Wybrałam się dziś do
Staropolskiej i kupiłam ciasta w 4 smakach (odpowiadających smakom ich tortów) a później w domku była degustacja z rodzicami

Opiszę Wam nasze wrażenia (w nawiasach moja punktacja w skali od 1 do 10)

Spróbowałam następujących smaków:
MEFISTO (5) - po tym torcie najwięcej się spodziewałam, może dlatego trochę mnie rozczarował

Niby smaczny, ale ten smak był za mało wyrazisty, czegoś mu brakowało... Wyczuwałam głównie śmietanę, nic więcej

Rodzicom też nie smakował. Na pewno się na niego nie zdecyduję
ALPEJSKI (3) - wielkie rozczarowanie - paskudnie słodki, za mocno nasączony alkoholem. Zjeść się da, ale już po 3 kęsach zaczyna mdlić...
WIŚNIOWY (8 ) - super! Góra śmietanowa (podobnie jak w Mefisto), ale na dole jest warstwa wiśni w żelu, które stanowią idealne uzupełnienie. Jak dla mnie pycha!

Faworyt mojego taty

HISZPAŃSKI (8 ) - ten smak bardzo pozytywnie mnie zaskoczył. Ma bardzo wyrazisty smak, ale nie jest za słodki a alkohol jest w nim prawie niewyczuwalny. Składa się z dużych bezów, wymieszanych z gęstą orzechową masą. Kupiłam to ciasto bez przekonania, bo wizualnie sprawia wrażenie ciężkiego i słodkiego, ale jest naprawdę pyszne!

Faworyt mojej mamy

Podsumowując, najbardziej smakowały nam torty wiśniowy i hiszpański, ale chciałabym spróbować jeszcze kilku ciast, których dziś nie mieli w cukierni (diabelskiego, cytrynowego i paryżanki). Staropolska ma naprawdę duży wybór tortów i chyba każdy znajdzie coś dla siebie, ale radzę przed podjęciem decyzji wypróbować jak najwięcej smaków

Jeszcze jedna ważna sprawa: Torty można zamawiać TYLKO na ul. Grunwaldzkiej. Dowóz na terenie Bydgoszczy jest w cenie tortu, poza Bydgoszczą płaci się 1 zł za każdy kilometr.