Autor Wątek: KUBUŚ JUŻ ROZPALA MIŁOŚĆ W NASZYCH SERDUSZKACH ;-)  (Przeczytany 9540 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline ALIMAK

• "...Królu mój Ty śpij, ...kiedyś tam będziesz miał dorosłą duszę...kiedyś tam będziesz spodnie miał na szelkach"
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.04.1999
KUBUŚ JUŻ ROZPALA MIŁOŚĆ W NASZYCH SERDUSZKACH ;-)
« dnia: 6 Kwietnia 2008, 09:09 »
Witam
Napisałam na powitaniach ale chyba bardziej siebie widzę tutaj  ;D
Kilka słów o Nas :
Mam na imie Kamila mam męża Krzysztofa jesteśmy małżeństwem od prawia 9 lat przez około 6 lat wytrwale walczyliśmy o maluszka , a życie nas nie oszczędzało i podkładło mase kłód pod nogi ale My sie nie poddamy walczyliśmy i walczyć będziemy nadal. W końcu w sylwestra 2006 roku zobaczyliśmy ponownie dwie piękne kreseczki i zagościło pod naszymi serduszkami szczęście przeogromne i strach zarazem Misiek dbal o mnie jak tylko potrafił przez całąciążę a Ja starałam sie uwazać na wszelkie sygnały mojego ciała i maluszka i jak tylko odbierałam sygnały że myszę wystopować i zwolnić to zaraz siadałam albo zaliczałam drzemeczkę  :) ( poniewaz byliśmy w trakcie wykańczania domku to pomagałam mężowi jak zawsze przy wszystkim nawet przy ocieplaniu domku i tapetowaniu- ale tak jak wyżej pisałam z umiarem i rozwaga). Mielismy wyznaczony termin porodu na 11.09.2007 ale Jakub nie spieszył sie tak mu było u mnie dobrze że chyba mogę tak napisać iż sama zmusiłam go do przyjścia na świat  ;) ale o tym za chwilę  . Teraz Kubuś jest juz dużym chłopakiem Ja wracam do pracy i ból kroi me serce a zarazem strach jak to będzie choć moja mama niby zgodziła sie zostać z Kubą ( bo potrzebowaliśmy jaj pomocy tylko przez dwa dni w tygodniu - pozostałe dni miś sam sie zajmie Kubula- ale w te dni zalicza 12 lub 13 w pracy)
Jednakże czuję że nie będę mogła na nią liczyć zbyt długo  :-[ 
Gdy Kuba skończył 4 miesiace dostaliśmy od doktorka zielone światełko na nowe starania no i co i nic znów nam nie wychodzi ale nie poddamy sie i kiedyś napewno zobaczymy jeszcze te piekne dwie kreseczki a Kubuś będzie miał rodzeństwo jesteśmy tego pewni  :serce: Dobrze narazie tyle  a za chwile pare słów o porodzie który był dla Nas przeogromnym zcementowaniem związku no i jak sie uda to kilka fotek aby sie przedstawić  ;) wiem ze foremki to lubią najbardziej  ;D

« Ostatnia zmiana: 6 Kwietnia 2008, 11:46 wysłana przez ela »

Offline ALIMAK

• "...Królu mój Ty śpij, ...kiedyś tam będziesz miał dorosłą duszę...kiedyś tam będziesz spodnie miał na szelkach"
  • nowicjusz
  • *
Odp: KUBUŚ JUŻ ROZPALA MIŁOŚĆ W NASZYCH SERDUSZKACH ;-)
« Odpowiedź #1 dnia: 6 Kwietnia 2008, 09:40 »
Zastanawiałam sie czy pisać ponownie czy wkleić link do stronki w blogu i uznałam iż wkleję link  ;D

http://naszeszczescie.blogspot.com/search?updated-min=2007-01-01T00%3A00%3A00-08%3A00&updated-max=2008-01-01T00%3A00%3A00-08%3A00&max-results=12

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #2 dnia: 6 Kwietnia 2008, 09:41 »
witamy na naszym forum :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #3 dnia: 6 Kwietnia 2008, 09:57 »
słodki ten Twój synio...uśmieszki ma słodkie...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline ALIMAK

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 6 Kwietnia 2008, 10:09 »
Liliann uśmiech to jak narazie jedyna rzecz którą odziedziczył po mnie  ;D i bazo mnie to cieszy bo z usmiechem nie gasnącym na buzi łatwiej iśc przez zycie . Uwielbiam zresztą zapewne jak kazda mama patrzeć jak obdarowuje tym slicznym promykiem praktycznie kazdego i gdy rano ide do jego pokoju to słyszę śmiech a gdy tam wchodzę widzę wspaniałą promienna rozesmianą bużką Kubusia  uwielbiam zaczynać tak kazdy dzień nawet nie potrafię sobie wyobrazić jak mogliśmy zaczynać dzień gdy go jeszcze nie było  ;) Sama niedługo sie przeknonasz  ;D
ricardo dziekuję  za powitanie

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #5 dnia: 6 Kwietnia 2008, 10:21 »
:hello: To moze ja pomogę i wkleję zdjęcie maluszka tutaj na forum:)  ?
Super filmik z ruszającego sie brzuszka:)
Qubik oczywiscie też jest słodkim maluszkiem :)

Tyle lat starań ?  :o :o :o :o Matko ! No ale najważniejsze, zę sie wystaraliscie i macie slicznego synka )
Oczzywiscie trzymam kciuki za kolejne dzieciatko pod twym serduszkiem :)

To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 6 Kwietnia 2008, 10:34 »
Witam i ja nowa mame i prawie rowiesnika mojego smyka :)
Synus sliczny :) A pokoik rewelacyjny i w naszych klimatach :D
To z Puchatkiem to tapeta ? Gdzie ja kupiliscie ?

Zycze owocnych staranek i ... bede Was podczytywac :)

Offline ALIMAK

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 6 Kwietnia 2008, 11:07 »
Kurcze tyle sie napisalam i skasowało mi  :-\

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 6 Kwietnia 2008, 11:19 »
A własie miałam zapytac sie o tapetke :)rewqelacja:) Czy sama malowałas ?
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline ALIMAK

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #9 dnia: 6 Kwietnia 2008, 11:34 »
Dobra zacznę od nowa :
Elu przekształcam fotki w image jak mi sie nie uda to poproszę cię o pomoc dzięki za propozycję  ;D
Analtis dziękuję za odwiedzinki i już ci pisze tapeta to foto tapeta zakupiona rok temu na allegro jak tylko znajde linka do nowych ofert tego gościa to ci podeśle . zresztą napisze tak jak to podsumowala położna a pokoik Kubusia to spełnienie mazen rodziców i to fakt  ;D
ach najwazniejsze  moje zakupki na allegro zo zawdzieczam Eli które mnie pzekanała ( swoimi zakupkami) że warto tam kupować bo można znaleźć dużo super fajnych rzeczy dla maluszka i nie tylko  ;)Tak wiec Elu dziękuje  ;D

za kciuki bardzo cichutko dziękuje
zapomniałam co chciałm jeszcze napisać kurcze  :-\
zaraz wróce tylko dam małemu marchewke bo właśnie wstał po dzremeczce  :D

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 6 Kwietnia 2008, 11:44 »

Offline ALIMAK

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 6 Kwietnia 2008, 12:50 »
O właśnie Elu dziękuje za wklejenie linku - Kuba nie chce jeszcze marchewki tylko popił soku wiec wróciłam  ;D mąz w pracy to z wami spędzę niedziele  ;D dobra przypomniało mi się co chciałam napisać:
Gdy zaczynałam pierwsze kroki na tym forum tzn. podczytywanie to głównie czytaam wątki Eli i Martyxyz od brzuszkowych do maluszkowych i niestety miedzy innymi czytałam wątki igraszki i czasmi okruszka  przez te przykre incydenty zrezygniowałam z pisania ale po czasie znów tu wróciłam i było mi przykro ze nie ma już wątku Martxyz no ale cóż zaczełam czytać wszystkie wątki w bebikowie i stwierdziłam iż chcę tutaj byc z wami śmiać sie i płakać tez a jeszcze bardziej ośmieliła mnie zachęta Niki ( nomen omen z Poznania gdzie do niedawna mieszkaliśmy a nadal pracujemy )
No i tym sposobem głupio to pisac ale Ja was mniej więcej znam a Wy mam nadzieje poznacie Mnie - Nas i zaakceptujecie  ;D
Ok pierwsze foto

Nasz mały rozrabiaka
« Ostatnia zmiana: 6 Kwietnia 2008, 13:09 wysłana przez ela »

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #12 dnia: 6 Kwietnia 2008, 13:13 »
Pewnie , ze zaakceptujemy  :-*My też bedziemy się z Tobą śmiać i płakac :)

Offline ALIMAK

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 6 Kwietnia 2008, 13:17 »
Elu dzięki Ci za naprawienie moich nieudolności kurcze nienewidzę mojego obecnego bezprzewodowego neta  wciąż mnie wywala ale jeszcze tylko półtorej tygodnia i nareszcie będę miała tepse Kurcze jak sie ciesze 
Ok nastepne podejście do wklejenia zdjęć bo Kubuś ma teraz popoludniowa drzemke ;-)

Offline Anjuschka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 15.05.2010
« Odpowiedź #14 dnia: 6 Kwietnia 2008, 13:50 »
:hello:

Ślicznego macie synka :)
A tapeta rzeczywiście super :)

Offline ALIMAK

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 6 Kwietnia 2008, 14:08 »
Dzięki Anjuszka  ;D

Moje dwa wspaniałe chłopaki  ;D

« Ostatnia zmiana: 6 Kwietnia 2008, 14:14 wysłana przez ALIMAK »

Offline ALIMAK

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 6 Kwietnia 2008, 14:30 »

Kubuś uwielbia chodzik a My mamy godzine biegania za nim bo wciąż gdzieś ucieka i robi swoje wiosenne orządki  ;D
Jakieś małe mi te zdjęcia wychodzą dziwne

No i Ja pierwsze zdjęcie po scięciu włosków co prawda nie wyfryzurowana  ale co tam styl domowy czyli LUZIK

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #17 dnia: 6 Kwietnia 2008, 16:43 »
Witaj!
Fajne te Twoje chłopaki :) Powodzenia w starankach... Będę tu zaglądać :)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 6 Kwietnia 2008, 16:55 »
Super synek:) Gratulacje i powodzenia w staraniach:)

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #19 dnia: 6 Kwietnia 2008, 17:13 »
WITAMY!!!!!Cieszę się że założyłaś wątek!!!Synuś prześliczny a Wy jesteście cudowni i tacy wytrwali!!!Na pewno będę tu często zaglądać!!A gdzie dokładnie mieszkacie pod Poznaniem??

Gabiś
  • Gość
« Odpowiedź #20 dnia: 6 Kwietnia 2008, 17:38 »
Masz ślicznego synka... bardzo się wzruszyłam czytając to co napisałaś.
Pozdrawiam wa si bardzo gratuluję.  :-* :-*

Offline Ania1234

• uzależniony
  • data ślubu: 02.08.2008
« Odpowiedź #21 dnia: 6 Kwietnia 2008, 18:43 »
Witam i ja! :)

Śliczniutki syneczek! Gratuluję!

Całuski!

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 6 Kwietnia 2008, 20:12 »
kolejny Kubus:) witaj serdecznie na forum:) Twój Kubi ma 6 m-cy  a juz smiga w chodziku?? kurka mój prawie 9 ale jakos sie boje go do chodzika włożyć nie wiem czy to nie za szybko :) buziolki
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #23 dnia: 6 Kwietnia 2008, 20:14 »
Alimak a w którym szpitalu rodziłaś???Wysłałam Ci wiad. na priv

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #24 dnia: 6 Kwietnia 2008, 20:30 »
i ja melduje sie w wątku Kubsia i jego mamy :D

:) faktycznie pokoik to marzenie :)

Zycze powodzenia w starankach o rodzeństwo dla przeslicznego smyka  :)

Offline merkunek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 6 Kwietnia 2008, 20:32 »
Witam się i ja, rasowy podczytywacz  ;)

Offline ALIMAK

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 6 Kwietnia 2008, 21:24 »
Fajnie że do Nas zaglądacie dziewczyny zapraszamy i postatamy sie o więcej fotek  ;)
Nika rodziłam na Lutyckiej , a Ty ?

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #27 dnia: 6 Kwietnia 2008, 21:55 »
Fotki to coś co wszystkie forumki lubią najbardziej :)

Offline ALIMAK

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 6 Kwietnia 2008, 22:22 »
Madziulek pediatra mi ze spokojem pozwoliła podobno silny chłopak z niego może ma to związek z tym iż On duży się urodził bo miał 4730 i 63 cm a terza nisi już rozmiar 86 i prawie miesiac temu miał kurcze dokładnie nie pamiętam ale około  kg  :) A może decyzja pediatry ma związek z tym iż On juz sam wstaje na nogi  np. w lóżeczku wędruje przy brzegu i jak złapie np krzesło kanape itp to wstaje i juz  On chodzi w tym chodziku max 1 godzine dziennie bo na tyle mamy pozwolenie a tak to robi za odkurzacz podłogowy  ;) i oczyszczacz szuflad i szaf- kontrola zwisu obrusu , firan itp.
Nasza pediatra o taki rodzinny pediatra prowadziła mojego bratanka który teraz ma 17 lat a jak miał pół roczku to też smigał w chdziku i żadnych problemów ze stawami czy kręgsłupem -czy krzywizna nóżek nie ma i nie miał wrecz przeciwnie ma 186 cm wzrostu i trenuje piłke nożną,karate . Może to rodzinne i może ta pediatra nas zna z bioderkami tez nie było kłopotu.Myślę że kazde dziecko musi samo zdecydować kiedy jest ten właściwy czas np. dzieci znajomych miały już ząbki w Kuby wieku a On od chyba dwóch miesięcy ma rozpulchnione wiśniowe dziąsełka gryzie wszystko co napotka nawet nas ślini sie na potegę a zębów niet więc nie z wszystkim jesteśmy szybcy ale jedzonko np. to testujemy już biszkopty, chrupki , rybke , różne mieska , ulubioną marchewe i ziemniaki ze szpinakiem, jabłko babany żółtko, tylko z mlekiem krowim mam zamiar zwlekać na maxa najlepiej do 3 roku życia wole modyfikowane dawać - wszystko to to teoria naszej pediatry i nasza jak narazie wsio ok
A z nowości wprowadzanych to od kiedy Kubuś siada sam swobodnie za namową pediatry sadzam go w pieluszce na nocniku aby go polubił i się nie bał narazie idzie nam kiepsko bo Kuba ucieka mi z niego jak tylko go posadze rozglada sie i w nogi za ponad miesiąc mam go zacząć sadzać bez pieluszki ale ak On mi tak będzie zmykał to ja dziękje kataklizm będzie podobno to najlepszy czas a potem to dopiero po roczku i po trzech latach zaznaczam że to też tylko pediatry teoria a my ja praktykujemy bo jesteśmy zadowoleni narazie z tej babki dba o nas na maxa Jeśli czyjś pediatra twierdzi inaczej to uważam iż nalezy go słuchać bo bedzie prowadził to dziecko i najlepiej aby to robił jeden czlowiek i tylko jego rady wprowadzać w życie gdyż doradców jest mnustwo a potem pediatra nie będzi sie przykładał jak zobaczy samowolke  ale to też nasza teoria mam nadzieje że nikogo nie uraziłam swoimi teoriami i chętnie odpisuje na taki konkretne posty jak madziulki  ;D

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #29 dnia: 6 Kwietnia 2008, 22:32 »
Miło, że założyłaś wątek - witaj  :) Masz bardzo ładnego synka!
Mam tylko prośbę... pisz krótsze zdania bo cholernie ciężko się Ciebie czyta...