Jakaś nie kobieca jestem.
a ja to już w ogóle... czytam wszystkie dziewczyny z podziwem i nutką zazdrości, bo ja jestem "100 lat za Murzynami ". Uwielbiam się malować, ale nie robię tego zbyt często. Nie używam w ogóle balsamów, kremów, raz na miesiąc ( jak sobie przypomnę) - zrobię sobie maseczkę albo peeling. Aż wstyd, ale często nie zmyję makijażu, bo zapominam

Suche stopy też nawilżę kremem raz na ruski rok, bo zapominam

Kiedyś to jeszcze kupowałam balsamy, mleczka itd, ale teraz dzięki Bogu się opanowałam i pogodziłam się z tym, że taka po prostu jestem i nie kupuję, bo wszystko praktycznie nie tknięte lądowało w koszu( zresztą moja Mama taka jest i moja Babcia podobno tez taka była

) Nie wyjdę z domu bez podkładu i tuszu do rzęs, ale lubię też zrobić sobie jakiś fajny makijaż i nawet mi to wychodzi

Czytałam o tym OCM, napaliłam się okrutnie, zrobiłam listę zakupów i przed wejściem do apteki się wycofałam - bo wiem, że leżałoby nienaruszone aż skończyłby się termin ważności.
Tylko, że ja ogólnie mam nieproblemową cerę- jako małolata jedyna chodziłam z czystą i nietkniętą przez pryszcze buzią, nie mam większych problemów z suchością itd. Nawet jak byłam u kosmetyczki to była zdziwiona, że mam taką ładną buzie bez używania kremów, toników itd.
Za to u kosmetyczki gdybym tylko miała mozliwość finansową - chodziłabym nawet codziennie, uwielbiam

Byłam tylko ze 3-4 razy, ale głupie oczyszczanie twarzy i następnie nawilżanie itd było czymś cudownym
Jedyne na czego punkcie mam fioła to paznokcie. Zawsze muszą być równe, wypiłowane...jak mam czas to maluję sobie i Mamie, robię różne wzorki - strasznie to lubię

Ale chciałabym być inna...Ja nawet jak raz na jakiś czas zachce mi się kąpieli w wannie, to zapalę świecie, wleję płyn do kąpieli, narobię piany pod sufit- położę się w wannie, poleżę 5 minut i już mi się nudzi

i przy okazji: na bardzo bardzo suche stopy polecam ten krem:
http://images.okazje.info.pl/p/zdrowie-i-uroda/5740/abe-krem-do-stop-odzywczy-imbirowo-migdalowy-100ml.jpgjest rewelacyjny!!! Na dozie kosztuje niecałe 10zł, nawilża za pierwszym razem