Autor Wątek: Kosmetyki bez których nie potrafię żyć  (Przeczytany 2360930 razy)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
Odp: Kosmetyki bez których nie potrafię żyć
« Odpowiedź #3840 dnia: 20 Września 2012, 19:40 »
Zgadzam sie - scrub mango jest boski :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #3841 dnia: 20 Września 2012, 20:00 »
Zlapie sie czegokolwiek, bo mi wlasnie na czole policzkach i czasem nosie schodzi az skora a nawilzanie tylko chwilowo pomaga, podklady tylko to podkreslaja.

Aniu to zerknij sobie na kremy do linii z niedoskonałościami/mieszanych czy tłustych ale  z nawilżaniem np. Bioderma Sebium Hydra, Siquens z serii MedExpert przeciwko niedoskonałościom, Iwostin PURRITIN REHYDRIN krem przywracający nawilżenie, La Roche Posay Effaclar H (ewentualnie M)

Każda marka dermokosmetyków ma w swojej ofercie krem na cerę tłustą/mieszaną który ratuję odwodnioną cerę.

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #3842 dnia: 20 Września 2012, 22:37 »
Gosiu dzieki, przejrze je napewno. Effaclar h mialam, nie dawal rady na dluzej. Ratowalam sie juz kremem na azs collina bo bardzo nawilza i jest lepiej ale na jak dlugo nie wiem.

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3843 dnia: 21 Września 2012, 08:39 »
A wspomagasz skórę peelingami i maskami? Może w tym zakresie potrzebna by była pielęgnacja.
Poza tym jesteś pewna że masz taką skórę jaką masz? Może jakieś badanie cery? Sporo dziewczyn się zaskakuje, na takich badaniach.
U mnie też na pierwszy rzut oka można by powiedzieć, że mam skórę normalną ew. mieszaną a mam wszędzie suchą.

Może masz jakiś problem skoro stosowałaś kremy na azs.
Może poszukaj na noc kremu mocno odżywczego i regenerującego, ze swojej strony polecam z całego serca krem Phenome Luscious oraz Eris Hydrogenic krem aktywnie nawilżający na noc. To są najlepsze kremy w zakresie nawilżenia i odżywienia które stosowałam, a trochę ich już było :)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #3844 dnia: 21 Września 2012, 09:15 »
Laski ,mam pytanie :
jakiej pojemnosci sa kosmetyki w glossy box?mozna zamawiac nie bieżace?(w sensie np chcialabym z lipca)?
i jeszcze jedno:
uzywacie eylelinerów w zelu?jakich?ja sie czaje na inglota,podobno swietny jest bobbi brown ale cena wg mnie zaporowa jego jest..
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3845 dnia: 21 Września 2012, 09:31 »
eyeliner BB jest super. moja mama ma i jest mega zadowolona.

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3846 dnia: 21 Września 2012, 09:32 »
hahha Ania Twoja mama widze trendy babka jest-chcialabym szczerze zobaczyc jej kolekcje ;D
wlasnie Ania-jak sie sprawuje peeling clareny?

Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3847 dnia: 21 Września 2012, 09:33 »
Tak peelingi i maseczki Robie regularnie, tylko, ze do tej pory byly to do cery tlustej i moze zbyt ostre i wysuszyly.
Co do mojego rodzaju cery to specem nie jestem, chetnie bym sie wybrala na badania, tylko to trzeba czasu i wiedziec gdzie sie udac, wydaje mi sie, ze byla tlusta - swiecaca, rozszerzone pory, zaczerwieniona, z wypryskami, a w dotyku na palcach mozna bylo wyczuc ze jest tlusta zwlaszcza dookola nosa, no i zawsze wszystko kupowalam do cery tlustej, kosmetyki matujace, teraz zauwazylam suche miejsca na czole nosie i policzkach i nie moglam sie pozbyc ich, a po zuzyciu calej tubki effaclar h ktora nie dala nic posmarowalam sie collina nawilzaczem, to nie koniecznie na azs tylko chcialam cos mocno nawilzajacego, zeby juz nie bylo tego nieprzyjemnego uczucia sciagniecia i suchosci. Watpie, zeby oprocz nawilzenia mial on jakiekolwiek inne wlasciwosci odzywcze wiec na dluzsza mete wolalabym jakis inny krem.
Juz wolalam ta swoja tlusta cere swiecaca niz te suche place, ktore pod podkladem wygladaja koszmarnie, podklady jeszcze to podkreslaly.

Tete ja wlasnie dostalam swoje pierwsze pudelko glossyboxa i jestem bardzo zawiedziona, w ogole nie warte swojej ceny, wielkosc jest taka jak w sklepie mozna dostac za darmo probki kremow w saszetkach badz malych tubkach, do tego mini probka perfum. Oby to tylko w tym miesiacu taka kicha byla bo wiecej nie zamowie, a slyszalam ze nieraz pelnowymiarowe produkty sie trafiaja, ale jak to dobieraja to nie wiem.  A tak do tylu to raczej sie nie da.
Eyeliner porownywalny do bobbi brown to maybelline, ja mam rimmel i nie polecam.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3848 dnia: 21 Września 2012, 09:36 »
hahha Ania Twoja mama widze trendy babka jest-chcialabym szczerze zobaczyc jej kolekcje ;D
wlasnie Ania-jak sie sprawuje peeling clareny?

tete, ja też ;-) ale ile ona ma próbek...czasem coś skapnie biednej córce  ;D

peeling...odpuściłam ostanio. ale jak używałam to byłam zadowolona. oczywiscie nie działa wyszczuplająco ale może to wina milki z orzechami  ::)  ;D ;D ;D

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3849 dnia: 21 Września 2012, 09:38 »
Aniu to właśnie rzeczywiście może zbyt ostro z peelingami, kwasami etc. i stąd to wysuszenie, albo po ciąży.

Tete glossyboxa można zamawiać na bieżąco jak wejdzie i wiesz co jest w środku ale zazwyczaj tego co akurat jest w obiegu, aż tak bardzo nie można się cofnąć do tyłu, teraz widziałam że jak wchodził wrześniowy to był jeszcze sierpniowy tylko.
Co do eyelinerów to ja mam Elf'a i Essence, sprawują się ok, choć ja rzadko używam.
Zobacz <a href="http://cosrocewokowpadnie.blogspot.com/search/label/eyelinery">TUTAJ[/url] Maus pokazuje sporo eyelinerów w słoiczkach :)

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #3850 dnia: 21 Września 2012, 09:52 »
tete, z pojemnościśą kosmetyków to różnie, zerknij tu
http://www.glossybox.pl/beauty/september_2012

co do eyelinerów w żelu: używałam inglota i essence, obecnie BB  ;)
O inglocie słyszałam wiele opinii negatywnych...gł że szybko wysycha...
ja miałam go grubo ponad rok i nie wysechł...choć termin ważności od otwarcia to 9 m-cy.
Ale nie dam ci gwarancji, że ten co Ty kupisz też tak długo ci posłuży  ;)

Eyeliner z essence tym się różni, że jest chyba bardziej kremowy niż żelowy...jest jakby bardziej gęsty. Trudniej mi się go nakładało na powiekę. Jednak nie rozmazywał się, był mega trwały.
Ale łatwiejszy do nakładania był dla mnie inglot.

Co do BB...dla mnie wart swojej ceny...
po pierwsze robienie kreski tym eyelinerem jest mega proste...za jednym pociągnięciem możemy namalowac jednolitą łądną kreskę...
właśnie tym eyelinerem tak naprawdę nauczyłam się robić proste kreski, bez żadnych trudności.
ale  ;)
jeśli nie malujesz kresek codziennie to nie polecam BB
szybko wysycha...robi się z niego kamień dosłownie po 5-6 miesiącach. U mnie niestety też tak się dzieje.
Mam go od maja i już widze, że faktycznie nie posłuży już mi długo...
latem prawie w ogóle się nim nie malowałam więc nie zdąże go zużyć  :-\ pojemność chyba 3ml, więc nie wielka.
Jeśli lubisz malowac sobie kreski i robisz to często to polecam jak najbardziej ;)

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3851 dnia: 21 Września 2012, 11:21 »
Dziewczyny, planuję powoli moje zakupy na weekendowym szaleństwie 6-7 października i czaję się na:

- http://www.thebodyshop.co.uk/bath-body-care/new-spa-fit/spa-fit-intensive-toning-concentrate.aspx
- http://www.thebodyshop.co.uk/bath-body-care/new-spa-fit/spa-fit-smoothing-refining-scrub.aspx
- http://www.thebodyshop.co.uk/bath-body-care/new-spa-fit/spa-fit-toning-massage-oil.aspx

Miała któraś z Was coś z tych kosmetyków? Niestety jest to ich nowa linia (chyba z lipca) i nie ma jeszcze opinii którymi mogłabym się utwierdzić w zakupie bądź z niego zrezygnować ;)

Ze sobą na pewno zabiorę któryś z tych olejków (chyba shea) http://www.thebodyshop.co.uk/bath-body-care/new-beautifying-oils.aspx

Offline paooolka

• Niufomaniaczka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3852 dnia: 22 Września 2012, 07:55 »
Laski-jak sprawa wygląda z meteortytami Guerlain'a???????ja mam nieodparta pokuse...ale sie juz zgubialam co do ilosci limitówek,stalych i..rzeczywistego efektu na twarzy(szczególnie zimą)..niewiem sama..warto..?

ja mam metoryty ze stałej linii - uwielbiam, czesto uzywam ich zamiast pudru a czasami podkreslam tylko okreslone partie.
Pedzla uzywam takiego jak do pudru, zalezy tez czy miziam cała buzke czy tylko kosci policzkowe itp

mam tez puder prasowany i jest to moj nr 1!

dziewczyny, zakupiłam podkład Gerlain Lingerie de Peau, żałuje tylko ze tak pozno bo to moj nr 1 w podkładach na ta chwile
Il corpo è solo uno strumento. Il corpo senza lo spirito non ha nessun valore.

całkiem nowa JA

Offline justyna85

• Chuck Norris
  • data ślubu: 01.08.2009
« Odpowiedź #3853 dnia: 24 Września 2012, 17:25 »
wczoraj kupiłam sobie lakier do paznokci isadora magnetic nails i powiem Wam, że fajna sprawa mogę polecić :)

http://www.isadora.com/global/news/magnetic-nails-2/

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3854 dnia: 24 Września 2012, 17:25 »
ja mam ten 3 :)

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #3855 dnia: 24 Września 2012, 17:34 »
Nie podobają mi sie te lakiery, kolory jakieś takie nie teges :P

Offline justyna85

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3856 dnia: 24 Września 2012, 17:37 »
tu są przekłamane te kolory na żywo są fajniejsze

Offline elemelka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 24.07.2010
« Odpowiedź #3857 dnia: 24 Września 2012, 17:51 »
rany, Wy tu o takich firmach :o a ja się cieszę, że od środy w stonce kosmetyki i już zrobiłam listę ;D

wymieniłam w douglasie stary tusz na tego cliniqa i szczerze mówiąc d.py nie urywa ::) chyba się przyzwyczaiłam do silikonowych szczoteczek ;)

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3858 dnia: 25 Września 2012, 09:22 »
dzięki dziewczyny za odp!!!zawsze czlowieka wesprzecie!!puki co jedzie domnie inglota jakis kolorowy+pędzelek
co do meteorytów..no..mam mieszane uczucia..byc moze napalilam sie jak szczerbaty na suchary ;) na fajniejszy efekt(mam o2),byc moze nie umiem sie nimi malowac(dopiero je poznaje)owszem wygladzaja,matują-swietnie sie sprawdzaja jako baza pod cienie(no ale proszeeeeee!!baze to ja sobie nieco tanszą kupuje :P :P)Coz albo sie z nimi zaprzyjaznie albo je znienawidze ;D

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3859 dnia: 26 Września 2012, 17:45 »
Dużo razy słyszałam o firmie john frieda że niby świetna.A że dzisiaj była promocja więc skusiłam się na spray o ten:
http://wizaz.pl/kosmetyki/produkt.php?produkt=43025
Jestem ciekawa efektów.
I tak na marginesie w PL 55zł , a tu 7e ,a w przdcenie 4.71e ;).
Były jeszcze szampony i odżywki.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #3860 dnia: 27 Września 2012, 20:16 »
Ja chciałam pochwalić odżywkę, którą polecałyście 8w 1 Eveline
naprawdę daje spektakularne efekty. Ale mam teraz pazury... ;)
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3861 dnia: 27 Września 2012, 21:57 »
Ja moge pochwalic cienie maca i kultowy juz pedzelek 217, make up nimi to sama przyjemnosc.

Offline loona
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 25.08.2007r.
« Odpowiedź #3862 dnia: 28 Września 2012, 08:13 »

I ja gorąco polecam! Działa cuda!!!

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3863 dnia: 28 Września 2012, 08:43 »

I ja gorąco polecam! Działa cuda!!!

Oby. Mnóstwo osobom zniszczyła paznokcie (ale dopiero po jej odstawieniu bądź cyklicznym stosowaniu).

Aniu ja marzę o 217stce  ::)

Offline pamela

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3864 dnia: 28 Września 2012, 09:40 »
Gosia naprawde warto, mialam hakuro do blendowania i mega kicha, nie ma porownania.

Offline misia87
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3865 dnia: 29 Września 2012, 20:53 »
a ja mam ostatnio mocno przesuszone włosy, coś doradzicie?

Offline ciriness

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3866 dnia: 29 Września 2012, 21:39 »
Aniu ja wiem, ale 100zł  ::) może kiedyś bujne się na wolnocłowej :)

Misia - wszystko co nawilżające oczywiście :D z tańszych Altera maska nawilżająca, droższe serie Madre Labs nawilżające albo Chi, ja lubię i używam.
Do tego wszystko co odżywia/regeneruje (np. maska Pat&Rub) no i oczywiście oleje-one działają cuda.
Moje włosy są miękki, błyszczące, gładkie i nawilżone jak dziecięce po olejku z Rossmana na rozstępy dla kobiet w ciązy :)

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #3867 dnia: 29 Września 2012, 21:53 »
Moje włosy są miękki, błyszczące, gładkie i nawilżone jak dziecięce po olejku z Rossmana na rozstępy dla kobiet w ciązy :)

Co Cię skłoniło do nałożenia go na włosy? :)

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #3868 dnia: 29 Września 2012, 22:54 »
haha padałam jaie kobiety mają pomysły ;)
No właśnie co ciebie skłoniło  ? :)

Normalnie powinnaś dostać od rossmanna nagrodę za taką reklamę ;)

ps. ja kiedyś z koleżanką na plaży pomyliłam się i zamiast olejku do opalania posmarowałyśmy  się szamponem do włosów ...dopiero jak poszłyśmy do morza i zaczęłyśmy się pienić skapnełysmy się że coś nie tak ;) hehe
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #3869 dnia: 29 Września 2012, 22:59 »
Ja do włosów zaczęłam używać tą maskę, szampon i jedwab . I jak dla mnie jest super ! I cena bardzo niska ! za szampon , maskę i jedwab razem z przesyłką zapłaciłam ok 55 zł
Mam bardzo długie włosy i musze mieć dobre kosmetyki bo inaczej ich nie rozczesze .Dodatkowo je rozjaśniam co sprzyja plątaniu .

To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -