Autor Wątek: FOTO PSTRYK Sosnowiec  (Przeczytany 25387 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kasiek851

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 01.08.2009
FOTO PSTRYK Sosnowiec
« dnia: 15 Lipca 2008, 07:45 »
Hej jezeli ktos zna to studio fotograficzne to prosze o opinie ewentualnie jezeli znacie stronke intrnetowa badz macie zdjecia ślubne to bym prosila o przeslanie poniewaz slysalam ze robia ladne zdjecia i moze sie na nich zdecyduje

Offline mamba_m
  • forumowicz
  • data ślubu: 18.09.2010r.
Odp: FOTO PSTRYK Sosnowiec
« Odpowiedź #1 dnia: 4 Stycznia 2009, 22:57 »
Witajcie,

Podtrzymuję temat i zapytanie o FOTO-PSTRYK

Pozdrawiam

Offline graziella
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: i już po
« Odpowiedź #2 dnia: 5 Stycznia 2009, 07:08 »
Witam w ten styczniowy mroźny i śnieżny dzionek! Osobiście nie znam i nie miałam styczności z ta firmą ale oglądałam ich zdjęcia od znajomego z pracy, zdjęcia fajne i właściciel podobno też.  Mojemu znajomemu nie podobało się to że długo musieli czekać na album, mówił coś o trzech miesiącach i "posługuje" się podwykonawcami, tak że na waszym ślubie i weselu może zjawić się ktoś inny, ale ogólnie w porządku.

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
  • data ślubu: Już razem ;*
« Odpowiedź #3 dnia: 5 Stycznia 2009, 09:21 »
Jeżeli ma ktoś więcej informacji na temat tej firmy proszę o podanie.

Wiecie wogóle, czy zajmują się oni tylko fotografowaniem czy wideofilmowaniem też?
Widziałam zdjęcia na Targach Ślubnych, ale zapomniałam zapytać o to wideofilmowanie, a fotografie były bardzo ładne.

Offline kasiek851

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 5 Stycznia 2009, 12:52 »
Niestety tylko zdjęcia robią...ale  za to jakie  :D

Offline Betti

• uzależniony
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #5 dnia: 5 Stycznia 2009, 13:27 »
Moja koleżanka miała ta agencję na swoim weselu.
Przy najbliższej okazji spytam się o dokładniejsze wrażenia.
Póki co mogę powiedzieć, że bardzo podoba mi się ich album. :D

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 5 Stycznia 2009, 17:53 »
Moja koleżanka bedzie ich mialam na weselu ale dopiero we wrzesniu 2009 , więc dopiero wtedy będę mogla służyc jakąś informacją na ten temat  ;)

Offline mamba_m
  • forumowicz
  • data ślubu: 18.09.2010r.
« Odpowiedź #7 dnia: 5 Stycznia 2009, 20:28 »
Na targach widzieliśmy z moim PM foto-album, który spodobał nam się i oczywiście cena też atrakcyjna 1400,- za pełen pakiet od przygotowań do oczepin. Wiadomo, że czasem to co ładnie wygląda i pięknie brzmi nie zawsze idzie w parze z rzeczywistością, zatem czekamy na kolejne informacje. Oczywiście za powyższe dziękuję  :przytul:

Offline graziella
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #8 dnia: 5 Stycznia 2009, 20:56 »
Dokładnie mambo, oglądając różne pokazowe albumy widać że przeważnie są robione w prawie idealnych warunkach, piękna pogoda, jasny kościół, para młoda jak modele, dlatego wolę oglądać gotowe albumy od znajomych bo wtedy wszystko widać, jak kto co potrafi zrobić w kiepskich warunkach.  Pozdrawiam

Offline anirolak

• nowicjusz
  • *
  • Zabiorę Cię właśnie tam...
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Stycznia 2009, 20:32 »
Witam serdecznie, tak sobie czytam i odpowiadam :) Strony faktycznie nie ma, my byliśmy u niego w tamtym tygodniu i powiem wam że facet jest genialny :) zdjęcia fantastyczne no i cena 1400 zł, to jak pewnie wiecie napradę bardzo mało, tym bardziej że w tym jest już fotoksiążka, inni za samą książkę liczą sobie 1000 zł także cenka opada :P ja generalnie polecam, o ile faktycznie zdjęcia ślub+wesele nie zawsze robi właściciel to planer zawsze jest z nim.
Warto pojechać i obejrzeć. Buziaczki dla was :*

Offline anka2oo4

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
« Odpowiedź #10 dnia: 20 Stycznia 2009, 18:57 »
Spotkałam go na Targach Ślubnych i szczerze z wielu wielu fotografów właśnie on mi wpadł jako jedyny w oko, szczególnie cena mi się podoba, chyba też się z nim umówie na wizytę ;D

Offline katarzyna_84

• Chuck Norris
  • Razem od 2-8-2000
  • data ślubu: 2.8.2008
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Stycznia 2009, 21:01 »
Ja się conieco mogę wypowiedzieć w temacie, ponieważ korzystaliśmy z ich usług w dniu ślubu. Wrażenia jak najbardziej pozytywne i ocena także. Zdecydowaliśmy się na ich usługi ponieważ nie znalazłam ładniej skomponowanych fotoksiąg.

(..)o ile faktycznie zdjęcia ślub+wesele nie zawsze robi właściciel to planer zawsze jest z nim.

No niestety (albo i stety) nie zawsze, z nami na plenerze był Pracownik P. Marka, na dodatek inny niż w dniu wesela, ale wszyscy bardzo sympatyczni. Album jest rewelacyjny nie tylko wg nas, wszystkim b. się podoba. Jak tylko zorganizuję jakiś album ślubny w sieci dam znać.
W razie pytań - priv. Pozdrawiam

Offline anirolak

• nowicjusz
  • *
  • Zabiorę Cię właśnie tam...
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #12 dnia: 21 Stycznia 2009, 14:31 »
Ja się conieco mogę wypowiedzieć w temacie, ponieważ korzystaliśmy z ich usług w dniu ślubu. Wrażenia jak najbardziej pozytywne i ocena także. Zdecydowaliśmy się na ich usługi ponieważ nie znalazłam ładniej skomponowanych fotoksiąg.

(..)o ile faktycznie zdjęcia ślub+wesele nie zawsze robi właściciel to planer zawsze jest z nim.

No niestety (albo i stety) nie zawsze, z nami na plenerze był Pracownik P. Marka, na dodatek inny niż w dniu wesela, ale wszyscy bardzo sympatyczni. Album jest rewelacyjny nie tylko wg nas, wszystkim b. się podoba. Jak tylko zorganizuję jakiś album ślubny w sieci dam znać.
W razie pytań - priv. Pozdrawiam

tym bardziej utwierdzam się w przekonaniu, że dobrze wybraliśmy  :)

Offline aeniołek

• Chuck Norris
  • R+R+M+M = A :-)
  • data ślubu: 6.02.10
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Grudnia 2009, 10:52 »
My również zdecydowaliśmy się na usługi p.Marka. Głownie ze względu na atrakcyjną cenę, za którą dostaniemy 2000tyś zdjęć na płytce DVD...No i bardzo podobały mi się zdjęcia w jego wykonaniu na targach ślubnych- rewelacyjna sesja w wodzie...W sobotę jedziemy podpisać umowę  ;D. Czy to jest rzeczywiście tak, że na sesję jedziemy w 2 miejsca? Czy on coś proponuje? Będziemy mieć ślub w zimie więc wszystko zależy od tego czy będzie śnieg...

Offline anka2oo4

• zapaleniec
« Odpowiedź #14 dnia: 20 Grudnia 2009, 10:21 »
W przeciwieństwie do innych fotografów p.Marek nie bierze dodatkowych oplat za miejsca w plenerze, mozna sobie wybierac co chcecie i gdzie chcecie:) tez juz mam podpisana umowe  ;D

Offline pannamloda7
  • nowicjusz
  • *
FOTO PSTRYK Sosnowiec marek r.
« Odpowiedź #15 dnia: 2 Marca 2011, 16:45 »
foto pstryk marek rybicki - NIE POLECAM!!!! A WRĘCZ ODRADZAM Z CAŁEJ SIŁY! facet ma się za kolejny cud świata.  oferta cenowa może atrakcyjna, ale czy wiecie że wśród tych 2 tysięcy zdjęć, które się dostaje to większość jest do wyrzucenia?! bardzo dużo nieostrych, że nie wspomnę o "śmieciach", czyli zdjęciach zespołu- kilkadziesiąt! zdjęcia gaśnicy, czy paska od telefonu w zbliżeniu! to mają być pamiątki ze ślubu?! w plenerze facet zachował się jak cham- pokrzykiwanie na pannę młodą niby żartobliwe i na pana młodego jest poniżej krytyki, lecą hasła typu: chwyć ją za cycek. . , no połóóż jej ręke na dupie, na cycku, co boisz się. . .
LITOŚCI!
poza tym facet spóźnił się godzinę na plener, bo. . . .  w naszym czasie robił już zdjęcia innej parze, a przez telefon ściemniał, że już jedzie, już dojeżdża.  w ten sposób nasze zdjęcia były robione ww słabym świetle, wręcz półmroku :(
ODRADZAM WSZYSTKIM usługi tego pana!!!!!! >:(

Offline graziella
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #16 dnia: 2 Marca 2011, 17:05 »
No tak jest jak się trzyma dziesięć srok na raz, znajoma mi opowiadała jak miała plener z dwiema innymi parami - przy ławeczkach raz jedna para raz druga i trzecia i zmiana miejsca - hurtowo. Ale foto albumy robi ładnie, przynajmniej na targach ładnie wyglądały, znajoma też była zadowolona

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #17 dnia: 2 Marca 2011, 17:14 »
A ja jestem zadowolona..Mamy piękną fotoksiążkę. Mieliśmy plener w parku w Sosnowcu, zimno było jak cholera ale się udało. Pan Marek może i ma takie słownictwo, ze się trochę spouchwala i zdarzy mu się coś rzucić w stylu złap ją za tyłek ale niczego takiego o cyckach i dupie u nas nie było, ani innych chamskich zagrywek. Z płytki ze zdjęciami też jesteśmy zadowoleni...No ale może się zmienił, może ma za dużo zamówień i zaczął olewać temat- często tak się zdarza...W każdym razie chcemy sobie u niego zrobić sesję zdjęciową latem- taką naszą, poślubną ;) i już jesteśmy wstępnie umówieni, cena super atrakcyjna jak dla mnie.

Offline pannamloda7
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 2 Marca 2011, 20:26 »
Cytat: aeniołek link=topic=11281. msg1478041#msg1478041 date=1299082477
A ja jestem zadowolona. . Mamy piękną fotoksiążkę.  Mieliśmy plener w parku w Sosnowcu, zimno było jak cholera ale się udało.  Pan Marek może i ma takie słownictwo, ze się trochę spouchwala i zdarzy mu się coś rzucić w stylu złap ją za tyłek ale niczego takiego o cyckach i dupie u nas nie było, ani innych chamskich zagrywek.  Z płytki ze zdjęciami też jesteśmy zadowoleni. . . No ale może się zmienił, może ma za dużo zamówień i zaczął olewać temat- często tak się zdarza. . . W każdym razie chcemy sobie u niego zrobić sesję zdjęciową latem- taką naszą, poślubną ;) i już jesteśmy wstępnie umówieni, cena super atrakcyjna jak dla mnie.

to dobrze, że jesteś zadowolona z fotoksiążki.  tak, jak pisałam fotoksiążka jest ok i to tylko dlatego, że nie projektuje jej pan marek.  ale dla mnie udana fotoksiążka to za mało, bo zdjęcia z wesela są po prostu nieostre, prześwietlone lub za ciemne, w plenerze pomysły na pozy mało oryginalne- każda para jest ustawiana w ten sam sposób i niby jak to ma oddać czyjś charakter i emocje? każda para młoda jest wyjątkowa, a tu to po prostu "taśmówka" :/ i zdjęcia też jakościowo kiepskie.  atrakcyjna z pozoru cena nie zawsze jest najważniejsza.  dla mnie liczy się ładna pamiątka ze ślubu i tych zdjęć wcale nie musi być 2 tys.  wystarczy mi 1/3 z tego, byleby dało się je oglądać, bo te które mam nie nadają się do tego :(
życzę Ci  powodzenia na sesji letniej :) no i szczęścia na nowej drodze życia! :D

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #19 dnia: 2 Marca 2011, 20:29 »
a czym Ci ten człowiek zalazł za skórę....
wszystkie posty na forum to kopia tego powyżej tyle, że w różnych wątkach...

regulamin czytała???

nie kopiujemy postów...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #20 dnia: 2 Marca 2011, 20:31 »
Dziwne to, bo my nie mamy ani nieostrych zdjęć, ani za ciemnych, ani nie mamy zdjęć w stylu pasek od telefonu. No ale może coś się u niego zmieniło...To tylko przykład na to, że opinie innych nie zawsze się sprawdzają. Ja jestem zadowolona, tak jak napisałam.

Offline aeniołek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #21 dnia: 2 Marca 2011, 20:37 »
Wybacz ale dla mnie opinia osoby, która ma na forum 3 posty na krzyż i każdy negatywny o fotografie to śmierci konkurencją, a nie rzetelna opinią...

Offline werlimex

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: Nie dotyczy
« Odpowiedź #22 dnia: 3 Marca 2011, 00:04 »
Ja też bym tutaj sie nie przejmował opiniami bo cos smierdzi tu konkurencją a przypomne że ona jest potrzebna a nie żeby jeden drugiemu nogi podkładał.
Trzeba też być dobrym w swoim fachu i sie strac to ludzie beda pisali same pozytywy , bo w ten sposób można kogoś skrzywdzić.
pozdrawiam

Offline anka2oo4

• zapaleniec
« Odpowiedź #23 dnia: 24 Marca 2011, 07:43 »
Też korzystałam z usług tego pana. I powiem tak bardzo się cieszę, że nie mielismy pleneru z p. Markiem ani nie był na śłubie.
Chociaż na ślubie nie wiem jaki jest.
Plener mieliśmy z jego że tak powiem "uczniem" Mariuszem i bardzo dobrze ze tak sie stało. Plener Marka wyglądał tak park na Kazimierzu przy tym drzewie przy tamtym ok, pocałuj, połóż tu rękę, usiądź na nim ok ok mamy to idziemy dalej. W ciągu naszej sesji która trwała 2 godz w tym parku U p. Marka przewinęły się 4 pary!!a my dalej mieliśmy swoją, na dodatek nasz foto pojechał z nami jeszcze w te miejsca które chcieliśmy i nie robił problemów. sesja w sumie trwała 4 godz.
Album super, pięny jest, wszyscy go podziwiają, wiadomo na tyle zdjęć na płytce ok 3 tys, muszą zdarzyc się jakies nieostre czy bez sensu zrobione, może musiał ustawić ostrość czy coś tam nie przesadzajcie też ze 2 tysiące zdjęć wszystkie muszę być piękne pozowane.
Podsumowując polecam foto pstryk ale nie z p. Markiem (opinia wg tego co widziałam na plenerze)

Offline kasiek851

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 4 Maja 2011, 11:40 »
A ja sie nie zgodze.Miałam plener z panem Markiem właśnie i było rewelacyjnie.Robił to o co prosilismy sluchal dokladnie. Wszyscy byli zadowoleni.Poszlo sprawnie bez problemow.Ksiazka piekna i kazdy sie nia zachwyca
Polecam wlasnie Pana Marka i jego pracownika Gienka ;];]

Offline Emilja
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: sierpień 2012
« Odpowiedź #25 dnia: 5 Maja 2011, 23:22 »
Witam serdecznie,

Czy ktoś dysponuje aktualnymi informacjami(opiniami) na temat - "Foto Pstry" Sosnowiec -

Z góry bardzo dziękuje każdemu kto odpisze na moje pytanie.  :)

Pozdrawiam

Offline Lukasia
  • nowicjusz
  • *
  • Lukas + Kasia, 28.08.2010 r.
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #26 dnia: 6 Maja 2011, 14:47 »
wypowiem się, chociaż do tej pory dopiero czytałam i śledziłam całe forum, no ale z racji zainteresowania i wyboru i ja się wypowiem. 

Cytat: Emilja link=topic=11281. msg1514019#msg1514019 date=1304630577
Czy ktoś dysponuje aktualnymi informacjami(opiniami) na temat - "Foto Pstry" Sosnowiec -

widziałam 3 albumy tego pana- nie powiem, robią wrażenie. 
skóra, super zdjęcie na okładce. 

ale!
i tu się zaczyna.  cena= jakość.  poza super okłądką. . . .  no niestety, nikt mnie nie przekona że jest inaczej.  on idzie w ilość tylko i wyłącznie.  schamaty w parku to normalka, 7 par na sesji także, minuta dla każdej pary. . .  a opowiada głupoty że w każde miejsce w polsce można się z nim zabrać.  taaaak, tak pięknie jest tylko na początku.  album pokazowy- super.  para nad morzem.  ale nie jest prawdą, że się jedzie gdzie się chce, bo on po prostu co rok jeździ nad morze w to samo miejsce i wtedy tylko i wyłącznie można tam pojechać.  klepie zdjęcia ze swoim schematem i kropka.  pokaże, owszem, ciekawe [na pierwszy rzut oka] fotki w innych miejscach, ale są to sporadyczne wyjątki o czym przekonałam się na własnej skórze. 

na zdjęciach niestety widać ziarno!!!
oglądałam 2 płyty ze zdjęciami- niestety, zdjęć pełno, może 2 tys, ale poprawnie wykonanych było. . .  20? 30? ładnych, owszem, 500, ale niewiele nadawałoby się do jakiejkolwiek publikacji.  szkoda, bo naprawdę, pierwsze wrażenie BOBMA.
jedna płytka była cała autorstwa pana Marka- zdjęcia znad morza, album pokazywany na targach był w zeszłym roku.  on był w kościele i on robił sesje.  sztampa, nuda, sztuczność, wiele zdjęć niepoprawnych.  używa fotoszopa, ale do "misków", nie ma mowy o jakimś wysiłku. . .  niestety jedynie oczy na okładce panna młoda miała zrobione, turkusowe, sztuczne aż bije, ale pan marek tu akurat się wypierał - mówił że dziewczyna takie ma. . . .  owszem, ma piękne oczy, ale składa się tak że ją znam i sama przyznaje, że ta okładka to koszmar. 

druga- pracownika, mariusz albo marcin? w kościele wszystkie zdjęcia zepsute.  wszystkie! nie wiem jak można robić zawodowo zdjęcia i oddać klientowi takie coś. . .  zdjęcia z pleneru- wydawać by się mogło, że tu lepiej, bo lepsze światło było. . .  ale to niewiele pomogło.  niestety, ślubu się nie powtórzy, o ile sesję tak. . . .

inny przykład: dziewczyna miała dziurę w pończoczach, zrobiła na sesji w tramwaju- było chyba z 5 par z nimi z tego co opowiadała, więc pośpiech i stres, nie kazdy chce być fotografowany przy obcych. . .  i obiecal usunąć tą dziurę w fotoszopie, a ona niesttey bije po oczach na każdym zdjęciu. 
o zmianie grafik w albumie też można pomarzyć- szablon ten od kilku lat! widziałam albumy i  z 2009 i z 2010

trzeba poważnie przemyśleć ten wybór. . .

słowem- album piękny, ale taki jak 99% par którym robił zdjęcia i baaardzo niedopracowany i jakość fotografii też pozostawia wiele do życzenia.  a z uwagi na fakt, że to pamiątka na lata, wiele osób rezygnuje już z kamer na rzecz zdjęć- wg mnie niestety NIE.  kazdy taki album ogląda i niestety te wady zobaczy.  jak to mówią- przerost formy nad trescią.  chyba że komuś zależy na pięknie wyglądającym albumie na półce, który będzie tylko leżał i "świecił" okładką [zdjęcie dopłata chyba 200 zł]. 

Offline kasiek851

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 7 Maja 2011, 11:00 »
A ja sie nie zgadzam z poprzednia wypowiedzia u mnie na zdjeciach nic takiego nie widac zadnych ziaren kroprek itp mialam zrobione tak jak chcialam co chcialam zatuszowac bylo zrobione gdzie sie chce zdjecia tam sie ma placisz- wymagasz.co z tego ze wiekszosc robiona w paku w s-cu sprawdzone miejsce zdjecia ladne  jakby ktos tam nie chcial to jedzie w inne miejsce.ja bylam na sesji sama i nie spieszylismy sie ze zdjeciami ludzie ogladali nasze wyczyny ;p;p bylo tak jak byc powinno ale kazdy ma prawo do wlasnego zdania

Offline Lukasia
  • nowicjusz
  • *
  • Lukas + Kasia, 28.08.2010 r.
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #28 dnia: 27 Maja 2011, 17:26 »
jasne- płacisz, wymagasz.  ale zdjęć z kościoła nie da się poprawic. . .  poza tym na album kilka miesięcy się czeka- robić wszystko od nowa po tym czasie [mowię o plenerach. . . ] po zobaczeniu efektu?  bez sensu.   nie wspomne o tym, ze odbierając album nikt dokładnie tych zdjęć nie ogląda- ogląda się w wyczekiwaniu przyciagający uwagę piekny album, płaci i jedzie do domu.

chyba mieliście szczęście, będąc samemu na sesji

Offline vince31
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 31 Grudnia 2011, 23:28 »
Wiekszosc z was wybrala taniego fotografa i wszyscy sie zachwycaja. Powiem tyle , jak ktoś z was będzie chcial wydac 2 tys na fotografa to pana  Rybickiego  nie weźmie. Pokaże Wam album mojej sąsiadki - porażka. Na sesji masówka 4 pary JEDNA ZA DRUGĄ i wszyscy to samo . Zero retuszu.
Zdjęcia nieostre