Autor Wątek: Restauracja pod lwem  (Przeczytany 50175 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline mamba_m
  • forumowicz
  • data ślubu: 18.09.2010r.
Odp: Restauracja pod lwem
« Odpowiedź #60 dnia: 18 Czerwca 2009, 16:13 »
Po prostu jednorazowa usterka. Każdemu może się coś takiego zdarzyć :D.

szczególnie, że to był 13  :taktak: :taktak: :taktak:

Offline darek_k
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #61 dnia: 18 Czerwca 2009, 20:56 »
To nie jest jednorazowa sytuacja
młodzi mi wczoraj mówili że obsługa im mówiła że co wesele tak jest,
ale szefowa tego lokalu zwala oczywiście na zespół

Offline sophik
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #62 dnia: 18 Czerwca 2009, 21:01 »
Jakby co wesele tak było to by wszyscy dawali złe opinie na temat restauracji, a jednak niektórzy sobie chwalą. Więc nie sądzę, że u osób które napisały, że miały tam wesele i lokal był ok coś takiego się też działo.

Offline mamba_m
  • forumowicz
« Odpowiedź #63 dnia: 18 Czerwca 2009, 23:06 »
w szczególności, że mają co najmniej 1,5 roku wszystko zarezerwowane, organizują różnego rodzaju imprezy typu sylwester, walentynki, gdzie kilku moich znajomych, moja mama i jej koleżanki bawiły się nie raz na imprezach, gdzie grał zespół i jakoś NIKT i NIC nie powiedział, że były takie sytuacje. Prywatnie też doskonale wiem, że Pani Bożena bardzo dużo pieniędzy zainwestowała w ten lokal i nie jest osobą, która szukałaby oszczędności! Uważam, że ta opinia darka_k jest subiektywna i nie ma potwierdzenia w rzeczywistości...

POZDRAWIAM

Offline darek_k
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #64 dnia: 19 Czerwca 2009, 01:36 »
okaże się czy to była jednorazowa wpadka tej sali już za niedługo
filmować wesele tam bedę jeszcze raz z tym roku
jak będzie na tej sali na następnym weselu , napiszę
może to dlatego że to była sobota 13 stego i dlatego, hmm

poza tym skąd gość weselny ma wiedzieć o takich sprawach
gość weselny , jak to gość, bawi się , pije wóde , wino , i nic go więcej nie obchodzi

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #65 dnia: 19 Czerwca 2009, 08:39 »
Bardzo nisko oceniasz gości weselnych. Wyobraż sobie, że nie są tacy tępi i  chlają tylko wódę. Są bardzo dobrymi obserwatorami. Tobie się tylko wydaje, że nic ich nie interesuje po za swoim nosem, a tak nie jest, uwierz mi ;)

Offline darek_k
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #66 dnia: 19 Czerwca 2009, 11:30 »
nie oceniam nisko gości,
na weselu widać jak jest przecież, wiem że są obserwatorami, i wiem jakie opinie wyrażają o zespole, kamerzyście, fotografie, obsłudze lokalu
sami młodzi mi to mówią jak się spotykamy przy odbiorze filmu , czy na sesji w tyg.

co to tego lokalu to może był to jednorazowy przypadek, albo nie, okaże się wkrótce

obserwator
a ty co masz wspólnego z weselami ?
« Ostatnia zmiana: 4 Maja 2010, 13:35 wysłana przez Maja »

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #67 dnia: 19 Czerwca 2009, 13:09 »
Jestem obserwatorem ;)

Offline Winia
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #68 dnia: 19 Czerwca 2009, 21:26 »
NIEWIEM CO ZA CEL MASZ BY DAWAĆ TAK ZŁĄ OPINIE. BYŁAM W TYM LOKALU NA TRZECH WESELACH I NIEBYŁO PROBLEMU.  OBSŁUGA MIŁA ,JEDZONKO SUPER . WYPRASZAM SOBIE Ż GOŚĆ PIJE WÓDE JA NIEPIJE WCALE A SUPER SIĘ BAWIE I WIEM CO WIDZĘ I PISZE. A ŚWIATŁO TO PIKUŚ MOŻE BYŁ 20 STOPIEŃ ZASILANIA JAK W PRL. MŁODZI POWINNI DOPŁACIĆ ZA ATRAKCJIE . ROMANTYCZNE WESELE PRZY ŚWIECACH. I NAPEWNO GO NIEZAPOMNĄ TO REWELKA. A CO DO CIEBIE TO TYLKO TYLE MOJA BABCIA  MAWIAŁA "KIEPSKIEJ BALETNICY TO W TAŃCU SPÓDNICA NAWET PRZESZKADZA"

Offline karolina
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #69 dnia: 21 Czerwca 2009, 15:18 »
Zgadzam się z tym . Złośliwych ludzi nie brakuje a co do lokali to w kazdym sa wpadki mniejsze lub większe.  Ja nie przywiązuje wagi do incydentów a podstawa restauracji to dobre żarcie , dobra obsługa no i ceny odpowiednie. W tym zakresie nic im nie brakuje oby tak dalej. . .  ;)

Offline obserwator
  • maniak
« Odpowiedź #70 dnia: 22 Czerwca 2009, 07:38 »
winia, Twoja babcia wie co mówi ;)

Offline jugra

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #71 dnia: 19 Stycznia 2010, 12:51 »
Czy ktoś z Was dysponuje zdjęciami dekoracji stołów w Pod Lwem???

Więcej info na privie...

Offline Martuch_a

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #72 dnia: 19 Stycznia 2010, 15:28 »
w zeszłym roku brat miał tam wesele wiec mam jakieś zdjęcia (przed weselem brata bylismy tak kilka razy żeby zobaczyć jak przygotowują sale i stoły i robiłam jakieś fotki)
my sami we własny zarkesie robilismy całą dekoracje stołu bo to co nam proponowali raczej wyglądało średniooo....chyba że od wakacji cos się zmieniło

Offline sophik
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #73 dnia: 19 Stycznia 2010, 18:09 »
Martuch_a a mozesz powiedzieć jakie masz wrażenia po weselu brata?  jak obsługa, jedzenie i wogóle parę słów na temat tej restauracji.

Offline mamba_m
  • forumowicz
« Odpowiedź #74 dnia: 19 Stycznia 2010, 18:36 »
Martuch_a - proszę prześlij mi fotki udekorowanych stołów (jeśli oczywiście możesz). Poza tym w którym miesiącu Twój brat miał wesele?

Offline momoko

• forumowicz
  • data ślubu: 2010
« Odpowiedź #75 dnia: 19 Stycznia 2010, 20:49 »
Ja też bym bardzo poprosiła o kilka fotek udekorowanych stołów. Sama mam tam wesele i wszelkie informacje są dla mnie baaardzo istotne.. Także podłączam się pod pytanie Sophik odnośnie obsługi, jedzenia i ogólnego wrażenia :)

Offline jugra

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #76 dnia: 19 Stycznia 2010, 21:12 »
...czekamy, czekamy Martuch_a  :tupot:

na privie masz mój adres (pamiętaj - byłam pierwsza ;D:tupot:

Offline Martuch_a

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #77 dnia: 20 Stycznia 2010, 10:06 »
w weekend poprzesyłam Wam zdjęcia bo nie mam ich na tym komputerze z którego teraz korzystam- obiecuje :)
Wesele było w sierpniu, bardzo nas denerwoało ze przed samy weselem własnicielka 2 razy zmieniała dekoracje sal....wrrrr mam tu na myśli te zasłony, nie wiem czy ktoś z was widział te fatalne bordowe zasłony?żeby się ich pozbyć- czyli zeby przekonać włascicielkę do ich zdjęcia rozmwaialismy z nia wielkorotnie, prosilismy, dzwonilismy nawet anonimowo ;) że jestesm potencjalnie zainteresowani weselem ale bardzo nam przeszkadzaja zasłony;) i wszystkie akcenty bordowe również na sali gdzie się siedzi
na szczęscie pozbyła się tego!!!ufff
dobrze że w tym czasie nie kupiłysmy materaiłu na kokardy, które wiązałysmy na krzesłach, bo byłby do wyrzucenia...
Napisze pare słow o jedzeniu, w zasadzie to nie mam zadnych zarzutów, było smaczne i nie jakoś przesadnie dużo, jedynie co to moge się przyczepic do dekoracji potraw, której praktycznie nie było ale to drobiazg!
Aha miał byc nad ranem podany jeszcze żurek, którego nie podali i na durugi dzien też widocznie zapomnieli...Mielismy sporo przyjezdnych wiec w niedziele mielismy tam jeszcze śniadanie i obiad.
Obsługa: brak komunikacji pomiedzy kuchnią a zespołem....podawali posiłki wtedy gdy wszyscy byli na parkiecie i dopiero co zespoł zaczynał fajnie grać...albo lody- podali gdy poszlismy na zewnątrz na dosłownie 30min porobic jakieś zdjęcia.
Proponuję wszystkim ustalić sobie wczesniej współprace międzu kuchnią a zespołem.
jeżeli macie jakiekolwiek pytania to piszcie :)
powiem jeszcze o samej sali gdzie się siedzi, jeżeli będziecie mieć wiecej niż 85 osób to będzie dość ciasno, chociaż właścicielka zapewniała że zmieści się 100...

Offline momoko

• forumowicz
« Odpowiedź #78 dnia: 20 Stycznia 2010, 12:37 »
Dziękujemy Martuch_a za informacje! Choć kurcze, nie są to zbyt dobre  :-\
Jak można całkowicie zapomnieć o jednym posiłku?! Dobrze, że udało Wam się wygrać batalię o dekorację, choć moim zdaniem jak się płaci za wesele (niemałe wcale pieniądze) to takie rzeczy jak wystrój, powinny być całkowicie zależne od młodych, a nie od wizji właścicielki! I nie mówimy tu o jakichś wymyślnych dekoracjach, tylko o tych nieszczęsnych zasłonach. My jak podpisywaliśmy umowę, to wisiały tam takie srebrno - złote zasłony, wcale nie lepsze od tych bordowych  :-\ ale zapewniano nas że na weselu będą jaśniutkie kremowe, oby się tego trzymali, bo będzie źle!

Mówisz, że jedzenia też nie było za dużo? A w menu, które dostaliśmy jest tego tyyyyle, że wydawało nam się, że stoły się ugną.. Ustalaliście wcześniej jakieś dokładne porcje, np. obiad - tyle i tyle sztuk mięsa na os.?
A co powiesz o samych ciastach i torcie? Dokupowaliście jakieś ciacha, czy to co dają z restauracji wystarczyło?

A powiedz mi jeszcze Martuch_a, jeżeli możesz, ile płaciliście za następny dzień? Bo my mamy dokładnie taką samą sytuację, wykupiliśmy wszystkie noclegi i na następny dzień mamy jeszcze śniadanie i obiad, ewentualnie jeszcze kawusia i ciacho.

Ale tak czy siak, Twój post mnie trochę podłamał  :( Człowiek się najeździ, naszuka, namyśli, i chce żeby potem wybrana restauracja spisała się na medal, a tu takie niespodzianki   :(

I dzięki za cenne info odnośnie współpracy między kuchnią a zespołem. Na pewno zwrócimy na to uwagę.

Offline Martuch_a

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #79 dnia: 20 Stycznia 2010, 13:39 »
niby to był tylko żurek i tyłumaczyli się tym że jak chieli podawac to było juz mało gości...
Od jedzenia stoły sie nie uginały ale nie brakowało, także tym bym sie nie martwiła. Jesli chodzi o mięso do obiadu to umówilismy się z właścielką żeby robili po prostu mniejsze porcje (mniejsze kawałki)i spokojnie wystarczyło.
Jeśli chodzi o ciasto i torta to my nie braliśmy od nich tylko sami zamawialismy. jesli ktoś potrzebowałby namiarów na dobrą i tania cukiernie (z Zawiercia) to mogę przesłać namiary-rodzina zachwycała się tym cistem i długo je wspominali ;)
Z tego co pamiętam to za drugi dzień (śniadanie-szwedzki stół) + obiad- 1 danie płacilismy 45zł.
Powodzenia życze w walce z zasłonami bo ta kwestia to jakas zmora tej restauracji!!!!!!!!
;)

Offline momoko

• forumowicz
« Odpowiedź #80 dnia: 20 Stycznia 2010, 21:04 »
Takie tłumaczenie to żadne tłumaczenie. No szkoda, że takie numery im się zdarzają, parę takich akcji i reputacja leci na łeb na szyję. I co najgorsze stres dla młodych czy wszystko będzie dobrze.. No mam nadzieję, że u nas nic takiego nie będzie miało miejsca. Jak do tej pory bardzo pozytywnie odbierałam to miejsce i mam nadzieję, że po naszym weselu to się nie zmieni.
Zaglądałam dziś na ich stronkę i zauważyłam, że w sali jadalnej jest troszkę zmieniony wystrój, chyba jakiś remoncik był. No wygląda to naprawdę ładnie, jaśniejsze ściany i nie ma zasłon tylko same firanki hehe  ;D Oby tak zostało! :)

Dziękuję Martuch_a za wszystkie informacje  :-* Jakbym mogła jeszcze prosić o parę tych foteczek w weekend to byłoby super :)

Offline Martuch_a

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #81 dnia: 20 Stycznia 2010, 22:16 »
będzie dobrze!!!musi być ;)
jeśli chodzi o zdjęcia to nie ma problemu powysyłam :)

Offline Murzynek

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013
« Odpowiedź #82 dnia: 22 Stycznia 2010, 10:41 »
Martuch_a jeśli chodzi o dekorację stołów to również czerkam na zdjęcia na maila :D
my zastanawiamy sie nad tą salą na 2011 rok . . .  czy któraś czy są zniżki na noclegi a jesli tak to jakie?
Martuch_a czy pamiętasz może czy na tych płytkach dobrze sie tańczyo czy może ślisko było??? aha no i czy któraś wie bo sama nie zauważyłam czy na zewnątrz jest jakieś miejsce gdzie goście mogliby usiąść??
pozdrawiam
Martuch_a bardzo prosze o namiary na cukiernie o której pisałaś :)

Offline anulkak1982

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 09.05.2009
« Odpowiedź #83 dnia: 22 Stycznia 2010, 12:14 »
Mieliśmy iść  tam na zabawę karnawałową w zeszłym roku ale rozłożyła nas grypa za to znajomi byli tak jak piszecie byłoby ok ale mówili że wystrój fatalny kiczowaty przydałby się dekorator :) bo dużo na tym tracą chyba że coś się w tej kwestii zmieniło :)

Offline Martuch_a

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #84 dnia: 22 Stycznia 2010, 16:58 »
namiary na cukiernie poszły na priv
powysyłałam zdjęcia zrobione i w 2008 i w 2009 roku (przy okzaji jakiś wesel) jeśli ktoś nie otrzymał maila,albo kogoś pominełam to prosze się jeszcze raz przypomnieć i wysłać mi swojego maila.
Mogę jeszcze wysłać jakieś zdjęcia z wesela brata, gdyby komuś zależało :)

Offline jugra

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #85 dnia: 22 Stycznia 2010, 20:06 »
dzięki Martuch_a za foteczki!  :-*

Offline Murzynek

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013
« Odpowiedź #86 dnia: 22 Stycznia 2010, 20:44 »
Martuch_a dzięki za fotki !!!! :)

Offline sophik
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #87 dnia: 23 Stycznia 2010, 12:35 »
Martuch_a dzięki śliczne za fotki. Powiem tak... firanki w pionowe pasy, jasne, takie delikatne do mnie przemawiają, całkiem ładnie. Reszta tak sobie. Mam nadzieję, że uda się dogadać z kierowniczką odnośnie wystroju i dekoracji :)

Offline jugra

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #88 dnia: 23 Stycznia 2010, 13:12 »
Gdzie oni kupują te firanki i zasłony ???
Masakrrrrrra jakaś :-\
A taka słoneczna i ustawna jest ta sala jadalna...
W marcu będziemy płacić 50% zaliczki to zwrócę im uwagę.
Nie ma co odpuszczać!
Nie chcę się potem denerwować na własnym weselu :-\
Czy ktoś z Was będzie miał w Pod Lwem wesele przed 29 maja br? :)

Offline momoko

• forumowicz
« Odpowiedź #89 dnia: 25 Sierpnia 2001, 04:36 »
Martuś i ja też bardzo bardzo bardzo dziękuję za fotki  :-* Nie myślałam, że będzie ich aż tyyyle  ;D daje to człowiekowi jakiś podgląd na sytuację..
jeszcze raz ślicznie dziękuję  :)