Autor Wątek: SALONY ŚLUBNE W SOSNOWCU  (Przeczytany 80304 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline MagdaMa

• zapaleniec
Odp: SALONY ŚLUBNE W SOSNOWCU
« Odpowiedź #120 dnia: 30 Lipca 2009, 18:18 »
byłam tam ostatnio z koleżanką, bo też chce "popełnić" i podobały mi się sukienki, nie w jednym tonie więc nawet jest z czego wybierać;
warto zajrzeć :D

Offline AnekPiekarek

• uzależniony
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #121 dnia: 10 Sierpnia 2009, 20:00 »
dziewczyny , gdzie  dokładnie jest ten salon na ordonówny???

Offline mesitini

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 08.05.2010
« Odpowiedź #122 dnia: 10 Sierpnia 2009, 22:15 »
Nie znam dokladnie Sosnowca, ale tyle ile moge podpowiedziec, to ze salon miesci sie w kamienicy. Na rogu tej kamienicy jest spozywczy. To dokladnie Ordonowny 14. Wprowadz w google nazwe Agana i dodaj suknie slubne, jest tam gdzies mapka. Na Allegro maja teraz b.fajna promocje :D (wprowadz sobe nazwe w wyszukiwarke), niestety tylko do konca wakacji.  Musze popytac wlascicielke jak to dokladnie dziala.

Offline AnekPiekarek

• uzależniony
  • data ślubu: 04.09.2010
« Odpowiedź #123 dnia: 11 Sierpnia 2009, 15:29 »
zaraz popatrzę a najlepiej podejdę tam zobaczyć na żywo , wielkie dzięki ;)

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #124 dnia: 11 Sierpnia 2009, 19:03 »
salon jest w kamienicy - między warzywniakiem a sklepem spożywczym Kajtek (charakterystyczny, na rogu kamienicy);

przechodzi się pod dworcem na ul.Kilińskiego, a następnie w lewo. Mijamy PKO i przedszkole - i za przedszkolem w prawo.Idziemy prosto - wzdłuż bloków i na wprost jest ten salon.

Jeśli idziemy od Mireckiego, to najlepiej od strony totolotka/stadionu lekkoatletycznego na ukos, w stronę dworca. I tu znów za ok.200 sklep Kajtek - a obok salon :-)

Offline Katrinka
  • My:)
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.08.2007
« Odpowiedź #125 dnia: 11 Sierpnia 2009, 19:04 »
Jeżeli jest ktoś jest zainteresowany to fajne promocje są w Felcis dawny Katreen w Katosach byłam z siostrą i są fajne rabaty jak się teraz zamawia kiece! siostra zamowiła za niecałe 2500 kiece z Sincerity do tego welon ;)

Offline Sibi
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #126 dnia: 15 Sierpnia 2009, 07:27 »
Moja suknia wisi i czeka na mnie!! założe ją za 6 godzin!! Tak jak pisalam zamowilam na Jednosci i jestem bardzo zadowolona!! na 4 dni przed odbiorem zmienialam jeszcze koraliki ( zwal jak zwal) na gorsecie i nie było problemu!! mnie sie osobiście bardzo suknia podoba!!
Pozdrawiam i życzę powodzenia w poszukiwaniach :)
Najszczęśliwsza na świecie :)

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #127 dnia: 4 Września 2009, 12:48 »
Ja wprawdzie nie zamawiałam suknie w Irenie tylko w Demetrios w Katowicach, ale mieszkam bardzo blisko salonu Irena, imusze przyznać, że mają naprawdę duży wybór, uzupełniają swoje zbiory też dość często. Ja osobiście nie znalazłam tam nic dla siebie, ale żona kuzyna zamawiała tam swoją suknię ślubną i wyszła dość ładna, poza tym Pani właścicielka jest bardzo pomocna.

Offline Siasia

• forumowicz
  • data ślubu: 26.12.2009
« Odpowiedź #128 dnia: 16 Września 2009, 07:41 »
Popieram Pani właścicielka jest najlepsza nikt mi nigdzie tak nie doradził i tak się zajął, naprawdę wie co robi. A co do wyboru sukien to ma ogromny, to co jest na sklepie, na wystawie to jest jedna wielka rotacja zmienia się co chwilkę no a jak nie znajdujemy coś dla siebie to dostajemy stos katalogów i szukamy. :) Ja właśnie tak miałam. Wybrałam najładniejszą dla mnie małe modyfikacje, tu coś dodać tu ująć i suknia jest szyta! Już nie mogę się doczekać... :)

Offline żania
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.01.2009
« Odpowiedź #129 dnia: 17 Września 2009, 08:14 »
Tez miałam dobre zdanie o Irenie dopóki kolezanka nie zamówila u nich suknii,miała byc nowa szyta na miare a w efekcie koncowych okazało sie ze to ta z ekspozycji zakurzona ,wymierzona .Szefowa usiłowała nam wmówic ze to nowa szyta i dziwnym trafem tego samego modelu juz nie bylo na salonie,z niej to niezła handlara jest,jak twierdzi wszystkie suknie ma ładne i w kazdej kolezance było pieknie!!sprawa skonczyla sie zwrotem zaliczki .Kupiłysmy suknie w innym salonie.hmmna chwile obecną nie polecam

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #130 dnia: 17 Września 2009, 17:18 »
Hmm... to rzeczywiscie niefajna sytuacja ją spotkala. Ja akurat nie mam zadnych zastrzezen do tego salonu, wiec go polecam  ;)

Offline lovelusia

• bywalec
  • * LoVe * FaMiLy * ;*
  • data ślubu: Już razem ;*
« Odpowiedź #131 dnia: 17 Września 2009, 22:37 »
Ja ostatnio byłam w Irenie w Sosnowcu i musze przyznać, że suknie są piękne, dokładnie i ładnie odszyte, Pani w salonie miła więc na tym etapie obyło się bez jakichkolwiek zastrzeżeń... Wybór jest duży, jedyne co powoduje moje dłuższe zastanowienia jest cena ( dość wysoka, bo suknie, które mi się spodobały kosztują około 3 tyś.).
W każdym razie biorę pod uwagę ten salon i zakup sukni właśnie tam, gdyż suknie, które tam widziałam są jak najbardziej w moim guście..

Offline angel

• forumowicz
« Odpowiedź #132 dnia: 18 Września 2009, 09:30 »
Tez miałam dobre zdanie o Irenie dopóki kolezanka nie zamówila u nich suknii,miała byc nowa szyta na miare a w efekcie koncowych okazało sie ze to ta z ekspozycji zakurzona ,wymierzona

no wlasnie, tez slyszalam, ze to sa suknie przerabiane a nie szyte na nowo.... a jesli tak jest, to cena ok 2000 jest stanowczo za duza  :-\

Offline evelaz

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.06.2009
« Odpowiedź #133 dnia: 18 Września 2009, 12:03 »
ja mam jak najlepsze opinie o salonie Irena.. moja suknia była bielusieńka i nowiutka uszyta na mnie.

Offline żania
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.01.2009
« Odpowiedź #134 dnia: 28 Października 2009, 11:28 »
to miałas szczescie ,my niestety nie .poza tym zapomniałam dodać wczesniej o sposobie w jaki ta pani rozmawia z klientakmi mówiąc na ty ,nie czułam się jakos wyjątkowo,nie podoba mi się jej podejscie.Suknie moze niektóre ładne ale niewarte swojej ceny.pozdrawiam

Offline inkaka

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #135 dnia: 11 Listopada 2009, 21:09 »
Jedne suknie nowe, drugie stare to jak na loterii. . .  też rózne opnie słyszałam o tym salonie. . .  Generalnie nie mój klimat ja szyje suknie u sprawdzonej krawcowej chociaż wiem, że suknia bedzie nowa :)no i piękna jak suknia mojej koleżanki, mam nadzieję.  Pozdrawiam

Offline anula84a

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.08.2009
« Odpowiedź #136 dnia: 12 Listopada 2009, 18:07 »
Witam dziewczyny!Ja co prawda już po ślubie,ale muszę polecić salon na wprost szpitala Madamme,zdecydowałam się na szycie tam sukni dwa miesiące przed ślubem po przejściach w salonie na jedności,model który wybrałam był w kolorze ecri,a ja chciałam białą i bałam się,że nie będzie wyglądać jak pierwowzór,ale nic podobnego,co prawda miałam małą nerwówkę dwa dni przed ślubem bo bardzo schudłam i w czwartek była przerabiana i salon naprawdę stanął na wysokości zadania bo w piątek ją odebrałam i była piękna,goście jak mnie zobaczyli to byli zachwyceni,cena była dość przystępna,akurat trafiłam na 20% zniżki i dostałam welon,rękawiczki i podwiązkę gratis.
Moja koleżanka też tam zamawiała suknię i również wyglądała pięknie.
POLECAM!!!

Offline joanna1827
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 2013
« Odpowiedź #137 dnia: 6 Czerwca 2010, 17:08 »
Widziałam ostatnio że przy Warszawskiej powstał nowy salon Tylko Ona czy jakoś tak.  przy samej Patelni zaraz za apteką.  Byłam z koleżanką, która właśnie wybiera się do ślubu i muszę powiedzieć że wcześniej nie znałam za bardzo cen sukienek, ale tutaj od razu przypadły nam do gustu bo wszystko było za mniej niż 1500 i ponoć nowe.  To nowy salon więc pewnie taka promocja na początek, ale ekspedientka mówiła że może potrwa taka sytuacja dłużej.  Jeśli chodzi o sukienki to kilka szczególnie nam sie podobało, bo można wybrać i jakąś skromną i typową "bezę".  myśle że sama tam kupie jak dalej będą mieć taki wybór.  pozdrawiam

Offline margolka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #138 dnia: 7 Czerwca 2010, 15:19 »
Ślub masz za 3 lata i już salon sobie wybrałaś  ;D

Offline marcelina777
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #139 dnia: 18 Sierpnia 2010, 22:37 »
Chciałaby ostrzec wszystkich przed zakupem sukni ślubnej w salonie "Irena" w Sosnowcu na ul.  Sienkiewicza 11.  Pani podczas pierwszej wizyty jest niesłychanie miła, od razu mówi Ci po imieniu i zrobi wszystko żebyś to u niej zamówiła sukienkę.  Bierze kartkę i wypisuje ceny wszystkich dodatków typu: bolerko, welon, tren, rękawiczki itp i mówi, że u niej to wszystko jest "gratis".  Podczas przymiarek jest również niezwykle miła, bylebyś tylko zbytnio nie spieszyła się z odbiorem sukienki, bo wtedy zaczyna się robić agresywna.  Przy odbiorze okazuje się, że ŻADNE dodatki nie są gratis.  Byłam świadkiem 2 sytuacji, kiedy dziewczyny były zmuszone zapłacić przy odbiorze za dodatki, które miały być w cenie sukienki.  Sukienki odbierały w piątek, a w sobotę miały ślub i zostały postawione w sytuacji bez wyjścia, bo sukienki bez dodatków pani z salonu "Irena" absolutnie nie chciała sprzedać.  Koszt dodatków to ok.  700-800 zł.  Przy czym welon to kawałek firanki, a bolerko lepsze się kupi na targu.  Radzę więc poszukać innego salonu, albo wpisać wszystkie dodatki i ich ceny do umowy, inaczej przy rezygnacji nie ma szans na odzyskanie zaliczki.

Offline mamba_m
  • forumowicz
  • data ślubu: 18.09.2010r.
« Odpowiedź #140 dnia: 19 Sierpnia 2010, 20:26 »
Sukienki odbierały w piątek, a w sobotę miały ślub i zostały postawione w sytuacji bez wyjścia, bo sukienki bez dodatków pani z salonu "Irena" absolutnie nie chciała sprzedać.

Kto to widział, żeby dzień przed uroczystością odbierać sukienkę ??? Poza tym większej bzdury nie słyszałam-jak Pani z salonu "Irena" nie chciała sprzedać sukni bez dodatków ??? Moja przyjaciółka kupowała tam swoją suknię w zeszłym roku i jakoś nie MIAŁA OBOWIĄZKU dokupowania dodatków. Widać marna konkurencja nie śpi  ;)

Offline konwalia2006

• forumowicz
  • data ślubu: ustalam
« Odpowiedź #141 dnia: 19 Sierpnia 2010, 20:43 »
Czekamy z niecierpliwością na opinię o lokalu w którym masz wesele ??? ??? ???
Pokój jest najczystszą formą szczęścia

Offline polemika_schola

• zapaleniec
  • data ślubu: 01.10.11r.
« Odpowiedź #142 dnia: 19 Sierpnia 2010, 21:26 »
Widziałam ostatnio że przy Warszawskiej powstał nowy salon Tylko Ona czy jakoś tak.  przy samej Patelni zaraz za apteką.

Mam link do ich katalogu - jakby ktoś chciał (kolega z pracy  :D mi przyniósł)

Offline marcelina777
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 28.08.2010
« Odpowiedź #143 dnia: 19 Sierpnia 2010, 21:48 »
a mnie się wydaje, że to ty masz interes w tym, żeby bronic pani z salonu Irena.  Poza tym nie przeczytałaś dokładnie.  Można kupić sukienkę bez dodatków, ale oszustwo tej pani polega na tym że wlicza ci niby dodatki do ceny sukienki, a przy odbiorze okazuje się, że Pani Młodej się coś pomyliło, że ona absolutnie niczego takiego nie obiecywała.  Potem dziewczyny chcą zrezygnować z tych dodatków za 800 zł, na co pani absolutnie się nie zgadza.  Wrzeszczała, że jakby chciała tak robić, to byśmy ją puściły z torbami.  Nie mam żadnego interesu i nie jestem żadną konkurencja.  Chciałam tylko Was ostrzec, żebyście nie przeżywały tego samego stresu na kilka dni przed weselem, co ja.  A już pomysł z "konkurencją" to jakiś absurd!!!!.  Radzę tylko czytać porządnie umowę, którą podpisujecie, żebyście potem nie żałowały, że macie welon - kawałek firanki za 350 zł, a który miał być gratis do sukienki. 

Offline mamba_m
  • forumowicz
  • data ślubu: 18.09.2010r.
« Odpowiedź #144 dnia: 19 Sierpnia 2010, 22:59 »
Hahahaha, kochana to jest Twój 2 negatywny post nt. salonu "Irena", wczoraj zarejestrowałaś się i TY mi piszesz, że ja mam jakiś interes w tym, żeby co? Zobacz sobie na MÓJ dorobek i wtedy możesz mnie ocenić. A komentuję to co widzę, a widzę to co napisałaś. Najpierw piszesz, że "Byłam świadkiem 2 sytuacji, kiedy dziewczyny były zmuszone zapłacić przy odbiorze za dodatki, które miały być w cenie sukienki", a później piszesz, że "Chciałam tylko Was ostrzec, żebyście nie przeżywały tego samego stresu na kilka dni przed weselem, co ja" No to się zdecyduj, czy jesteś świadkiem, czy poszkodowaną  ;)
Poza tym:
Rezygnacja z "GRATISU" nie może być zastąpiona ekwiwalentem pieniężnym lub innymi przedmiotami, nie uprawnia do zakupu towaru po obniżonej cenie. Czyli kwota za suknię, nie może zostać pomniejszona o wartość "GRATISÓW".

Offline kasia_rc
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4.09.2010
« Odpowiedź #145 dnia: 6 Września 2010, 11:54 »
Jeśli chodzi o salon "Irena" - ja jestem ogólnie zadowolona.
Jestem zadowolona, bo sukienka, którą zamówiłam leżała na mnie idealnie, była bardzo ładnie wykonana, wykończona i nie miałam jej nic do zarzucenia.  Pani obsługująca dobrze mi doradziła, pomogła wybrać welon i rękawiczki.
Z dodatków, których nie chciałam mogłam zrezygnować.

Ale było też małe "ale": zamawiałam sukienkę w kwietniu, bo powiedziano mi, że jak do ślubu jest mniej niż 4 miesiące to już nie przyjmują zamówień (co nie było prawdą, bo przez pomyłkę w umowie mi napisali nie 4. 09 a 4. 06 i mimo wszystko zamówienie zostało przyjęte, nawet chcieli mi ją uszyć na czerwiec).  Mały chwyt marketingowy pewnie.
No i znacznie przepłaciłam za pończochy. . .  30 zł to bardzo dużo, nawet w renomowanym sieciowym sklepie w rajstopami (bez nazwy, żeby już reklamy nie robić), za zapasową parę zapłaciłam 19 zł.

Ja polecam, bo nawet te drobne mankamenty nie są na tyle istotne, żeby trzeba było rezygnować z zakupu sukni.  Można sobie darować jedynie to, co dostępne jest również w normalnych sklepach, jak pończochy, podwiązka.  Jeśli będziecie miały biżuterię to nie bierzcie żadnych sztucznych ozdób na szyję.  Stroik do welonu też potrzebny nie jest, obecnie znacznie bardziej modne są żywe (lub.  ew.  sztuczne) kwiaty we włosach. 
Zwróćcie po prostu uwagę na to, za co płacicie i jeśli coś Wam nie odpowiada, po prostu powiedzcie, że tego nie chcecie.  I nie będzie problemu!

Offline Scholla

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: luty 2011
« Odpowiedź #146 dnia: 4 Października 2010, 20:27 »
Właśnie zamówiłam sukienkę w "Irenie" i mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku.
Została spisana umowa, a na niej dokładnie napisana cena sukienki oraz cena dodatków, więc nie wyobrażam sobie sytuacji, aby w momencie odbioru "nagle" coś zdrożało.
W porównaniu z innymi salonami wybór sukni jest rzeczywiście dość spory.  To co mnie zaskoczyło to to, że w niewielkim odstępie czasu jaki upłynął od mierzenia sukienki, a (kilka dni później) spisania umowy, zmieniły się w sklepie suknie, które były wystawione.  Doszło kilka całkiem ładnych sukienek i gdyby nie to, że już miałam upatrzoną jedną, to pewnie chciałabym kilka jeszcze przymierzyć ;)

Offline czarna kotka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 24.09.2011 Anmark
« Odpowiedź #147 dnia: 6 Października 2010, 16:21 »
Czy gdzieś na internecie można sobie obejrzeć sukienki z salonu "IRENA"i z salonu "MADAME" z Sosnowca bo jakoś się nie doszukałam, serdecznie dziękuję za odp.

Offline Scholla

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: luty 2011
« Odpowiedź #148 dnia: 7 Października 2010, 19:30 »
Mnie się niestety nie udało znaleźć, salon Irena nie ma jako takiej strony internetowej. 
Wpisz w google madame zareba i na tej stronce można przeczytać, że Irena jest salonem współpracującym, wiec jakieś ich suknie pewnie mają (mojej akurat nie znalazłam ;)

Offline ewcia222
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 30.o9.o9
« Odpowiedź #149 dnia: 8 Października 2010, 20:24 »
W salonie Madame ,byłam z moją koleżanką teraz niedawno,ponieważ jest na etapie poszukiwań sukienki. Ja notabene mam to już za sobą! uff!! mierzyła bardzo ładne suknie z najnowszej kolekcji Elizabet Konin. Nie wiem czy są one na internecie,gdyż nie pytałyśmy ! Muszę powiedzieć jedno,że mamy teraz spory dylemat!!! Co prawda pani nam nic nie wciskała na siłę,ale przy takim wyborze jest to naprawdę trudne! ogólnie wszędzie jest taki wybór!!!