09.2007
« Odpowiedź #211 dnia: 14 Sierpnia 2009, 21:14 »
Ismenko nie przejmuj się nia-naprawdę nie warto!Będzie z Wami mnóstwo osób które doceniaja to że zostały zaproszone na najważniejszą dla Was uroczystośc, a skoro Twoja chrzestna tego nie docenia.....to tylko i wyłącznie jej strata ;)
Zostawiam :-* :-* :-* :-* :-* na pociechę :-* :-* :-* :-*

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #212 dnia: 14 Sierpnia 2009, 23:20 »
Rety, naprawdę jestem w szoku! To już przesada, aż nie wiem co powiedzieć ::)
Ale skoro ona jest taka, to może i lepiej że jej nie będzie? Tak to by jeszcze problemy na weselu robiła  :-\
Zawsze możesz zadzwonić i powiedzieć, że poczta xle pracuje, więc zapraszasz ją telefonicznie. Ale moim zdaniem, ona nie warta jest Twojego zachodu.

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #213 dnia: 14 Sierpnia 2009, 23:27 »
przykro mi Ismenko, że tak się Twoja chrzestna zachowała... wg mnie obecność chrzestnych na tego typu uroczystościach to ich obowiązek i choćby nie wiem co powinna z Tobą być w tym dniu  ::) ale widocznie Twoja ciocia ma inne zdanie... dziewczyny dobrze piszą, nie powinnaś się przejmować... w tym dniu powinni się z Wami weselić Ci dla których jesteście ważni i którzy chcą z Wami być  :)

Offline izabelle13

• Chuck Norris
« Odpowiedź #214 dnia: 15 Sierpnia 2009, 09:23 »
Zostawiam weekendowe :-* :-* :-* :-*

Offline selena

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10.10.2009r.
« Odpowiedź #215 dnia: 16 Sierpnia 2009, 23:04 »
Ojej, okropnie się Twoja chrzestna zachowała. Postaraj się nie martwić, zgadzam się z dziewczynami, tym którym będzie zależeć, żeby być z Wami w tym dniu, zjawią się na pewno! :-)

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
« Odpowiedź #216 dnia: 17 Sierpnia 2009, 09:22 »
Co za okropna chrzestna!
Jak można tak postąpić- normalnie w głowie mi się nie mieści!
:o :o :o
kasia

Offline frezyjka81

• entuzjasta
  • Uwierzyć w Anioły nawet gdy ich skrzydła są czarne
  • data ślubu: 10.10.2009
« Odpowiedź #217 dnia: 17 Sierpnia 2009, 21:59 »
wiesz co powiem krótko - takie osoby nie zasługuja na to by byc z Wami w tym najpiękniejszym dniu  Wink
podpisuję się pod tym i rękoma i nogami
Wiem, że jest to przykre ale nie można ludzi, którzy tego nie chcą ciągnąć na siłę. Ciesz się tymi, którzy z chęcią do Ciebie przyjdą!!!
Ściskam Cię ciepło!!!
Buźka
 :-*

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #218 dnia: 17 Sierpnia 2009, 22:12 »
buziaki zostawiam  :-* :-* :-*
mam nadzieje że nie przejmujesz się to Chrzestną  ;)

Offline ismenka1986

• zapaleniec
  • data ślubu: 17.10.2009
« Odpowiedź #219 dnia: 18 Sierpnia 2009, 13:56 »
Dziękuję Wam dziewczynki za wsparcie:) W sumie to smutno mi się zrobiło, że chrzestna zamiast powiedzieć wprost, że nie przyjedzie.... to robi wielkie kombinacje, żeby najwyraźniej całą winę za to, że jej nie będzie zrzucić na mnie. W końcu dostała zaproszenie, które wysłałam drugi raz i do 1 września jest termin potwierdzenia przybycia...... jest bardzo ciekawa czy dalej będzie coś kombinować czy sobie odpuści :-\ :-\ :-\

Justyś już się nią nie przejmuję, jeśli nie chcę być to nie. Przy okazji mogę powiedzieć, że ciotka jest osobą raczej kłótliwą, tak samo jak jej matka (moja babcia) więc jeśli nawet by nie przyjechała to na pewno z tego powodu nie wpadnę w rozpacz :neutral:

Zapomniałam napisać, bo w sumie wcześniej nie miałam zbyt wiele czasu, ale w sobotę moi przyszli teściowie zaprosili mnie i moich rodziców do siebie, żeby ustalić już konkretnie jakie chcemy menu itp. Przed spotkaniem troszkę się stresowałam bo nasi rodzice widzieli się tylko raz, więc wiadomo na początku zawsze jest troszkę sztywno, lecz niepotrzebnie się bałam bo wszystko poszło  :grin: bardzo dobrze.
W niedzielkę od razu pojechaliśmy z G do reala i kupiliśmy piwko na drugi dzień ( poprawiny) akurat była fajna promocja. Kupiliśmy w puszkach, bo w sumie sami organizujemy wesele(nie w restauracji) na działkach i kupując w butelkach mielibyśmy później problem z nimi a tak to puszkę od razu do wora i na śmietnik :wink: :wink: :wink:
Tak więc kupiliśmy 80 puszek  piwa i 4 butelki Piccolo. Moi przyszli teściowie nie piją nawet szampana, więc będą popijali razem z dziećmi piccolo:)
Jeśli chodzi o zakupki to wczoraj byliśmy w sklepie ślubnym i kupiliśmy naklejki na ciasto, organzę( będę z niej robiła woreczki na cukiereczki dla dzieciaczków, jeśli będziemy mieli jakąś bramę:)), balony z nadrukiem "Wiwat Młoda Para", wstążeczki na koronę, 2 puste serca( będą wisiały na ścianie za Młodą Parą) i .....................................................książki dla rodziców. Nie wiem czy te książki to dobry wybór, ale długo się zastanawialiśmy co kupić rodzicom i chcieliśmy kupić po koszu kwiatów dla mam i po butelce dobrego alkoholu dla tatusiów, ale tata G w ogóle nie piję, więc takie rozwiązanie nie miałoby sensu:((( Zdecydowaliśmy się na książki bo rodzice postawią je sobie na komodzie i będą mieli wieczną pamiątkę. Jeśli chcecie to mogę wkleić fotki z zakupów:)

Offline izabelle13

• Chuck Norris
« Odpowiedź #220 dnia: 18 Sierpnia 2009, 14:08 »
Ismenko zostawiam :-* :-* :-* :-* :-*
Chrzestna zrobi jak zechce- może nie przyjedzie ze wzgledu na to że już się ośmieszyła tym zachowaniem.......ale będzie mnóstwo innych osób.... ;D ;D ;D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #221 dnia: 18 Sierpnia 2009, 14:42 »
Widze że zakupki się udały  :D
Oj tak poprsimy fotki  ;)
a te książki to jakie dla rodziców ??

Offline wiśniowa

• forumowy
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #222 dnia: 18 Sierpnia 2009, 19:06 »
jasne, że chcemy foty zakupów... jestem bardzo ciekawa co to za książki :)

Offline ismenka1986

• zapaleniec
« Odpowiedź #223 dnia: 18 Sierpnia 2009, 21:26 »
Te książki........... to takie standardowe podziękowania dla rodziców w kształcie książek cosik takiego

Jutro wkleję fotki tych rzeczy, które kupiliśmy bo dziś przy tym sztucznym świetle fotki nie wyjdą za fajne:(

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
  • data ślubu: 03.10.2009
« Odpowiedź #224 dnia: 18 Sierpnia 2009, 22:26 »
troszkę mnie nie było, ale nadrabiam straty... sukieneczki fajne, ale jakoś niefajnie mi w takich fasonach. Zgadzam się z dziewczynami co do autka: fajniutkie jest, ale dekoracja tragiczna - jeśli nie będzie ładnej kup coś sama. Ja jeszcze nie wybierałam, ale napewno nie będzie to coś takiego jak na Twojej fotce. Czekam na fotki innych opcji.
Chrzestną się nie przejmuj. Ja swoją też mam daleko, dawałam zaproszenie osobiście, bo jechaliśmy koło niej jak jechałam do sanatorium. Uprzedziłam ją wcześniej telefonicznie, że innym wysyłam a jej nie... i wiesz co mi powiedziała? żebym się nie przejmowała, bo nawet bez zaproszenia by przyjechała :) jak ktoś szuka powodu to sobie znajdzie...

:-* :-* :-* buziaki zostawiam

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #225 dnia: 19 Sierpnia 2009, 09:57 »
Dzień dobry  ;D Można jeszcze dołączyć?  :hello:

Bardzo mi przykro z powodu chrzestnej, wiem, że na pewno Cię jej zachowanie zabolało  :( Ale Kochana, będziesz otoczona ludźmi którzy chcą z Tobą być i będą się z tego cieszyć. I o to chodzi! :)

Offline katrishja

• entuzjasta
  • data ślubu: 18.09.2009
« Odpowiedź #226 dnia: 19 Sierpnia 2009, 12:13 »
Widzę Ismenko że zakupy udane- to wspaniale!
Bardzo chętnie zobaczymy fotki:)
SErdecznie Cie pozdrawiam
!
kasia

Offline izabelle13

• Chuck Norris
« Odpowiedź #227 dnia: 19 Sierpnia 2009, 13:08 »
Ismenko czekamy na zdjęcia-ksiązka bardzo ładna.... ;D
Zostawiam :-* :-* :-* :-*

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #228 dnia: 20 Sierpnia 2009, 10:49 »
Widzę, że zakupy się udały!!!
Bużki zostawiam
 :-*  :-*  :-*

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #229 dnia: 21 Sierpnia 2009, 10:39 »
Oj tak, nie ma to jak udane zakupy :-) I kolejne rzeczy są :-) A ile jeszcze potrzeba...  ::)

Offline ismenka1986

• zapaleniec
« Odpowiedź #230 dnia: 3 Września 2009, 21:13 »
Dawno tu nie zaglądałam:( Chyba jakieś 2 tygodnie:)

Tak więc postaram się napisać co się u mnie działo przez ten czas:)
W sobotę 22 sierpnia o 17.00 odbył się ślub naszych znajomych......Bardzo piękna uroczystość i kościółek ładniutko przybrany:) Jeśli chodzi o wesele to muszę przyznać, że bawiłam się bardzo fajnie, jedyne co było nie tak to mało jedzonka, ale tak poza tym wszystko ok:)
W niedzielę i poniedziałek wręczaliśmy ostatnie zaproszenia.......w między czasie dowiedzieliśmy się, że najlepszy kumpel mojego G będzie miał ślub tydzień po nas czyli 24 października( mamy z tym mały problem bo po ślubie planowaliśmy wyjechać na naszą podróż poślubną tzn. tylko w góry, ale wpłaciliśmy już ponad 200 zł zaliczki :( :( :( ) i nie wiem co teraz robić:(
Jeśli chodzi o sprawy ślubne to w tą sobotę spisaliśmy protokół :) w moim kościółku wiszą już nasze zapowiedzi, a w kościółku G będą wygłaszane.  U mnie ksiądz nic nie wziął za zapowiedzi a u G powiedzieli, że 100 zł bo taki cennik mają!! Myślałam, że padnę jak to usłyszałam! Tyle kasy za zapowiedzi??
Ale cóż mieliśmy zrobić? Zapłaciliśmy:( .........We wtorek zaczęliśmy w końcu nauki przedmałżeńskie. kobieta która je prowadzi powiedziała, że 19 września wyjeżdża a  3 października wraca dopiero z jakiegoś wyjazdu....więc zrobiła nam od razu jedną naukę i pierwsze spotkanie z poradni:))) Z czego bardzo się cieszę:)

Hmmmm.....we wtorek kupiliśmy wina, organzę na stół i zamówiliśmy 1000 balonów, a chyba jutro kupimy na all materiał do dekoracji sali:)

Na razie tyle:) Zmykam poczytać wasze wątki:)

Offline ejotek

• Chuck Norris
  • ONLY YOU
  • data ślubu: 03.10.2009
« Odpowiedź #231 dnia: 3 Września 2009, 21:27 »
No to sporo się u Ciebie działo :)
mało jedzenia w sensie na stołach? czy chodzi o gorące dania? bo chętnie porównam...
Taki ślub na chwilę przed swoim to fajna rzecz, bo można  zwrócić uwagę na rzeczy przydatne potem u siebie :)
u nas zapowiedzi były wywieszane i w sumie oboje (każde dawało u siebie) zapłaciliśmy 70zł a do tego w parafii gdzie mamy ślub nam powiedział 150zł za zapowiedzi, więc Twoje 100 to jeszcze nie dramat... ale kosmos mają z tymi cenami :(
późno te nauki robicie, ja bym się bardzo stresowała, że do ślubu mało zostało a ja nauk nie mam..zwłaszcza że to najpierw miesiąc był a potem tragedia z terminami na poradnię...

:-* :-* wieczorne

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #232 dnia: 3 Września 2009, 22:02 »
Hm, najlepszy kolega Twojego PM i dopiero powiedział o ślubie? Jakoś dziwnie chyba...  ???  ::)

Tak czy siak macie zagwozdkę...

Co do cennika, nawet nie mów, dostaję gęsiej skórki na samą myśl, bo wiem, że jak się nie powstrzymam to coś tam palnę co myślę w tym temacie... Usz..  :ckm:

Napisz trochę o tym jedzonku na weselu - dla nas wszystkich to będzie przestroga  :drapanie:

Fajne zakupy zrobiliście no i te 1000 balonów - wow  :skacza:

Offline selena

• Chuck Norris
« Odpowiedź #233 dnia: 4 Września 2009, 14:37 »
100zł za zapowiedzi  ??? Masakra... Ja u siebie 20zł dałam, a u T. nic nie trzeba było...

1000 balonów :-) Dużą salę macie?

Offline andzelika

• Małżeństwo jest zgodne, kiedy żona panuje nad mężem, a mąż nad sobą.
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 19.09.09
« Odpowiedź #234 dnia: 4 Września 2009, 14:51 »
Ja dałam 50 zł na zapowiedzi
Jeżeli chodzi o balony to 2 lata temu mój kuzyn zamówił 2,5 tys balonów.Koszmar po prostu :(
w piątek do późnej nocy dmuchane były te balony(oczywiście przez sprężarkę  ;D)a moje palce wyglądały koszmarnie od wiązania tych nieszczęsnych balonów.Cała rodzina była ściągnięta do dekoracji sali.
A najgorsze było to że swiatło zabrali bo była starszna wichura i niestety było kombinowanie co dalej.Na szczęście panowie szybko rozwiązali ten problem
Niestety w sobotę okazało się ze ze nie wszystkie balony były dobrze związane i poschodziło powietrze:/
Dzieki takiemu doświadczeniu postanowiłam że u mnie dekoratorka zajmie się dekoracja sali i stołów.Ja nie chce psuć sobie i rodzinie nerwów :)

[/url]
[/url]

Offline madzia_n

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22 sierpnia 2009
« Odpowiedź #235 dnia: 10 Września 2009, 15:46 »
O rety, tyle kasy za zapowiedzi? My tylko w parafii A. usłyszeliśmy "co łaska" i wrzuciliśmy im 10 zł. U mnie w parafii nie płaciliśmy nic... W ogóle to za ślub zapłaciliśmy tylko 250 zł, i ksiądz nawet nie chciał słyszeć o tym, by dać mu więcej.
1000 balonów to tylko wydaje się dużo ;D Na taką salę idzie bardzo dużo balonów, no i też zalezy co się chce zrobić :)

Offline frezyjka81

• entuzjasta
« Odpowiedź #236 dnia: 13 Września 2009, 20:21 »
Buziaki wieczorne zostawiam!!!
 :-*  :-*  :-*

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #237 dnia: 13 Września 2009, 20:47 »
wow to sie cenia, ja nie placilam nic za zapowiedzi, slub zostal i tak udzielony.
balonow duzo, ja mialam 400 z czego 150 zostalo, dekorowali sami na sali, ja tylko troche dodalam.  :-*

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #238 dnia: 16 Września 2009, 18:50 »
hallooo halooo

Offline ismenka1986

• zapaleniec
« Odpowiedź #239 dnia: 17 Września 2009, 19:13 »
Jestem jestem:)
Zaglądam prawie codziennie na forum, ale jakoś ostatnio nie mam weny żeby napisać coś w swoim wątku  :( :( :( :(
Jakoś wszystko mnie ostatnio boli i na nic siły nie mam...a tyle spraw do załatwienia :-\

Dziś jest dokładnie 30 dni do ślubu
Dokładnie 1 miesiąc
I będę żonką ;D

Ze spraw przyjemnych to we wtorek zakończyliśmy nauki przedmałżeńskie:) Zaliczyliśmy 4 nauki i 2 spotkania w poradni:) Teraz zostały tylko 2 spotkania z księdzem i 2 spowiedzi:/ Wczoraj kupiliśmy kamizelkę, musznik i wypustkę dla mojego G (bardzo mi się podobają). Kupiłam sobie też na allegro buciki na poprawiny, ale okazało się, że są za duże :'( :'( :'(
Jeśli chodzi o dekorowanie sali to baloniki już mamy, ale jak byliśmy na ustaleniu menu u naszej kucharki, to kobietka powiedziała nam, żebyśmy przyszli w zeszłą sobotę rano i zobaczyli jak będzie ustrojona sala przez dekoratorkę, która stroi salę praktycznie na każde wesele, które się tam odbywa. Powiem szczerze, że bardzo nam się spodobało i się zdecydowaliśmy wynająć dekoratorkę. Tydzień przed nami naszą salę też będzie dekorowała ta dekoratorka i jeśli się nam spodoba wystrój, który będzie zrobiony na 10.10.2009  to zapłacimy 300 zł mniej niż jakby miała nam robić całą dekorację od nowa. Bardzo mnie to cieszy jednak nie wiemy jeszcze nawet jakie kolory wybrała para, która ma tydzień przed nami wesele  :( :( :( Tak więc ile zapłacimy ....będzie wiadomo dopiero 10 października. Jutro spotykamy się z babeczką i wpłacamy zaliczkę:) Jeśli chodzi o baloniki to albo je sprzedamy albo część też na sali wykorzystamy...jeszcze zobaczymy :D

A z rzeczy mniej przyjemnych to osoby, które miały być naszymi starostami nie dały jeszcze znać czy będą czy nie( jak ich zapraszaliśmy to mówili, że będą) G do nich dzwonił 2 września ( do 1 września był termin potwierdzenia) i nagle się okazuje, że oni jeszcze nie wiedzą czy przyjdą czy nie >:( >:( >:( Trochę to niemiłe, że najpierw mówią ,że będą i się zgodzili być starostami a teraz strasznie odwlekają :'( :'( :'( Umówiliśmy się, że dadzą znać do 15 września czy będą czy nie.....ale nie dali znać. G  wczoraj napisał smsa......bez odpowiedzi!!! Dziś rano dzwonił, to oczywiście go zbyli, że teraz nie mogą rozmawiać, że się później odezwą......do tej pory cisza!! Już nam dość!
Wczoraj nasz kolega "kierowca"...... napisał nam na n-k, że nie przyjdzie na ślub i wesele, a do ślubu zawiezie nas jego brat ( co nie bardzo mi się widzi ...bo ten brat to taki człowiek raczej mało odpowiedzialny, lubiący sobie popić, a ja się boję, że on przed naszymi zdjęciami sobie wypije.....i nie będzie miał kto nas na zdjęcia zawieść) :nerwus: :nerwus: :nerwus: Wszystko zaczyna się walić!!
Z nieprzyjemnych wiadomości to wczoraj moja ciocia napisała mi, że moja babcia ma guza mózgu i nie zgadza się na operację...a ona nie wie co ma robić :'( :'( :'(

Mówię Wam momentami mam już dość :( :( :(

No dziewczynki nie zanudzam Was już moimi problemami  :-*