Autor Wątek: Moje 100 dni do urodzin i ... ślubu!!!  (Przeczytany 45182 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Gabiś
  • Gość
Odp: Moje 100 dni do urodzin i ... ślubu!!!
« Odpowiedź #210 dnia: 16 Maja 2008, 11:54 »
No nie dziwię się.... mieszkać obok stadionu .... Pewnie hałas niezły...
A przezycie faktycznie duże :)

Offline asik131
  • forumowicz
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #211 dnia: 16 Maja 2008, 17:56 »
Uwielbiam pomidorówke!!! A ta wygląda bardzo apetycznie. Aż się głodna zrobiłam....

Offline kasia411
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #212 dnia: 16 Maja 2008, 19:43 »
 ja tez uwielbiam pomidorówkę  ;D i bardzo mi się to podoba, gdy facet umie i lubi  gotować :)

Offline anikaa

• entuzjasta
  • data ślubu: 2.08.2008
« Odpowiedź #213 dnia: 16 Maja 2008, 20:53 »
No to zapraszam na pomidorówkę do Chorzowa :) Asiku, Ty masz niedaleko  :)

Offline roza_83
  • zapaleniec
« Odpowiedź #214 dnia: 16 Maja 2008, 22:09 »
Ooo pomidorowa  ;D uwielbiam  ;D

Offline kawaii2
  • uzależniony
  • data ślubu: 30-08-2008
« Odpowiedź #215 dnia: 16 Maja 2008, 22:20 »
a zapomnialam o tej Metalice :)
Ty nie zapomnij wziac stoperow :P

Offline anikaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #216 dnia: 16 Maja 2008, 22:24 »
Czasem jest fajnie - siedzę w domu i mam koncert za free ;D

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #217 dnia: 17 Maja 2008, 10:06 »
Czasem jest fajnie - siedzę w domu i mam koncert za free ;D
No i tego Ci zazdroszczę :)
Miłej soboty !!

Offline anikaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #218 dnia: 17 Maja 2008, 11:27 »
Jeszcze tylko 76 dni  :)

Dzisiaj jedziemy zapraszać pierwszych gości. Zaczynamy od mojego chrzestnego i jego rodziny. To dla mnie i dla M. ciężka sytuacja. Nawet nie wiecie, jak bardzo mi zależy na tym, żeby wujek przyszedł na ślub i na przyjęcie, ale spodziewam się odmowy. No, co najmniej ostentacyjnego pokazania, że robi mi łaskę.
Kiedyś stosunki między nami były rewelacyjne. Był jak ojciec, tylko na trochę luźniejszych zasadach. Wszystko się skończyło. I jak myślę o tym, to dochodzę do wniosku, że tak naprawdę nie wiem dlaczego. Nie było żadnej rozmowy, kłótni, nic takiego. Teraz jest obojętność. A mnie jest tak bardzo przykro...

No nic. Zobaczymy, co się wydarzy. Gdzieś tam w głębi serca mam nadzieję, że będzie ok. Ale jestem też realistką :(

Buziaki sobotnie :okularnik:

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #219 dnia: 17 Maja 2008, 11:33 »
Jeszcze tylko 76 dni  :)

Dzisiaj jedziemy zapraszać pierwszych gości. Zaczynamy od mojego chrzestnego i jego rodziny. To dla mnie i dla M. ciężka sytuacja. Nawet nie wiecie, jak bardzo mi zależy na tym, żeby wujek przyszedł na ślub i na przyjęcie, ale spodziewam się odmowy. No, co najmniej ostentacyjnego pokazania, że robi mi łaskę.
Kiedyś stosunki między nami były rewelacyjne. Był jak ojciec, tylko na trochę luźniejszych zasadach. Wszystko się skończyło. I jak myślę o tym, to dochodzę do wniosku, że tak naprawdę nie wiem dlaczego. Nie było żadnej rozmowy, kłótni, nic takiego. Teraz jest obojętność. A mnie jest tak bardzo przykro...

No nic. Zobaczymy, co się wydarzy. Gdzieś tam w głębi serca mam nadzieję, że będzie ok. Ale jestem też realistką :(

Buziaki sobotnie :okularnik:

:przytul: :przytul: :przytul:

Ech, nie martw się, czasami tak jest. Ja to miałam jeszcze gorzej, bo bardzo przyjaźniliśmy się z moją ciocią, a tu nagle nie wiadomo czemu, koniec, i do tego taki, że wogóle się nie spotykamy, nie widujemy, a jak się widujemy, to oni zachowują się, jakbyśmy bylo obcymi ludźmi. A ja nie wiem dlaczego, i moi rodzice też nie..

Buziaczki.. ;D

Offline Aga310

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.08.2008
« Odpowiedź #220 dnia: 17 Maja 2008, 13:18 »
Całkowicie Cie rozumiem, mam identyczną sytuację z moim chrzestnym - też nie wiem czego mogę się spodziewać po mojej jutrzejszej wizycie u niego z zaproszeniami. mam nadzieje, że u Ciebie będzie dobrze - może dla mnie bedzie to jakaś dobra przepowiednia  :-*

Offline roza_83
  • zapaleniec
« Odpowiedź #221 dnia: 17 Maja 2008, 13:42 »
Ja też byłam pewna że mój chrzestny nie przyjdzie,a się miło zaskoczyłam bo przyjdzie  ;D więc kochana głowa do góry będzie dobrze  :przytul:

Offline Ania P.

• Dopóki miłość nas dwoje łączy, świat się zaczyna, świat się nie kończy...
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.08.2007 :*
« Odpowiedź #222 dnia: 17 Maja 2008, 16:42 »
Czy moge dołączyć do odliczanka? :hello:
Śliczną masz sukienkę!! będziesz cudownie wyglądać w dniu ślubu. Bardzo spodobał mi się też Wasz torcik-super wygląda. No i butki też będziesz mieć niczego sobie :brewki: :brewki: :skacza:
Powodzenia w dalszych przygotowaniach :)

Offline kasia411
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #223 dnia: 17 Maja 2008, 19:59 »
cóż, będę trzymała kciuki, żeby wszystko dobrze się ułożyło :przytul: Poniekąd cię rozumiem, ja mam nie najlepsze stosunki z ojcem i z rodziną od jego strony, więc zaproszenie ich na wesele będzie dla mnie duuuużym stresem :-[ wole nawet nie myśleć jak bym się czuła przy ewentualnej odmowie.
w każdym razie życzę powodzenia!

Offline anikaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #224 dnia: 18 Maja 2008, 19:34 »
75 dni... Jak to miło być znowu na forum :)
JulkaJ., Aga310, roza_83, kasia411  - dzięki za wsparcie! Aniu - fantastycznie, że jesteś!!!

Słuchajcie, nie było tak źle, jak myślałam!! Chrzestny i jego żona - jak na ich możliwości bardzo pozytywnie nas zaskoczyli. Było po prostu normalnie, tak jak powinno być wśród dorosłych ludzi. Ale najważniejsze jest to, że powiedzieli, że nie będą nieczego potwierdzac, tylko już informują, że się zjawią i na ślubie i na przyjęciu. Jejciu, a ja umierałam ze strachu.

Zaprosiliśmy też obydwie moje babcie no i rodzinę ze strony Taty. Fajnie, tylko że każdy serwuje coś do picia i do jedzenia, nie chce wypuścić. Wróciliśmy o 22 do domku PEŁNI. Byłam potwornie zmęczona, szczególnie tym stresem.

Moi Rodzice dopiero wczoraj widzieli zaproszenia, które wybraliśmy. Dzisiaj rano mi powiedzieli, że dopiero teraz do nich dociera, co się tak naprawdę ma wydarzyć. Ale szczęśliwi są :)

Niestety, weekend się kończy i trzeba wracać do pracy. Ja za chwilę siadam do papierów - Wam tego nie życzę! Buzi serdeczne :)

Offline baska98

• Chuck Norris
  • data ślubu: 31 maj 2008
« Odpowiedź #225 dnia: 18 Maja 2008, 19:43 »
no to pierwsze koty za płoty  :D a tak się bałaś  :)
fajnie, że zaczęliście rozdawać zaproszenia :) teraz pójdzie z górki :)

Offline anikaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #226 dnia: 18 Maja 2008, 19:47 »
Będziemy niestety rozdawać te zaproszenia wieoczorami, bo albo my pracujemy, albo nasi goście nie mogą. W ogóle to teraz jest tak, że do każdego trzeba zadzwonić, umówić się. Pamiętam z dzieciństwa, że do moich rodziców Narzeczeni po prostu przyjeżdżali z zaproszeniem. Takie czasy. Ech...

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #227 dnia: 18 Maja 2008, 20:29 »
No to super, że tak wyszło :D Bardzo się cieszę.. Nie taki diabeł straszny ;D

Offline anikaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #228 dnia: 19 Maja 2008, 16:50 »
74 dni...

Trzymajcie kciuki!!! O 17.30 mamy pierwszą wizytę w poradni... Buziaki!!!

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #229 dnia: 19 Maja 2008, 20:11 »
I jak wizyta w poradni? Ciekawie było? Bo ja to u nas myślałam, że zasnę hehe ;D

Offline kasia411
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #230 dnia: 19 Maja 2008, 20:49 »
A o czym się w takiej poradni rozmawia??? Bo niedoinformowana jestem :)

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #231 dnia: 19 Maja 2008, 21:01 »
No to zapewne zależy od poradni i od osoby prowadzącej.My niestety trafiliśmy na nudną osobę, która nam przez 3 godziny nawijała i naturalnym planowaniu rodziny. Może to i fajny temat, ale nie na 3 godziny, w sumie nastawiałam się bardziej na inne rozmowy.. ;D

Offline anikaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #232 dnia: 19 Maja 2008, 21:40 »
Pół godziny to trwało. Gadała o śluzie i temperaturze. Pokazywała obrazki i wykresy. Dało się wytrzymać, chociaż uważam, że wystarczyło, żebym była tylko ja. Niby powiedziała, że faceci też mają swój udział w planowaniu rodziny (oczywiście ma rację), ale pewne kwestie pozostają dalej w gestii kobiety. Dała mi tabelkę do wypełnienia i instrukcję do tego. Kolejne spotkanie 30 czerwca, wtedy "omówimy mój wykres i rozwiejemy związane z nim wątpliwości".

Offline anikaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #233 dnia: 21 Maja 2008, 19:50 »
72 dni...

Wszystkim, którzy mają tak jak ja kiepski nastrój, przesyłam mojego Emila. Przy jego minie nie smutny żaden dzień  :)

http://www.fotosik.pl/pokaz_obrazek/d1904e257b6adb20.html

Offline roza_83
  • zapaleniec
« Odpowiedź #234 dnia: 21 Maja 2008, 21:45 »
To ja się doliczam do tych co mają dziś kiepski nastrój :( Emil fajny jest  ;)

Offline JulkaJ.
  • entuzjasta
« Odpowiedź #235 dnia: 25 Maja 2008, 21:08 »
Słodki Emilek:)

A wracając do tych nauk w poradni, to nam Pani tez truła o tych kalendarzykach, i chciała, żebym ja stosowała tą metodę, a potem ją przeanalizowałam, ale ja otwarcie powiedziałam, że biorę tabletki.. ;)

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #236 dnia: 26 Maja 2008, 11:15 »
Na szczęście my nie musięliśmy robić wykresu w poradni... Uważam że to trochę intymna sprawa i nie chciałbym żeby jakas baba mówił mi o moim śluzie...
Buziaki poniedziałkowe  :-* :-*

Offline anikaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #237 dnia: 3 Czerwca 2008, 00:09 »
Dawno nie zaglądałam do swojego wąteczku... Wszystko przez coraz częściej nawracające, niewyleczone przeziębienie. Efekt jest taki, że mam zapalenie oskrzeli :( Nie śpię, bo mam potworny kaszel i w związku z tym padam na pysk. Kiedy w ubiegłym tygodniu obwieściłam swojej szefowej, że nie daję rady i muszę przez kilka zostać w domu, okazało się, że nie ma w ogóle o czym mówić. Wysłała mnie w środę na spotkanie do Wadowic (byłam tam potrzebna, jak dziura w moście), a potem to L4 już nie miało sensu. No i tak trwam w tej chorobie, która wydaje się chyba silniejsza niż ja. Bo lepiej jest przecież jak pracownik padnie na pysk i nie wróci do pracy przez miesiąc, niż pozwolić mu się wychorować przez dwa czy trzy dni. Wiem... głupia jestem. Powinnam rzucić zwolnieniem i tyle. Tylko że ja tak nie potrafię...

Przygotowania do ślubu póki co zawieszone. Dzisiaj Maciek był odebrać nasze obrączki, ale okazało się, że jubiler pomylił się i wykonał je nie do końca zgodnie z zamówieniem. Obiecał jednak poprawę  ;D i jeszcze w tym tygodniu będą gotowe.

Najbardziej cieszę się z tego, że de facto zaprosiliśmy już wszystkich gości. Ufff... Ciężko było w sensie logistycznym, ale udało się. Poznałam też wszystkich, którzy mają być na naszym ślubie. Najbardziej rozbroiła mnie chrzestna Maćka, którra stwierdziła, że niedawno trzymała go do chrztu, a tu "jej słodkie maleństwo się żeni" ;D Słodkie maleństwo :Blee:

A tak w ogóle to zaczyna się sezon koncertowy na stadionie i to mi strasznie życie utrudnia. W ubiegłym tygodniu Metalica, wczoraj mecz. Przez to wszystko stoję w korkach, żeby do własnego domu dojechać. Ale za to udziela mi się taaaaaaaaa atmosfera. :cancan:

Zaczęłam tez wizyty u kosmetyczki (czas najwyższy). Pierwszy był tzw. zabieg migdałowy. Pani Małgosia, u której byłam ma mega delikatne dłonie. Ten masaż, który przy okazji wykonuje  :ok: - odpłynęłam. 17 - go czerwca mam kolejną wizytę (zabieg na buźkę) + zabieg na całe ciało w kapsule SPA. A w środę pierwsze zajęcia z pilatesu. Mam już nawet strój  :) Ciekawe, czy dam radę...

Ups... Ale się rozpisałam... Pędzę do kąpieli. Buziaki już wtorkowe  :)

Offline Ania P.

• Dopóki miłość nas dwoje łączy, świat się zaczyna, świat się nie kończy...
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.08.2007 :*
« Odpowiedź #238 dnia: 3 Czerwca 2008, 14:13 »
Oj to współczuję Ci, że mieszkasz w takim miejscu, korki to zmora, która skutecznie potrafi życie utrudnić :-\
Skoro macie rozdane już wszytskie zaproszenia to kawał roboty za Wami :) buziaczki

Offline anikaa

• entuzjasta
« Odpowiedź #239 dnia: 3 Czerwca 2008, 23:31 »
59 dni... Wiele i niewiele... Nie mogę się jednak doczekać :tupot:

Znalazłam kieliszki, które przypadły mi do gustu. Szukałam czegoś z bordo i natrafiłam na taką oto kolekcję:

Co o tym sądzicie??