Autor Wątek: Kwiaciarnie  (Przeczytany 17388 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aniula

• entuzjasta
Kwiaciarnie
« dnia: 20 Kwietnia 2006, 14:18 »
Dziewczyny poszukuje kwiaciarni w Bydgoszczy, macie może jakieś pozytywne doswiadczenia w tej sprawie. Gdzie zamawiacie swoje wiązanki? Przyznam się, że bywam w Bydgoszczy okazjonalnie i nie mam nawet czasu, zeby samemu pochodzic i posprawdzać. Będę wdzieczna za pomoc.

Offline klaris
  • użytkownik
  • **
Kwiaciarnie
« Odpowiedź #1 dnia: 20 Kwietnia 2006, 15:05 »
Ja dostaję bukiety od Ukochanego z kwiaciarni przy rynnku w Fordonie, są ładne, oryginalne i robią na życzenie jakie chcesz, ja uwielbkam, żeby wyglądały jak polne.Ceny normalne.

Offline Megii

• bywalec
Kwiaciarnie
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Kwietnia 2006, 23:26 »
Sa bardzo znane (i sa super) 2 kwiaciarnie na ulicy Inowroclawskiej...odrazu dwie obok siebie  :D  Sa to duze kwiaciarnie z dlugim "starzem"...tam moj tata kupowal mojej mamie wiazanke do slubu :D  :D  :D  I robia naprawde ladne wiazanki i bukiety , a ceny nie sa jakies wygorowane :!:  :!:  :!:   Polecam serdecznie :!:  :!:  :!:   Ja napewnio tam zamowie wiazanke :D

Offline klaris
  • użytkownik
  • **
Kwiaciarnie
« Odpowiedź #3 dnia: 23 Kwietnia 2006, 15:55 »
A tak, słyszałam o tych kwiaciarniach.Tylko trochę mi nie po drodze z drugiego końca miasta.

Offline Megii

• bywalec
Kwiaciarnie
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Kwietnia 2006, 17:24 »
Cytat: "klaris"
A tak, słyszałam o tych kwiaciarniach.Tylko trochę mi nie po drodze z drugiego końca miasta.

ale to chyab narzeczony kupuje wiazanke :wink:

Offline klaris
  • użytkownik
  • **
Kwiaciarnie
« Odpowiedź #5 dnia: 23 Kwietnia 2006, 18:01 »
Sama sobie wybieram.Na kwiatach to się znam lepiej niż On.Poza tym część kwiatków dostanę po znajomości od hodowcy a nie we wszystkich kwiaciarniach zgodzą się na takie coś.  :roll:

Offline Megii

• bywalec
Kwiaciarnie
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Kwietnia 2006, 22:38 »
Poza tym część kwiatków dostanę po znajomości od hodowcy a nie we wszystkich kwiaciarniach zgodzą się na takie coś.

super sprawa :D

Offline Danae
  • nowicjusz
  • *
Kwiaciarnie
« Odpowiedź #7 dnia: 24 Czerwca 2006, 16:25 »
Cytat: "Megii"
Sa bardzo znane (i sa super) 2 kwiaciarnie na ulicy Inowroclawskiej...odrazu dwie obok siebie  Sa to duze kwiaciarnie z dlugim "starzem"...tam moj tata kupowal mojej mamie wiazanke do slubu    I robia naprawde ladne wiazanki i bukiety , a ceny nie sa jakies wygorowane

Mieszkam obok tych kwiaciarni, zawsze tam kupowałam... aż do pogrzebu mojej babci, gdzie mama na pogrzeb własnej mamy miała zwiędnięty wieniec za kupę kasy. I mimo iż mieszkam obok bukiet mam zamówiony w Białym Bzie http://www.bialybez.pl/slub_buk.php Slicznie i tanio. Fakt że muszę dojechać, ale trudno.

Offline yvonn
  • nowicjusz
  • *
Kwiaciarnie
« Odpowiedź #8 dnia: 25 Lipca 2006, 10:28 »
Witam.
A ja wręcz nie polecam kwiaciarni przy rynku targowym w Fordonie. Może i robią ładne bukiety - nie zaprzeczam bo nie wiem. Ale nad obsługą klienta to powinny tamte Panie popracować. Wszystko jest OK jeżeli wiesz co chcesz. Ale jeżeli potrzebujesz jakiejś porady to tam jej nie dostaniesz (przynajmniej mi Pani jakoś nie kwapiła się pomóc). Pomoc polegała na "rzuceniu" albumu ze zdjęciami bukietów.
Natomiast bardzo mile zaskoczoną profesjonalnym podejściem do sprawy byłam w kwiaciarni Stokrotka w Starym Fordonie - z boku kościoła św.Mikołaja. Pani jest po szkoleniach, oprócz sterty katalogów z bukietami doradzała co pasuje, na co mogę sobie pozwolić, a z czego zrezygnować. Superowo. Ja na pewno tam będę zamawiała bukiecik.

Offline martafly

• nowicjusz
  • *
Kwiaciarnie
« Odpowiedź #9 dnia: 27 Marca 2007, 17:01 »
Mój bukiet ślubny to była totalna porażka - mimo, że robiła go "znajoma" florystka z kwiaciarni w Nowym Fordonie. Zamówiłam bukiet z 12 kalii. Kwiaty były normalnie podgnite do tego stopnia, że w zasadzie nie wytrzymały do kościoła,a łodygi były sprytnie mocno ściśniete niebieską wstążką, bo inaczej błoto wylewało się na moją śnieżnobiałą suknię. Dodam, że bukiet kosztował mnie 140zł. Gdy następnego dnia, tuż po slubie obudził mnie okrutny smród, bez problemu znalałam jego źródło - mój :piękny: bukiet za 140zł- oczywiście  w koszu !!!
P.S. Apropo, te kalie nie były białe tylko ecru, a pani w kwiaciarni uporczywie mi w mawiała, że nie ma czegoś takiego jak "białe kalie" - szkoda tylko, ze miesiąc później moja koleżanka miała taki bukiet i jakoś problemu nie było.

Pozdrawiam

Offline dordy
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.09.2009
Odp: Kwiaciarnie
« Odpowiedź #10 dnia: 14 Kwietnia 2009, 18:33 »
Dziewczyny! Jestem z Fordonu.  Proszę piszcie coś o kwiaciarniach właśnie stąd bo mam wielki problem gdzie zamówić kwiaty.

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 15 Kwietnia 2009, 09:01 »
Ja też jestem z tej części bydzi, ale zamówię chyba ze storczyka na chrobrego, bo jakoś najlepsze wrażenie na mnie wywarli. A jeszcze została mi do odiwedzenia jedna kwiaciarnia kolo Shella i McDonald's na Sw. Trójcy. Podobno rewelacyjne bukiety za przystępną cenę. Trzeba będzie to sprawdzić.
PS. W jakimś wątku było coś o floris studio, ale musisz poszukać co i jak.

Offline dordy
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 05.09.2009
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Kwietnia 2009, 21:44 »
Jeśli chodzi o floris studio to niestety nic dobrego na ich temat nie słyszałam.  Dzięki za inf.

Offline michasia

• forumowicz
  • data ślubu: 30.05.2009
« Odpowiedź #13 dnia: 7 Maja 2009, 10:48 »
ja polecam ogrodnictwo zalewscy. byłam wczoraj i było bardzo sympatycznie. Pani Alina od 25 lat zajmuje się kwiatami. specjalnie została ze mną po godzinach, bo przyjechałam po17...
duży wybór kwiatów, mnóstwo zdjęć bukietów, które robili, także wybór mają naprawdę spory, doradzą formę bukietu, kolorystykę,dodatki.
byłam wczoraj i mi się spodobało. to jest na Nakielskiej-właściwie pod sam koniec.mają stronkę , ale dużo więcej zdjęć bukietów maja u siebie.
zajmują się także strojeniem kościołów, jednak tylko na terenie bydgoszczy.

Offline ska
  • forumowicz
  • data ślubu: 25-04-2009
« Odpowiedź #14 dnia: 18 Maja 2009, 18:45 »
Moja świadkowa miała cantadeski i do tego butonierki: 2x frezje oraz cantadeski. Świetnie sie trzymały, nie gnily, nie smierdziały, b.trwałe kwiaty. Kupione były w Impresji na początku wojska polskiego - niedaleko policji. Naprawdę polecam.

Offline hanka

• forumowicz
  • Bo ja, bo Ty, bo tylko my...
  • data ślubu: 1.05.2010
« Odpowiedź #15 dnia: 26 Maja 2009, 00:05 »
Osobiście polecam kwiaciarnię Fantazja na Magnuszewskiej ( Wyżyny ) - w takich nowych blokach obok wypożyczalni Beverly Hills.  Co prawda nie kupowałam u nich bukietu ślubnego ( bo na to mam jeszcze trochę czasu ;) ) ale na pewno to zrobię jak przyjdzie pora.  Natomiast zawsze od nich biorę "w ciemno" wszelkie inne bukiety - panie są bardzo twórcze, oryginalne i mają po prost talent do ukłądania niebanalnych wiązanek.  Ponad to kwiaciarnia ma swoją własną chłodnię do kwiatów więc są one absolutnie zawsze świeże :0 Pozdrawiam i życzę powodzenia :)

Offline Justysia888

• użytkownik
  • **
  • [
  • data ślubu: 20 czerwiec 2009
« Odpowiedź #16 dnia: 26 Maja 2009, 11:43 »
Ja też mam bukiet zamówiony w ogrodnictwie u pani Aliny Zalewskiej na ul. Nakielskiej - piękny bukiet wybrałam , ze mną tez się umówiła po godzinach pracy , bardzo konktretna i rzeczowa babeczka, bez dyrdymałów. :)

Offline konfiturka1979

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.06.2010
« Odpowiedź #17 dnia: 15 Kwietnia 2010, 11:31 »
witam, witam,
Mam zapytanie, czy Któraś z Was, dziewczęta, miała bukiet ślubny zrobiony przez kobitki z kwiaciarni na ul.  Św.  Trójcy, koło stacji Shell'a?? Byłam tam wczoraj: babeczka wydała mi sie rzeczowa - pokazała album z fotkami, zaznaczając jednak, żebym się nimi mocno nie kierowała - zaleciła kolejne spotkanie, na które mam być przygotowana, tzn, fotka sukni ślubnej, zdjęcie gajerka Pana Młodego, ponieważ do sprawy podchodzą bardzo indywidualnie, stąd te "wymagania".  "Poświęcę się" i dziś znów tam zajrzę;)

Ale jeśli któraś z Was ma doświadczenia z tą kwiaciarnią, to bardzo proszę o opinię.  Będę wdzięczna :)

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #18 dnia: 15 Kwietnia 2010, 13:16 »
Tez bylam w tej kwiaciarni ... ale dowiedzialam sie ze ceny sa bardzo duze ... ztn Pani wycenia Tobie bukiet np od 150 do 220 zl ... I tez slyszalam ze najczesciej wolaja ta ostatnia cene ...

Ja jesze nie wiem gdzie zamóie , ale slyszalam duzo dobrego o salonie impra na gdanskiej.Chyba tam sie wybiore.
Oj oj oj .. ale namieszalam !!!Ta impra to nie kwiaciarni tylko sklep z balonami , z duperelami na slub ... przepraszam !
Chodzilo mi o kwiaciarnie na ul wiejskiej.
nawet mam ich strone jak by ktos chcial.
wpisac w googlach dekoracje.bydgoszcz

Offline konfiturka1979

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 15 Kwietnia 2010, 20:04 »
Co do Św.  Trójcy - byłam, zobaczyłam i zapłaciłam . . .  zaliczkę na razie.  Bardzo fajne, indywidualne podejście do klienta, podkreślam to jeszcze raz (porównawczo: Pani z salonu florystycznego na Inowrocławskiej dała Mi album i mocno się zdziwiła, że nic nie wybrałam - przecież taaaki duży wybór . . .  no tak, być może, ALE: nie każda z Nas wie, jaki typ bukietu będzie najlepiej komponował się z suknią; zero podpowiedzi).  A pani ze Św.  Trójcy bardzo się ucieszyła, że przyniosłam zdjęcia i sukni i garnituru - im więcej info, tym lepiej.  Była ze Mną Pani Świadek - wypytała Ją o kreację (dobrała jej kotylion) i oczywiście kwiatki do butonierki oraz zaproponowała, żywe kwiaty we włosach - no właśnie: czy któraś z Was miała żywe kwiaty we włosach?? Jak to się "sprawowało".  Pani zapewniała Mnie, że zrobi tak, że "wszystko" przetrzyma . . .  prócz nocy poślubnej chyba ;) A co Wy na to??

A i cena: faktycznie, tak jak napisała wyżej agulla1919, waha się w granicach 150 - 200 zł/bukiet ślubny

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #20 dnia: 15 Kwietnia 2010, 21:21 »
Znacie moze jakas kwiaiarnie która zrobi taki bukiecik :

A pisalam do tej Pani z kwiaciarni co wczesniej pisalam o niej , i nie zrobi bo za duzo czasu trzeba posiwecic na taki bukiecik ...  :-

Po pierwsze przeczytaj regulamin odnośnie dozwolonego rozmiaru zdjęć ...
Po drugie mam rozumieć że masz zgode na rozpowszechnianie tego zdjęcia  ?

Łamanie regulaminu ! 3 ostrzeżenie = zawieszenie konta na 24 h
« Ostatnia zmiana: 15 Kwietnia 2010, 22:56 wysłana przez ela »

Offline katepolak

• bywalec
  • data ślubu: 11.06.11.
« Odpowiedź #21 dnia: 15 Kwietnia 2010, 22:50 »
Ja polecam Galerię kwiatową Jaśmina na Gdańskiej (bliżej Myślęcinka)...pewnie sama tam zamówię bukiet. Pani
Grażyna zna się na rzeczy i tworzy dzieła niebanalne z najrozmaitszych gatunków kwiecia:). Za bukiet z piwonii życzy sobie 150 zł. Wystawiała się na teogorocznych targach. (o bukiet z piwonii pytałam również na stoisku kwiaciarni Niebieska, Pani powiedziała, że ceny zaczynają sie od 150 zł, przewertowałam dwa dość pokaźne albumy i piwonii nie znalazłam, znacząca przewaga róż - bardzo mnie zniechęcił ten brak różnorodności).

Kwiaciarnia na Św. Trójcy na pewno również godna polecenia. Bogaty asortyment, bardzo ciekawe dodatki i niewątpliwie spora dawka artyzmu w każdym bukiecie, ale co się z tym wiąże ceny dość wysokie.

Kwiaciarnia bodajże Narcyz (pewności nie mam), na Bartodziejach (taki mały żółty pawilonik przy przystanku na Curie-Skłodowskiej). Gatunki kwiatów typowe, ale można przyjść ze zdjęciem wymarzonego bukietu i Panie go wykonają, przynajmniej tak mi powiedziały gdy zapytałam;) Często zamawiałam tu wiązanki na liczne okazje, głównie ze względu na bardzo przystępne ceny dośc okazałych bukietów. Nie były może baaardzo wyszukane, ale zdarzało się, że Panie mnie bardzo zaskakiwały, poza tym kwiaty od nich zawsze długo stoją. Wracając do bukietów ślubnych zachęcające jest to, że ceny również są bardzo zachęcające, ponieważ (podobno) nie dodaję się tu zer za nazwę "ślubny", bukiet jest wart tyle ile użyte kwiaty i dodatki, gdy jest robiony na mikrofonie doliczają ok. 15 zł więcej.

Offline carollaa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 16 Kwietnia 2010, 10:47 »
Ja miałam właśnie z kwiaciarni na św. Trójcy i  jestem zadowolona :)
A co do cen nie zgodzę się, bo za swój bukiet, butonierki, bukiecik dla świadkowej i dodatkowy dla niej bukiet (bo w dzień naszego ślubu miała "30") kwiaty żywe na samochód i kosze dla rodziców z kwiatami zapłaciliśmy trochę ponad 400 zł

Offline konfiturka1979

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #23 dnia: 16 Kwietnia 2010, 11:07 »
Wszystko się zgadza, co do cen - ja pisałam "tylko" o kosztach Samego Bukietu Ślubnego

Offline madziara07

• uzależniony
« Odpowiedź #24 dnia: 23 Kwietnia 2010, 12:02 »
ja zawsze kupujé kwiaty (bukiety na urodziny/imieniny) w kwiaciarni joanna na placu wolnosci, to ta jedna z budek, ta najblizsza kosciola. tanio a bardzo ladne i wytrzymale bukiety
w zeszlym roku np zamawialam bukiet na wesele na ktore jechalismy przez cala polske (ponad 8 godzin w samochodzie) a kwiaty bez rzadnego problemu dojechaly, ani jedna trawka czy listek nie zwiedl-ogromny bukiet z kwiatow egzotycznych za 40zl
ale przyznaje nie wiem jak jest tam z zamawianiem bukietow slubnych
Mówi się, że kogo bogowie chcą zniszczyć, temu najpierw odbierają rozum. W rzeczywistości temu, kogo chcą zniszczyć, bogowie wręczają odpowiednik krótkiej laski z syczącym lontem i napisem "Acme Dynamite Company" na boku. Tak jest ciekawiej i trwa krócej.

Offline agulla1919

• Chuck Norris
« Odpowiedź #25 dnia: 23 Kwietnia 2010, 14:50 »
Moze ktos slyszal cos  o kwiaciarni na nakielskiej196( chyab).
Pisalam do nich i za mój wymazony bukiecik chca 200zl ,a w innym kwiaciarniach 250zl i zastanawiam sie czy czasem wlasnie na nakielskiej nie zamóic bukietu.

Offline Baby

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 21.08.2010
« Odpowiedź #26 dnia: 23 Kwietnia 2010, 17:04 »
(...)
Kwiaciarnia bodajże Narcyz (pewności nie mam), na Bartodziejach (taki mały żółty pawilonik przy przystanku na Curie-Skłodowskiej). Gatunki kwiatów typowe, ale można przyjść ze zdjęciem wymarzonego bukietu i Panie go wykonają, przynajmniej tak mi powiedziały gdy zapytałam;) Często zamawiałam tu wiązanki na liczne okazje, głównie ze względu na bardzo przystępne ceny dośc okazałych bukietów. Nie były może baaardzo wyszukane, ale zdarzało się, że Panie mnie bardzo zaskakiwały, poza tym kwiaty od nich zawsze długo stoją.

I tu się nie zgodzę. Również bardzo często kupuje tam kwiaty na liczne okazje i już parę razy się nacięłam. Dla przykładu dostałam bukiet róż na dzień kobiet od mojego K. i  faktycznie co aż nas zdziwiło, róże stały prawie 2 tygodnie. Tydzień później miałam urodziny i również dostałam kwiatki z tej kwiaciarni, nie minęły 3h i róże już zwiesiły "łebki" w dół  :-\ Tak samo było, jak kupiłam bukiet dla mamy na urodziny - pod wieczór już cześć kwiatów była zwiędnięta. A kwiaty jak kupowałam/dostawałam wyglądały bardzo świeżo.

Widać, nie zawsze jednak długo stoją.

Ja jeśli chodzi o kwiaciarnię na Nakielskiej 197, to właśnie wczoraj moja ciocia (która mieszka na Miedzyniu), od lat już tam kupuje wszelkie kwiatki bardzo mi ją polecała. Jeszcze ani razu nie "przejechała się", że sprzedali jej coś nieświeżego. Ja na pewno odwiedzę kwiaciarnię na Nakielskiej i na św. Trójcy :)

Offline nataliaxp
  • ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #27 dnia: 24 Kwietnia 2010, 12:45 »
Ja miałam robiony bukiet i cala reszte wlasnie na Św. Trojcy przy stacji - bukiet przeszedl moje najśmielsze oczekiwania - jak go zobaczyłam razem z wchodzacym do domu mężęm to zaczelam tak plakac ze nie moglam sie powstrzymac ... jak zobaczylam samocho ustrojony tez plakalam ... poprostu cudo !!

Tak jak prosilam, tak jak ustalilismy wszytsko bylo zrobione - z najmniejszymi szczegolami !! Jakos kwiatkow, ich kolor (co dla mnie mialo duze znaczenie) .. ahhh w ogole wszytko super !!

Serdecznie polecam te kwiaciarnie !!!!!!!!!!!

Offline silena

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: czerwiec 2010
« Odpowiedź #28 dnia: 9 Sierpnia 2010, 17:50 »
Polecam kwiaciarnię Storczyk na Batorego. Mój bukiet był piękny, a przede wszystkim bardzo trwały ( mimo, że zrobiony w dużej części z eustomy). Moja siostra rok temu też tam brała swój bukiet ślubny i również była bardzo zadowolona. Także z czystym sumieniem mogę polecić.

Offline Nemezis

• maniak
  • data ślubu: 3 lipca 2010
« Odpowiedź #29 dnia: 9 Sierpnia 2010, 18:16 »
Ja zamawiałam bukiet w kwiaciarni "Biały Bez" na Zygmunta Augusta (okolice dworca PKP) i też byłam bardzo zadowolona :) Spodobało mi się tam indywidualne podejście do klienta. W innych kwiaciarniach sprzedawcy, pytani o bukiety ślubne, rzucali przede mną stos czasopism i twierdzili, że "zrobią wszystko co mi się spodoba" :P W "Białym Bzie" włąścicielka sama projektuje bukiety, poza tym potrafi doradzić, jak dobrać kwiaty do sylwetki, sukienki itp. Mój bukiet, mimo upałów, dotrwał bez problemu do poniedziałkowego pleneru :) Jak wyglądał, można zobaczyć w relacji ;)