Autor Wątek: Moda, zakupy itp.  (Przeczytany 3230478 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
Odp: Moda, zakupy itp.
« Odpowiedź #6510 dnia: 20 Lutego 2013, 10:35 »
laski jak myslicie czy taka kiecka pasuje na ślub syna na 50latki,zadbanej szczuplej?i jakie dodatki ewentualnie ?
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #6511 dnia: 20 Lutego 2013, 11:07 »
mnie się wydaje że jak najbardziej pasuje  :)
co do dodatków... zawsze mam z tym problem... jakiś delikatny komplet, kolczyki, łańcuszek i bransoletka
znalazłam coś takiego:

Offline pyh

• uzależniony
  • data ślubu: mężatka od 7.7.7
« Odpowiedź #6512 dnia: 20 Lutego 2013, 11:46 »
taki typ dekoltu az sie prosi o cos na szyje, ale fajnie by wygladaly tez sutaszowe kolczyki

Oponko, to moze przejsciowa kurtka typu grzybek, pasuje do spodni i sukienek, mozna nosic na rozne okazje

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #6514 dnia: 20 Lutego 2013, 12:13 »
Anulka o tych samych mówię, kurka myślałam, że one 199 kosztują :( To już po ptokach, rozmiaru nie szukam :D

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #6515 dnia: 20 Lutego 2013, 12:37 »
Ja dziś po zakuchach na poprawę humoru.... miałam sobie pooglądać ;)
a kupiła wiosenną kurtkę w mohito:

beżowe spodnie w h&m (chciałam miętowe, ale nie było mojego rozmiaru...)

bluzkę w h&m, której nie ma na stronie i koszulę miętową w reserved, której też nie widzę...

... kolczyki...

i humor poprawiony, choć pewnie do wieczorą jak stary zobaczy stan konta ;)

Offline ziomaleczka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #6516 dnia: 20 Lutego 2013, 12:40 »
Dziubasek świetne łowy! Kurtka bardzo mi się widzi :) Ile kosztowała? Były inne kolorki? :)

tete
sukienka jest ok na wesele dla mamy :) Dodatki to może być komplet właśnie kolczyki i zawieszka albo większe kolczyki bez zawieszki wtedy :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6517 dnia: 20 Lutego 2013, 13:07 »
Kurtka 199 zł, i był jeszcze taki kremowy kolorek...nawet przeceniony na 169 zł ale na mnie mi się nie widział.Kurtka ma fajny kołnierz- świetnie się układa.

Offline Elisa Day

• bywalec
  • Happy together :)
« Odpowiedź #6518 dnia: 20 Lutego 2013, 13:31 »
Dziubasek- śliczna kurteczka!
Apropo miętowych kolorków...Ja Wam powiem, że ja mam spóźniony zapłon i często jak coś znika już z wieszaków sklepowych, jako, że wchodzi nowa moda to dopiero wtedy zaczyna mi się podobać (całkiem niewykluczone, że za jakiś czas napiszę, że podobają mi się buty meliski;) ) No i jakoś tak mnie właśnie wzięło na miętowy! Ogólnie na pastelowe kolorki. Ale tak dawno nie byłam w sklepach...Szczerze mówiąc to ostatnie swoje zakupy robiłam przed ciążą...Moje dziecko ma 1,5 roku...czyli dawno...No ok, kupiłam sobie na chrzciny kieckę, a potem drugą na kolejne chrzciny i to wszystko. I powiem Wam, że jak tak chodziłam za sukienką na te drugie chrzciny u przyjaciół, było to w listopadzie to stwierdziłam, że moda się bardzo jakoś zmieniła od tamtego czasu jak coś kupowałam, że nie rozumiem jej, nie czuję i wręcz tymi słowami zwróciłam się do pani w reserved i w orseyu, żeby z tego tytułu pomogły mi coś dobrać :D Panie były przemiłe i nawet dodatki dobrały :D
ALe się rozpisałam...a w sumie to chciałam zapytać o te miętowe koszule w reserved-czy to na wiosnę już? I jakie buty do tego pasują? Ja ma taki styl półsportowy. Tzn dżinsy+marynarka+baleriny, albo dżinsy+trampki+koszula (nuda:( COś bym zmieniła,ale nie bardzo wiem co i jak) albo...tak bardziej artystycznie-dziwne ciuchy+dziwne dodatki ;)

wiara, nadzieja, miłość

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6519 dnia: 20 Lutego 2013, 13:35 »
ja się na modzie nie znam... ale to co teraz jest w sklepach mi się bardzo podoba! Już daaaawno tak nie było- oversizowe bluzki, aplikacje na koszulkach, kolorowe spodnie, pastelowe kolorki i te całkiem nasycone- naprawdę jest w czym wybierać :)

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #6520 dnia: 20 Lutego 2013, 13:54 »
JA SIĘ DO TAKICH OVERSIZOWYCH BLUZEK NIE MOGĘ PRZEKONAĆ... MAM WRAŻENIE ŻE WYGLĄDAM JAK W WORKU  :P
MĄŻ MNIE KILKA RAZY NAMAWIAŁ NA TAKĄ BLUZKĘ, ALE ILE RAZY PRZYMIERZYŁAM TO ZAWSZE SIĘ SOBIE NIE PODOBAŁAM  ::) JA TO CHYBA JAKAŚ DZIWNA JESTEM  :P

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6521 dnia: 20 Lutego 2013, 14:11 »
Ania kurteczka przepiękna! Spodnie mam takie same tylko inny kolorek. Fajnie się noszą. Czekam na wiosnę co by trampki do nich założyć i nogawki podwinąć ;D

Offline Elisa Day

• bywalec
« Odpowiedź #6522 dnia: 20 Lutego 2013, 14:11 »
buraczek w sumie jak mawia przysłowie-nit to ładne co ładne, ale to co się komu podoba;)
Ja np mam duży biust i muszę nosić ubrania podkreślające talię, inaczej też wyglądam jak w worku...co nie zmienia faktu, że na kimś mi się te bluzki podobają :)

wiara, nadzieja, miłość

Offline demka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 25 grudnia 2005
« Odpowiedź #6523 dnia: 20 Lutego 2013, 16:07 »
Anusia buty dla Oli świetne, lecę takie Oliwce nabyć :D Co do koszuli dżinsowych- moja Oliwka nie lubi guzików... więc nie ma szans na takie cudeńka, chociaż mnie się bardzo podobają :D

Aniu (Dziubasku) kurtka świetna, ja tez uwielbiam pastele i wiosenne kolekcje są jak najbardziej w moim stylu. mam nadzieję, że będą dłużej w modzie i po ciąży zaopatrzę się w jakieś cudniaste ubranka
Nasza Oliwcia:

Nasza Lenka:

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #6524 dnia: 20 Lutego 2013, 16:42 »
Dziubasku świetne zakupy :) spodnie rewelacja, chcę nabyć też takie koralowe..

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6526 dnia: 20 Lutego 2013, 22:44 »

A dla mojej córeczki to kupiłam :P
http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/pl/zara-S2013/358084/1048906/KOSZULA%20JEANSOWA
i te buty:
http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/pl/zara-S2013/358538/1047810/SPORTOWE%20BOTKI%20NA%20RZEPY

no i po co pokazałaś  :P oblookałam całą dziewczyńską kolekcję i się zakochałam ;)

dziubasek - świetne zakupy..czuję że coś zgapię  ;)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #6527 dnia: 21 Lutego 2013, 07:12 »
Hehe, ja też uwielbiam kolekcję Zary dla dzieci :)

Udało mi się wylicytować te szpilki Zary po 213zł :):):):):):)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6528 dnia: 21 Lutego 2013, 08:36 »
naprawdę Wam się tak dziecięca ZARA podoba? Są perełki, zgadzam się, ale dla mnie zdecydowana większość jest... hmm... smutna... już moda dla dorosłych jest zdecydowanie bardziej żywa i radosna!

Offline Gemini
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.06.2007
« Odpowiedź #6529 dnia: 21 Lutego 2013, 09:10 »
Ja jestem fanką Zary :) Bo ja wiem czy jest smutna ? Nie zauważyłam, owszem jest czasami kilka ubranek jak dla "starych maleńkich" ale większość da się skomponować w fantastyczne zestawy :)

Offline dziubasek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6530 dnia: 21 Lutego 2013, 09:13 »
... korzystając z ubranek i dodatków konkurencji ;)  tegoroczna kolekcja wg mnie jest bardzo ponura. Wiem, że Zara robi ubrania mało-dziecięce i "modne", ale dla mnie są szaro-bure-ponure ;) Pojedyncze rzeczy skomponowane z innymi ok, szał jest, można dziecko wysytlizować, ale to wszystko ;) H&M dziecięco dla mnie wygrywa...

Offline ooppoonnkkaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6531 dnia: 21 Lutego 2013, 10:11 »
Ja uwielbiam dziecięcy H&M

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6532 dnia: 21 Lutego 2013, 10:48 »
hehe ja czesto na zare dla dzieci poluje na all-ale trzeba robic to z glową..bo ludzie jakies łaty maja na oczach widza"zara" za 90zł plaszczyk uzywany kiedy nowy jest z 120z; :P :P
tak np (gdzie aukcja jeszcze potrwa!) ta kurteczka uzywka

juz ma ponad 70zł-do 100zł dojdzie na bank-jak nie wiecej) a na stronie zary jest za 150zł..mysle ze wolalabym jednak nową gdybym miala kupowac..
za to ramoneske na all coccodrillo udalo mi sie dla Maii za grosze wylicytowac ;D

sory za post pod postem(czy kiedys wróci opcja edit ;D ;D?) ale wlasnie w zarze kupie Maii i Neli kiecki na ślub w bliskiej rodzinie:
http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/pl/zara-S2013/358108/1135027/%C5%BCakardowa%20sukienka%20z%20kokardk%C4%85%20i%20majteczkami
raz ze jest to cos wg mnie ladnego ale nie bazarowego,dwa jest szansa ze jeszcze powtórnie gdzies to ubiorą. natomiast, tiulowo bąbkowo atłasowe cuda na kiju za 150zl min to juz wiem ze na dno szafy powędrują...
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #6533 dnia: 21 Lutego 2013, 10:51 »
Przejrzałam resztę zarowych sukienek... Boziu, jakie cuda.

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6534 dnia: 21 Lutego 2013, 10:59 »
sory za post pod postem(czy kiedys wróci opcja edit ;D ;D?) ale wlasnie w zarze kupie Maii i Neli kiecki na ślub w bliskiej rodzinie:
http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/pl/zara-S2013/358108/1135027/%C5%BCakardowa%20sukienka%20z%20kokardk%C4%85%20i%20majteczkami
raz ze jest to cos wg mnie ladnego ale nie bazarowego,dwa jest szansa ze jeszcze powtórnie gdzies to ubiorą. natomiast, tiulowo bąbkowo atłasowe cuda na kiju za 150zl min to juz wiem ze na dno szafy powędrują...

śliczna...podobną moja miała na Chrzcie ;)

Mi się ta szalenie podoba
http://www.zara.com/webapp/wcs/stores/servlet/product/pl/pl/zara-S2013/358108/1143022/sukienka%20w%20kropki%20z%20kokardką

myślę czy na roczek nie kupić  8)
...chociaż im dłużej patrzę to chyba jak fartuszek wygląda.

bardzo podobają mi się zarowate tshirty dla dziewczynek.

a dla chłopców zdecydowanie wolę h&m...i cena bardzo przystępna i ta mnogość kolorów :) choć butów tam nie kupię...strasznie sztywne są.
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline Ola888
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6535 dnia: 21 Lutego 2013, 11:01 »

Ja bym do tej kiecy ramoneskę i czarne convers'y np widziała  ;)

Offline Gemini
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6536 dnia: 21 Lutego 2013, 12:16 »
Zara nigdy chyba nie miała kolekcji mocno kolorowej, ja przynajmniej nie pamiętam, H&M też lubię i Next`a uwielbiam ;D A gdybym miała więcej kasy ubierałabym dzieci w Gymboree :D

Offline Elisa Day

• bywalec
« Odpowiedź #6537 dnia: 21 Lutego 2013, 12:18 »
Ja z kolei uwielbiam nexta :) Mają takie fajne kolorowe te desenie, ciekawe wzornictwo, nieco zwariowane no i gatunkowo super. Mimo wielokrotnych prań jest super. Ale ceny... ::) Na allegro licytacje też osiągają jakieś chore kwoty....narzucę na to zasłonę milczenia...

wiara, nadzieja, miłość

Offline Gemini
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6538 dnia: 21 Lutego 2013, 12:51 »
Obserwuję jedną sprzedająca na all, sprzedaje po swojej córce całe kolekcje Zary, Next`a, Wójcika. Zazwyczaj sprzedaje używki drożej niż kosztują  nowe, to jest dla mnie fenomen nie do pojęcia :D

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6539 dnia: 21 Lutego 2013, 13:00 »
Obserwuję jedną sprzedająca na all, sprzedaje po swojej córce całe kolekcje Zary, Next`a, Wójcika. Zazwyczaj sprzedaje używki drożej niż kosztują  nowe, to jest dla mnie fenomen nie do pojęcia :D
hahaha tez zdaje sie 'wpadlam' na te panią..ale wiesz,zdjęcia opis,tło...no sie robi mala blogerka ;) ;D a to ze ona sprzedaje za taka cene mnie nie dziwi ;D ;D skoro są chętni aby tyle zaplacic ;D daj linka Gem (na priv) porównam czy o tej samej mowa.
ja tez bardzo Gapa lubie.W H&M staram sie aby nie kupowac tylko hallo kitty i takich tam.Bo potem problem w przedszkolu jest 8) 6 tunik z "Dzwoneczkiem" i rózową kokardką w jednym rozmiarze ;D ;D ;Dale uwielbiam ich rajty,skarpety koszulki itp.