Autor Wątek: Moda, zakupy itp.  (Przeczytany 3229339 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
Odp: Moda, zakupy itp.
« Odpowiedź #5850 dnia: 11 Stycznia 2013, 13:09 »
niestety tak jak w życiu...jednych będzie bolało, innych nie ....jak dla mnie wklejaj!
:)

abercrombie bardzo lubię ale żałuję że u nas nie do dostania.

w ramach snobkowego nurtu ja choruję na płaszcz z zary - ala skórzane rękawy, reszta wełniana ...
jak ten tylko że nie ala zara a zara ;)
http://allegro.pl/hit-plaszcz-welna-look-zara-pikowany-rekaw-40-l-i2914946589.html

jak będzie jeszcze mój rozmiar to się szarpnę.
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5851 dnia: 11 Stycznia 2013, 13:12 »
A jakie jeszcze są marki amerykańskie z fajnymi i niedrogimi ciuchami dla dzieciaków. Moja kumela znowu jedzie to mogę złozyc zamowienie. ;D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #5852 dnia: 11 Stycznia 2013, 14:37 »
600zł za buty to snobizm ??? Kurcze teraz większośc kozaków kosztuje powyżej 400zł .. bez przesady ;)

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #5853 dnia: 11 Stycznia 2013, 15:33 »
Dzieki dziewczyny, podnioslyscie mnie na duchu ;D
I to nie jest tak, ze ja kupuje tylko drogie rzeczy, (choc czasami zdaza mi sie jakas fanaberia typu buty czy torebka za kilka setek $$$) poprostu tutaj ciuchy znanych firm sa tanie.
Calvin Klein, Donna Karan, Michaels Kors czy Ralph Lauren to sa rodzime firmy wiec nie beda szalec na wlasnym podworku, odbija sobie w Europie I tam sprzedadza sie drogo ;)

Ambercrmbie tez lubie, choc wole ich siostrzan firme Hollister (mniej epatuja napisami). Jakosc ich rzeczy jest warta kazda cene. Jeszcze tak milych w dotyku materialow nie mialam nigdy.

A jesli chodzi o dzieciece, to kazda marka ma w sumie swoja linie dla dzieciakow.
Dlatego zawsze lubie obdarowywac znajome dzieciaczki fajnymi ciuchami, rodzice robie pozniej mysla ze wydalam fortune ;D Wydalo sie ;)
anusiaa oczywiscie oprocz takich marek jak Gap Kids, Old Navy, czy Carter, sa I inne. Twoja Panna juz duza wiec w Abercrombie Kids tez juz cos na nia bedzie.
A jak ma Ci kto kupic, to wyslij kolezanke do TJmaxx (tak jak u was TK, ale bez porownania asortyment), czy Marshall.

No to sie rozpisalam :) To teraz przy ogolnym przyzwoleniu bede wklejac moje lupy :D

Ps. Ale jest inna rzecz, ktorej Wam zazdroszcze. Z nowoczesnym wyposarzeniem do domu, Stany sa w ciemnej doopie. Wiec nigdy nie bede miala takiego ladnego domu, jak Wy macie :'(

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5854 dnia: 11 Stycznia 2013, 15:59 »
Calvin Klein, Donna Karan, Michaels Kors czy Ralph Lauren to sa rodzime firmy wiec nie beda szalec na wlasnym podworku, odbija sobie w Europie I tam sprzedadza sie drogo ;)

To prawda. Jak byłam w stanach kilka lat temu to sie obkupiłam.
I jeszcze jedna rzecz, tam jak wchodzsz do powiedzmy luksusowego sklepu ubrana w dres i trampki to sprzedawczynie nie patrza na ciebie jak na potencjalnego złodzieja, ale na klienta, który może cos kupić.

Ambercrmbie tez lubie, choc wole ich siostrzan firme Hollister (mniej epatuja napisami). Jakosc ich rzeczy jest warta kazda cene. Jeszcze tak milych w dotyku materialow nie mialam nigdy.
anusiaa oczywiscie oprocz takich marek jak Gap Kids, Old Navy, czy Carter, sa I inne. Twoja Panna juz duza wiec w Abercrombie Kids tez juz cos na nia bedzie.

To prawda, bluzy maja takie, ze mozna w nich spać.

Carters jest super.
GAP poznałam w Londynie ale ten który mozna kupić w USA bez porówniania.

Offline Edzia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5855 dnia: 11 Stycznia 2013, 16:10 »

I jeszcze jedna rzecz, tam jak wchodzsz do powiedzmy luksusowego sklepu ubrana w dres i trampki to sprzedawczynie nie patrza na ciebie jak na potencjalnego złodzieja, ale na klienta, który może cos kupic.
Dokladnie, nikt sie nie stroi na zakupy jak w PL. ;)
A do marketu po spozywke, to w pidzamch I Ugg'ach ludzie przychodza ;D
I wlasnie status spoleczny poznaje sie tu nie po tym jak sie wystroilas (Czarni sa tu przykladem).
Dlatego ja I tak nie mam gdzie sie ubierac w fajne ciuchy, ktore maja na ogol swoja premiere jak jade do Polski I na miejscu dopiero metki odrywam ;)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #5856 dnia: 11 Stycznia 2013, 16:15 »
600zł za buty to snobizm ??? Kurcze teraz większośc kozaków kosztuje powyżej 400zł .. bez przesady ;)
hehe nigdzie nie napisalam ze to snobizm jest,tylko ze moze byc odebrane jako nietakt-np podczas rozmowy sąsiadką "zza plota" co to w rozmowie porannej"a ladne buty maszl,gdzie kupilas,ile dalas"-tu ma miejsce rzeczona konsternacja..
Edzia-gdybym zyla tam gdzie Ty to(pod wzgledem dostepnosci i cen) mysalabym ze umarlam i trafilam do raju ;D ;D ;D
a juz tak sobie gadu gadu.to czy i +/- w jakiej cenie sa  perfumy PP"indian summer"/(kiedys gadalysmy o tym)?na all swirują z cenami..
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline Edzia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5857 dnia: 11 Stycznia 2013, 16:29 »
Pamietam tete, I sprawdzalam wtedy I nigdzie ich nie moglam znalezc. Ale szukalam w marketach, bo bez urazy to taka marka typu perfumy Britney czy Paris Hilton ;) czyli, nie ze gorsza tylko do kupienia wszedzie! No ale nie bylo, bo to "stary" zapach. Obiecuje, ze sprawdze w jakiejs perfumerii.
A po ile na all?
Mam tez miec oko na perfumy Kim Kardashian, ale nie powiem dla ktorej forumki :P

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #5858 dnia: 11 Stycznia 2013, 16:49 »
tete w ogóle snobizm to nie samo kupowanie drogich produktów. dla mnie buty za 500zł są drogie ale takie kupuję, bo takie sa teraz na rynku... za 1000 zł bym nie kupiła ;D Snobizm to bardziej kupowanie w celu zaimponowania... gdybym kupiła buty za 1000zł po to żeby wkleić ich zdjecie na forum i wam zaimponować no to oki ;D;D Ale jak kupuję bo chce i lubię to jest to moja sprawa i nikomu nic do tego ;D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5859 dnia: 11 Stycznia 2013, 16:51 »
No to jeszcze jedno pytanie do Edzi - a perfumy średnio w jakiej cenie ...taniej niż w PL ?

Offline Edzia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5860 dnia: 11 Stycznia 2013, 16:58 »
Zalezy jeszcze jakie, ale tak na ogol taniej.
Tak jak elektronika, ciuchy itd.
Generalnie jak $ stal w PL po 2zl, to bylo eldorado zakupowe ;)
Teraz nie wiem jaki jest przelicznik.
Jak ktos przywiezie $$$ z kantoru w PL, to nie bedzie moze az tak zadowolony, ale jak przyjedzie i tu zarobi to juz inaczej sie kupuje.
No ale ile by nie kosztowalo, to w PL w zyciu nie kupisz rzeczy takich marek, za taka cene.

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #5861 dnia: 11 Stycznia 2013, 18:02 »
Jak kiedys bedzie mi dane pojechac do Stanow, wezme ze soba dwie puste walizki, co bym miala jak ciuchy przywiezc ;D

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #5862 dnia: 11 Stycznia 2013, 18:16 »
... a ja walizki kupię na miejscu ;D

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #5863 dnia: 11 Stycznia 2013, 18:21 »
Pamiętam jak wróciłam do Pl i w Galaxy zobaczyłam sweterek Ralph Lauren gdy jego cena ścięła mnie z nóg tam kupowałam je w promocyjnej cenie po 30 $ (normalna ok 50$) a tu koło 350 zł (nie pamiętam dokładnie ) to był 2005 rok ....

Edzia jak ja Ci zazdroszczę .....   8)

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #5864 dnia: 11 Stycznia 2013, 18:29 »
było kiedyś mi dane poszaleć zakupowo w Stanach...stare dobre czasy  :D
i powiem wam, że dwie walizki to zdecydowanie za mało  8)
ale zawsze można w paczkach wysłać, żeby nadbagażu nie było  ;)

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline kjp83

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #5865 dnia: 11 Stycznia 2013, 18:31 »
Ja wysylalam paczki z ciuchami. Dwa wielkie kartony plus mega nadwyzka w bagazu. Pare lat temu przyjechala do mnie kolezanka ze stanow. Miala nadzieje na mega ciuchowe lowy. Szybko zostala sprowadzona na ziemie i po pierwszej wycieczce do sklepu darowala sobie zakupy.

♡ Szymon & Leon ♡

Offline Edzia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5866 dnia: 11 Stycznia 2013, 18:54 »
A ja zawsze sobie cos przywioze ciuchowego z Polski, "na pamiatke".
Ostatnio takie materialowe spodnie, w kolorze coralowym i dzinsy z gumka ala alladynki.
W chinskiej hali, za 60zl ;D ;D ;D Ale bylam z siebie zadowolona.
A tu wszyscy mnie pytali skad mam takie fajne rzeczy ;)

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #5867 dnia: 11 Stycznia 2013, 18:58 »
Dla mnie jednak 400zł na buty to masakrycznie dużo a 600 to już nierealne. Poprostu ciężko mi nawet myśleć o takich butach.... to tylko buty ::) No ale nie krytykuje tych co kupują, jakby mnie było stać to napewno bym kupiła.

Edzia zazdroszczę tamtejszego rynku... Mój tata jak był 2 lata temu to nam właśnie perfum naprzywoził :D

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline Edzia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5868 dnia: 11 Stycznia 2013, 19:15 »
Jest jeszcze taka sprawa, ze choc myslimy ze ubieramy sie tylko dla siebie 8), to tak naprawde robimy to tez zeby podobac sie innym i zwrocic na siebie uwage. Wiec jak w Stanach nikt nie patrzy jak kto chodzi ubrany, to przestaje to byc ekscytujace i ciuchy tak nie ciesza. Nie ma motywacji zeby sie wystylizowac do sklepu po bulki ;) Czasami wychodze do ludzi tak, ze w PL ze smieciami bym tak nie wyszla ;)
Takze nie ma co zazdroscic ;)

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #5869 dnia: 11 Stycznia 2013, 19:29 »
             ;D   oj Edzia żyłam tam trochę i właśnie mam czego zazdrościć  8)   :-*

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #5870 dnia: 11 Stycznia 2013, 19:40 »
Jest jeszcze taka sprawa, ze choc myslimy ze ubieramy sie tylko dla siebie 8), to tak naprawde robimy to tez zeby podobac sie innym i zwrocic na siebie uwage. Wiec jak w Stanach nikt nie patrzy jak kto chodzi ubrany, to przestaje to byc ekscytujace i ciuchy tak nie ciesza. Nie ma motywacji zeby sie wystylizowac do sklepu po bulki ;) Czasami wychodze do ludzi tak, ze w PL ze smieciami bym tak nie wyszla ;)
Takze nie ma co zazdroscic ;)

Tu masz racje...
Ale zastanawiajce to jest ze w USA tak mało uwagi przywizuja do stroju 8)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #5871 dnia: 11 Stycznia 2013, 19:58 »
Aga i uważasz że to snobizm jesli się kupi buty za 400zł ???

Offline Edzia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5872 dnia: 11 Stycznia 2013, 20:12 »

Ale zastanawiajce to jest ze w USA tak mało uwagi przywizuja do stroju 8)

Bo jesli wszystkich na wszystko stac, to robi sie to juz nudne.
W Polsce kapitalizm jest dosc mlody, wiec jeszcze minie duzo czasu az sie wszyscy nasyca dobrobytem.

A z mnogosci ciuchow czasami ciezko wybrac co jest fajne, modne czy pasujace na dana osobe, dlatego jak ogladacie w necie zdjecia celebrytow "przylapanych" bez makijazu i w dresach, to nie jest tak ze przez pomylke sie tak ubrali i pech chcial, ze ktos im zrobil zdjecia. Tak tu ludzie na codzien wygladaja ;) Bez osobistego stylisty nie da rady ;)

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #5873 dnia: 11 Stycznia 2013, 21:50 »
w ramach snobkowego nurtu ja choruję na płaszcz z zary - ala skórzane rękawy, reszta wełniana ...
jak ten tylko że nie ala zara a zara ;)
http://allegro.pl/hit-plaszcz-welna-look-zara-pikowany-rekaw-40-l-i2914946589.html
też na niego choruję ;D ;D

zgadzam się :D
uwielbiam bokserki męża - milusie ;D ;D ;D

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #5874 dnia: 11 Stycznia 2013, 22:19 »
Mam tez miec oko na perfumy Kim Kardashian, ale nie powiem dla ktorej forumki :P

Nic nie mów. Niech to będzie tajemnica  :P

A ja Cię Edzia szczerze namawiam i gorąco proszę abyś wróciła do prowadzenia swojego wątku. Myślę, że większość forumek chciałaby czytać jak tam żyjecie. A foty Twojego świata byłyby mega przeżyciem. Serio.

Ja nie mam nikogo bliskiego w USA, a bardzo jestem ciekawa jak tamten świat rzeczywiście wygląda.

Offline ooppoonnkkaa

• Traktuj ludzi tak jak byś sam chciał być traktowany...
  • Chuck Norris
  • Jeszcze 3 lata :)
  • data ślubu: 29.07.2006
« Odpowiedź #5875 dnia: 11 Stycznia 2013, 23:32 »
Nie Gabrysiu, nic takiego nie napisałam. Dla mnie to spełnianie marzeń bo dla mnie to nierealne. I gdybym tylko mogła spełniała bym je cały czas ;D

Centymetry nadchodźcie!!!

Offline malgosiask

• Chuck Norris
  • data ślubu: 10 czerwca 2009r.
« Odpowiedź #5876 dnia: 11 Stycznia 2013, 23:44 »
Aga, taki off topic - zaj.ebiste ciało! W szkrabach widziałam!

Offline Edzia
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5877 dnia: 11 Stycznia 2013, 23:53 »
A ja Cię Edzia szczerze namawiam i gorąco proszę abyś wróciła do prowadzenia swojego wątku. Myślę, że większość forumek chciałaby czytać jak tam żyjecie. A foty Twojego świata byłyby mega przeżyciem. Serio.

Ja nie mam nikogo bliskiego w USA, a bardzo jestem ciekawa jak tamten świat rzeczywiście wygląda.
Moze ktoregos dnia, narazie weny brak ;)

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #5878 dnia: 12 Stycznia 2013, 13:31 »
Nie ma motywacji zeby sie wystylizowac do sklepu po bulki ;) Czasami wychodze do ludzi tak, ze w PL ze smieciami bym tak nie wyszla ;)

heheh mam tak samo , i generalnie w Norwegii tak właśnie jest

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #5879 dnia: 12 Stycznia 2013, 17:22 »
Bo jesli wszystkich na wszystko stac, to robi sie to juz nudne.

Edzia, nie zgodze sie... Mieszkam we Francji i jakos kobitki nie chodza w pizamie po bulki... W Paryzu nie mieszkam, ale jak obserwuje ludzi na ulicy, to wszyscy (no prawie... ;D ) wygladaja dobrze... Kobitki umalowane, ladnie lub nie (zalezy od gustu) ubrane, z uczesaniem gorzej... Wiec to nie przez to, ze wszystkich na wszystko stac...

Takze dla mnie tez to jest zastanawiajace, ze w Stanach ludzie naprawde nie zwracaja wiekszej uwagi na stroj... ::)