Autor Wątek: Potrzebuję Cię, ponieważ Cię kocham...  (Przeczytany 38181 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jagodka24

• Chuck Norris
Odp: Potrzebuję Cię, ponieważ Cię kocham...
« Odpowiedź #30 dnia: 7 Kwietnia 2008, 18:18 »
no nareszcie wateczek
gratulujemy ja i jagodzia bardzo mocno
i nie ma sie co denerwowac bo wszystko bedzie dobrze
widze ze chodzisz do bartczaka i jak chwalisz go sobie?

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #31 dnia: 7 Kwietnia 2008, 19:19 »
GRATULUJE już oficjalnie wtwoim wąteczku... :-*
dbajcie o siebie!

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #32 dnia: 7 Kwietnia 2008, 19:51 »
ogromne gratulacje :)
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline rajdowka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #33 dnia: 7 Kwietnia 2008, 21:17 »
gratuluje serdecznie ;D

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #34 dnia: 9 Kwietnia 2008, 21:19 »
Witam Was kochane moje :)

Wczoraj byłam tak padnięta, że o 21.30 leżałam już w łóżku. Dziś zresztą też się nie za ciekawie czuję ale musiałam tu zajrzeć.

Ninka, Ania P., Elcik, jagodka24, Ewelina-Eva*,  klaudia (Kasia), rajdowka - dziękuję za gratulacje. Każde Wasze ciepłe słowo wywołuje uśmiech na mojej twarzy :)

A znasz płeć czy chcecie niespodzinke

Płci jeszcze nie znamy. 17 kwietnia USG i postanowiliśmy po dyskusjach, że chcemy wiedzieć, kto mieszka w moim brzuszku. Wieści poginkowe będą więc za tydzień. Już nie mogę się doczekać!!! Tak jak dziecko, które odlicza dni do wakacji ja odliczam dni do tej wizyty.

27 sierpnia urodziła się nasza Pola!!!Więc może i ty wtedy...., wiesz ja też mam na imię Dominika więc może z tej racji ......., a właśnie płeć znacie???jakieś typy imion???

Termin sierpniowy jak najbardziej mi odpowiada. Wiadomo wakacje, ciepło - chyba każdemu ten okres się miło kojarzy. Ja i mój mężuś też jesteśmy dziećmi lata - urodziliśmy się w lipcu, mąż ma imieniny też w lipcu, ja na początku sierpnia, więc.... mam nadzieję, że zmieszcze się z porodem w sierpniu :)

Typy imion?  Dla dziewczynki - Gabrysia lub Joasia, dla chłopca na razie stanęło na Jasiu, ale ten wybór jest jeszcze otwarty.

i nie ma sie co denerwowac bo wszystko bedzie dobrze
Na to liczę, ale czasem po ciężkim dniu w pracy mam dosyć wszystkiego i wydaje mi się, że z dzidzią jest coś nie tak, bo się np. nie rusza, albo brzuch mnie boli. Sama już nie wiem...

widze ze chodzisz do bartczaka i jak chwalisz go sobie?
Bardzo jestem zadowolona z tego wyboru. Facet konkretny, odpowiada na wszystkie pytania, dał numer coby dzwonić w razie czego. Bardzo jestem zadowolona.

Ale się rozpisałam...
To idę spać. Jestem kaputt, chyba ta pogoda tak mnie wykańcza.
Słodkich snów dla wszystkich narzeczonych, żon, ciężarówek i mamusiek :)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #35 dnia: 9 Kwietnia 2008, 22:25 »

Typy imion?  Dla dziewczynki - Gabrysia lub Joasia, dla chłopca na razie stanęło na Jasiu, ale ten wybór jest jeszcze otwarty.

Gabrysia...piękne imie:)  Pozdrawiam

Offline Ania P.

• Dopóki miłość nas dwoje łączy, świat się zaczyna, świat się nie kończy...
  • uzależniony
  • data ślubu: 11.08.2007 :*
« Odpowiedź #36 dnia: 9 Kwietnia 2008, 23:59 »
Ja też sierpniowa lwica jestem, super miesiąc ;D:-*

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #37 dnia: 11 Kwietnia 2008, 09:17 »
ja jestem 25 lipiec
najwspanialszy znak zodiaku (i jaki skromny  ;D )

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #38 dnia: 11 Kwietnia 2008, 09:28 »
moje gratulacje :)

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #39 dnia: 11 Kwietnia 2008, 22:03 »
aneta_81 - dziękuję Ci kochana :)

jagodka24, Ania P. - jak dzidzia będzie lew to będzie tata lew, mama lwica i dzidzia lwiątko.

najwspanialszy znak zodiaku
- masz racje Agata :)

Gabrysia...piękne imie:) 

Mi to imię kojarzy się z jedną z bohaterek z Jeżycjady Małgorzaty Musierowicz. Była taka kochana, ciepła, zawsze skora do pomocy. Odkąd przeczytałam te książki, zakochałam się w tym imieniu. A nasz drugi typ (Joasia) to chyba miłośc do Joanny Chmielewskiej i jej kryminałów :)

Jakoś zmęczona ostatnimi czasy jestem. Wracam z pracy wykończona i marzę tylko o ciepłym łóżku. Mam nadzieję, że to wina przesilenia wiosennego i wraz z wyższą temperaturą odzyskam siły....

jagodka24 - napisz mi proszę cosik na temat szkoły rodzenia, bo z tego co pamiętam to tam chodziłaś. Zapytam się lekarza w czwartek ale chciałabym poznać również Twoją opinię, tzn. opinię mamuśki :)

Offline Ania1234

• uzależniony
  • data ślubu: 02.08.2008
« Odpowiedź #40 dnia: 12 Kwietnia 2008, 00:17 »
Ja równiez serdecznie gratuluję!

Pozdrawiam i  ściskam!

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #41 dnia: 12 Kwietnia 2008, 14:45 »
Gabrysia- Gabi, dokładnie z tego samego powodu lubię to imię co Ty Dosiado Jeżycejada ma swoje królewskie miejsce na regałach u mnie w domku. Czasem po nią sięgam, jak mi źle. Chociaż najnowsze części, które czytam jako dorosła już kobieta wydają mi się  lekka infantylne  :P

Offline sandrunia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 18.08.2007
« Odpowiedź #42 dnia: 12 Kwietnia 2008, 15:46 »
Gratuluje :)

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 10.09.2005r.
« Odpowiedź #43 dnia: 13 Kwietnia 2008, 00:01 »
Dosiado... tak... Gabrysia też mi się kojarzy z Jeżycjadą, którą nadal uwielbiam - chociaż mój mąż, patrząc na okładki tych książek zawsze dziwnie się uśmiecha... hihi...
A Joannę Chmielewską też uwielbiam  ;D Czytając "Romas wszechczasów" podczas jazdy pociągiem wzbudzałam niemałe zainteresowanie innych podróżnych ponieważ co chwilę hihrałam (chichrałam.. ale słowo  :mdleje:) pod nosem  ;D

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #44 dnia: 14 Kwietnia 2008, 20:41 »
Ninka, asia - Jezycjada i Chmielewska to ksiązki, które zajmują najwięcej miejsca na naszych półkach. Mój mąż widząc, że czytam po raz kolejny "Kwiat kalafiora" (moja ulubiona) czy "Wszystko czerwone" też się uśmiecha i kiwa zancząco głową. A ja uwielbiam w zimne wieczory z nogami na kaloryferze zaśmiewać się do rozpuku czytając Musierowiczową czy Chmielewska...
Ale literacko tu się zrobiło :)

U nas nic nowego - dzidzia kopie jak szalona :) a my już nie możemy się doczekać czwartku i USG  ;D
Ten tydzień zapowiada się bardzo pracowicie - w środe ma imieniny moja mamusia (imprezka ma być w niedziele i bedzie ok 30 gości!), w czwartek urodziny teściowej, tak więc prosto z USG pojedziemy z prezentem do jubilatki :) Prezent - fotka dzidzi i wiadomośc czy bedzie wnusio czy wnusia... :)

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 14 Kwietnia 2008, 20:57 »
Dosiado.. a nie wiesz kiedy wychodzi kolejna część Jeżycjady  ??? Bo ja już się doczekać nie mogę... "Sprężyna" miała być niby na jesieni w sklepach a jak narazie ... ani słychu ani widu...

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #46 dnia: 15 Kwietnia 2008, 21:53 »
Ja tez czekam na "Sprężynę" ale na razie sie nie zanosi :( Musimy się uzbroić w cierpliwość!
Asiu - o ile dobrze pamiętam pracujesz w szkole. Powiedz mi jak było u Ciebie podczas ciąży z dyżurami. Kiedy Cię dyrekcja z nich zwolniła? Jest na to jakiś przepis? Bo ja stoje cały czas na tych dyżurach a wkoło szalejące dzieci i czasami się boję, że na mnie ktoś wpadnie albo nie daj Boże coś gorszego się wydarzy.

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #47 dnia: 15 Kwietnia 2008, 22:05 »
Ja pracuję jako pedagog więc dyżury mnie nie dotyczą ale wiem, że dyrekcja ma obowiązek zwolnić Ciebie z dyżurów kiedy jesteś w ciąży! Tak przynajmniej jest w mojej szkole... Walcz o swoje prawa bo zdrowia Twojego i Twojego dzidziusia nikt Ci nie odda!

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #48 dnia: 15 Kwietnia 2008, 22:14 »
Hmmm, a ja Chmielewskiej niewiele przeczytałam. Co polecacie :?:

Jeśli chodzi o Jeżycejadę, to chyba żadna część nie wyszła jeszcze o czasie...

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #49 dnia: 15 Kwietnia 2008, 22:56 »
Chmielewską tą "starszą" mogę polecić - "Wszystko czerwone", "Romans wszechczasów", "Zwyczajne życie"....

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #50 dnia: 17 Kwietnia 2008, 14:37 »
Jesli chodzi o Chmielewska to ja też wole tą "starszą".
Asiu - jeśli chodzi o dyżury to jest bardzo skomplikowana sprawa. Moja szefowa lubi bardzo wszelkie przepisy wiec chciałam iść do niej z jakimś dokumentem, żeby jej powiedzieć, że "tak jest zgodnie z prawem" (jej ulubiony zwrot), bo póki co ona sama nie wpadła na pomysł, że by mnie zwolnić a mi tak głupio iść i się samej domagać...

Dziewczynki - dziś o 19.oo wizyta u gina i USG. Juz się nie mogę doczekać!!!

Offline asia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #51 dnia: 17 Kwietnia 2008, 22:54 »
Hmm... zadzwonię jutro do mojej kadrowej i się zapytam czy jest jakiś przepis na to, że ciężarne powinny być zwolnione z dyżurów... jak tak to podam Ci gdzie tego szukać.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #52 dnia: 18 Kwietnia 2008, 02:11 »
No i :?: Co z wieściami od lekarza :?: Przecież nie możesz tak innych ciężarnych trzymać w niepewności :D Czekam na informacje, które z pewnością są dobre :D
A widzę, że byłaś po 22 i nic nam nie napisałaś... oj lanie się należy Pani :)

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #53 dnia: 18 Kwietnia 2008, 14:42 »
WSZYSTKO OK :) :) :0
I znamy płeć.... :)
Szczegóły wieczorkiem - obiecuje!

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #54 dnia: 18 Kwietnia 2008, 15:01 »
no to ja jestem baaaaaaaardzi ciekawa czy to lewek czy mała lwica ?

ja tez uwielbiam kwiat kalafiora!!!! ale teraz nie mam niestety czasu na czytanie

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline tete

• "Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań."
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2.06.2007
« Odpowiedź #55 dnia: 18 Kwietnia 2008, 16:07 »
Dosiado po 1 piękny tytuł wątku..ujmujacy bardzo!!!!!pod drugie ogromne GRATULACJE!!!!!!
PO TRZECIE sie niemoge relacjii wieczornej doczekac ;D
Nikt nie lubi samotności. Ja tylko nie próbuję się z nikim na siłę zaprzyjaźniać. To prowadzi do rozczarowań.

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #56 dnia: 18 Kwietnia 2008, 19:52 »
zadzwonię jutro do mojej kadrowej i się zapytam czy jest jakiś przepis na to, że ciężarne powinny być zwolnione z dyżurów... jak tak to podam Ci gdzie tego szukać.

Asienko - będę Ci baaaaaaaaaaaaaaaardzo wdzięczna, bo te dyżury mnie męczą bardziej niż same lekcje. A kiedy krzycze na dzieciaki to czuję, że dzidzia się rusza - ona chyba się stresuje jak ja tak głos podnosze...

Dosiado po 1 piękny tytuł wątku..ujmujacy bardzo!!!!!

Dziękuję Marta :) Normalnie się zarumieniłam  :oops:

A widzę, że byłaś po 22 i nic nam nie napisałaś... oj lanie się należy Pani

Pszepraszam, ale prosto od lekarza lecielismy na urodzinki do teściowej i kiedy wróciliśmy byłam totalnie padnięta, a dzis po 6.oo pobudka :(

NO TO CZAS NA RELACJE!!!
Może jakoś w punktach to ujmę, będzie bardziej "estetycznie" (śmieją się ze mnie i w pracy i w domu, że ja taka Helga jestem i muszę mieć wszystko uporządkowane - coś w tym jest... :)

1. Dzidzia waży 406g  i  mierzy 22 cm (nigdy nie przypuszczałam, że takie malenstwo może sprawić tyle szczęścia...)
2. Wszystkie części ciała naszego maleństwa w porządku - serduszko pika jak szalone, nerki i żołądek w porządku, wszystko inne też na swoim miejscu! Powiem Wam szczerze, że najbardziej się obawiałam, że lekarz powie, że cos jest nie tak. Ale on nam wszystko dokładnie pokazał, opwiedział i na koncu odnotował mi w karcie "anatomia płodu prawidłowa" - trzy krótkie słowa, które tak wiele znaczą...
3. Łożysko na ścianie tylnej, dojrzałość I stopnia.
4. Położenie na razie pośladkowe, ale gin uspokajał, że na tym etapie jest to całkiem normalnie i bliżej finiszu się odwróci (mam taką nadzieję).

Podczas podglądania dzidzi ja miałam łzy w oczach, a mój mąż normalnie tak się wpatrywał w ekran monitora, że chyba podczas nawet najlepszego meczu w telewizji nie była tak zafascynowany. No i mowę mu odebrało. Był ze mną pierwszy raz razem w gabinecie i przed wizyta przygotował sobie mnóstwo pytań, a po wejściu z wrażenie chyba go zatkało i prawie wcale się nie odzywał. Chyba kiedy ujrzał to nasze maleństwo to w pełni sobie uswiadomił, że niedługo zostanie tatusiem :)

no to ja jestem baaaaaaaardzo ciekawa czy to lewek czy mała lwica

No więc gin się nas pyta ( jak już oczy, nos, usta, żołądek, wątrobę i nerki (uffffff) obejrzelismy) czy chcemy znać płeć. Ja na to (bo mój mąż z zachwytu chyba niezbyt kontaktował :), ze tak. A on mi się pyta, co mój instynkt macierzyński na to? Ja cały czas byłam przekonana, że to dziewczynka, ale na kilka dni przed wizytą coś mi zaczęło podpowiadać, że to jednak syn będzie, więc mówię z przekonaniem "syn". A gin na to, że syn owszem, ale..... następnym razem, bo on widzi wyraźnie, że to córka :) :)
A więc jednak mała lwica sie szykuje :)

ale się rozpisałam, ale szczęscie mnie rozpiera ze wszystkich stron :)

A na koniec najlepszy tekst gina na zakończenie wizyty. Rozmawialiśmy o szkole rodzenia i cos tam o porodzie zaczęliśmy - pytał się czy razem planujemy  rodzić i ja coś wspomniałam, że zaczyanm się powoli bać jak to będzie. A on na to: "Nie ma obawy, samo weszło to samo wyjdzie" :) :) To był tekst dnia!

Zaraz będą fotki. Obiecuję :)

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #57 dnia: 18 Kwietnia 2008, 19:58 »
no to gratuluje córeczki :brawo_2: :brawo_2: :brawo_2:
dziewczynki są najfajniejsze ;D  ;D wiem bo ja już mam druga w drodze :P :D

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #58 dnia: 18 Kwietnia 2008, 20:04 »
Pierwsza fotka - mała ma otwarte oczy i sie uśmiecha :) To moja interpretacja... z tym uśmiechem :)

Tutaj ma zamknięte oczy - trudno było zrobic takie zdjęcia, żeby było widac całą twarz, bo sie strasznie wierciła...

A tu stópka :)

TAK WYGLĄDA NASZA CÓREŃKA :)

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #59 dnia: 18 Kwietnia 2008, 20:15 »
Dominiczko a czy moge liczyc na jakas foteczke mamusi z brzuszkiem,ciekawi mnie jak wygladasz bo tak to mam cie przed oczami z dnia slubu:)No i gratuluje córci:)A powiedz mi na co masz najwieksza smake?Bo niby po tym duzo ludzi stwierdza co bedzie chlopiec czy dziewczynka i chce zobaczyc czy u Ciebie sie sprawdzilo:)
Buziole dla was:)