Autor Wątek: SALONY ŚLUBNE W SOSNOWCU  (Przeczytany 80158 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline villou
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.08.2009r.
Odp: SALONY ŚLUBNE W SOSNOWCU
« Odpowiedź #30 dnia: 13 Września 2008, 07:46 »
A gdzie w Bedzinie jest ten salon? ja zwiedziłam już prawie wszystkie salony w sosnowcu, narazie najciekawsze sukienki miał salon Irena.

Offline angel

• forumowicz
« Odpowiedź #31 dnia: 13 Września 2008, 15:27 »
Jeśli to komuś pomoże to podam wam nazwy salonów w Sosnowcu, byłam tam kilka dni temu obejrzeć ofertę :)
- "Irena" to już wszyscy wiedzą gdzie jest :)
-"Eva Sass"naprzeciwko kina Heliosa - mają swoją stronę internetową
-"Sophia" nad drogerią "Natura",
-"As"w bramie na ul. Modrzejowskiej
- "Only You" w bramie, zaraz za sklepem ze śmiesznymi rzeczami

Obok salony "AS" jest drugi salon, ale tam jest non stop zamknięte. Nie doszukałam sie żadnej wywieszki informującej o urlopie...
A jeśli mogę podzielić się wrażeniami to w salonie "Irena" pani odpowiedziała na kilka moich pytań, i nagle w trakcie rozmowy podeszła do dziewczyny, która przymierzała suknię. Trochę to brzydko z jej strony. Natomiast w salonie " Sophia" nawet nie zainteresowano się moją osobą. Oglądałam suknie, postałam, popatrzyłam i nic. Więc wyszłam. Może nawet nikt nie zauważył, że weszłam  ::) W pozostałych salonach przyjęto mnie mile, ale najbardziej sympatyczna była starsza pani z salonu "AS", mimo, iż miała klientki podeszła i szybciutko powiedziała co i jak :) Czy macie jakieś namiary na dobre salony w Katowicach ? Czy wiecie coś na temat salonu koło banku, w tym nowoczesnym budynku, na ul. Chorzowskiej ?

Offline monijane

• maniak
  • data ślubu: 29.08.2009
« Odpowiedź #32 dnia: 14 Września 2008, 13:07 »
Zgadzam się z opinią o Sophii- poza tym praktykantki, które, umówmy się, są od nas sporo młodsze (nikomu oczywiście nie wypominam wieku  :)) mierzą każdą klientkę od góry do dołu i chichoczą do siebie. Żałosne...
Moje Szczęścia :-)
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline monijane

• maniak
« Odpowiedź #33 dnia: 29 Grudnia 2008, 13:36 »
Hej! Mam pytanie ;D Czy któraś z Was słyszała jakieś opinie o pracowni krawieckiej i salonie sukien ślubnych "Maja"?? Oni mają swoją filię w Sosnowcu niedaleko Śląskiego Uniwerku Medycznego (dawnej Akademii Medycznej) na ul. Jedności.
Proszę o odpowiedź na priv ;D
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline mk.mika
  • maniak
  • data ślubu: 6 czerwca 2009
« Odpowiedź #34 dnia: 29 Grudnia 2008, 14:30 »
Ja ostatnio byłam tam i kupowałam buty, ceny i modele bardzo przyjemne.
A jeżeli chodzi o suknie, to dosyć duże zainteresowanie tam było, przy mnie 3 dziewczyny decydowały się na sukienki i miały braną miarę. Ale opinii nie mogę wyrazić bo nie widziałam efektu jak dziewczyny wyglądają w tych sukniach, a na manekinach prawie to samo co w innych salonach.

Moje oczy są nadal zielone w moim oknie wciąż kwitnie nadzieja

RELACJA

Offline Mayaa
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 09.05.2009
« Odpowiedź #35 dnia: 1 Stycznia 2009, 16:07 »
Witam!
Zrobiłam rundkę po salonach w Sosnowcu i oto co mogę powiedzieć o kilku z nich:

- Sophia - jak dla mnie obsługa ok, najpierw obsługiwała mnie jedna pani, później podeszła również druga - był miłe, pokazywały te sukienki które chciałam przymierzyć no i same coś proponowały, doradzały - obsługa miła, ceny w miarę przystępne
- salon Eva Sass niestety był zamknięty, ale jeśli obsługa jest taka jak w Katowicach to warto ich odwiedzić
- AS - normalnie, suknie nie bardzo mi odpowiadały więc nawet nie zamieniłam z panią ani słowa, ale słyszałam jak obsługiwała inną dziewczynę - i sądzę, że była sympatyczna
- Only You - podobna sytuacja - nie odpowiadały mi suknie więc chciałam wyjść, ale pani mnie zagadała - zapytała co by mnie interesowało i powiedziała, że coś takiego mogę znaleźć w ich salonie w DG - obsługa miła, ceny bardzo przystępne

Niestety w salonach w Sosnowcu byłam w dniu kiedy większość sklepów była zamknięta - w trakcie jakiegoś długiego weekendu, więc zbyt wiele tych salonów nie odwiedziłam. .    ::)

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
  • data ślubu: Już razem ;*
« Odpowiedź #36 dnia: 3 Stycznia 2009, 15:36 »
Witam serdcznie, także chętnie poznam opinie nt pracowni krawieckiej i salonie sukien ślubnych "Maja" , jeżeli ktoś posiada jakiekolwiek informacje, proszę o napisanie :)
Pozdrawiam

Offline żania
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.01.2009
« Odpowiedź #37 dnia: 3 Stycznia 2009, 16:01 »
nie pomogę niestety;)ostatnio jechałam przez Sosnowiec w kierunku Katowic i widzialam ze otwiera się tam jakiś salon ślubny przy głównej uliczy niedaleko dworca,przed Urzedem Skarbowym,na szybie widneje napis "otwarcie w styczniu najnowsze kolekcje 2009"dobre opinie też czytałam o "Irenie"ale obsługa mi nei przypadła do gustu ,suknei dośc ładne

Offline esselitka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11.07.2009
« Odpowiedź #38 dnia: 4 Stycznia 2009, 18:36 »
Moje poszukiwania sukienki trwały 2 dni :) w jeden objechałam salony w sosnowcu i około 4 w katowicach,w drugi Dąbrowę:) Jesli chodzi o sosnowiec,jedyne salony gdzie mozna na czyms oko zawiesic to ten nad drogerią-natura ( miłe panie,można wszystko dotknąć,przymierzyć itp.)-tam miałam jeden typ sukienki ,i drugi Irena na sienkiewicza ( wydaje mi się,że najwięcej modeli - i naprawdę ślicznych) - tam tez wybrałam moje cudo:) - obsługa bardzo miła-panie zachęcały do mierzenia i doradzały w czym jest dobrze ,a w czym mniej...
Jeśli chodzi o katowice to odradzam na pewno salon na sokolskiej - "modaslubna" - strasznie chamska obsługa,a na pewno kobieta ktora wtedy była, pozostałe też bez rewelacji,kobiety obsługujące tak jakby wogóle nie sluchały klienta,a mówiły swoją gadkę...
Jeśli chodzi o Dąbrowę też nic nie znalazłam,nie wiem jak sie nazywa ten salon pod spodem jakby na przeciwko telepizzy - tam były fajne sukienki,podobne jak w Irenie w sosnowcu i niby tańsze- ale tylko te na wieszakach-a na miarę szyte to ta sama cena....
Pozdrawiam

Offline katia1920
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 29.08.2009 Piekary Śląskie
« Odpowiedź #39 dnia: 6 Stycznia 2009, 13:10 »
A czy któraś z Was poleciłaby jakieś salony z Katowic, Chorzowa, Bytomia, zaczynam poszukiwania  ;D i nie wiem od czego mam zacząć

Offline Edzia_sc

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.06.2009
« Odpowiedź #40 dnia: 6 Stycznia 2009, 14:41 »
Hej :) ja wczoraj zrobiłam rundkę po Sosnowcu i chyba się rozczarowałam troszke :( w centrum byłam w  sophie( ten sklep nad drogeria) niestety nic mi się tam nie spodobało . .  w salonie Only You dość miła Pani ale sukienki mnie jakoś nie przekonały w Irenie przymierzyłam 2 ( moje pierwsze mierzenie  :) troszke byłam zdenerwowana ) ,  byłam jeszcze na Pogoni w salonie Julia -tam przymierzyłam 5 sukienek i we 2- się zakochałam :) bardzo fajna Pani i chyba sukienki tam mi się najbardziej podobały z dotychczasowych salonów w których byłam ale mam jeszcze troche czasu a jutro planuje Dąbrowe .  a Wy Dziewczyny  gdzie zamawiacie? pozdrawiam

Offline anulkak1982

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 09.05.2009
« Odpowiedź #41 dnia: 6 Stycznia 2009, 15:08 »
Ja byłam w Sosnowcu w chyba wszystkich salonach (szukam skromnej i delikatnej sukni)i Pani w salonie na mireckiego przesympatyczna w spohie jedna sukienka ładna (jak dla mnie) obsługa tez ok salon Irena to porażka jak ktoś szuka skromnej sukni to szkoda fatygi suknie niektóre ozdobione jak choinki bożonarodzeniowe- ale są różne gusta :P

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #42 dnia: 6 Stycznia 2009, 16:37 »
ja chodząc po salonach Sosnowiec , Dąbrowa , Będzin  spodobały mi się 4 suknie  :D Też szukałam skromnej i wąskiej sukni, a niestety większość sukien w salonach są z szerokimi dołami - i dziewczyny lubiące takie suknie mają większy wybór.
Ja zamówiłam swoją w Only You ale w Dg  ;) zdjęcia sa tutaj:
https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=11952.210

Bardzo podobała mi się tez jedna w Sophi , też taka wąska ale niestety cena mi nie odpowiadała  ;)

Offline żania
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #43 dnia: 6 Stycznia 2009, 18:12 »
Ja swoją znalazłam w ROksanie w Bedzinie może tam znajdziesz cos dla siebie;)juz mam w domku.Mam nadzieje ze pogoda sie zmieni bo zamarzne;)pozdrawiam

Offline monijane

• maniak
« Odpowiedź #44 dnia: 6 Stycznia 2009, 20:33 »
w takim razie żania czekamy na relację ;D
On 2011
Ona 2015
On 2017

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #45 dnia: 6 Stycznia 2009, 23:36 »
salon Irena to porażka

A mnie właśnie w tym salonie suknie podobały się najbardziej  ;)

Offline Justys851
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #46 dnia: 7 Stycznia 2009, 09:03 »
Dlatego najlepiej jest samemu odwiedzić wszystkie salony , bo każda z nas ma inny gust  ;)

Offline żania
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #47 dnia: 7 Stycznia 2009, 09:15 »
Własnie i to trafne stwierdzenie;)

Offline anka2oo4

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
« Odpowiedź #48 dnia: 10 Stycznia 2009, 22:38 »
Jest jeszcze salon (nie wiem czy wymieniałyście go) na zagórzu w tzw. Orionie na górze, może tam też warto się wybrać:) ja mam jeszcze troche czasu więc na razie tylko szukam sklepów bez przymierzania sukien ;)

Offline aga8207

• bywalec
  • data ślubu: 06.06. 2009 Catamaran :)
« Odpowiedź #49 dnia: 14 Stycznia 2009, 07:56 »
Witam dziewczyynki!
Wczoraj odwiedziłam 2 salony z sukniami ślubnymi w Sosnowcu (bo trzeci ten na przeciw kina Helios jest przeniesiony na ul. Sądową a tam nie chciało mi się już dreptać).
Pierwszy z nich to salon Alicji Łakomy nazywa się As, na Modrzejowskiej ale tam nie mieli jeszcze nowej kolekcji, mają drugi sklep na Targowej. Nowa kolekcja ma byc w tym albo przyszłym tygodniu.
Drugi to salon Only you. Bardzo miła pani. Wstępnie podobają mi się 2 sukienki. Pod koniec tygodnia podjadę na przymiarkę. Nie trzeba się wcześniej umawiać na przymiarkę ale ja nie miałam czasu wczoraj. Ceny też bardzo przystępne (poniżej 2 tyś.) Sukienki można modyfikować :)

Offline żania
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #50 dnia: 30 Stycznia 2009, 19:26 »
Dzis z siostrą wybrałyśmy sie na poszukiwanie sukni dla niej,za swoj cel obrałysmy własnie salony w sosnowcu,jak ja szukałam wydawało mi sie ze jest tam większy wybór,obeszłysmy wszystkie na modrzejowskiej niestety nic godnego uwagi,chyba czekają na nową kolekcje,w Irenie same w stylu"bezy"a ceny powyżej 2 tysiecy jesli juz cos nam sie podobało,w Julii upatzryłysmy jedną,jak narazie w Madame jest najlepszy wybór,mają nową kolekcje chyba tam wrocimy.jutro Będzin i Dąbrowa

Offline angel

• forumowicz
« Odpowiedź #51 dnia: 8 Lutego 2009, 20:24 »
witam :)

Jeśli mogę coś komuś doradzić to suknie w Katowicach są o niebo lepsze niż te w Sosnowcu, jednak osobiście odradzam suknie w salonie na ul. Sokolskiej w Kcach. Kilka salonów możecie znaleźć w okolicach placu Andrzeja i ul. Kościuszki. A jeśli szukacie nowoczesnej sukni to w Sosnowcu koło byłego kina Muza jest nowy salon ( trzeba wejść po schodach nad "bawimordką" )
Ja szukałam 3 dni...i znalazłam w Katowicach :)

Pozdrawiam przyszłe Panny Młode !
Owocnego szukania

Offline karola253
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #52 dnia: 11 Lutego 2009, 11:23 »
Hej. . .  Witam Was wszystkie, ja już mam poszukiwania sukienki za sobą. . .  byłam w salonach w Sosnowcu i w Katowicach.  Zgadzam się, że katowickie salony przodują jeżeli chodzi o wybór sukienek, ale również ceny są powalające.  Oczywiście każdy zakłada jakis budżet na taką sukienkę. . . ja założyłam 2. 500 tyś i udało mi się zanaleźć to czego oczekiwałam.  Chyba w całym życiu nie namierzyłam sie tylu sukienek.
Jeżeli mogę coś poradzić to rozejrzcie sie po salonach w jakiś mniejszych miejscowościach, tam niejednokrotnie modele są takie same jak w Katowicech czy Sosnowcu, natomiast ceny zdecydowanie niższe.  Minusem takich salonów jest tylko dojazd, jeżeli ktos nie ma samochodu.

Życzę powodzenia w poszukiwaniach najważniejszej sukienki w życiu :D

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #53 dnia: 13 Lutego 2009, 00:40 »
Ja również wczoraj zdecydowałam o wyborze sukni. Trwało to trochę ponieważ nie mogłam się długo na nic zdecydować. Namierzyłam się mnóstwo sukienek w różnych miastach- w Dg, Sosnowcu ale ostatecznie wybrałam w Katowicach w salonie Lisy Ferrery. Dziewczyny powiem Wam że w Sosnowcu większość sukien jest  bardzo podobna do siebie i większości są poprostu nijakie. Kwestia gustu- ale ja osobiście polecam wyprawę do Katowic, tam jest po porostu większa różnorodność.
Powodzenia w poszukiwaniach. :)

Offline żania
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #54 dnia: 20 Lutego 2009, 09:20 »
Cześć dziewczyny,Ktoś pisał o salonie nad "bawimordką"zajrzałysmy tam to chyba nazywa sie Evika,nie chce być krytyczna bo nie temu służy forum ale te suknie są tragiczne,totalna ekstrawagancja,zupełnie nie pasuje mi to do śłubu,suknia za 3 tyś a za darmo bym jej nie chciala ,nie wiem dla kogo są te suknie!!
Jak narazie najładniejsze są w Madame tzn tam mamy 2 upatrzone,mają rabat 10% w lutym ponoć,jutro raz jeszcze tam jedziemy.
pozdrawiam

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #55 dnia: 20 Lutego 2009, 22:44 »
Ja także odwiedziłam salon "ponad Bawimordką" w centrum Sosnowca i zgadzam się z przedmówczynią, że suknie tam są dość ekstrawaganckie ale i nietypowe. Są to kreacje dla dziewczyn odważnych, suknie są dość drogie jak na tak mało znaną firmę.

Offline anirolak

• nowicjusz
  • *
  • Zabiorę Cię właśnie tam...
  • data ślubu: 12.09.2009
« Odpowiedź #56 dnia: 22 Lutego 2009, 15:17 »
Moje drogie byłam wczoraj w salonie na Alei Mireckiego, salon nazywa się bodajże Julia. Pani jest bardzo bardzo miła, umówiłam się z nią na przymiarki sukien w godz. wieczornych i nie ma z tym problemu, przywiezie kilka sukien, które mi się podobają.
Także polecam odwiedzieni- apropos powiem wam, że myslałam, że salony sukien ślubnych są na wysokim poziomie, ale kilka, których odwiedzilam w Katowicach to dla mnie prawdziwa porażka.  :)
Pozdrawiam i życzę udanych wyborów- które są strasznie trudne :P

Offline angel

• forumowicz
« Odpowiedź #57 dnia: 23 Lutego 2009, 14:12 »
witam, ja w sprawie salonu nad " bawimordka"  :) hihi

w mojej poprzedniej wypowiedzi napisalam " ... A jeśli szukacie nowoczesnej sukni..."
wiec nie powinnyscie byc rozczarowane sukniami  ???
ostrzegalam, hihi

Wiadomo, kazdy inaczej moze zrozumiec slowo "nowoczesna". W momencie pisania ostatniego postu mialam po prostu na mysli " awangardowa"

pozdrawiam :)

Offline angel

• forumowicz
« Odpowiedź #58 dnia: 23 Lutego 2009, 14:18 »
a co do salonu Madame, w styczniu tez mieli 10% znizki, a zastrzegali sie ze TYLKO do konca stycznia jest promocja ( ja bylam tam chyba 29 I )
Hmm dziwne. Rozumiem, ze kazdy chce zdobyc klienta, ale po co te tlumaczenia ze promocja jest tylko do stycznia, i ze nie wszystkie salony tak maja itp. Troche sie czuje oszukana ... przykre
Pewnie w marcu tez beda miec promocje ....
Ale mimo to Panie ktore tam sprzedaja sa bardzo mile.

Offline żania
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #59 dnia: 23 Lutego 2009, 20:13 »
faktycznie rabat tylko do stycznia był ,szkoda bo myślałam ze jeszcze w lutym jest promocja,siostra byla mierzycc jeszcze raz dzis tam ale mam nadzieje ze juz ostatni raz ,oby sie w koncu zdecydoowała bo męczące te poszukiwania;))