Autor Wątek: Bebikowo inspiruje....  (Przeczytany 44540 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
Odp: Bebikowo inspiruje....
« Odpowiedź #300 dnia: 5 Listopada 2008, 16:46 »
przecież na 1 stronie tego wątku lila wkleiła te wycinki z gazet
poszukaj
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #301 dnia: 5 Listopada 2008, 16:49 »
Mariola Sylwi dzis usunela zalaczniki.....

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #302 dnia: 5 Listopada 2008, 17:22 »
a dlaczego?
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #303 dnia: 5 Listopada 2008, 17:32 »
Nie mam ppojecia , jestem tak samo  zaskoczona.....

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #304 dnia: 5 Listopada 2008, 17:36 »
bo to własność gazety i prawa autorkie kllusi

jeśli sie mylę usńcie mój post

Offline marta082008

• Chuck Norris
  • data ślubu: 16.08.2008
« Odpowiedź #305 dnia: 5 Listopada 2008, 17:48 »
No tak, ale czy nie mozna zamieścic artykułu z gazety w internecie? Przeciez jest tam jej nazwisko, nazwa gazety, nikt niczego nie ukradł, ani nie sfałszował, jest to zwykły powiedzmy wycinek. Przeciez kurier nie zastrzea sobie że nie mozna umieszczac artykułów w necie.

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
« Odpowiedź #306 dnia: 5 Listopada 2008, 18:24 »
Rano dzisiaj znalazłam ten wątek. Szkoda faktycznie, ze niektóre tematy zostały pozamykane. JEdne z tych właśnie najbardziej ulubionych. Wierzyć się nie chce, ze tacy ludzie non stop się pojawiają. I tak jak piszecie. To zabija chęć pisania o sobie, o swoim życiu, bo potem przychodzi ktoś i nie dość, ze włazi buciorami w nie swoje sprawy, to jeszcze się potem bezczelnie śmieje w twarz. Historię Igraszki znam, Okruszka i kogo tam jeszcze już mniej, bo byłam wtedy nowa na forum. I też byłam jedną z tych dziewczyn co to łzy wylewały nad tym smutnym losem biednej Gosi... aż wstyd. Myślałam, wtedy po jej zdemaskowaniu, zę może teraz będzie już święty spokój. A tu znowu... To przychodzi jakimiś falami :|

Po raz kolejny utwierdzam się w przekonaniu, że szczerość się nie opłaca. Może na pocieszenie pozostaje fakt, że to nie jest jedyne forum gdzie się takie historie zdarzają. Pozostaje nam tylko uważać na to co piszemy i zamieszczamy w sieci. Smutne :(

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #307 dnia: 5 Listopada 2008, 19:14 »
no tak prawa autorskie chyba nasze bo w artykule o matkach to słow pani dziennikarki to bylo tyle co kot napłakał

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #308 dnia: 5 Listopada 2008, 20:12 »
to co dziewczyny napisały jest prawdą
Pani Kllusia powołała się na prawo prasowe. Jako, że artykuły nie należą do poratalu e-wesele zostały z niego usunięte, ale bez problemu można sobie je przeczytać.
Na stronie www Kuriera Szczecińskiego, moża na zapomocą sms zakupić archiwalne i aktulane numery gazety, które ściągną się w postaci pliku PDF.

Artykuły o których mowa są zamieszczone w numerach z 26.09.2008 i 31.10.2008.

To co napisałam podchodzi chyba pod reklamę Kuriera??? Jeśli zowu zostało pogwałcone święte prawo prasowe to niech mnie ktoś wymoderuje.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
« Odpowiedź #309 dnia: 5 Listopada 2008, 21:02 »
a mnie refleksja właśnie naszła, że 11 stron tego wątku, świadczy o tym, że nasze posty pisane w klubie wyrodnej matki są jednak dobrze rozumiane. Nie tylko przez osoby, które je pisały, ale przez wiele czytających i podczytujących, i osoby, które nie dzieci nie mają potrafią się "wczuć w atmosferę" tamtego tematu... 

ANCYMONEK :)

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #310 dnia: 5 Listopada 2008, 21:06 »
A ja napisze wam coś od serca, głównie tym które swoje wątki zamykają lub mają taki zamiar.

Nie dajmy się zastraszyć! Dlaczego nie mozemy prowadzić swoich wątków? Boimy się? Czego? KOGO?

Ja bede dalej watek prowadziła, ba, nawet wrednym matkom bede prezesować i mam w d...pie co inni myślą na ten temat. Dlatego uważam ze wątki powinny wrócić zeby nie dać takim właśnie trolom satysfakcji!

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #311 dnia: 5 Listopada 2008, 21:20 »
Aga, masz racje  - zdecydowanie
ja musze jeszcze chwilę ochłonąć i pewnie wątek wróci
ale potrzebuję trochę czasu  ::)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #312 dnia: 5 Listopada 2008, 21:26 »
powiem Ci Ryba jedno

MASZ RACJĘ
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #313 dnia: 5 Listopada 2008, 21:28 »
Rybciu masz rację ale ja nie chcę wracać do tamtego wątku bo u mnie było dużo do wykorzystania a chodzi o to, że byłaby to dla mnie kolejna krzywda. ja mam nowy bez całej mojej historii. Mnie zrozumiecie, cio?

Centymetry nadchodźcie!!!

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #314 dnia: 5 Listopada 2008, 21:34 »
Ania, Lila nie czujcie tylko że oczekuje ze wasze wątki powinny wrócić, bardziej mam na myśli fakt że my cierpimy zamiast ten kto powinien.

Aga ale ty możesz zawsze nowy wątek żonkowy prowadzić :)

Offline ~monika~

• Chuck Norris
  • data ślubu: 06.08.2006
« Odpowiedź #315 dnia: 5 Listopada 2008, 21:44 »
Też tak myślę, że poprzez naszą "ucieczkę" dajemy jakąś chorą satysfakcję takim typom.
A może niektórym o to właśnie chodzi by to wszytsko się posypało:/

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #316 dnia: 5 Listopada 2008, 22:24 »
Rybko nie przeczytałaś chyba mnie dokładnie. Tak napisałam. Założyłam swój nowy wątek żeby nikt nie wyciągnął nic z mojej tragedii

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #317 dnia: 5 Listopada 2008, 22:41 »

Dlatego uważam ze wątki powinny wrócić zeby nie dać takim właśnie trolom satysfakcji!
dokładnie, wyszłam z takiego samego załozenia i watku nie usunęłam..czekam z utesknieniem na powrót innych wateczków...dziewczyny nie pozwólcie na siebie zbyt długo czekac :-*
Lilian no przecież w kupie siła nie ;)

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #318 dnia: 5 Listopada 2008, 23:50 »
ja juz dawno doszłam do takiego wniosku
i ja sie wykurzyć nie dam
4 lata to kupa czasu.dobrowolnie nie odejdę! ;)

Offline iza22

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.09.2008
« Odpowiedź #319 dnia: 6 Listopada 2008, 00:05 »
no to teraz już wiem, dlaczego znikają wątki i się już temu nie dziwię

na forum jestem moze i krótko, ale o igraszce itd... to już poczytałam

po kilusi się tego w ogóle nie spodziewałam, niby dojrzała kobieta a tu proszę....

szkoda, że to tak wygląda, lubiłam czytać bebikowo, myślałam, że jak już bedę w ciąży to też bedę mogła sie dzielic doświadczeniami itd, a tutaj taka przykra sytuacja

no nic, mam nadzieję, że killusia pożałuje...  ;D ;D ;D

a Wam dziewczyny pozdrowienia ślę i miłej nocy

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #320 dnia: 6 Listopada 2008, 00:08 »
Mi myśl o zamknięciu przez chwilę się pojawiła, ale zaraz pomyślałam, że nie ze mną takie numery. Niech się Pani w nos ugryzie i rozumie wsio na swój sposób skoro potrzeboska jest taniej sensacyji. A psze bardzo mogę jej czasem nawet skrobnąć, co o swojej córce myślę, jak mnie wkurzy, bo ryczy, a ja nie wiem dlaczego.

A tak nawiasem, to ja Klusi nigdy nie wielbiłam, ona mi się oślizgła wydawała. Ot, tak na moją intuicję i się na niej nie zawiodłam. Na intuicji rzecz jasna ;)

Btw. Dla mnie Pani Katarzyna Lipska-Głogowska jest marnej jakości pismakiem. Nie czuję tu żadnego polotu pisarskiego, ale czuję z pewnością brak talentu. Niejedna z nas, w roli redaktora swoich wątków sprawdza się dużo zacniej niż wyżej wymieniona osoba.

Offline Gosiaczek80

• Chuck Norris
« Odpowiedź #321 dnia: 6 Listopada 2008, 10:23 »
tak sie zastanawiam czy pani Kllusia nie miała takich myśli przy wychowywaniu swoich dwóch córek. A możee nie pamięta jak to było  gdy małe płacze, a mama nie wie o co mu chodzi  albo łazi za nia przyczepione do maaminej spódnicy/spodni i nie da NIC zrobic nawet siku ??? poza tym np. ciagłe noszenie dziecka jmoże dla nie których jest łatwiejsze ale nie najzdrowsze dla dziecka. musimy dzieci nauczyc pewnych rzeczy, a ta nauka nie jest ani miła, ani łatwa. troche to abstrakcyjnie napisałam ale moze zrozumiecie o co mi chodzi.

A Ryba ma racje.

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #322 dnia: 6 Listopada 2008, 11:29 »
wiecie tak sobie pomyślłam, że może napisac artykuł do kuriera o pewnej pani "Dziennikarce" tez mgółby być zabawny :D

Żałosne jest to co się dzieje :( Nie czytałam artykułu o dzieciach...ale ten o żonkach, teściowych i Syneczku...żałosne...na poziomie podstawówki...zastanawiam się KTO za takie BZDURY płaci takiej "dziennikarce"
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #323 dnia: 6 Listopada 2008, 11:37 »
Demka - te bzdury były wyczytane z naszego forum  ::)

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #324 dnia: 6 Listopada 2008, 14:27 »
Nie było mnie kilka dni. Wracam. Szukam wątku Ewci lilowej i co  :o :o :o :o :o Znajduję ten wątek i ... SZOK ...

Tylko, wiecie co? Tak sobie myślę,że może Klusia zrobiło to świństwo nie do końca świadomie... Myślała,że dziewczyny przyklasną Jej,że napisała ten artykuł i będzie super... I może byłoby super, gdyby TYLKO zapytała Was o to czy tego chcecie...

Elementarne zasady dobrego wychowania, są niestety Pani Klusi obce... O etyce nie wspomnę.

Najbardziej jednak zasmuca mnie fakt,że jeśli Klusia popełniła błąd, to nie ma odwagi, aby się do tego przyznać i po prostu PRZEPROSIĆ !!!!!!!!

I tak się zastanawiam jak by zareagowała gdyby zobaczyła swój artykuł, zerżnięty i opublikowany w innym piśmie bez jej wiedzy... Czy to wówczas też byłoby ok?

Przykro mi, że tak zostałyście/zostałyśmy oszukane, ale podpisuję się pod tym co pisze Mariola.

Nie dajmy satysfakcji takim Okruszkom, Igraszce itp. i nie zamykajmy swoich wątków.

Nie wolno nam dać się zastraszyć osobom, które pewnie zazdroszczą, że FORUM TO TAKA SIŁA!!!!

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #325 dnia: 6 Listopada 2008, 16:23 »
o mnie ten artykuł nie był wiec ciężko mi sie w czuć w role tych dziewczyn ale tak czy inaczej jestem zniesmaczona nim...
ja bym tego tak nie zostawiła...

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #326 dnia: 6 Listopada 2008, 20:24 »
Demka - te bzdury były wyczytane z naszego forum  ::)

nie chodziło mi o to...tylko sposób w jaki autorka opisała teściowe utwierdza mnie w przekonaniu, że artykuł powinien być w gazetce na poziomie szkolnym...nie chodziło mi o treść, ale o formę... poza tym artykuły takiej treści do gazety codziennej :?:
Przepraszam, jeżeli zabolało bo inny miałam zamiar...
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #327 dnia: 6 Listopada 2008, 20:36 »
spoko, ja się nie gniewam  :)

Offline agnieśka

• forumowicz
  • Twoje łzy miażdżą mi serce
  • data ślubu: 19.08.2006
« Odpowiedź #328 dnia: 7 Listopada 2008, 01:30 »
W sumie udzielam się na forum bardzo rzadko, ale tym razem muszę zabrać głos, bo zszokowało mnie to co się stało. Zgadzam się z większością postów, które zostały w tym temacie napisane.
Stając się członkiem społeczności jaką jest to forum, akceptujemy obowiązujący regulamin. Punkt 7 wyraźnie mówi o tym, że forum i informacje w nim zawarte nie mogą być kopiowane bez zgody ich autorów i administratora forum. Koleżanka jak widać chyba nie doczytała, albo ma problemy z czytaniem ze zrozumieniem tekstu. Prawo prasowe może zezwala na tego typu „inspiracje”. Ja się tylko zastanawiam jak ona by się poczuła jakby ktoś napisał artykuł np. jak to nadgorliwe matki wydają córki za mąż na podstawie jej wątku sklecając ze sobą do kupy wyrwane z kontekstu posty.
Mi udało się przeczytać teksty jeszcze przed tym jak zostały usunięte i artykuł rzekomo „zainspirowany” wątkiem „Klub Wyrodnych...” ma wydźwięk bardzo negatywny, a sam tekst jest zmanipulowany, no ale taki jest mój subiektywny jego odbiór. Prawda jest taka, że sam poziom artykułu pozostawia wiele do życzenia, nie jest to dziennikarstwo górnych lotów. Dla mnie prawdziwe dziennikarstwo przedstawia racje dwóch stron.
Ręce mi już do końca opadły jak przeczytałam wyjaśnienie Kllusi, a szczególnie ostatnie zdania, które napisała. Uważam, że w życiu kręgosłup moralny to ważna rzecz, niezależnie od tego w jakim zawodzie się pracuje, a osobom, które się lubi nie wykręca się takich numerów.
Jestem na forum już ponad 2 lata, zżyłam się z wieloma z Was wirtualnie, nie mam możliwości spotkać się z Wami w realu ze względu na odległość, a na zlot forumkowy nie mogłam pojechać ze względu na zaawansowaną ciążę. Wasze wątki są dla mnie odskocznią od codzienności i źródłem informacji dotyczących bardzo wielu spraw. Niestety do chwili obecnej bardzo dużo wątków zostało zamkniętych. Nie dziwię się dziewczynom, że tak zrobiły. Szczególnym sentymentem darzyłam wątek Ewci Liliann i Krzysia, bo moja Misia jest od niej zaledwie 3 dni starsza. Mam nadzieję, że chociaż kilka wątków kiedyś wróci.
Mam nadzieję, że sprawa się nie rozejdzie po kościach i dziewczyny jej nie odpuszczą.

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #329 dnia: 7 Listopada 2008, 09:59 »
No tak, ale czy nie mozna zamieścic artykułu z gazety w internecie? Przeciez jest tam jej nazwisko, nazwa gazety, nikt niczego nie ukradł, ani nie sfałszował, jest to zwykły powiedzmy wycinek. Przeciez kurier nie zastrzea sobie że nie mozna umieszczac artykułów w necie.
Można zamieścić we fragmencie, nie w całości.