Autor Wątek: Kto miał wesele w Maciejewie?  (Przeczytany 19741 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline malgos34
  • nowicjusz
  • *
Kto miał wesele w Maciejewie?
« dnia: 18 Maja 2005, 19:25 »
Witam wszystkich!
Jeśli ktoś z Was miał wesele w Maciejewie to może mógłby się podzielić wrażeniami. Może coś na temat jedzonka, obsługi, może jakieś problemy(?!)...

Offline zibi

• Administrator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 31.07.1999
« Odpowiedź #1 dnia: 19 Maja 2005, 19:00 »
co prawda nei wesele, ale robiliśmy tam kilka imprez dla naszych klientów i wszystko było bez zarzutu,
jedzonko wysmienite, obsługa naprawdę dobra - to głównie ludzie z duzym doświadczeniem hotelarskim i gastronomicznym,
ja polecam, co powiedzą inni - zobaczymy...

Offline malgos34
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 20 Maja 2005, 14:45 »
Może ktoś planuje tam wesele, a napewno tak jest bo obłożenie niemal na rok wcześniej, to może też podzieli się wrażeniami?

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #3 dnia: 20 Maja 2005, 14:47 »
Z tego co pamiętam Kornelia miała tam się weselić :lol:

Offline Kornelia

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #4 dnia: 23 Maja 2005, 19:57 »
Zgadza się ja będę miała wesele w Maciejewie. chetnie odpowiem na wszelkie pytania

Offline jamajka222

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15-09-2012
Odp: Kto miał wesele w Maciejewie?
« Odpowiedź #5 dnia: 1 Sierpnia 2008, 12:51 »
Ja słyszałam same dobre opinie o tym miejscu :)
Tyle, że cięzko się tam z terminem dopasować, bo jest bardzo obłożone i trzeba rezerwować dużo wcześniej.

Offline huculeczka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 4 wrzesień 2010
« Odpowiedź #6 dnia: 23 Października 2008, 14:23 »
Jak myśmy pytali rok temu, to pani mówiła, że rezerwacje mają na rok z góry, ale że idzie się dogadać (np.  jak ktoś kto ma rezerwację nie wpłacił jeszcze zaliczki, to chętniej dadzą ci jego termin - o ile wy zaliczkę dacie) :D

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #7 dnia: 28 Października 2008, 16:48 »
A jakie sa przypuszczalne ceny w Maciejewie na 2009 lub 2010? czy ktos wie? i ile za pokoj?

Offline prosiek
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 28.06.2008
« Odpowiedź #8 dnia: 28 Października 2008, 17:37 »
oleandro nikt ci nie powie jakie beda cany za 2 lata, ja miałam w tym roku tam wesele i kierownictwo z Maciejewa poinformowało mnie po zarezerwowaniu terminu (w 2007roku) że ceny wzrosną o ok 10% (nie pamiętam o ile dokładnie) pytałam czy to potwierdzona informacja i zapewniali mnie że tak. Na początku 2008r okazało się że ceny wcale nie wzrosły! i pozostały takie same jak w poprzednim roku.....inna kwestia to taka że komornik miał wystawiać Maciejewo do przetargu także co się stanie z tym miejscem kto je 'przejmie' i czy w ogóle dojdzie do tego i pytanie kiedy? o ile nie jest to kolejny przekręt...po przeczytaniu artykułu bałam sie że nie dojdzie do mojego wesela Pani zapewniała mnie że conajmniej do końca roku nic się nie zmieni i wesela sie odbęda ale jak jest naprawde tego pewnie ci nikt nie powie ;)

Offline oleandro

• uzależniony
  • data ślubu: sierpień 2010
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Października 2008, 14:29 »
Prosiek,  a mozesz napisac jaka byla cena w 2008? chodzi mi o srednia cene, bo oczywiscie wiem ze to zalezy od menu? Czy trzbea unich brac alkohol czy mozna miec swoj?

A jak wrazenia po weselu? wszystko w porzadku? napisz tez prosze jaka  mialas cene za pokoj?

Offline prosiek
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 1 Listopada 2008, 21:31 »
cena jest jedna za caly pakiet ... maja kilka przykladow menu(chyba 4zestawy)ale mozesz z tego co proponuja sama ulozyc wlasne....takze cena u nich nie zalezy od menu, jest stala i wynoisla 300zl(w tym jest tort i alkohol 0.25l na osobe)...alkoholu wlasnego niestety nie mozna bylo miec a cenu u nich np za winko nie małe ;) ....nocleg to koszt 80zl/os ... czyli 380zl za caly pakiet weselny i nocleg.... do tego trzeba dokupic wodki(bo to co jest w cenie to nie za wiele)i ewentualnie jakies inne alkohole np wino(oczywiscie od nich zakupione)....Na stronie Maciejewa byly 'pakiety weselne' mozesz przejzec co tam oferuja....jedzenie jest bardzo smaczne i jest go bardzo duzo, obsluga tez raczej bez zastrzezen(poza malymi wpadkami kelanerow ale to nic powaznego)...pozatym wszytsko przed weselem bylo z nami omowione i zaplanowane, kierowniczka byla bardzo symaptyczna-bardzo dobrze sie z nia wpsolpracowalo...no to chyba na tyle ;) podsumowujac jakbym miala jeszcze raz wybierac lokal w okolicach Sz-na to napewno bym wybrala ponownie Maciejewo
:)
« Ostatnia zmiana: 1 Listopada 2008, 21:33 wysłana przez prosiek »

Offline daga.l

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 20 Czerwiec 2009
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Listopada 2008, 19:01 »
Hey.

wlasnie udalo mi sie zarezerwowac termin na przyszly rok, a teraz potrzebuje waszej pomocy.
Przyznam ze nigdy tam nie bylam tylko slyszalam opinie ze jest tam pieknie.
Prosiek czy mozesz troszke przyblizyc jak wyglada sama organizacja? W recepcji powiedzieli mi ze nie maja zadnej dekoracji, czy to prawda? moze mzesz polecic kogos robi dekoracje? no i kwestia Kosciola bo nigdzie nie moge znalezc informacji o Parafii.
Przydatne beda wszelkie informcje.  Prosze piszcie!

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #12 dnia: 20 Listopada 2008, 21:20 »
daga

prrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrry.. wyhamuj kobieto.. ;)

powoli...

czerwiec jest dośc chodliwym  terminem i moze byc mały problem z dobra orkiestra - o ile chcesz orkiestrę  ale mylę ,ze dj-a bez problemu znajdziesz..

zakąłdam,ze bedziesz potrzebowac   muzykó znających dany j. obcy ( z powodu gośc którzy potencjalnie pojawia się na weselu)

decor - żaden problem- wejdź w dekoracje w bazie firm e-wesele..  wiekszośc z nic już  roboła dekoracje  w maciejewie...

odnośnie kościoła- pogadaj z dziewczyna , lilą, nick maleństwo.. ona  slubowała w maciejewie...

foto.. to juz kwestia gustu... każda z nas kogoś może polecić.. wystarczy we wejdziesz w bazę pod foto i masz linki do firm i ich prac..

makijaz, fryz.. tu albo dojazd do szczecina albo do goleniowa albo przyjazd ekipy do maciejewa...

7 miechów spokojnei wystarczy więc  łyknij relanium i spokojnie poczytaj co dziewczyny pisza na forum ;)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #13 dnia: 21 Listopada 2008, 09:36 »
Monia, spoko loko - daga ślubuje w lipcu 2010  ;)

Ja myślę, że da radę ze wszystkim - na początek kapela, zaraz potem foto+kamera, reszta sukcesywnie

Offline daga.l

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 21 Listopada 2008, 10:57 »
Maja,
zmiana planow, slubuje 20 czerwca 2009
Na poczatku bylam podekscytowana ale teraz troszke sie przerazilam.  Monia ma racje Czerwiec to popularny miesiac i boje sie ze moge nie zdazyc zorganizowac wesela moich marzen.  Tym bardziej ze nie moge zbyt czesto przyjezdzac do Polski bo musze zatrzymac urlop na samo wesele.  no i n ie ma mi zbytnio kto pomoc.
Tak sobie mysle ze wezme te relanium:) i zadzwonie do jakies agencji ktora sie wszystkim zajmie.  co wy na to?

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #15 dnia: 21 Listopada 2008, 11:03 »
tez pomysł .. ale mnie się bardiej podoba pomysł samodzielnej organizacji wesela.. ;) chocby z czystej przyjemności i pozostawienia z kieszeniu paru zlotych ;)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #16 dnia: 21 Listopada 2008, 11:04 »
Daga, w profilu masz datę 17.07.2010 i tym się sugerowałam :D

Offline prosiek
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 21 Listopada 2008, 11:35 »
daga jezeli chodzi o organizacje w Maciejewie nie masz co sie martwic, wszytkim sie zajmą profesjonalnie ;) Dekoracja przez nich robiona to swieczniki na stolach i w nich kwiaty(chyba ze cos sie zmeinilo) dodatkowo polozyli mi material bialy na stole...moim zdaniem poza kwiatami i swiecami zadnej dekoracji tam nie potrzeba-ale to juz rzecz gustu. Ja wynajelam florystke ktora zajela sie kwiatami, kupilam dodatkowe swiece i tyle...slub mialam w szczecinie wiec nie wiem jak z ta parafia.
Pieknie to tam jest ale jak sie czlowiek bardziej przyjzy to Maciejewo troszke jest zaniedbane, takie drobnostki wymagaja poprawy/remontu-nic wielkiego. Goscie byli pod wrazeniem ogolnie miejsca, natomiast jak ktos bardziej czepialski(np jak ja ;P )to dostrzeze pewne mankamenty ;)

Ogolnie nie mart sie i nie stresuj wszystko da sie zalatwic i zrobic samemu, gorzej jak ktos nie lubi zalatwiac (organizowac) roznych rzeczy. Wtedy wydaje mi sie ze lepiej wynajac agencje...

Offline huculeczka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 23 Listopada 2008, 17:38 »
My też zdecydowaliśmy się na wesele w Maciejewie, już zarezerwowaliśmy termin :).  Cena za dwa lata prawdopodobnie będzie wynosiła 400 złotych od osoby.  Teraz jest nowy właściciel, więc mam nadzieję, że wszystkie usterki zostaną naprawione, bo ich się trochę narobiło. . .  Ale do 2010 to jeszcze trochę czasu jest na szczęście:)

Offline daga.l

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 24 Listopada 2008, 17:38 »
hej,

a wiecei moze czy w poblizu Maciejewa jest jakis fajny kosciolek? Wiem ze mozna zorganizowac slub w ogrodzie palazu ale nie jestem co do tego przekonana.  wolala bym jakis fajny kosciolek :)
Slyszalam ze jest jakis w samym Maciejewie albe bardzo maly (na jakies 30 osob).

Dziekuje wam wszystkim za pomoc.  Ogolnie najciezej jest z kapela.  dzwonilam chyba do wszystkich :( w sumie tylko jedna ma jeszcze wolny termin ale maja dosc wysoka cene. . . a moze tylko mi sie tak wydaje.  4500. . co myslicie??

Offline kamyk4
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 12.10.2002
« Odpowiedź #20 dnia: 25 Listopada 2008, 12:25 »
Moim zdaniem maja bardzo wysoka cene:( Za to co u nich nadplacisz to mozesz sobie wynajac agenta slubnego i tak bedzie taniej

Offline Izabela82

• zapaleniec
  • data ślubu: 03.07.2010
« Odpowiedź #21 dnia: 11 Stycznia 2009, 17:22 »
Hm. . . . .  tak czytam i czytam.  My planujemy ślub na 2010, czy to możliwe , że wówczas będzie kwota 400zł za osobe??? a jaka jest obecnie ta cena?

Offline daga.l

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 12 Stycznia 2009, 09:27 »
Cena w tym roku  podniosla sie z 380zl do 400zl. Nie wiem jak bedzie w 2010

Offline minia

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 14.09.2009
« Odpowiedź #23 dnia: 11 Maja 2009, 23:39 »
Hej Daga!
Widze, ze tez jestes z Miedzyzdrojow! Ja tez robie wesele w Maciejewie i bardzo sie zastanawiam jak tam bedzie.  Bylam dzis na rozmowie z Pania, ktora zajmuje sie organizacja.  Czy jest na forum ktos kto mial tam wesele w ostatnich 2 miesiacach odkad zmienil sie wlasciciel? Prosze o opinie!

Offline daga.l

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 13 Maja 2009, 09:27 »
Witam Miedzyzdrojanke :)

U mnie zostal juz tylko miesiac :) Po weselu napisze Ci dokladnie jak bylo :)

Sama sie zastanawiam sie jak tam bedzie...niestety Palac ma kilka minusow ale mam nadzieje ze bedzie wszystko ok.

Jak moge w czyms pomoc to daj znac ;)

Offline snakeKaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 5 Czerwca 2009, 10:27 »
Witam.  Byłam na poprawinach w Maciejewie.  lokal był przepiekny, obsługa miła a stół uginał się pod jedzeniem.  Jeżeli kogos stać to polecam gorąco ten pałacyk na wesele. 

Offline daga.l

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #26 dnia: 5 Czerwca 2009, 12:35 »
Hej:)

A w jakies formie byly poprawiny? Obiad serwowany, bufet czy gril? My sie zdecydowalismy na grill na jeziorkiem. Mam nadzieje ze bedzie super :)

Offline snakeKaa
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 5 Czerwca 2009, 18:49 »
Poprawiny były w formie grilla i bufetu, naprawdę jedzenia było pod dostatkiem. A wesele na pewno się uda i będziecie mięli niezapomniane wrażenia :)

Offline huculeczka
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 10 Czerwca 2009, 08:24 »
Nam się nie udało - mimo najszczerszych chęci - zarezerwować terminu w Maciejewie. Chcielismy tam miec wesele we wrzesniu 2010, i od stycznia 209 do teraz probowalismy zarezerwowac date, wplacic zaliczke itp. Ale caly czas bylismy olewani - w koncu tydzien temu zarezerwowalismy inny lokal... Wiec w zwiazku ze zmiana wlasciciela moze byc roznie - ale to bardziej w przyszlym roku, bo do konca tego jest ten sam dzierzawca...

Offline doti29

• bywalec
  • data ślubu: 7/8/10
« Odpowiedź #29 dnia: 12 Lipca 2009, 14:04 »
Witam dziewczyny!

Ja tez bede miala slub w Maciejewie 7sierpnia 2010.
Troche sie martwie bo nawet nigdy tam nie bylam a teraz mieszkam za granica wiec wszystko musialam zalatwic przez telefon.
Palacyk na zdjeciach super wyglada!

Moze Wy cos wiecie? jak tam jest? Wiem ze Daga. I miala tam wesele  miesiac temu, ale jak narazie nie znalazlam zadnej relacji z jej slubu :(

pozdrawiam!