Autor Wątek: Kosmetyki bez których nie potrafię żyć  (Przeczytany 2363309 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline BOZENA28

• Kochać to chcieć przemierzyć cały świat we dwoje....
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.09
Odp: Kosmetyki bez których nie potrafię żyć
« Odpowiedź #6960 dnia: 7 Października 2013, 22:58 »
czy buzi to nie wiem ale ja smaruje stopy, dlonie, lokcie, no i wlosy oczywiscie  ;D

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #6961 dnia: 8 Października 2013, 08:44 »
Kasiu dokładnie tak, te z altery do ciała można spokojnie używać do włosów :)
Musisz wyczuć co lubi Twój skalp, mój jest bardzo wrażliwy i niewiele olejów mogę kłaść na skórę głowy np. migdałowy mi nie szkodzi. Można też łączyć, na skórę inny, na włosy inny :) Kwestia testów. No i cierpliwości bo pierwsze efekty widać po jakimś dłuższym czasie np. miesiąca ;) najlepiej trzech :D
a na świecenie to najlepszy krem może nie pomóc, do tego potrzeba odpowiedniej pielęgnacji (czyli też dobry żel, krem na noc, serum) no i produktów matujących - podkladów i pudrów ;)

asiula zmienili opakowanie tego olejku z rossmana, teraz jest biało-fioletowe. A ty kupuj u siebie olejki alverde :D

Dziewczyny prawdziwy i czysty olej arganowy jest bardzo drogi...
Te produkty z olejem arganowym im tańsze tym ten olej w mniejszej ilości i daleko w składzie więc żeby potem nie było, że "mi argan nie służy" a jego tam było 5% :D

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
  • :-D
« Odpowiedź #6962 dnia: 8 Października 2013, 09:44 »
a na świecenie to najlepszy krem może nie pomóc, do tego potrzeba odpowiedniej pielęgnacji (czyli też dobry żel, krem na noc, serum) no i produktów matujących - podkladów i pudrów ;)
polecisz cos w wolnej chwili ? tylko w przystępnej cenie ;) :-* :P

o matko, szkoda, ze domowe sposoby nie działaja od juz  ;D tak jak sie wyjdzie z kliniki dr ambroziaka :D ;)

a Gosia, jeszcze Cie pomęcze (mam sumienie,bo wiem,ze jesteś nieco wolniejsza  :P) a co na elektryzowanie sie włosów? generalnie to znowu mi sie zaczyna ten problem  ::) jesien i zima to ma sa kra  :-[

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6963 dnia: 8 Października 2013, 10:06 »
Ja osobiście jestem fanką dermokosmetyków i zawsze byłam, ja już ktoś ma problemy ze skórą to polecam żeby uderzał w produkty apteczne.
Ciężko mi coś doradzić bo nie testowałam produktów dla cer tłustych na sobie, mogę tylko Ci napisać jak ustawiłam cerę swojej siostry, która teraz wygląda jak moja (choć się dodatkowo błyszczy ale zero problemów z cerą!)
Dziewczyny z tłustą skórą kochają http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=45652 i mojej siostrze on rewelacyjnie oczyścił skórę i wciąż do niego wraca, choć przez pierwsze 2 tygodnie się wydzierała, że beznadziejny, ale kazałam jej wytrwać i się udało  :D
Ona wybrała kremy Siquens'a i jest bardzo zadowolona (choć niektóre mają silikony które zapychają cery tłuste, jej nie zaszkodziły a silikony wygładzają skórę i makijaż ładnie na niej wygląda).
Ale równie dobrze może to być nasz polski Iwostin czy kremy La Roche Posay (które też zbierają tryumfy) czy inne.
Justysia jest farmaceutką to się lepiej na tym zna :)

Z podkładów coś matującego, najlepiej korektor plus lekki podkład tudzież bbcream (np. maybelline bardzo dziewczyny chwalą, jest z kwasem salicylowym). Jak dla mnie zapychanie się ciężkimi podkładami daje jeszcze większą maskę i tłustszą warstwę, którą trzeba zmywać i podrażniać skórę.
Ja znów jestem fanką mineralnych które leczą ale to też trochę zabawy w dobieranie kolorów etc. No ale one trochę podsuszają skórę, wyglądają pięknie, bardzo dobrze kryją :)
I dobry produkt matujący - puder - ja kocham transparentne, ale mogą być kolorowe :)

Metoda OCM się sprawdza też na skórach tłustych które mówią, że OCM ich pozbawia sebum.

Kasia sposobów jest mnóstwo, naprawdę trudno ot tak dobrać złoty środek zwłaszcza, że nie widzę Twojej cery i tego jak się zachowuje...Ale działaj, próbuj, czytaj i na pewno znajdziesz złoty środek i będziesz zadowolona ze swojej skóry.

No i polecam olej/masło kokosowe na noc na twarz - rewelka! Sprawdzone na tłustej skórze, niesamowicie leczy...
I oczywiście do oczyszczania glinki, glinki i jeszcze raz glinki - szczególnie zieloną,czerwoną, brązową :) Nic tak nie leczy i nie oczyszcza skóry jak czyste glinki :)

Swoją drogą ricardo używasz tego serum z barbra pro do paznokci? Moje zaczynają całkiem ładnie wyglądać, jestem pełna nadziei :D

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #6964 dnia: 8 Października 2013, 10:43 »
Dziewczyny prawdziwy i czysty olej arganowy jest bardzo drogi...
Te produkty z olejem arganowym im tańsze tym ten olej w mniejszej ilości i daleko w składzie więc żeby potem nie było, że "mi argan nie służy" a jego tam było 5% :D
to mnie pocieszyłaś :D mój ma niby 100%..

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6965 dnia: 8 Października 2013, 10:45 »
dzieki Gosiu, jesteś złotą kobietą :)
będę czytac i testowac, zobaczymy co z tego wyniknie... ::)  :-*

a ktos ma metode na to elektryzowanie sie włosów ? ::)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #6966 dnia: 8 Października 2013, 13:19 »
Gosia zaczęłam właśnie, ale nie pamiętam czy tam było napisane żeby się smarować tym raz dziennie, czy można kilka razy? Bo narazie smarowałam raz i robię to na noc, a w dzień mam suche i dalej się rozdwajają. Ciężko wytrzymać tak bez pomalowania...

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
  • our love is everlatsing..
« Odpowiedź #6967 dnia: 8 Października 2013, 19:59 »
Serce ja mam ten sam problem i świecenie się jak latarnia to moja zmora! wypróbowałam wieeeeele kremów, podkładów, kosmetyków, pudrów no wszystkiego.
z kremów jedynie pomógł mi bandi z kwasem pirogronowym o ten: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=51872 niestety im dłużej go używałam tym efekt był mnie widoczny, ale znalazłam na niego patent (łącznie z moją kosmetyczką, która też go używa) używasz go przez 3-4 tyg. na noc (musisz obserwować jak skóra się zachowuje) i później zamieniasz go na ten krem: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=36763 i ten też stosujesz przez 3-4 tyg. i później wracasz do pierwszego ;) na dzień przy tych kremach używałam to: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=38982

niestety te kremy z kwasami można używać tylko zimą kiedy nie ma Słońca, co by przebarwień się nie nabawić. no i koniecznie filtry na dzień, ten kojący ma 25 spf w sumie trochę Matlo, ale ja więcej nie mogę mieć w kremie bo mnie zapycha.

ten  bb z maybeline z kwasem salicylowym, o którym Gosia wspomniała to dla mnie jakaś porażka, po 2 godzinach świecę się jak żarówka, a po 3 spływa i wygląda koszmarnie. plusem jest ladry jasny kolor.

teraz używam eucerin i żałuje, że posłuchałam baby z super pharm bo w podobnej cenie mogłam Kunic lrp i pewnie byłoby lepiej.
ZNIKAM!

Offline pyh

• uzależniony
  • data ślubu: mężatka od 7.7.7
« Odpowiedź #6968 dnia: 8 Października 2013, 22:08 »
mam ten sam problem
NIC nie pomaga :(

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6969 dnia: 9 Października 2013, 09:58 »
Asia, dla mnie numerem jeden póki co jest SIARKOWA MOC http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=13386, ale tak jak piszesz - im dłużej go używasz tym mniej widoczny efekt  ::), dlatego trzeba robic przerwy.... :-X
teraz kupiłam ten http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=56515, stosuje dopiero 2 dzien, wiec ciezko cokolwiek powiedziec  ::)
ogólnie mamy do du.py i ciezkie zycie  >:( ehhhhhhhhhh

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6970 dnia: 9 Października 2013, 10:00 »
Asia a co do oczyszczania skóry (w sensie żel?) peelingowania, tonizowania? Może tu coś warto się dodatkowo rozejrzeć?
A kwasów to się nie używa na problemy skórne?
Bo trzeba też rozróżnić nadmiar sebum czyli tłustą cerę a problemy trądzikowe, bo nie zawsze to idzie w parze i kwasami można sobie zrobić dodatkową krzywdę.
Dobry żel oczyszczający sebum to pierwszy krok przy całodziennym nie-świeceniu się ;)
No i do tego solidny puder matujacy...I bibułki :D

ricardo ja raz dziennie smaruje bo nie mam kiedy więcej ale myślę że jak najbardziej można kilka razy :)

Każda skóra ma plusy i minusy - moja sucha znowu się sypie płatami, jak jej coś nie pasuje to cały makijaż wygląda be i też jest problem żeby ją solidnie nawilżyć..

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6971 dnia: 9 Października 2013, 13:01 »
Gosia peeling 2-3 razy w tyg. zazwyczaj jakiś głęboko oczyszczający pory, nie przepadam za enzymatycznymi, a nawet mocne ścieranie mi nie szkodzi. do tego ostatnio używam płynów micelarnych, bo toniki mnie podrażniają i nieprzyjemnie ściągają skórę, chociaż teraz zamówiłam na doz.pl tonik pichtowy (który mi kiedyś polecałaś), ale on pewnie tylko na problematyczne miejsca będzie, bo nie chcę ściągania skóry. do tego używam 2-3 razy w tyg. maseczek głęboko oczyszczających, albo glinek (bardzo lubię zieloną).

jak pojadę w grudniu do pl to na pewno kupię sanoflore, bo też już się do niego zbieram długo ;p
ZNIKAM!

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6972 dnia: 9 Października 2013, 13:03 »
wygląda nieźle :) No to musisz szukać co pomoże :)
A tonik pichtowy nie ściąga skóry, wręcz przeciwnie, przez olejek skóra zostaje taka gładziutka :)

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #6973 dnia: 9 Października 2013, 13:18 »
Asia, dla mnie numerem jeden póki co jest SIARKOWA MOC http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=13386, ale tak jak piszesz - im dłużej go używasz tym mniej widoczny efekt  ::), dlatego trzeba robic przerwy.... :-X
teraz kupiłam ten http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=56515, stosuje dopiero 2 dzien, wiec ciezko cokolwiek powiedziec  ::)
ogólnie mamy do du.py i ciezkie zycie  >:( ehhhhhhhhhh
a gdzie można kupić ten siarkowy?

z tołpy mam ten: http://tolpa.pl/nawilzajacy-krem-odprezajacy,p246#!opis-produktu
fajny np. na sobotę jak wiem, że nie wychodzę lub nie nakładam podkładu. super nawilża ale jakbym nałożyła na niego podkład to po 15 min święcę masakrycznie ::)

a ja chyba znalazłam coś dla siebie: http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=14071
nałożyłam dziś na twarz tak dla eksperymentu, bo miałam małą próbeczkę w domu. z reguły po innych kremach po 2h już się świecę, a po tym istny mat :D Teraz po 6h zaczynam się świecić ale bibułka w zupełności wystarczy.

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6974 dnia: 9 Października 2013, 13:20 »
Asiula wow, widzę że Twoja pielęgnacja jest mega :) ja to jak raz w tygodniu zrobię peeling (też muszę czuć mocne ścieranie) to święto. Maseczka... hmmm no może czasem się zrobi raz na dwa tygodnie...

A co to to sanoflore?

Idę zobaczyć na ten tonik pichtowy.

Chyba muszę się bardziej wziąć za siebie.

Basia jak masz Auchana to tam zobacz bo ostatnio tam kupowałam żel do twarzy więc może i krem będzie. Albo doz.pl

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6975 dnia: 9 Października 2013, 13:26 »
I na pewno siarka jest w Rossmannie :)

No właśnie kremy LRP bardzo polecane na cery tłuste i trądzikowe :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6976 dnia: 9 Października 2013, 13:34 »
Ostatnio to, co regularnie używam to na noc smarowanie buzi olejem z nasion winogron :) i widzę że jest lepiej.

A krem pichtowy antybakteryjny stosowałyście?

Offline .caril.

• Chuck Norris
  • data ślubu: 22.08.2009
« Odpowiedź #6977 dnia: 9 Października 2013, 13:36 »
siarkowa moc fajna na lato, bo faktycznie matuje na długo, ale teraz już szukam czegoś innego.

testuje siquens, ale jak pisała ciri, chyba trochę mnie zapycha. poza tym fajny bardzo.
mam jeszcze próbki avene, więc może macie jakieś doświadczenia z tą firmą?

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6978 dnia: 9 Października 2013, 13:37 »
ricardo a spróbuj kokosowego - jak dla mnie bajka :D wszystko leczy!a tani niesamowicie :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6979 dnia: 9 Października 2013, 13:41 »
kokosowy mówisz? Kiedyś używałam na włosy. Jeszcze trochę poużywam winogronowego bo jak teraz kupię kokosowy to winogronowy rzucę w kąt :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6980 dnia: 9 Października 2013, 14:00 »
Gosia a co powiesz o tym na buzię:

http://www.doz.pl/apteka/p66877-Delia_Argan_Care_regenerujace_serum_do_twarzy_z_olejem_arganowym_10ml

Nie znam się na składzie. Lepiej to czy sam olej arganowy?

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6981 dnia: 9 Października 2013, 14:11 »
No kokosowy bomba :)
Hmm to serum ok, może być bo olej migdałowy też dobry na skórę, ale wiadomo że najlepsze czyste oleje bez śmieci :)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6982 dnia: 9 Października 2013, 14:16 »
No właśnie, tak myślałam.

A to może jak będę u nas w sklepie osiedlowym to kupię ten kokosowy :) kiedyś widziałam u nich ten kokosowy.

Offline s_erduszko
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6983 dnia: 9 Października 2013, 15:01 »
I na pewno siarka jest w Rossmannie :)
doz i własnie auchan

oprocz kremu jest jeszcze szampon i żel do twarzy ( musze sie zaopatrzyc)

http://www.doz.pl/apteka/p13135-Barwa_Siarkowa_Moc_szampon__przeciwlojotokowy_antybakteryjny_180_ml

http://www.doz.pl/apteka/p8505-Barwa_Siarkowa_Moc_zel_myjacy_antybakteryjny_120_ml

musze kupic w takim razie ten tonik pichtowy 8)

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6984 dnia: 9 Października 2013, 15:16 »
Asiula wow, widzę że Twoja pielęgnacja jest mega :) ja to jak raz w tygodniu zrobię peeling (też muszę czuć mocne ścieranie) to święto. Maseczka... hmmm no może czasem się zrobi raz na dwa tygodnie...

A co to to sanoflore?

Idę zobaczyć na ten tonik pichtowy.

Chyba muszę się bardziej wziąć za siebie.

ja walczę od dawna z masakryczną ilością zaskornikow i z zapychającymi się porami i głownie dlatego te peelingi i maseczki. zaskórników się nie pozbyłam, ale za to wychodzi mi zdecydoanie mniej pryszczy, co mnie bardzo cieszy. a póki co ze świeceniem walczę w dzień bibulkami i pudrem ;p

muszę też tą siarkową moc wyprobować, bo słyszę o niej same dobre opinie ;)
ZNIKAM!

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6985 dnia: 9 Października 2013, 15:25 »
Gosia jeszcze o włosach. pamiętasz mówiłam Ci że mi ten olej kokosowy z alverde służy do włosów i mówiłaś ze w takim razie mogą one być niskoporowate, bo takim kokosowy najlepiej służy.
poczytalam o tej porowatości i doszłam do wniosku, że moje włosy SAC raczej średnio w kierunku wysoko porowatych (po tych wszystkich testach o których Pusza w necie), a ten alverde mi służy może dlatego, że w składzie nie ma oleju kokosowego tylko ekstrakt z kokosa ;D a oleje to Oliwa z oliwek, olej migdałowy, słonecznikowy i z pestek winogron ;p zaznacze tylko, że nie jestem wybitną znawczynią składów, ale taki kosmetyk chyba powinien zawierać go chociaż trochę. chociaż sama nazwa przetłumaczona na polski to aromatyzowany olej pielęgnacyjny kokos ;)
ZNIKAM!

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #6986 dnia: 9 Października 2013, 20:16 »
Dzisiaj byłam w Biedronie i kupiłam ten olejek arganowy. Właśnie zrobiłam nim włosy.. zobaczymy czy coś zdziała ;)

a do twarzy z problemami polecam http://allegro.pl/iwostin-purritin-krem-na-noc-zel-nowa-formula-i3590692562.html (przykładowa aukcja)
Mam ten zestaw i zero problemów skórnych.. a męczyłam się długooo..

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6987 dnia: 9 Października 2013, 20:41 »

A co to to sanoflore?

http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=45652 ;) bardzo zachwalane, sama jeszcze nie uzywałam ;)
ZNIKAM!

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6988 dnia: 10 Października 2013, 09:00 »
A widzisz Asia, grunt to czytanie składów  ;D

Offline asiula_hh
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6989 dnia: 10 Października 2013, 15:10 »