Autor Wątek: dj versus orkiestra (zespół)  (Przeczytany 3969 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
dj versus orkiestra (zespół)
« dnia: 16 Listopada 2004, 20:16 »
żeby  temat nie był banalny, chciałbym żebyscie uzasadnili swój wybór, bo dyskusja jest niemal odwieczna czy jedno czy drugie...
ale dlaczego jedno, a dlaczego drugie?

na początek jeden punkt dla dj'a
ma znacznie bogatszy repertuar

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #1 dnia: 16 Listopada 2004, 20:55 »
powiem Ci szczerze że z dj'em to spotykasz się na każdych baletach w zasadzie, ale taka zywa kapela... to się zdarza tylko na weselach w zasadzie, to jest jakis inny klimat... dzisiaj w ciągu dnia akurat zastanawiałem się nad tym zagadnieniem i doszedłem do wniosku że jednak kapela  :koncert:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #2 dnia: 16 Listopada 2004, 22:34 »
ja podeszłam do tematu w taki sposób....

potrzebuję kogoś kto będzie bawił towarzystwo... w zasadzie nasze rodziny są mocno wyluzowane i rozrywkowe ale dobry wodzirej na weselu to skarb...

akurat nasz pan wystepuje z córką więc z dj-a, wodzireja zrobił się miniband...

owca cała i wilk syty :wink:
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 17 Listopada 2004, 12:07 »
najardziej syty wilk (czytaj kompromis).
jest jak grają naprzemian zespół i dj,
wiem ze najczęściej starsze osoby boją się tzw dyskoteki...
wolą orkiestrę,

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #4 dnia: 17 Listopada 2004, 21:50 »
w soim zyciu imprezowo- weselnym spotkałam się jedynie z 2ma orkiestrami, które pięknie bawiły towarzystwo, miały bogaty repertuar a ich członkowie nie pili na weselu i poprawinach...

niestety to tylko 2 orkiestry weselne jakie miałam okazję słyszeć..

inne niestety kończyły grać o 2giej(bo zespół sie popił), śpiewli po 2/3 razy te same utwory, fałsz na całego i 0 podejścia do gości.... :?

nauczona przykrym doświadczeniem zdecydowałam się na pewnego wodzireja-miniband....

zciągnięcie zachwalanych przeze mnie zespołow nie wchodzi w rachubę... jeden zespół jest spod radomia a drugi to ślązacy... :D
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #5 dnia: 17 Listopada 2004, 22:07 »
ja w sierpniu byłem w W-wie na weselu... band to był band marzeń, szeroki repertuar, dwóch kolesi i solistka, jak się zrobiło po 2 to był pełen zaskok, bo oni zeszli "ze sceny", przyszli do stołów z AKORDEONEM i staruszkowie bawili się na całego. jeśli chodzi o przerwy to były krótkie i bardziej związane z przerwami na ciepłe dania które wjeżdzały co dwie godzinki na stoły, poza tym to odstepy dosłownie kilkuminutowe.

Offline madziula 22
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 18 Listopada 2004, 11:22 »
Davyjohn, jeśli Zibi pozwoli, to, poleć mi ten zespół, bo ja juz jestem bliska obłędu(zespół który extra bawił gości na weselu mojej koleżanki ju ż ma zajęty termin, a moja mama zżyma sie na dj jakby cytryne zjadła...).
madziula 22

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #7 dnia: 18 Listopada 2004, 12:48 »
jasne ze zibi pozwoli, po to jest forum żeby sobie pomagać, skontaktuję się tylko z qzynką żeby mi dała namiary. jak tylko będe miał to dam Ci kontakt. acha, młodzi wzięli ślub w tym ewangelicko-protestanckim niedaleko pomnika nieznanego żołnierza. inny ślub niż katolicki ale bardzo sobie chwalili całą współpracę właśnie z księdzem, byli bardzo zadowoleni. mieli solistkę, sami dobierali sobie utwory, przyrzeczenie też własnymi słowami, w sumie mogło być, mi tam w zasadzie rybka, ważne że oni byli zadowoleni. ich rodzice i wszyscy goście - nikt nie był specjalnie "zgorszony" tym że ewangelicki obrządek a nie rzymskokatolicki (w sumie ma to takie znaczenie????)

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 18 Listopada 2004, 13:48 »
davyjohn daj namiar na priva i po sprawie...
 :D

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #9 dnia: 18 Listopada 2004, 14:43 »
się zrobi, tylko sam nie mam jeszcze numeru, ale bedzie "qrturarnie" i bez naruszania regulaminu  :)

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 29 Listopada 2004, 16:54 »
może się myle (w końcu nie jestem muzykiem) ale zespoły obecnie opierają się chyba na plikach midi z internetu, a takież pliki midi znajomi ciągną na całęgo do karaoke....
swoją drogą czy widzielibyście u siebie na weselu karaoke?

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #11 dnia: 29 Listopada 2004, 23:27 »
Wreszcie dostałem namiar na ten zespół z W-wy który polecam:
Kosmiczny Fart 602 63 64 65
pozdrfk
-d-

Offline madziula 22
  • użytkownik
  • **
N
« Odpowiedź #12 dnia: 1 Grudnia 2004, 21:56 »
Davyjohn!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Mamy ten zespół :!: :koncert:  :
słuchajcie, dziś podpisaliśmy umowę, zespół to 4 osoby, 3 panów i wokalistka o niesamowitym głosie, extra bawili gości i super zabawy oczepinowe.Dawid, może widziałam Cię wśród tych gości- bo wyobraż sobie, to chyba to wesele na którym Ty byłeś( bo tańczył tam pastor) :disco: .Niestety, zedrą z nas niesamowitą(jak dla nas kasę), 3.700 za 10 godzin grania, ale NAPRAWDĘ WARTO :P
na pewno będzie  suuupeeer :cancan:
madziula 22

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #13 dnia: 2 Grudnia 2004, 03:08 »
no w mordę, to chyba pierwszy na naszym forum przypadek że jakies doswiadczenie zostało finalnie wykorzystane przez inną osobę, jest mi niezmiernie miło że udało mi się pomóć  :D
tak, wokalistka miała mocny głos, będziecie zadowoleni (zreszta pisałem że zespół był świetny i jeśli będzie tak samo u Was to ja już jestem zadowolony),
pastor... dobrze kojarzysz bo pisałem już wcześniej o kościele anglikańskim i dość ciekawym ślubie, a pastor, hehe, połowa pań na nim oko zawieszała  :)
i prawdopodobnie mnie widziałaś, bo połowę czasu spędziłem z moją Karoliną na parkiecie... przystojny, wysoki, ciemnowłosy (hehe, uwielbiam mój narcyzm) w oliwkowo-pistacjowym garniturze (Karola w niebieskiej obcisłej sukni na cienkich ramiączkach i fryzurą na lata 30te)

kurde ale kasa niezła... ups  :shock:

o, 100 post   :tak_2:

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #14 dnia: 2 Grudnia 2004, 07:54 »
Jak wesele to tylko z zespołem :D
Muszą grać i koniec, na żywo  :koncert:
Płacę i wymagam  :wink:

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #15 dnia: 2 Grudnia 2004, 10:31 »
Madziula!!!! Fantastycznie,ze udalo sie Wam zalatwic przed wyjazdem temat muzyki!! :cancan: (zwlaszcza,ze kapela zachwalana,ze hoho  :D ). kolejny potezny temat pchniety do przodu ! :brawo:

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #16 dnia: 4 Grudnia 2005, 13:12 »
Ja też dwoma rączkami głosuję za dj   :id_juz:  Dlaczego? Po pierwsze- nie lubię przerabianych utworów, a rzadko który cover jest dobry, a już na pewno nie spotkałam się z tym żeby zespół weselny zaśpiewał lepiej niż orginał  :wink: Po drugie zespół ma dużo mniejszy repertuar i nie zagra wszystkiego co moglibyśmy sobie wymarzyć... poza tym to dodatkowe mordki do wykarmienia więc i koszt nie zamyka się na samym honorarium za występ ale także dodtkowo płacimy za nich na weselu.

Zgadzam się też z zibim  :arrow: zespół to przynajmniej 4-5 osoby, a 2 panów z klawiszami może zagwarantować jedynie niezły popis karaoke  :wink: