Autor Wątek: Czekam na opinie i rady :) - suknia ślubna i tak dalej ;)  (Przeczytany 25212 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline margolka

• Chuck Norris
Odp: Czekam na opinie i rady :) - suknia ślubna i tak dalej ;)
« Odpowiedź #30 dnia: 12 Sierpnia 2008, 19:30 »
No szkoda, bo ciekawe co Wy byście powiedziały na te sukienki. Mnie urzekły bardzo, z tym że obie są dosyć ciemne, jedna w kolorze toffi, a druga cappuccino - czy jakoś tak. Tutaj - wkleiłam Wam wszystko co miałam  :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #31 dnia: 12 Sierpnia 2008, 19:34 »
Jak sie spotkamy do podasz nazwy to sobie lukne jak ja bede chodzic szukac kiecki :)
Ale chyba moga uszyc w innym kolorze  ???  No chyba ze chcesz taka ciemniejsza  ;D

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #32 dnia: 12 Sierpnia 2008, 19:40 »
Tak, tak mogą uszyć w innym  :D Takie ciemne mi się spodobały, ale rzeczywiście jeszcze nie wspomniałam że dla siebie chcę białą  ;D

Offline Daruda

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #33 dnia: 12 Sierpnia 2008, 19:58 »
ostatnia rewelacja;-)))znasz moze jej nazwę,albo projektanta???strasznie mi sie podoba i ładnie w niej wyglądasz!!!!

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #34 dnia: 12 Sierpnia 2008, 20:06 »
Daruda przykro mi ale nie wiem. Nie pytałam o nazwę sukni, ani o projektanta - ja to tak jakoś na nazwy nie zwracam uwagi - wchodzę do salonu i mierzę  :) A powiem Ci, że jeśli chodzi o tę suknię to nawet nie wiem jak się salon nazywał, w którym była - tzn pamiętam w którym to w D.G, ale nazwy nie znam. Dziękuję za komplement  :)

Offline kasia411
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #35 dnia: 12 Sierpnia 2008, 22:31 »
Gdyby nie prześwitujący gorset w sukni nr 1 to według mnie byłaby rewelacja, bo przepięknie podkreśla Twoją figurkę :tak_2:

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #36 dnia: 13 Sierpnia 2008, 12:33 »
To może i ja się wypowiem.

Jak dla mnie zdecydowanie wygrywa nr 5.

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #37 dnia: 13 Sierpnia 2008, 14:44 »
Dziękuję dziewczyny za opinie  :) Widzę że wiele z Was wybrałoby 5  :)
A ja ...Tak sobie patrzę na te kiecki i ehh... sama nie wiem  ::)
Podobam się sobie w 1, ale po pierwsze jest to cała sukienka  (choć na początku chciałam cała, to teraz już wiem, że mi lepiej w gorsetach),  po drugie kształt góry - nie taki jaki chciałam, a chyba w tej nie da się zmienić, bo materiał jest miękki, a jeśli chodzi o prześwitującą górę to podobno można ponaszywać więcej tego co naszyte w miejscu biustu i nie będzie prześwitująca,
Dalej - podobam się sobie w 9, ale  nie podoba mi się gorset - prostego u góry nie chcę na pewno, poza tym jest to sukienka z salonu "Marta" w D.G - tam raczej nie zgadzają się na zmiany, no może jakbym się uparła to by zmienili, nie wiem
Jeśli chodzi o 11 - jest na szyję - tak jak chciałam, ale dól mi jakoś nie pasi, ten taki jakby fartuszek, ta środkowa warstwa - nie podoba mi się, tak jak i ten kwiat u góry, ale to akurat nie problem
I sobie tak myślę i myślę - biorąc którąkolwiek z tych 3 ( innych spośród wklejonych nie biorę pod uwagę), musiałabym wprowadzać zmiany, a boję się tego - ja wolę widzieć od razu co i jak  :) No i jeszcze pozostają 2 kiecki, których zdjęć nie mam, lażą mi po głowie, tyle że - te co wkleiłam kosztują tak do 2 tys , a te dwie których tu nie ma prawie tysiąc więcej - cena jest ważna dla mnie, ale te droższe są takie piękne ....  :(
Ryzykować i zmieniać coś w tych, czy poświęcić  na suknię tysiąc więcej ...

Offline werka23

• Chuck Norris
  • Dwa serca przez miłość połączone stały się jednym
  • data ślubu: 14.02.2009 15.05.2010 :i_love_you:
« Odpowiedź #38 dnia: 13 Sierpnia 2008, 14:57 »
szczerze mówiąc to ja też bałabym sie kota w worku i chyba wolałabym dopłacić i znać efekt końcowy ;) ;) ;) lepiej dopłacić nić nie byc zadowolonym i utopić 2 tyś ale to moje hulaszcze zdanie  ;D

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #39 dnia: 13 Sierpnia 2008, 15:07 »
Jakbym miała duzo pieniędzy, to nawet bym się nie wahała - wiadomo, ale mi trochę szkoda tych pieniążków... Nawet nie swoich własnych, a rodziców - bo to oni mi finansują wesele i wszystko. Wiem, że moja mama wolałaby, żebym wybrała tańszą suknię niż za 3 tys. Z drugiej strony wiem, ze mama chce zebym była zadowolona  :) Oj, dziś wracają rodzice z urlopu i muszę z mama pogadac  ;)

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #40 dnia: 13 Sierpnia 2008, 15:13 »
widze ze do weele masz jeszcze rok, suknia m abyc piekna i ma si eTObie podobac, i TY masz sie w niej dobrze czuc, masz naprawde duuuuuzo czasu,  chodz, rozgladaj sie az wkoncu trafisz te jedyna za o wiele mniejsza cene, i niesugeruj sie modelka, bo tekiecki calkiem iaczej wygladaja. Ja jak swoja po zamowieniu juz znalazlam na modelce to sie wystraszylam, dobrze ze mam swoje fotki w niej, bo bym poleciala zmienic na inna :)

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #41 dnia: 13 Sierpnia 2008, 15:18 »
a nieda rady którejs z tycvh pieknych i drozszych wypożyczyć?ja wiem ,że czasami się to wogóle nieopłaca,bo kupno jest niewiele drożesz,a zawsze można sprzedać i troszkę kasy się zwróci...

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #42 dnia: 13 Sierpnia 2008, 15:18 »
 ;) myślę że to najlepsze rozwiązanie jak pogadać z rodzicami :) ja bałabym sie efektu końcowego a to nie jakaś tam imprezka a jedyny w życiu dzień   ;) ;) ;) hihihi powiem ci ze ja z sukienki bym nie zrezygnowała prędzej listę gości uszczupliła  ;D ;D ;D ale mną  sie nie sugeruj  :lol: :lol: :lol:

Offline Daruda

• Chuck Norris
« Odpowiedź #43 dnia: 13 Sierpnia 2008, 15:28 »
a tak na marginesie,to ja tez już chce sobie poprzymierzać,mam tylko nadzieję ,że skończy się jednak na kilku sukienkach,a nie na kilkunastu tak jak w Twoim przypadku,bo im więej się przymierza tym potem trudniejszy wybór,ciekawa jestem jakie decyzje podejmiecie z mamą odnośnie tych cen.....mam nadzieję,że wybór będzie trafny i usatysfakcjonuje zarówno Ciebie jak i mamę;-)))

Offline werka23

• Chuck Norris
« Odpowiedź #44 dnia: 13 Sierpnia 2008, 15:33 »
 ;) dołączam sie do darudy  :D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 13 Sierpnia 2008, 15:53 »
Agatko jesli nie jestes tak na 100% pewna że chcesz tą to nie kupuj, zebyś potem nie żałowała, z drugiej strony wiem ze wyjeżdzasz i wolałabys pozałatwiać juz pewne sprawy...
A moze idź do tych salonów co są te droższe keicki i zapytaj czy udzielaja jakiś rabatów , czy moze daja jakieś dodatki gratis , cena w sklepie jest tylko umowna wszędzie sie można targować  ;D
Tymbardziej ze decydujesz sie dość wcześnie  ;)

Ja tak kiedyś zapytałam jak mój Grześ kupował garnitur i dostał krawat gratis, niby nic a zawsze cos  ;D

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #46 dnia: 13 Sierpnia 2008, 15:55 »
masz naprawde duuuuuzo czasu,  chodz, rozgladaj sie az wkoncu trafisz te jedyna za o wiele mniejsza cene, i nie sugeruj sie modelka
Wiem, że do mojego ślubu daleko, ale w planach mamy wyjechać z narzeczonym za granicę - już we wrześniu-  i do tego czasu chciałam mieć suknię wybraną.
Izulek ja się nie sugerują modelką, Ty chyba zrozumialaś, że te 2 najdroższe kiecki widzialam tylko w katalogu  :) a ja je przymierzałam obie - nawet 2 razy i bardzo mi się na mnie podobają,  z tym że są ciemne, a ja chcę białą. Zdjęc w nich nie mam tylko dlatego, że panie nie pozwolily zrobic.
a nie da rady którejs z tych pieknych i drozszych wypożyczyć?
Nie pytalam  ??? Nie wiem nawet jak to działa - zawsze chcialam swoją
mam tylko nadzieję ,że skończy się jednak na kilku sukienkach,a nie na kilkunastu tak jak w Twoim przypadku,bo im więcej się przymierza tym potem trudniejszy wybór
ja przymierzyłam chyba z 30 w sumie  :)

Offline izulek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #47 dnia: 13 Sierpnia 2008, 16:10 »
A w sumie to sie niesugerowalam, tylko tak na zas powiedzialam :)). Jezeli chodzi o wypozyczenie, to popularny sposob jak ktosa niema zeby wylozyc na nowa. Ale jak sie okaze ze mozesz tyle wylozyc, to faktycznie mozna potem sprzedac i wyjdzie podobnie jak za wypozyczenia, a pewnosc masz 100% ze jestes pierwsza wlascicielka :)
No skoro masz czas do wrzesnia to faktycznie lepiej miec to z glowy. Musze przyznac ze sporo ich przymierzylas, i az jestem ciekawa koncowego efektu.
Ehs my kobitki to mamy problemy :)) Pozostaje mi zyczyc POWODENIA w rozmowach z mamusia i w wyborze
Buzka

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 14 Sierpnia 2008, 14:46 »
my kobitki to mamy problemy :))
Prawda hihi ;D
Obejrzałysmy mnie ( ja i mama)  jeszcze raz w tych kieckach, które tu wkleiłam. Mama powiedziała, że wyglądam ładnie w każdej  - jak to mama ::) Ale przyznała, że było mi jeszcze ładniej w tych dwóch których zdjęć brak - co mnie ucieszyło  ;D
Za radą Justynki jadę z mamą do tych dwoch salonów jeszcze raz  ;) Popytam o rabaty ...  :)

Offline Bea027

• entuzjasta
  • data ślubu: 22 sierpień 2009
« Odpowiedź #49 dnia: 14 Sierpnia 2008, 14:55 »
Hihi czyli powinno się coś wyklarować :) Do września jeszcze troszkę czasu :) Coś na pewno wymyślisz!!Bedę trzymać kciuki :)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #50 dnia: 14 Sierpnia 2008, 15:24 »
Trzymam kcikui za pomyslne przeprowadzenie transakcji  :ok:

Offline oleczka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 28 sierpnia 2010
« Odpowiedź #51 dnia: 16 Sierpnia 2008, 09:47 »
5,9,11 najlepsze dla Ciebie :)
Te pierwsze wydaje mi się, że za bardzo błyszczą :)
Ale najważniejsze, żebyś to Ty w tej sukni czuła się jak księżniczka :D

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #52 dnia: 16 Sierpnia 2008, 18:08 »
 :hello:
oleczka ja chcę, żeby suknia błyszczała, lubię te świecidełka  ;D
A więc...
Byłam jeszcze raz w dwóch salonach, w których to są te dwie suknie, nad którymi się zastanawiałam. I tak... W salonie pierwszym - suknia kosztuje 2700 i rabatu na nią nie ma , bo jest ona podobno z kolekcji 2009 - ponoć nie ma jej jeszcze w katalogu. Pani powiedziała jednak, że może troszkę spuścić, ale nie chciała powiedzieć ile.
W salonie drugim - suknia kosztuje 2600 i pani jest w stanie dać na nią 10%owy rabat. Suknia jest z kolekcji 2008, szukałam jej na stronce tego salonu, ale nie ma.
Choć obie te suknie mnie zachwyciły, to jednak różnią sie od siebie - gorsetami (ale żadna z nich nie jest na szyje jak to sobie wymyśliłam), także dołem i w ogóle szczególami.
A ja oglądając je po raz kolejny już chyba wiem, którą bym chciała i którą jak na dzień dzisiejszy najprawdopodobniej wybiorę  ;)
« Ostatnia zmiana: 16 Sierpnia 2008, 18:13 wysłana przez margolka »

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #53 dnia: 16 Sierpnia 2008, 18:24 »
hmmm ciekawa jestem która wybrałaś...  ;D
no 260 zł mniej to juz cos  ;)

Mam nadzieje że przed Twoim wyjazdem jeszcze ja zobaczymy  ;D

Offline Honey

• bywalec
« Odpowiedź #54 dnia: 16 Sierpnia 2008, 19:38 »
jak dla mnie zdecywanie 3 i 4 :) z bardziej na 4

W okolicy cmentarza na ul. Mireckiego w S-c jest taki maly salon z sukniami slubnymi zaraz na skrzyzowaniu, sa tam naprawde ladne suknie slubne w okolicy do 1800zł najdrozsza i pani byla bardzo mila jak z nia rozmawialam taka starsza mozesz tam pojechac jeszcze :)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #55 dnia: 16 Sierpnia 2008, 21:39 »
Honey byłam w tym salonie, ale to juz po tym jak upatrzyłam sobie tamte 2 kiecki... no i żadna juz mi się nie rzuciła specjalnie w oczy  ;)
Jesli chodzi o ceny to prawie wszystkie sukienki które mierzyłam były w cenie ok 1700-1800. Piszę prawie, bo 2 kosztowały tysiąc więcej - te 2 które podobają mi się najbardziej. Dlatego mam własnie taki dylemat  ::) i zla jestem na siebie, ze akurat marzy mi się cos, co jest takie drogie!

Offline Honey

• bywalec
« Odpowiedź #56 dnia: 17 Sierpnia 2008, 19:32 »
ja wybrałam sobie suknie za 2800zł ale obiecałam sobie ze bede w tym dniu najpiekniejsza, za kazde pieniadze nawet gdyby goście zamiast devolaja mieliby dostac mielonego ;)

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #57 dnia: 17 Sierpnia 2008, 20:00 »
Honey  :przytul:
Twoja wypowiedź mnie pocieszyła, ucieszyła i rozbawiła  :D Ja też chcę czuć się najpiękniejsza i dlatego myślę, że wezmę tą sukienkę, mimo ceny. Innym może się nie podobać, ale ja naprawdę czułam się w niej jak księżniczka, już wtedy, gdy przymierzałam ją po raz pierwszy  ;D

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #58 dnia: 17 Sierpnia 2008, 21:21 »
Dla mnie 3 i 9 pasują do ciebie, chociaz nie sa całkiem w moim stylu ;D
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #59 dnia: 17 Sierpnia 2008, 21:43 »
margolka
Jesli w tej jednej czujesz się jak księzniczka to zapewne to jest ta jedyna  ;)