Autor Wątek: Kosmetyki bez których nie potrafię żyć  (Przeczytany 2361632 razy)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Odp: Kosmetyki bez których nie potrafię żyć
« Odpowiedź #3240 dnia: 29 Kwietnia 2012, 22:20 »
ja od lat uwielbiam chanel chance.teraz wykanczam allure diora-chyba. Ale czekam na jakas promocje,rabat,imieniny i wroce pokornie do chance.

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #3241 dnia: 29 Kwietnia 2012, 22:31 »
No, ale co to są za perfumy? I podaj proszę kod z buteleczki.

Gapa ze mnie ;) spieszyło mi się i nie napisałam najważniejszego.Już sie poprawiam.

Chance Chanel to EDP 50ml. Nie wiem co tutaj jest kodem  ::) więc napiszę wszystko co widzę:N.Y.,N.Y.10019; 92200 NEUILLY SUR SEINE.
Givenchy Very Irresistible to EDT 50ml.Kod z buteleczki to 6M02.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3242 dnia: 29 Kwietnia 2012, 23:01 »
Z Givenchy to faktycznie jest kod to co podałaś, ale z Chanel się nie udało. Poszukaj jeszcze raz... na pewno gdzieś jest jeśli perfumy są oryginalne :) Jeśli nie ma to znaczy, że ktoś sprezentował Ci podróbkę  ;)

Perfumy Givenchy zostały wyprodukowane w 2006 roku więc mają już 6 lat... trwałość perfum jest oczywiście dłuższa niż zwykłych kosmetyków, ale jednak "trochę" już mają.

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #3243 dnia: 29 Kwietnia 2012, 23:27 »
....z Chanel się nie udało. Poszukaj jeszcze raz... na pewno gdzieś jest jeśli perfumy są oryginalne :) Jeśli nie ma to znaczy, że ktoś sprezentował Ci podróbkę  ;)
Perfumy Givenchy zostały wyprodukowane w 2006 roku więc mają już 6 lat... trwałość perfum jest oczywiście dłuższa niż zwykłych kosmetyków, ale jednak "trochę" już mają.

Nawet nie wiedziałam,że tak wszystko można sprawdzić.Jeszcze dużo muszę się nauczyć. 8) Rano rzucę okiem jeszcze raz na Chanel,ale wydaje mi się,że nic więcej tam nie znajdę.Kolega-amant widać tym razem się nie popisał i faktycznie fundnął mi podróbę ;) o tyle to zaskakujące,że to typ który lubuje się w szastaniu na lewo i prawo pieniędzmi i chętnie wciska znajomym (a nawet mniej znajomym) drogie prezenty i opowieści ile to na nie kasy wydał. ;)

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
  • data ślubu: 7.07.2007
« Odpowiedź #3244 dnia: 29 Kwietnia 2012, 23:32 »
Anka ja też jestem fanką chanel chance od lat  :Serduszka:

tym stronom sprawdzającym kody nie ufam do końca...
zdarzyło się, że źle rozszyfrowywał mi kody z kosmetyków.

Dzieci się nie wychowuje, dzieciom daje się przykład...

Offline sarmaxarica

• maniak
« Odpowiedź #3245 dnia: 30 Kwietnia 2012, 08:16 »
tym stronom sprawdzającym kody nie ufam do końca...
zdarzyło się, że źle rozszyfrowywał mi kody z kosmetyków.

A jest jeszcze jakiś sposób,aby sprawdzić ich orginalność?

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3246 dnia: 30 Kwietnia 2012, 09:05 »
miałam na myśli sprawdzanie dat produkcji kosmetyków poprzez rozkodowanie numeru seryjnego z opakowania.  Ja sprawdzam najczyściej za pomocą strony http://checkcosmetic.net/
Jednak zdarza się, ze kody są blednie rozszyfrowywane...na różnych stronach inaczej. Nie raz kody odczytywane są jako data pierwszej serii produkcyjnej lub data rejestracji formuły.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3247 dnia: 30 Kwietnia 2012, 09:16 »
Kod podaje datę ważności i jeśli tego nie ma na buteleczce to na pewno perfum jest podrobiony, bo KAŻDY oryginał taki kod posiada.

Kalkulatorom też za bardzo nie ufam, ale zawsze można iść do perfumerii zapytać i potwierdzić - tam rozszyfrowują prawidłowo ;) Ten z Givenchy na pewno jest wyprodukowany w 2006 r.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #3248 dnia: 30 Kwietnia 2012, 10:15 »
Nawet nie wiedziałam że jest coś takiego :P

Offline b@by

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #3249 dnia: 30 Kwietnia 2012, 13:56 »
dziewczyny moze mi doradzicie. chcialabym sobie kupic na lato bb cream, naturalnie njpierw chcialabym zamowic probki, ale mam problem z kolorem. Jaki wybrac? dodam, ze podkladu uzywam w kolorze sand (CLAINS 108 Skin Illusion)

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #3250 dnia: 30 Kwietnia 2012, 18:40 »
Kod podaje datę ważności i jeśli tego nie ma na buteleczce to na pewno perfum jest podrobiony, bo KAŻDY oryginał taki kod posiada.

Aż poleciałam do łazienki i sprawdziłam moje ORYGINALNE perfumidła zakupione w Sephorze i na flakonikach brak takich kodów  ::) ::) ::)
tzn na DKNY BE DELICIOUS jest tylko NY 100022 a na COCO CHANEL MADEMOISELLE jest N.Y 10019 i co ??? ??? ??? ??? tzn, ze Sephora handluje podróbami  ??? ??? ??? ???
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3251 dnia: 30 Kwietnia 2012, 18:50 »
Fanki plynu micelarnego z Biodemy  ;)
promocja w aptekach: butla 500ml w cenie 250ml, czyli za 49,99.

Odnośnie kremów BB: ciężko doradzic jaki odcień, najlepiej testować przez próbki właśnie. Zresztą gama kolorystyczna kremow bb jest uboga, bo one maja za zadanie gl pielęgnować i rozświetlać cere, a później dopiero nadawac koloryt.
Przetestowalam troche tych kremow, tez dzieki ciri  :-*  i mam swojego faworyta, ale jeszcze czaje sie na testowanie kremów bb estee lauder i clinique...potem dopiero kupie pełnowymiarowy, najlepszy dla mnie z tych wszystkich co testowalam.
Jeszcze na lato planuje kupić nowy krem koloryzujący z Pat&Rub, który ma się pojawić jakoś w maju, z wyższy filtrem niz do tej pory.

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #3252 dnia: 30 Kwietnia 2012, 18:55 »
Fanki plynu micelarnego z Biodemy  ;)
promocja w aptekach: butla 500ml w cenie 250ml, czyli za 49,99.

Zaneta, a do kiedy ta promocja? Mam nadzieje, ze sie zalapie ::)
I we wszystkich aptekach?

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3253 dnia: 30 Kwietnia 2012, 19:05 »
wiesz co, nie pytałam do kiedy...pewnie do wyczerpania zapasów...
u nas widziałam póki co w dwóch aptekach, wiec pewnie jakaś promocja ogólnopolska...

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #3254 dnia: 30 Kwietnia 2012, 19:52 »
Edzia jak gdzieś trafię na płyn to mogę Ci kupić. W środę muszę w kilka miejsc podjechać, więc zaliczę po drodze aptekę.

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3255 dnia: 30 Kwietnia 2012, 21:27 »

Aż poleciałam do łazienki i sprawdziłam moje ORYGINALNE perfumidła zakupione w Sephorze i na flakonikach brak takich kodów  ::) ::) ::)
tzn na DKNY BE DELICIOUS jest tylko NY 100022 a na COCO CHANEL MADEMOISELLE jest N.Y 10019 i co ??? ??? ??? ??? tzn, ze Sephora handluje podróbami  ??? ??? ??? ???

Na wszystkich moich perfumach (wszystkie zakupione w Sephorze) są kody. Wybite są na naklejce która jest pod buteleczką - w moim przypadku albo czarnym tuszem albo są wybite przezroczyste na naklejce i ledwo je widać, ale widać. Może Twoje były wybite czarnym tuszem i się starło? Nie wiem dlaczego nie masz. Może masz a nie widzisz. Czasem ciężko je dojrzeć.

I zapewniam Was, że wszystkie oryginalne perfumy mają swój kod.
« Ostatnia zmiana: 30 Kwietnia 2012, 22:08 wysłana przez liliann »

Offline krysiAK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2 lipca 2011
« Odpowiedź #3256 dnia: 30 Kwietnia 2012, 22:21 »
U mnie sa na wszystkich, na mezowych tez ;D

Offline kkotek
  • maniak
  • data ślubu: 13.09.2008
« Odpowiedź #3257 dnia: 30 Kwietnia 2012, 22:22 »

Aż poleciałam do łazienki i sprawdziłam moje ORYGINALNE perfumidła zakupione w Sephorze i na flakonikach brak takich kodów  ::) ::) ::)
tzn na DKNY BE DELICIOUS jest tylko NY 100022 a na COCO CHANEL MADEMOISELLE jest N.Y 10019 i co ??? ??? ??? ??? tzn, ze Sephora handluje podróbami  ??? ??? ??? ???

Coś czarnego tam widziałam  ;) ;) ;)
Ale chyba starłam palcem jak flakony intensywnie "obmacywałam"  :D :D :D :D :D

Na wszystkich moich perfumach (wszystkie zakupione w Sephorze) są kody. Wybite są na naklejce która jest pod buteleczką - w moim przypadku albo czarnym tuszem albo są wybite przezroczyste na naklejce i ledwo je widać, ale widać. Może Twoje były wybite czarnym tuszem i się starło? Nie wiem dlaczego nie masz. Może masz a nie widzisz. Czasem ciężko je dojrzeć.

I zapewniam Was, że wszystkie oryginalne perfumy mają swój kod.
Kajetan  *† 31.12.2015 (15 tc)
Paulinka ❤️ 19.03.2018

Offline anusiaaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3258 dnia: 1 Maja 2012, 19:47 »
A ile cyfr ma ten kod? Ja mam czarne 4 cyferki ???

Ale przecież to też mozna podrobic ::)
"Travel is the only thing you buy that makes you richer"

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3259 dnia: 1 Maja 2012, 19:47 »
 :skacza: :skacza: :skacza: do PL w końcu zawita LUSH   :skacza: :skacza: :skacza:
będzie od jesieni w Warszawie
fajnooo  ;D

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #3260 dnia: 1 Maja 2012, 19:54 »
Tak a pro po Biodermy wiecie ze jest w sopocie apteka Gdzie 250 ml kosztuje 19,90 I to jest cena tradycyjna, bez promocji. Zreszta wszytkie leaking i Kreme sa tam duzo tansze.

Offline Zaneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3261 dnia: 1 Maja 2012, 20:09 »
Ryba podaj namiar na tą apteke.

Offline Edzia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 05.07.2008
« Odpowiedź #3262 dnia: 1 Maja 2012, 20:33 »
Edzia jak gdzieś trafię na płyn to mogę Ci kupić. W środę muszę w kilka miejsc podjechać, więc zaliczę po drodze aptekę.

Dzieki Ewa :-* :-* :-*
Bylabym wdzieczna, jesli oczywiscie trafisz na ta promocje, bo specjalnie nie szukaj ;)

Offline *Ewcia*
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 24.05.2008
« Odpowiedź #3263 dnia: 1 Maja 2012, 22:35 »
Oki :)

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #3264 dnia: 2 Maja 2012, 09:30 »
:skacza: :skacza: :skacza: do PL w końcu zawita LUSH   :skacza: :skacza: :skacza:
będzie od jesieni w Warszawie
fajnooo  ;D

No ja się jeszcze nie cieszę. TBS też mi pisało że w czerwcu 2011 roku na pewno będzie sklep internetowy i dodatkowo otworzą stacjonarny w Poznaniu i kicha.

Poza tym obawy są co do cen, ponoć LUSHe poza UK są często dużo droższe i tak będzie się opłacało zamawiać z UK.

No ale mam nadzieje że czarne wizje się nie sprawdzą i w końcu będzie stały dostęp do LUSHa

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3265 dnia: 2 Maja 2012, 09:48 »
A ja się cieszę, bo jeśli otworzą to iść powąchać mogę do stacjonarki, a zamówić przez internet  ;D Byłoby naprawdę FANTASTYCZNIE  :)

Gosiu, jeśli chcesz coś z TBS to służę za sklep internetowy i obiecuję nie pobierać dodatkowych opłat  ;D Daleko nie mam i naprawdę żaden problem.

Offline ciriness

• Chuck Norris
  • data ślubu: 11.09.2010
« Odpowiedź #3266 dnia: 2 Maja 2012, 09:55 »
No to fakt, dla mnie wizyta w stacjonarnym LUSH była nie lada przeżyciem i już sobie marzę że będzie od ręki dostępne Buche de Noel no i świeże maseczki :D

Paula pewnie skorzystam z propozycji TBS ale wiesz też właśnie bym sama chciała połazić i pomacać. Myślę że Poznań dostanie swój TBS w przeciągu 2 lat gdyż powstają 2 nowe wielkie centra handlowe gdzie zapewne będą nowe sklepy. Bardzo liczę też na MAC i Make Up Factory.

Aaa właśnie widziałyście to
http://www.akademiadouglas.pl/

może ktoś skorzysta :)

Offline Mysikróliczek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3267 dnia: 2 Maja 2012, 10:00 »
Rozumiem chęć macania i wcale się nie dziwię  :)
No, ale wiesz jak to mówią - jak się nie ma co się lubi...  ;)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3268 dnia: 2 Maja 2012, 11:56 »

Offline pamela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #3269 dnia: 2 Maja 2012, 13:23 »
A ja wczoraj pozamawialam zapasy w pl do mamy i mama juz za dwa tyg mi przywiezie juhuuu, humor od razu lepszy  ;D
Zaopatrzylam sie w kremy soraya dukujacy blizny potradzikowe, ziaja antybakteyjny, soraya kuracja matujaca na dzien i noc, sol do kapieli farmona tutti frutti i mus do ciala farmona obydwa mango brzoskwinia, podklad pharmaceris, woda termalna vichy mala, lakier z efektem pekniec, i to na co czekam najbardziej to pedzle hakuro h51,h79,h24,h80,h70 i do brwi z maestro, no i wode loreala ta nowa dla meza, bo tu nie ma. Hihi a jeszcze zakupy przede mna takie na zywo  ;D takze tak spedzilam majowke  ;D