Autor Wątek: Potrzebuję Cię, ponieważ Cię kocham...  (Przeczytany 38118 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline dosiado

• uzależniony
Odp: Potrzebuję Cię, ponieważ Cię kocham...
« Odpowiedź #90 dnia: 28 Kwietnia 2008, 21:43 »
Witam Was dziewczynki! Dawno mnie tu nie było.... jakoś nie miałam o czym pisać. W weekend odpoczywałam po gościach, a poza tym pogoda była tak śliczna, że szkoda mi bylo siedzieć w domu przed kompem.
jagodka24 - a jakie masz plany na nadchodzący długi weekend? Może uda nam się w trójkę razem z kuchasia spotkać i poplotkować? Musze do niej napisać...

Agassi77 - dziękuję Ci kochana, to miło słyszeć, że ktoś się cieszy z naszego szczęścia :)

Nika i Żerniki i Rychnów to raczej z drugiej strony miasta, ale znam te tereny!Jaki ten świat mały :)

Jak tam się czują nasze kobietki ?
Nieźle aczkolwiek mam kłopoty ze spaniem, wieczorem zasypiam i noc tez przesypiam bez problemu (czasem wstaję do kibelka na siusiu), ale rano o 7.oo najpóźniej jestem na nogach, niezależnie czy idę do pracy na 8.oo czy na 10.oo, czy sobota albo niedziela jest. Za to o 14.oo-15.oo popołudniu mam kryzys.
Co jeszcze? Zgaga na szczeście mi nie dokucza i og ólnie czuję się dobrze. Męczę się szybciej i jak zdołu wedę na drugie piętro to dyszę jak mała lokomotywa :lol:
Dziś miałam radę w pracy i pani dyr po sugestii moich koleżanek postanowiła zwolnic mnie z części dyżurów, albo zastąpić te na korytarzu wśród rozkrzyczanych i rozbieganych  dzieci dyżurami w kuchni. Dobre i to!

Jeszcze 2 dni i wolne :) :) :) oby pogoda dopisała...

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #91 dnia: 28 Kwietnia 2008, 21:49 »
No to super że jest oki i w pracy i ze zgagą :) bardzo fajowo

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #92 dnia: 29 Kwietnia 2008, 09:56 »
Jak ja Ci współczuje tych nocy bezzsennych!!!!U mnie tez jest dramat na maxa.zasypiam na chwile ok 23 poczym nie spie juz wcale.Czytam ,chodze,chodze ,czytam.Ok 5 rano jestem juz padnieta i chodze po mieszkaniu jak neptyk...
Zgaga-nastepna zmora.Juz nic w zasadzie nie pomaga,ani reni,ani kefir,ani rodzynki(pomagały mi kiedys) Poprostu trza ;D to przezyc ;)
buziaki!
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #93 dnia: 1 Maja 2008, 08:47 »
sandrunia,  tete - zgadze i bezsenności mówimy NIE :) Pozdrawiam Was kochane razem z brzuszkami :)

Witam Was drogie Panie!!!
Przed nami 4 dni wolne od pracy, biegania, załatwiania itp. Słodkie lenistwo - to moje plany na najbliższe dni :)
Pisze to i patrzę na stertę zeszytów, które przytachałam wczoraj z pracy... No cóż lektura charakterystyki  Nemeczka na leżaku w ogrodzie też może być odprężająca... Czyż nie :)

Mała tez chyba czuje, że przed nami tyle wolnego, bo wczoraj z tej radości tak szalała w moim brzuchu, że normalnie szok i po raz pierwszy było to widoczne z zewnątrz gołym okiem. Mój mąż tak był zachwycony tym widokiem, że cały wieczór wpatrywał się wyczekująco w mój brzuchol, a grzeczna córunia tatusia fikała koziołki i kopała aż miło :)

A teraz mała niespodzianka - kilka foteczek  :)
Najpierw „zaległy” widok brzusia z chyba 20 tygodnia
[

A to fotki z wczoraj - mój małżonek szanowny rozmawia z córcią :) Jak on jej śpiewa... ona chyba to lubi bo podskakuje w takt melodii...

A to ja w całej okazałości. Nie zwracajcie proszę uwagi na fryzurę i na twarz - wyszła mi jakaś wysypka, na szczęście tylko na twarzy. Podejrzewam, że od pomarańczy, bo poza tym nie jadłam nic innego niż zazwyczaj. Na szczęście już mi schodzi i zaczynam człowieka przypominać :)

Plany na dziś..... Mamy mieć gości (moi rodzice mieli wczoraj 28 rocznice ślubu), a poza tym chcę się wybrać do mojej koleżanki Moniki na imieninki, a przy okazji do jej siostry kosmetyczki, która się zajmie moimi stópkami, brwiami i paznokciami.... Będzie miło. Żeby jeszcze tylko słońce zza chmur wyjrzało...

Offline Agassi77

• Aga
  • maniak
  • Jesteśmy jak 2 puzle,tylko 1 pasuje do drugiego
  • data ślubu: 11.08.2007
« Odpowiedź #94 dnia: 1 Maja 2008, 11:12 »
Witam w dlugi majowy weekend,

brzusio pierwsza klasa i widze ze kreseczka juz na srodku sie zarysowala.

Plamami na buzi sie nie przejmuj, ja mam tak samo od jakiegos czasu - widac taki nasz urok w ciąży
  ;)

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #95 dnia: 1 Maja 2008, 11:58 »
Ślicznie wyglądasz, jak tatuś rozpieszcza już córunie :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #96 dnia: 1 Maja 2008, 23:21 »
Hej! Z buziakiem i ja mam problem. Nic w ciąży nie można na to wielkie G... zastosować  :-\ Od kilku dni smaruję się Alantanem plus, coś lepiej, ale to jeszcze nie to. Dzisiaj wysypkę potraktowałam Sudocremem. Dam Ci znać, czy pomogło.

Brzuszek zaczyna się robić imponujący :D Hihi ciężarówka ;D

Offline agapa

• zapaleniec
  • data ślubu: 22wrzesień2007
« Odpowiedź #97 dnia: 3 Maja 2008, 10:24 »
Gratulujemy serdecznie!!!!! :) Piekne fotki  z usg :)

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #98 dnia: 4 Maja 2008, 15:55 »
Cześć dziewuszki!
Nic mi się nie chce.... Może dlatego, że za oknem ciemno i pada.... a może dlatego, że strasznie mnie krzyż boli, a jutro trzeba do pracy... a mój mąż ma wolne.... Ja też chce!
Ale ze mnie maruda :)

Weekend, weekend i po weekendzie... niestety! Ale było całkiem fajnie. Pogoda dopisała, dziś tylko się rozpadało, tak jakby cały świat rozpaczał, że jutro koniec słodkiego lenistwa.

Agassi77, Ninka - moja twarz już dochodzi do siebie, ale przez kilka dni wyglądałam naprawde nieciekawie. Musiałam się do pracy tapetować, coby dzieci nie przestraszyć hihihi, choć strasznie tego nie lubię... tapetowania znaczy się :)

sandrunia, agapa - dziękuję Wam za komplementa :) No tatuś dzidzię rozpieszcza jak może. Oby po porodzie mu tak zostalo, jak zacznie koncerty nocne nasza córuś urządzać :) Mała ostatnimi czasy kopie jak szalona. Rano budze się, a właściwie ona mnie budzi, i zaczyna się wiercenie. Poza tym doszłam do wniosku, że chyba będzie z niej jakaś śpiewaczka, bo:
- kopie jak ja lub Krzyś jej śpiewamy
- gdy tatuś gra jej na flecie (na tą okoliczność specjalnie wygrzebał go i odkurzył, bo stwierdził, że talent córci trza jak najszybciej rozwijać)
- gdy w kościele odezwią się organy i śpiewa ksiądz, organista lub ja  - wtedy tańcuje tak, że mój brzuch się trzęsie jak galaretka i nie mogę się ze śmiechu powstrzymać :)

W piątek robiłam porządki w szafie i przy okazji zamiany garderoby zimowej na wiosenną przymierzałam rzeczy, które mam, coby sprawdzić w co się jeszcze mieszczę. Nie jest tak źle, choć część ubrań wiosenno-letnich powędrowała razem z ciuchami zimowymi na tył szafy czekać na lepsze czasy... Ale wyobraźcie sobie, że najgorzej jest z mieszczeniem sie w bluzeczkiw okolicach biustu. Jak trzecia z rzędu bluzka zbyt ciasnawo tam wyglądała, to postanowiłam się zmierzyć, bo obwód biustu to jedyny mój wymiar sprzed ciąży, który znałam. Zawsze się śmiałam, że z trzech "idealnych" wymiarów (90-60-90) tylko ten jest u mnie ok! No więc mierzę się i ...... zamarłam ze zdumienia. Otóż teraz mam w biuście 100 cm!!! Wiedziała, że jest mnie tam więcej ale nie sądziłam, że aż o 10 cm!!!! Żegnaj jedyny idealny rozmiarze....   Tylko mój mąż jest z takiego obrotu sprawy zadowolony :) Baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo zadowolony  :oops: :oops: :oops: :oops:

Ale się rozpisałam... Napisze jeszcze krótko, że na wczorajszym spacerze po pizzy (była pycha i dziś zgagi nie miałam) odkryliśmy nowy sklep z ciuszkami, wózkami, łóżeczkami i innymi bajerami dla dzieci. Mąż musiał mnie prawie od szyby wystawowej siłą odciągać. Fajnie zobaczyć te wszystkie rzeczy na żywo, a nie tylko w necie. No i odkryłam jeszcze sklep z odzieżą ciążową :) Tak więc w najbliższym czasie ZAKUPY :) :)

Ok! Teraz już naprawdę kończę :) Pozdrawiam Was kochane :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #99 dnia: 5 Maja 2008, 01:02 »
Hehe no to (.)(.) masz rzeczywiście konkretny. Mój aż tak imponujący się nie zrobił, ale ciut go jednak więcej :D

Zakupy, piszesz :?: Faaaajnie :D Naprawdę. Wiem to z autopsji. Pozdroowka

Offline Ania P.

• Dopóki miłość nas dwoje łączy, świat się zaczyna, świat się nie kończy...
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.08.2007 :*
« Odpowiedź #100 dnia: 5 Maja 2008, 10:09 »
Bardzo ładna mamusia i brzuszek ;D
A co do idealnych wymiarów, to ja mam takie tylko do każdego po 20 cm trzeba dodać ;D ;D, no może prócz biustu, wiec pewnie dlatego mój maż też będzie kiedyś
:) Baaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaardzo zadowolony  :oops: :oops: :oops: :oops:
Buziaczki

Offline agapa

• zapaleniec
  • data ślubu: 22wrzesień2007
« Odpowiedź #101 dnia: 5 Maja 2008, 10:14 »
dosiado heheh no to nieźle jak tak na muzyke reaguje :) moja mała jak jej puszczam Mozarta to sie uspokaja i zasypia bo wogóle się wtedy nie wierci :)

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #102 dnia: 7 Maja 2008, 10:13 »
Dosiado co Ty mówisz -na tych fotach nie wyglądasz źle!!!biust powiadasz..to ja Ci powiem ze mi z 75c zrobiło sie 80e!masakra!Pisz kobieto co tam u Was?
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #103 dnia: 7 Maja 2008, 20:57 »
hmm, ja z cycuszkami tez mam problem...
ale narazie jeszcze mieszcze sie w biustonosz  ;) zobaczymy co bedzie po porodzie ...

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #104 dnia: 7 Maja 2008, 21:47 »
Kochane! Jutro pojawie się tu na dłużej... dzis nie mam siły...
Po długim weekendzie przyszedł czas na ciężką pracę - wczoraj miałam radę i byłam w domu o 19.oo, a dziś po powrocie z pracy o 16.oo dopiero skończyłam korbki (jutro matura z niemca więc wszyscy moi uczniwie pojawili się w odruchu paniki na lekcji).
Jutro będzie mnie tu więcej :)

Offline Ania P.

• uzależniony
« Odpowiedź #105 dnia: 7 Maja 2008, 23:19 »
Jutro będzie mnie tu więcej :)
trzymamy za słowo!

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #106 dnia: 11 Maja 2008, 22:36 »
Troszke spóźniona ;) ale jestem!

Ninka, Ania P., tete, aneta_81 - pocieszyłyście mnie, że nie tylko u mnie cyc tak wybujał... Ja zawsze "tu" raczej duża byłam, więc niekoniecznie z tego zadowolona jestem, ale no cóż! Niech mąż ma uciechę przez 9 miesięcy chociaż  ;D ;D ;D

U nas spokój. Pogoda piękna nastraja mnie optymistycznie i z coraz większą tęskonotą wyczekuję dnia 20 czerwca czyli zakończenia roku szkolnego! A potem WAKACJE, znów będą WAKACJE i wreszcie będę mogła się zabrać za wicie gniazdka dla naszego maleństwa. Teraz jakoś dzień jest dla mnie za krótki i nie mogę się za nic zabrać..

Z dolegliwości ciążowych zgaga na razie się ode mnie odkolegowała (mam nadzieję, że nie pisze tego w zła godzinę). Wczoraj zaobserwowałam, że nózki mi z lekka puchną, ale po 3 godz. stania przy desce od prasowania to chyba nie nic nadzwyczajnego?

Dzis byliśmy na imieninkach u babci Zosi - fajnie rodzinę spotkać i się pośmiać...

A jutro badania - mocz, morfologia i glukoza! Mam nadzieję, że to przeżyję i zdążę do pracy... Jutro zaczynam o 10.15.

Tak więc jutro relacja z obcowania z glukozą i może wkleję jakieś fotki :) Chcecie? :)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #107 dnia: 11 Maja 2008, 22:54 »
Czy fotki chcemy :?: Żartujesz sobie :?:

PEWNIE ŻE CHCEMY

A  zgaga tylko czasem drzemki sobie ucina.... nie pękaj koleżanka wróci ;) Póki co odwiedziła mnie.

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #108 dnia: 12 Maja 2008, 10:24 »
czekamy na relacje i fotki  :tupot: :tupot: :tupot:

Offline Ania P.

• uzależniony
« Odpowiedź #109 dnia: 12 Maja 2008, 12:09 »
Fotki- ma się rouzmieć, że chcemy.
Ja to dopiero czekam, aż mi piersi urosną  po ciąży;D no ale ja mam w tym miejscu niedobór więc raczej będę się z tego cieszyć.
A do wakacji już faktycznie niewiele zostało, a potem będziesz mieć dużo czasu aby przygotowac się na przyjście Maluszka :)

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #110 dnia: 12 Maja 2008, 22:23 »
Fotki będą - ale nie dziś. Jestem kaputt... Moze jutro dam radę cosik wkleić...

A  zgaga tylko czasem drzemki sobie ucina.... nie pękaj koleżanka wróci

Wiem, ze wróci a ja nie znam dnia ani godziny. Dlatego ciesze się każdym dniem jej nieobecności :)

sandrunia - obszerniejszą relację postaram się jutro zdać. Jedyne co mogę powiedzieć to, że gdyby jutro mi znów kazali to świństwo pić to chyba na samą mysl o tym zwymiotowałabym... Glukoza - okrutnie obrzydliwa!!! Ja niczego nie słodzę i słodycze w ciąży też mi niespecjalnie smakują więc to było dla mnie nie lada wyzwanie... Ale przezyłam. W środę wyniki.

Ania P.
Ja to dopiero czekam, aż mi piersi urosną  po ciąży;D no ale ja mam w tym miejscu niedobór więc raczej będę się z tego cieszyć.

Oj urosną Ci kochana, urosną. Mężuś się ucieszy :)

A do wakacji zostało 27 dni pracy. Policzyłam :)
Całuski :) :) :)

Offline Ania P.

• uzależniony
« Odpowiedź #111 dnia: 13 Maja 2008, 00:05 »
co mogę powiedzieć to, że gdyby jutro mi znów kazali to świństwo pić to chyba na samą mysl o tym zwymiotowałabym... Glukoza - okrutnie obrzydliwa!!! Ja niczego nie słodzę i słodycze w ciąży też mi niespecjalnie smakują więc to było dla mnie nie lada wyzwanie... Ale przezyłam. W środę wyniki.
Wszystkie ciężarówki tak narzekają na tą glukozę, a ja się zastanawiam ciągle czemu? ???dlaczego to jest takie niedobre?
To czekamy jutro na fotki, juz nie będzie odwrotu ;D
dobrej nocki

Offline aneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #112 dnia: 13 Maja 2008, 07:54 »
glukoza wcale nie jest taka zła... ale lepiej sie nastawic na najgorsze, a potem mile rozczarowac  ;)

Offline Agassi77

• Aga
  • maniak
  • Jesteśmy jak 2 puzle,tylko 1 pasuje do drugiego
  • data ślubu: 11.08.2007
« Odpowiedź #113 dnia: 13 Maja 2008, 08:07 »
Trzymam  :ok:  za dobre wyniki i czekam na fotki  :-*

Offline tete

• Chuck Norris
« Odpowiedź #114 dnia: 15 Maja 2008, 09:45 »
Nieto abym chciała byc upierdliwa ;D ale po innych wątkach sie biega a swój zaniedbuje???he? ;)Jak się czujecie?

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #115 dnia: 15 Maja 2008, 22:28 »
hmmmm  foty miały być...

Offline sandrunia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #116 dnia: 16 Maja 2008, 12:13 »
puk puk dyn don

jest tu ktoś ;D

Offline aneta_81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #117 dnia: 16 Maja 2008, 13:23 »
no właśnie, co tam u Was??

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #118 dnia: 17 Maja 2008, 08:09 »
Witam! :)
Dopiero dziś, ale uwierzcie mi, że w tygodniu nie mam czasu, żeby tak porządnie usiąść przed kompem i coś sensownego napisać. Nie wiem już sama, czy ja sobie czasu zorganizować nie potrafie... Po pracy siadam i czytam inne wątki, potem łapie mnie panika "o Boże siedze juz tyle czasu, a nic jeszcze do szkoły nie zrobiłam", więc rzucam kompa i biorę się za te moje papierzyska, a wieczorem jak wejde to najpierw zaglądam do Was, a na końcu już mi się u siebie nie chce nic naskrobać. Ale obiecuje, że teraz będę najpierw zaglądać do siebie ..... przynajmniej postaram się :)

Jak się czujecie?
 no właśnie, co tam u Was??
Ania P.,  aneta_81, Agassi77,  tete, Ninka, sandrunia
Dziękuję Wam kochane - czujemy się dobrze, nawet bardzo dobrze. Jedyne dolegliwości to póki co zmęczenie po pracy większe niż przed ciążą i zadyszka, która mnie łapie jak w szkole z samego dołu na górę się wdrapię. No i wieczorkami po cięższych dniach troszkę nóżki mi puchną... Ale poza tym jest wsio OK :) I mam nadzieję, że tak będzie do końca :)

To teraz małe streszczenie ubiegłego tygodnia. W poniedziałek byłam na badaniach, w czwartek odebrałam wyniki i melduję, że:
- mocz wyszedł pięknie - jeszcze nigdy nie miałam tak dobrych wyniku moczu! Zastosowałam się do rad dziewczyn jak trzeba się przygotowac do badania (chodzi o kierunek podmywania się i o te cuda ze środkowym strumieniem) i wyszło bez bakterii, białka i innych nieproszonych gości :)
- glukoza przed obciązeniem 64, po 85. Norma jest 74-106. Czy mój wynik cos złego znaczy, bo juz sama nie wiem??? Ile wy macie glukozy? Mam nadzieję, że w ciązy jest tylko jedno badanie glukozy z obciążeniem, bo smak tego świństwa czuje do dziś... brrrrrrrr
- krew - całkiem w porządku, krwinki białe w normie, troszke za mało krwinek czerwonych (mam 3,58, a norma jest 4-5,4),  hemoglobina ładnie. Zobaczymy co powie gin na te moje wyniki, bo....

w poniedziałek wizyta
Już się doczekać nie mogę :)

A teraz moje najnowsze pomiary i wymiary :) Biust - nadal 100cm :) Brzuszek 96cm :) :) :) Waga - 78,4 kg (czyli + 6,4) :( coraz większa jestem.....

W tym tygodniu odkryłam też, że moje piersi produkują już siarę. Czytałam u lillian, że u niej sie pojawiła i z ciekawości obejrzałam dokładnie swój biust, nacisnęłam lekko i cosik wypłynęło :) Czy to oznacza, że po porodzie będę mieć pokarm?

Wieczorkiem obiecuje foty! Moje w nowych ciuszkach i prezenty wyprawkowe od przyszłych cioć i wujków. Bo ja jeszcze nic dla maleństwa nie kupiłam... czekam na wakacje :)

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #119 dnia: 17 Maja 2008, 22:30 »
Śpieszę donieść, że fotki będą jutro.... padła bateria i teraz się ładuje :(