Autor Wątek: plener / sesja zdjeciowa PO  (Przeczytany 4025 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline aaaneta

• Chuck Norris
plener / sesja zdjeciowa PO
« dnia: 4 Kwietnia 2006, 09:42 »
No wlasnie jak to organizacyjnie rozwiazac  :?:
Dziewczyny ktore mialy plener po moze odpowiecie mi na kilka pytan.

Umowilismy sie na dluga sesje zdjeciowa w plenerze + piekne wnetrza zamku po slubie a teraz mam watpliwosci  :?  czy to byl dobry pomysl, a mianowicie:
    :arrow: co zrobic z ubudzona suknia po weselu - zostawic jak jest czy dac przed  sesja do czyszczenia  :?:
     :arrow: a jak nie dam czy bedzie to widac na fotkach  :?:
     :arrow: czy malowac sie i czesac ponownie  :?:

i w ogole moze jakies rady dla tych co maja po  :!:

Offline alex

• entuzjasta
  • Aniołek październik 2008
  • data ślubu: 3 WRZESIEŃ '05
« Odpowiedź #1 dnia: 4 Kwietnia 2006, 10:12 »
hej ja jestem po takiej sesji po ślubie i................... to był najlepszy pomysł!!!!

masz caly dzień na spokojną sesję bez nerwów ze trzeba lecieć bo za godzinę  ślub.

co do sukni to się nie martw, jeśli nie wylejesz na nią czerownego wina to retusz wszystko załatwi. a wbrew pozorom suknia wcale tak się nie brudzi, jeśli jest sucho na dworze.:D (ja też jestem wrześniowa 3.09.05)

czy czesać i malować się jeszcze raz - ja tak zrobiłam i miałam nieco inny makijaż niż na ślub taki bardziej wyrazisty do zdjęć właśnie. więc moja opinia jest taka, że warto wydać jeszcze raz na wizażystkę - bo retusz nie wszystko nam załatwi.

Offline alex

• entuzjasta
« Odpowiedź #2 dnia: 4 Kwietnia 2006, 10:15 »
aha jeszcze jedno przed sesją wyśpij się!!

taka sesja jest dość męcząca szczególnie jeśli długa. Nam zabrało to cały dzień od 10 rano do 21. ale było bosko powtórzyłabymm z chęcią. nasz Maestro to super gość więc atmosfera sesji była cudowna a to tez ważne

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #3 dnia: 4 Kwietnia 2006, 10:57 »
Cytat: "alex"
hej ja jestem po takiej sesji po ślubie i................... to był najlepszy pomysł!!!!

masz caly dzień na spokojną sesję bez nerwów ze trzeba lecieć bo za godzinę  ślub.

co do sukni to się nie martw, jeśli nie wylejesz na nią czerownego wina to retusz wszystko załatwi. a wbrew pozorom suknia wcale tak się nie brudzi, jeśli jest sucho na dworze.:D (ja też jestem wrześniowa 3.09.05)

czy czesać i malować się jeszcze raz - ja tak zrobiłam i miałam nieco inny makijaż niż na ślub taki bardziej wyrazisty do zdjęć właśnie. więc moja opinia jest taka, że warto wydać jeszcze raz na wizażystkę - bo retusz nie wszystko nam załatwi.

dzieki uspokoilam sie troche ze da sie to wszystko zgrac i wyjdzie ladnie  :)

Offline alex

• entuzjasta
« Odpowiedź #4 dnia: 4 Kwietnia 2006, 12:46 »
spoko na pewno będziesz zadowolona

Offline Żabcia

• bywalec
« Odpowiedź #5 dnia: 4 Kwietnia 2006, 13:39 »
Sama jestem w takiej sytuacji i też zastanawiamy się jak to rozwiązać. Przed czy po? Jedni mówią, że suknia będzie brudna a inni, że lepiej po, bo na spokojnie i bez nerwów. I bądź tu mądry człowieku :D Ile ludzi tyle zdań na ten temat.

Offline alex

• entuzjasta
« Odpowiedź #6 dnia: 4 Kwietnia 2006, 14:33 »
ja juz pisałam sesja po i zrobiłabym to raz jeszcze. cały dzień na spokojne wykonanie zdjęć, fryzury i makijażu już bez pośpiechu i nerwów.

my mieliśmy baaaardzo długą sesję, która obejmowała w dniu słubu reportaż z kościoła i wesela. w poniedziałek od 10 rano sesja w studio, potem w terenie (kilka miejsc i miejscowości w sumie 300 km przejechanych :D ) do 21!! rewelacja!!!

w dniu ślubu nie moglibyśmy pozwolić sobie na taki wyczyn!

moze jak w końcu suię nauczę zmniejszać zdjęcia i je wklejać to pokaże. a 1 to zdjęcie to jest i 5 mega więc nie mieści się nawet na skrzynkę ehh

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #7 dnia: 4 Kwietnia 2006, 17:33 »
cały dzień na spokojne wykonanie zdjęć, fryzury i makijażu już bez pośpiechu i nerwów.

wlasnie to mnie przekonalo do sesji po, bo nie bede (tak mysle) spieta i zdenerwowana o suknie, buty i cala reszte

my mieliśmy baaaardzo długą sesję, która obejmowała w dniu słubu reportaż z kościoła i wesela. w poniedziałek od 10 rano sesja w studio, potem w terenie (kilka miejsc i miejscowości w sumie 300 km przejechanych  ) do 21!! rewelacja!!!

my mamy podobnie tyle ze bez studia
sesje plenerową nasz pan forograf przewiduje ok 8-9 godzin, ma zamiar wsadzic nas do samochodu i gdzies wywiesc

w dniu ślubu nie moglibyśmy pozwolić sobie na taki wyczyn!

to racja

Cytat: "Żabcia"
I bądź tu mądry człowieku  Ile ludzi tyle zdań na ten temat.

chyba trzeba sie zastanowic so sie woli - czy zalatwic wszystko jednego dnia miec juz z glowy czy powoli i na spokojnie.
zycze powodzenia w podejmowaniu decyzji  :D

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 4 Kwietnia 2006, 21:29 »
Cytat: "martini"
dziewczyny, taki temat juz istnieje (wiem, bo sama go zalozylam..hehe). jest bodajze w dziale "uroda" i jest w nim sporo odpowiedzi.

Marta

temat uroda ma sie tu nijak bo watek jest raczej o technicznych rozwiazaniach jesli ma sie plener PO (nie tylko makijarz, ale tez i czystosc suknienki ...)

Offline Misia

• zapaleniec
« Odpowiedź #9 dnia: 4 Kwietnia 2006, 22:09 »
ja jak poczytałam Wasze posty
to zdecydowalismy się na plener po weelu:)

na spokojnie bez pospiechu (bo goście nie czekają...nia ma stresu)
i sobie nad morze pojedziemy:)...może po drodze o jakies pole zachaczymy:)

i bedzie git:)

jak dobrze że trafiłam na ten dział
i problem stresu przed plenerem-pośpiechem mam z glowy:)
a fryzurke to sobie zrobie wtedy inną...rozwiane kręcone włosy na wietrze.....nad morze to pomysł bomba:)

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #10 dnia: 5 Kwietnia 2006, 08:45 »
my jedziemy na sesję "po" 3 maja jedziemy nad morze ale po drodze jesli nam się coś spodoba zatrzymujemy się i foty foty ;)
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline okruszek

• maniak
« Odpowiedź #11 dnia: 5 Kwietnia 2006, 09:08 »
To ja też będę mieć plener nad morzem - plener PO
a PRZED to zobaczymy gdzie, bo pomysłu jak narazie nie mam, ale zdaje się na pomysłowość i sugestie naszego fotografa

1. co zrobic z ubudzona suknia po weselu - zostawic jak jest czy dac przed sesja do czyszczenia  - ja jej nie będę czyścić chyba, że będzie naprawdę mocno brudna ale to gdzieś na zewnatrz, bo jesli bedzie brudna halka i dół suknie to nie ma sensu czyścić.
2. a jak nie dam czy bedzie to widac na fotkach  - tego nie będzie widać
3. czy malowac sie i czesac ponownie - ja sie umaluje sama - delikatnie a włosy rozpuszczę i będę gotowa. To będą zdjęcia inne, takie luźniejsze.
1 kwietnia 2006 - ślub cywilny

Będą bliźniaki :)

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #12 dnia: 5 Kwietnia 2006, 09:23 »
Cytat: "okruszek"
a jak nie dam czy bedzie to widac na fotkach - tego nie będzie widać

Nie będzie widać "na bank", zdjęcia są przecież jeszcze dodatko retuszowane, no chyba że będzie foty trzaskał ktoś kto nie ma takich mozliwości

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 7 Kwietnia 2006, 10:49 »
Cytat: "martini"

dokladnie i o tym takze dyskutowalismy w tamtym temacie. Chcialam byc pomocna, ale na przyszlosc bede wiedziec gdzie sobie moge wsadzic pomocne rady  :mrgreen:

Marta

wyluzuj  :wink:
nie chcialam Cie obrazic
po prostu nie przyszloby mi do glowy zeby tam tego szukac, to wszystko a Ty mnie zle zrozumialas

pozdrawiam

Offline pioteras

• uzależniony
  • Już jest KUBUŚ... i JULIA też :-)
  • data ślubu: 15.07.2006
« Odpowiedź #14 dnia: 7 Kwietnia 2006, 10:56 »
Cytat: "aaaneta"
nie przyszloby mi do glowy zeby tam tego szukac

wystarczy użyć opcji szukaj, ona naprawdę działa i sporo mozna tam zdefiniować  :wink:

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #15 dnia: 7 Kwietnia 2006, 15:20 »
Cytat: "pioteras"
Cytat: "aaaneta"
nie przyszloby mi do glowy zeby tam tego szukac

wystarczy użyć opcji szukaj, ona naprawdę działa i sporo mozna tam zdefiniować  :wink:

tak ale informacji o sesji zdjeciowej po szuka sie raczej tu
i ten dzial przeszkukalam dokladnie
i uwierz mi wiem jak dziala opcja szukaj  :mrgreen: