Autor Wątek: Prezenty dla własnego narzeczonego/ narzeczonej  (Przeczytany 18041 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline groszek
  • maniak
Prezenty dla własnego narzeczonego/ narzeczonej
« dnia: 4 Lipca 2006, 13:27 »
Przyznam, że zanim nie poczytałam forum, nie wiedziałam, że w dniu slubu daje się prezent swojemu wybrankowi/ wybrance.
Pomysł wydaje mi się niegłupi. Czy wszyscy kultywujecie ten zwyczaj? Co daliście/ zamierzacie dać w prezencie? Ew. co sami dostaliście?

Ponieważ sama z siebie w dniu ślubu będę spłukana, to nie stać mnie na drogi prezent, ale spodobał mi sie pomysł zabawnej koszulki, breloczka z ddykacją, czegos do pachnienia... puzzli z naszym zdjęciem i kilka innych. A może macie jakies ciekawsze?

Offline Aniutek83
  • maniak
« Odpowiedź #1 dnia: 4 Lipca 2006, 14:54 »
u nas sie raczej nie daje ale u mojego narzeczonego w regionie sie daje prezent ale tylko narzeczonej( i jest to biżuteria) to jest taki jakby wukup Panny młodej przez panqa Młodego( do tego dochodzą  jakies tam obrzedy , o których juz kiedys pisałam na forum) J\u mnie niczego takiego nie ma ale mój narzeczoiny sie uparł ,że on mi coś takiegfo da( może nie w dzień slubu bo u nas by nikt nie wiedział o co chodzi) ale troszke przed! Ale fajnym pomysłem jest jakiś miły drobiazg ( smieszny, czy mniej smieszny lub romantyczny)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #2 dnia: 4 Lipca 2006, 19:05 »
A mi sie bardzo spodobał breloczek jaki Molunia sprezentowała swojemu meżowi...
Tez mi coś takiego chodzi po głowie.
Ale i tak wiem, że mój Miś najbardziej by się cieszył z gripa do lustrzanki...i szczerze powiedziawszy też bym mu go chętnie kupła, ale oryginał to wydatek bagatela 500zł...
Jak mi odbije to mu kupie....żeby wiedział, że żona kibicuje jego pasji z całego serca....
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 4 Lipca 2006, 22:42 »
Tak tablicza to moj pomysl i skromnie powiem z ejest swietny:P

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 6 Lipca 2006, 01:33 »
Antalis, ja też ściągnęłam... Kupiła mi go monika_mf :)

Miałam ją zatrzymać i dać Mariuszowi przed ślubem, ale przed moim wyjazdem zbyt wiele się wydarzyło i był kompletnie rozbity: pracą, oszukała Nas koleżanka-moja koleżanka  :Kill:   jak wrócę to dostanie po ryju, samica psa jedna  :evil:
Dodatkowo podłamał się moim wyjazdem...No i mi się serduszko prawie rozłamało z żalu, więc dostał duuuuuużo wcześniej...
Ale kiedy zobaczyłam uśmiech na jego twarzy i to szczęście, które biło mu z oczu, po prostu tego nie da sie opisać...
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #5 dnia: 6 Lipca 2006, 09:15 »
Cytat: "lady_yes"
Antalis, ja też ściągnęłam... Kupiła mi go monika_mf

DZiewczyny macie juz kupione ?Kurcze u mnie nie umiem tego znalezc :(

Offline Beth

• maniak
  • Master of disaster!
  • data ślubu: 02.09.2006
« Odpowiedź #6 dnia: 8 Lipca 2006, 20:01 »
A u nas to wygląda tak, że ja zamierzam kupić Przyszłemu zegarek z dedykacją na kopercie, a on mi funduje podróż poślubną. Nie wiem czy jeszcze czegoś nie wymyśli, ale nie rozmawiamy o tym, żeby nie spierniczyć momentu. Zegarek chyba mu sprezentuje dopiero w podróży poślubnej albo wcześniej - zależy czy będzie fajny moment, żeby go wręczyć..

a.katarzyna
  • Gość
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Lipca 2006, 14:13 »
a ja swojemu i tak musze coś kupić bo ma w tym czasie urodzinki i chyba kupie mu zegarek i ułożę mały wierszyk. wydaje mi się że sama uroczystość jest wielkim prezentem wiec nie trzeba nic specjalnie przygotowywać.

moje odliczanie:
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=91430#91430

Offline Agila133

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 29 Lipca 2006, 17:59 »
:) a.katarzyna widze ze podobnie jak ja bedziesz w dniu slubu swietowac rowniez urodzinki męzusia.

Pomysłu na prezent na razie sprecyzowanego nie mam ale na pewno cos ciekawego sie wymysli ;)
Spodobał mi sie juz bardzo pomysł Antalis z tabliczka  :D  

Moze ktorejs z forumowiczek spodoba sie ten pomysł.  Wymyslilam to na tegoroczne urodzinki mojej Żabki.
Mianowicie sprezentowalam mu ksiazke ktora sama zrobiłam :)

Tresc przygotowalam sama a oprawa zaja sie introligator.
NA poczatku umiescilam piekna dedykacje. Kolejno były wlasne słowa o milosci i nasze wspólne zdjecia. Ksiązeczka była w formacie A5 wiec na poszczególnych stronach umiescilam po kilka zdjec roznej wielkosci tak aby nie bylo wolnego miejsca. Zdjecia ktore były dla nas wazne zajmowaly oczywiscie cala strone. Czesc ze zdjeciami byla uselekcjonowana chronologiczne i umiejscowiona w konkretnych zatytułowanych dzialach. Aby podkreslic jeszcze bardziej wydarzenia na zdjeciach podpisalam je np. zdjecie z ferii w Szklarskiej - "Jesles szalony mówie Ci... Białe szalenstwo - ja i Ty".
Wyszło naprawde super, a calosc w ciemno czerwonej okładce i złotym nadrukiem "WIECZNE WSPOMNIENIA" zrobiła na Hubim nieopisane wrazenie.

Prezęty zrobione własnoręcznie sa najpiekniejsze. Za calosc zapłacilam tylko 10 zł i byl to koszt introligatora. Jesli ktos wykorzysta ten pomysl to proponuje mu papier do druku kredowany dwustronnie (jest taki slizgawy w dotyku). Na takim papierze dobrze wygladaja drukowane foteczki.

:jupi:  Pozdrówki

Życze przecudownych wrazen w Tym dniu ;)
Pozdrowienia dla wszystkich :)

Offline gulinek
  • bywalec
« Odpowiedź #9 dnia: 1 Sierpnia 2006, 19:51 »
Ja kupię serce przepołowione.
Część moja i część miśka, łańcuszek dostanie póżniej bo 16 Września ma urodzinki :D

Offline mania

• forumowicz
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Września 2006, 18:32 »
ja tez mam pomysl :) poniewaz moj TŻ jest milosnikiem motocykli chce mu zorganizowac brame motorow, taki orszak :), widzialam to u kogos w galerii   :roll:    :hmmm:

Moje odliczanie : link

Nie żeń się dla pieniędzy, można je taniej pożyczyć :)

Offline mania

• forumowicz
« Odpowiedź #11 dnia: 1 Października 2006, 07:44 »
ale raczej napewno dostanie ode mnie ta koszulke :D

Moje odliczanie : link

Nie żeń się dla pieniędzy, można je taniej pożyczyć :)

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #12 dnia: 26 Października 2006, 11:12 »
Ja rowniez bede dawała prezencik mojemu Łukaszkowi gdyz w Dnbiu poprawin ma imieninki,prezent zamierzam dac zaraz po oczepinach,chce zrobic jakas fajna oprawe...Ech nie mam jeszcze wymyslonego prezentu ale napewno bedzie cos innego niz zawsze:)

Offline evamarija
  • użytkownik
  • **
Da Manii
« Odpowiedź #13 dnia: 27 Października 2006, 15:28 »
Cytat: "mania"

Gdzie znalazlas taka koszulke?
Jest cudna.

Offline ewak
  • bywalec
Re: Da Manii
« Odpowiedź #14 dnia: 1 Listopada 2006, 06:31 »
Cytat: "evamarija"
Cytat: "mania"

Gdzie znalazlas taka koszulke?

Evamarija, zerknij np. tutaj
Siumao - rocznik 2006, mala, ekonomiczna, naped na 4 lapy, awangardowa laciata tapicerka, serwisowana u autoryzowanego weta, pieknie sie prowadzi na smyczy.

Offline evamarija
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #15 dnia: 2 Listopada 2006, 09:55 »
Dzieki. Kupie sobie i przyszlemu i wystapimy w nich na poprawinach :-)

Offline Niki

• entuzjasta
  • data ślubu: 21 lipca 2007
« Odpowiedź #16 dnia: 2 Listopada 2006, 10:19 »
W moich stronach nie ma zwyczaju obdarowywania się  :cry:  ale to całkiem fajny pomysł  :wink: muszę to rozważyć.
Dzięki za pomysł :D

Offline ilka2

• entuzjasta
  • data ślubu: 15.09.07 cywilny, 22.09.0
« Odpowiedź #17 dnia: 2 Listopada 2006, 16:04 »
A ja mojemu lubemu podaruje wizytówke na dzwi z naszymi inicjałami i nazwiskiem. Z racji tego że nie będziemy mieli swojego M bo mieszkamy z rodzicami mysle że Tomo będzie szczęśliwy jak będzie mógł dołożyć naszą wizytówke do wizytówki moich rodziców :D

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #18 dnia: 7 Listopada 2006, 10:01 »
Ja też chcę coś podarować mojemu M w dniu ślubu zwłaszcza, że dzień później będzie miał 30 urodzinki!!! Pomysł z koszulką jest fajny i chyba go sobie podkradnę  :mrgreen:  ale chciałabym coś jeszcze, bo to przecież takie okrągłe urodziny. Poradźcie cosik, kochane...
Nasze życie będzie jak poemat...

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #19 dnia: 7 Listopada 2006, 20:24 »
Busia no to masz ciezki orzech do zgryzienia:)A moze tak zegarek na reke i np pod spodem cos wygrawerowac?Albo jakis lancuszek?

Offline madlenka
  • nowicjusz
  • *
prezencik
« Odpowiedź #20 dnia: 14 Listopada 2006, 00:51 »
hmmm
ja wymyslilam ze zrobię kolaż  z naszych najpiękniejszych chwil i powiesimy go nad łóżkiem...w końcu coś od serca! Poza tym zamierzam zaśpiewać Mu na weselu "naszą" piosenke, czego sie absolutnie nie spodziewa :)

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #21 dnia: 16 Listopada 2006, 18:06 »
Madlenka a mozna wiedziec co to za utworek zaspiewasz?Podziwiam za odwage:)ALe napewno masz odpowiedni glosik,ja tez bym chciala taka niespodzianke zrobic mojemu miskowi ale nie z moim glosem:)

Offline Olaa
  • Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #22 dnia: 16 Listopada 2006, 20:01 »
Cytat: "kuchasia"
Madlenka a mozna wiedziec co to za utworek zaspiewasz?Podziwiam za odwage:)ALe napewno masz odpowiedni glosik,ja tez bym chciala taka niespodzianke zrobic mojemu miskowi ale nie z moim glosem:)

Kurczę też chciałam, ale boję się okrutnie..Że wyjdzie pianie... :roll:

Tabliczki na drzwi też nie dam, bo już mamy :mrgreen:
There is no such thing as an ending. Just a new beginning...

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #23 dnia: 17 Listopada 2006, 16:41 »
kuchasia, zegarka mu nie dam, bo i tak nie będize nosił, łańcuszka też nie, bo nie lubi biżuterii (nie wiem czy wogóle będzie nosił obrączkę) więc dzięki za pomysł, ale to odpada;(
Myśle dalej...  :hmmm:

Offline kuchasia

• Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 17 Listopada 2006, 17:25 »
Wiesz busia  a moze tak bys zrobila ksiazke  o Was,powklejala zdjecia i napisala dedykacje rozne...ja tak mysle cos takiego zrobie,wpisze tez wnia urywki listow ktore pisalismy do siebie i wiersze ktore dla siebie ulozylismy....Mysle ze takie cos zrobie i jeszcze jakis prezent do tego ale to bedzie takie od serca:)I ja tak mysle ze kupie bryloczek do kluczy od autka i mu na tym wygraweruje napis:)

Offline busia

• bywalec
« Odpowiedź #25 dnia: 20 Listopada 2006, 11:39 »
kuchasia, wiesz, ja straszne antytalencie plastyczne jestem, boję się że taka książeczka nie wyjdzie mi tak jak należy, chociaż pomysł bardzo mi się podoba. Nawet już w główce mi się urodziło jak coś takiego powinno wyglądać. Ale zrobiłabym to może troszeczkę inaczej... To ma być prezent dla niego więc może coś o nim o jego pasjach ( motory, siatkówka) ulubionej muzyce (beatelsi) ulubieni bohaterowie itd. Nie wiem czy byłaby to książeczka, czy może kolaż, ale pomyślę o tym...

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #26 dnia: 21 Listopada 2006, 12:04 »
Tak przegladam sobie ten watek i zastanawiam sie, czy dawanie prezentu z okazji slubu przyszłemu meżowi (albo juz mężkowi) ma jakieś znaczenie?
Wydaje mi sie, że juz sam ślub, zgoda na wspólne spędzenie ze soba reszty życia nie ejst wystarczajacym prezentem??

bajdełej wasze pomysły sa bardzo fajne i czasem sie zastanawiam czy sama nie zrobić M jakiegoś prezentu...ale jakos nie mam pomysłu lepszego niz powiedzenie "TAK"  w obecności rodziny, przyjaciól i Boga...

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #27 dnia: 21 Listopada 2006, 13:27 »
Ja zdecyduje sie chyba na tabliczke z Naszymi inicjałami i wspólnym nazwiskiem.
A  ta koszulka jest świetna.
I zastanawiam sie jeszcze nad jednym prezentem poniewaz Moj S ostatnio upatrzyl sobie na allegro "cos" i jesli do dnia slubu nie zakupimy to moze sie zdecyduje.Tylko sie zastanawiam czy taki prezent wypada dac.Chociaz S fascynuje sie takimi rzeczami.
A oto zdjęcie:

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #28 dnia: 21 Listopada 2006, 13:32 »
Swietny pomysł :) Ja bym dała bez problemu - w koncu to cos co sam sobie upatrzyl wiec nie bedzie problemu czy prezent sie spodoba.A wiesz ze na takims czyms mozna zrobic grawer - wyjdzie z tego swietna pamiatkowa szabla :)Moj tata i Rafał tez lubia tylko takie potezniejsze.Ostatni zakup :

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #29 dnia: 21 Listopada 2006, 13:39 »
Cytat: "Antalis"
A wiesz ze na takims czyms mozna zrobic grawer - wyjdzie z tego swietna pamiatkowa szabla

O ciekawe. Pomysle nad tym.Chciazby samą date.
Moj S upatrzył to sobie. ALe duzo kosztuje i Nas w tej chwili nie stac.