Autor Wątek: Wypożyczalnia dekoracji slubnych  (Przeczytany 12568 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
Wypożyczalnia dekoracji slubnych
« dnia: 21 Listopada 2008, 19:38 »
Witam
czy wie ktoś może czy w Szczecinie, można gdzieś wypozyczyc dekoracje ślubne?głównie chodzi mi o materiał, żeby zawiesić na ściane , ?

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Odp: Wypożyczalnia dekoracji slubnych
« Odpowiedź #1 dnia: 21 Listopada 2008, 20:18 »
słyszalam zeby ktos cos takiego robił ale 2 serca przy mnie wypozyczały stojaki do kościoła...

zadzwon  do firm dekorujących i popytajk sie.. moze ktos ci coś wypozyczy..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline aaniiusiaa

• forumowicz
  • data ślubu: 08.08.2009
« Odpowiedź #2 dnia: 24 Listopada 2008, 20:16 »
justyna85    i co dowiedziałaś się czy ktoś wypożycza????

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 24 Listopada 2008, 21:30 »
jeszcze nie :(

Offline aaniiusiaa

• forumowicz
« Odpowiedź #4 dnia: 24 Listopada 2008, 22:45 »
jak coś znajdziesz to daj znać, też byłabym tym zainteresowana :)

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 24 Listopada 2008, 22:49 »
ok spoko, ale szczerze to liczyłam na forumki ,ze pomoga, ze beda cos wiedziały , no ale jeszcze czasu troszke jest wiec, może ktość coś podpowie :)

Offline aaniiusiaa

• forumowicz
« Odpowiedź #6 dnia: 25 Listopada 2008, 12:31 »
poczekamy może ktoś się odezwie;)

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 29 Listopada 2008, 19:38 »
widzialmże na krzywosutego ( aprzeciwko geniala) sa jakeis dekoracje i maja niby że wypozyczaja materiałay i n arydla tez jest w pon sie przejde tu na krzywoustego i sie dowiem o ceny i dam znac :)

Offline alimaczka

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #8 dnia: 1 Grudnia 2008, 18:58 »
Witam :)
Jakbyście znalazły wypożyczalnię dekorację to również proszę o wiadomość.  Szukam jej od kilku tygodni i narazie niestety nic nie znalazłam. . . . 

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #9 dnia: 4 Grudnia 2008, 22:41 »
jesli chodzi o wypozyczenia materiałow to tu na krzywoustego nie wypozyczaja  , wypozyczaja na slonecznym w c.h. helios jest taki punkt i tam za material szeroki 5m wysoki 3m chca 50zl, jak gdzies jeszcze znajde dam znac

Offline Agatha
  • entuzjasta
« Odpowiedź #10 dnia: 5 Grudnia 2008, 00:08 »
wydaje mi się że trochę drogo..., swego czasu zastanawiałam się nad zainwestowaniem w materiały, świeczniki i takie tam, by je wypożyczać...rozmyśliłam się jednak, trochę żałuję!

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
« Odpowiedź #11 dnia: 5 Grudnia 2008, 07:26 »
50 zł za materiał o wymiarach 5x3m to drogo?? Biorąc pod uwagę ceny satyny za metr to raczej jest to 10% ceny zakupu, a masz wszystko podane pod nos, uprane, uprasowane, oddajesz też brudne, więc ktoś po Twoim weselu musi to uprać a jak wiadomo pralnie filantropami nie są. Nie przesadzajmy z tą drożyzną......

A jak chcesz tanio to kup sobie podszewkę wiskozową , potem to obszyj i wyprasuj, zobaczysz ile to kosztuje i pieniędzy i pracy. Szkoda też, że jednak nie zajęłaś się tym wypożyczaniem...zobaczyłabyś wtedy, że od każdego 50 zł trzeba zapłacić podatek vat i podatek dochodowy, potem zapłacić za pranie i prasowanie, gdzieś po drodze jeszcze wypożyczyć to z 10 razy, żeby szmatka zwróciła koszty a dopiero po tym zaczęła sobie zarabiać...no i trzeba tych szmatek troche kupić, żeby zarabić na ZUS i lokal....więc bez przesady...z tą drożyzną - proszę....
A może warto popytać tu : http://www.e-wesele.pl/baza2.php?branza=Dekoracje

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 5 Grudnia 2008, 08:59 »
HAHA nie uniosłas sie za bardzo?? ja nie napisałam , że to cena za satyne, bo nie powiedzieli mi co to za material w sesie jaki to rodzaj, ja sie np. zastanawiam tez czy z llegro nie kupic bo sa materialy tiulowe 100m dlgie i 1,6m szerokie za 200zl wiec mozna zrobic i dekorcje za para mloda, i na jeszcze zrobienei czegos moze wystarczyc, no ale tez mam pod uwaga mozliwosc zatrudneinia firmy do dekoracji sali, ale to zobaczymy jak wyjdzie

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 5 Grudnia 2008, 10:12 »
Napisałam jak jest. Ja akurat troszkę orientuję się w tym rynku i wiem jakiem materiały się wypożycza. Niestety...jest taka prawidłowość, że auto się wypożycza za bajońskie sumy na kilka godzin, kupuje się jakieś pierdoły za niemałe pieniądze, ale dekorator jest zawsze beeee i zawsze zdziera, tylko nikt się nie zastanowi, ile kosztuje taki interes..... I zawsze powtarzam - jak jest za drogo to rób sobie sam, zobaczysz ile to kosztuje.

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 5 Grudnia 2008, 11:23 »
no masz racje, nikt nikogo do niczego nie zmusza,kazdy sam decyduje czy sam dekoruje czy tez nie,i tez wiadomo ze taka firma musi na tym zarobic,bo to jest ich praca ,musza sie utrzymac itp.mi chodzilo tylko ze troszke za ostro zaragowalas :)

Offline Agatha
  • entuzjasta
« Odpowiedź #15 dnia: 5 Grudnia 2008, 22:20 »
oj, zdenerwowałam chyba Kahę, nie było to moim zamiarem zwłaszcza że swego czasu korzystałam z Twojej rady i jesteś jedna z ostatnich osób na forum z których zdaniem nie liczyłabym się...
nie wiedziałam że chodzi o satynę, nie mniej jednak uważam że to sporo jak za wypożyczenie materiału do dekoracji sali (na allegro właśnie znalazłam ofertę wyprzedaży jakiejś firmy dekoratorskiej, która sprzedaje satynę 10mx1,5m-czyli powierzchnia ta sama, za 30 złotych,ale pewnie różnica w cenie wynika z różnicy w jakości. Ze swojego doświadczenia wiem że 3X5 materiału jakiegokolwiek to nie jest wiele jeśli chodzi o dekorowanie sali (oczywiście zależy jaszcze jakiej, jedne wymagają więcej inne mniej), z mężem sami sobie sale dekorowaliśmy i mieliśmy materiału łącznie o długości koło 100m i nam brakło- co prawda satyna to nie była(na pewno dużo lepiej by wyglądała), tylko tańszy materiał. Co do cen to irytujące jest dla mnie że wszystko-cokolwiek opatrzone przymiotnikiem "ślubny" musi być droższe o 200-300%. Z tego też względu na ceny trzeba ogromnie uważać przy organizacji ślubu i wesela, bo można nieźle popłynąć...

i jeszcze jeśli mogę podpowiedzieć coś justynie85, to przemyśl a raczej przelicz dokładnie, ile potrzebujesz takiego materiału, ile za jego wypożyczenie będziesz musiała zapłacić i skonfrontuj to z ceną za wykonanie dekoracji przez firmę, bo jeśli różnica nie będzie znaczna to może lepiej dopłać ciut i mieć z głowy (całkiem sporo czasu zajmuje takie dekorowanie, a jeszcze jak ktoś nie lubi się tak bawić...) Uważam, że warto przemyśleć!

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #16 dnia: 5 Grudnia 2008, 22:36 »
Dziewczyny, ja się nie zdenerwowałam -serio, napisałam swoją ocenę sytuacji. Ten pasek 5x3 to pewnie na "ołtarz" za młodą parą. Przestałam wogóle się wpieniać już dawno.... jak ktos piszę, ze dekoracja sali kosztuje 1000 czy 1200 zł i ze to strasznie drogo...same zobaczycie jakie będą ceny już w przyszłym roku, nawet jak same będziecie robiły dekorację...i mówię tu o najtańszych podstawowych balonach...Jeżeli ktoś sprzedaje "tiul" 200x1,6m - to możecie byc pewne, że kupujecie zwykłą drobną i sztywną plastikową siatkę i  nawet tego nie uprasujecie, bo się roztopi pod wpływem ciepła.... dobry tiul to wydatek rzędu 20-30 zł/mb.

Co do tej aukcji - materiał pewnie zużyty mocno i stąd ta cena. Ale warto się zainteresować, bo nawet ze zniszczonej satyny można cuda wyczarować.

Pisząc swoje słowa wcześniejsze chciałam Wam uzmysłowić, co to jest to 50 zł...to jest nic, nic się za to nie kupi, ot co. A same musicie przyznać, że młodzi mają tendencję do wydawania sporych pieniędzy na totalne głupoty i jakieś tandetne gadgety weselne.....ale to moje zdanie, a jak wiadomo - ja stoję po tej drugiej stronie barykady ;) ;) ;)

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #17 dnia: 6 Grudnia 2008, 01:00 »
Ciekawa dyskusja tutaj sie toczy ;) Uwazam ze zdanie kazdej ze stron jest bardzo wazne i warto cenic  pozytywne i negatywne opinie na kazdy temat. Ja nie zdawalam sobie sprawy ze cena za metr satyny czy tiulu jest taka i dlatego super ze to forum istnieje ;D

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 7 Grudnia 2008, 18:39 »
o to fakt tu mozna wyczytac o rzeczach o ktorych nawet by sie czasami nie pomyslalo, na cos moze by sie nie zwrocilo uwagi :)

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #19 dnia: 7 Grudnia 2008, 19:45 »
nawiasem mówiąc-ja kupiłam przyzwoity tiul za grosze na allegro (bodajże 5zł/mb)-z wyprzedaży-50m poszło od razu-z tego co widziałam -więc okazje się zdarzają, jeśli ktoś ma czas i chęc, żeby śledzic takie okazje-to jest szansa, że sporo zaoszczędzi...pojęcie "drogo" jest względne- my podziękowaliśmy np. za dekoratora kościoła-który chciał przyozdobic wnętrze za 800zł-dla innej pary jest to dobra cena-dla różnych osób-różne rzeczy są ważne-np my mamy ślub za 20dni-i nie wiem szczerze mówiąc-czy będą jakiekolwiek dekoracje-jak tak to załatwimy jakieś skromne we własnym zakresie....bo poprostu inne rzeczy mają pierwszeństwo
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!