oj, zdenerwowałam chyba Kahę, nie było to moim zamiarem zwłaszcza że swego czasu korzystałam z Twojej rady i jesteś jedna z ostatnich osób na forum z których zdaniem nie liczyłabym się...
nie wiedziałam że chodzi o satynę, nie mniej jednak uważam że to sporo jak za wypożyczenie materiału do dekoracji sali (na allegro właśnie znalazłam ofertę wyprzedaży jakiejś firmy dekoratorskiej, która sprzedaje satynę 10mx1,5m-czyli powierzchnia ta sama, za 30 złotych,ale pewnie różnica w cenie wynika z różnicy w jakości. Ze swojego doświadczenia wiem że 3X5 materiału jakiegokolwiek to nie jest wiele jeśli chodzi o dekorowanie sali (oczywiście zależy jaszcze jakiej, jedne wymagają więcej inne mniej), z mężem sami sobie sale dekorowaliśmy i mieliśmy materiału łącznie o długości koło 100m i nam brakło- co prawda satyna to nie była(na pewno dużo lepiej by wyglądała), tylko tańszy materiał. Co do cen to irytujące jest dla mnie że wszystko-cokolwiek opatrzone przymiotnikiem "ślubny" musi być droższe o 200-300%. Z tego też względu na ceny trzeba ogromnie uważać przy organizacji ślubu i wesela, bo można nieźle popłynąć...
i jeszcze jeśli mogę podpowiedzieć coś justynie85, to przemyśl a raczej przelicz dokładnie, ile potrzebujesz takiego materiału, ile za jego wypożyczenie będziesz musiała zapłacić i skonfrontuj to z ceną za wykonanie dekoracji przez firmę, bo jeśli różnica nie będzie znaczna to może lepiej dopłać ciut i mieć z głowy (całkiem sporo czasu zajmuje takie dekorowanie, a jeszcze jak ktoś nie lubi się tak bawić...) Uważam, że warto przemyśleć!