Ja osobiście jestem fanką dermokosmetyków i zawsze byłam, ja już ktoś ma problemy ze skórą to polecam żeby uderzał w produkty apteczne.
Ciężko mi coś doradzić bo nie testowałam produktów dla cer tłustych na sobie, mogę tylko Ci napisać jak ustawiłam cerę swojej siostry, która teraz wygląda jak moja (choć się dodatkowo błyszczy ale zero problemów z cerą!)
Dziewczyny z tłustą skórą kochają
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=45652 i mojej siostrze on rewelacyjnie oczyścił skórę i wciąż do niego wraca, choć przez pierwsze 2 tygodnie się wydzierała, że beznadziejny, ale kazałam jej wytrwać i się udało

Ona wybrała kremy Siquens'a i jest bardzo zadowolona (choć niektóre mają silikony które zapychają cery tłuste, jej nie zaszkodziły a silikony wygładzają skórę i makijaż ładnie na niej wygląda).
Ale równie dobrze może to być nasz polski Iwostin czy kremy La Roche Posay (które też zbierają tryumfy) czy inne.
Justysia jest farmaceutką to się lepiej na tym zna
Z podkładów coś matującego, najlepiej korektor plus lekki podkład tudzież bbcream (np. maybelline bardzo dziewczyny chwalą, jest z kwasem salicylowym). Jak dla mnie zapychanie się ciężkimi podkładami daje jeszcze większą maskę i tłustszą warstwę, którą trzeba zmywać i podrażniać skórę.
Ja znów jestem fanką mineralnych które leczą ale to też trochę zabawy w dobieranie kolorów etc. No ale one trochę podsuszają skórę, wyglądają pięknie, bardzo dobrze kryją
I dobry produkt matujący - puder - ja kocham transparentne, ale mogą być kolorowe
Metoda OCM się sprawdza też na skórach tłustych które mówią, że OCM ich pozbawia sebum.
Kasia sposobów jest mnóstwo, naprawdę trudno ot tak dobrać złoty środek zwłaszcza, że nie widzę Twojej cery i tego jak się zachowuje...Ale działaj, próbuj, czytaj i na pewno znajdziesz złoty środek i będziesz zadowolona ze swojej skóry.
No i polecam olej/masło kokosowe na noc na twarz - rewelka! Sprawdzone na tłustej skórze, niesamowicie leczy...
I oczywiście do oczyszczania glinki, glinki i jeszcze raz glinki - szczególnie zieloną,czerwoną, brązową

Nic tak nie leczy i nie oczyszcza skóry jak czyste glinki
Swoją drogą
ricardo używasz tego serum z barbra pro do paznokci? Moje zaczynają całkiem ładnie wyglądać, jestem pełna nadziei