Autor Wątek: Atena- kontrowersyjna sala  (Przeczytany 20304 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline demonique

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 22.05.2008
Atena- kontrowersyjna sala
« dnia: 17 Września 2007, 23:07 »
Witam,
Mam prośbę do osób ,które miały wesele w sali Atena na milowicach w Sosnowcu.  Sala jest podobno fajna, jedzenie dobre- tylko właściciela trzeba pilnować.  Tylko jak? Czy ktos kto miał tam wesele mógłby nam doradzić czego mamy się wystrzegac, na co uważać itp? Po licznych pozytywnych opiniach słyszanych od znajomych zecydowaliśmy się na tą salę,ale wszyscy podkreslali-pilnujcie właściciela. . .  Pytam więc jak to ma praktycznie wyglądać. . .
Będę wdzięczna za wszelkie rady.

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
Odp: Atena- kontrowersyjna sala
« Odpowiedź #1 dnia: 26 Września 2007, 12:20 »
No to może popytaj znajomych którzy tam robili wesela. Dlaczego masz pilnować właściciela? Pod jakim kontem? W jakim sensie ?

Offline demonique

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Września 2007, 20:07 »
Nikt z moich znajomych tam nie robił. To tylko znajomi znajomych. Dlatego zapytałam na forum.

Offline nita
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11-10-2008
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Września 2007, 20:20 »
Witaj :)
Moja koleżanka miała tam wesele ok. 1,5 roku temu, ja sama zaś byłam gościem  ;D
Sala oczywiście pierwsza klasa jedzenie też (choć niezbyt dużo) no i właśnie wszystko byloby pięknie gdyby nie właściciel.
W tym roku sama stanęłam przed wyborem sali i gdyby nie relacja mojej koleżanki z tamtego opkresu chyba bym się zdecydowala na tą salę. Myślałam że przesadza że może trafiła na jego zły humor albo sama miała zły dzień ale nie.
Nie spodobały nam sie osobiście podczas wizyty w tym lokalu dwie rzeczy:
Po pierwsze we wstępnej umowie jest jakaś dodatkowa opłata za zespół muzyczny żeby mógł grać.  ZAIKS czy cos takiego czego nie mamy przy obecnej sali. Po drugie jedzenie - nie ma za dużego wyboru w menu - wszystko z góry prawie narzucone , no i napoje ..... w cenie przewiduje na 1 osobe ok 1 litra napojów na całą noc co oczywiście jest nie do przyjęcia no a za każdą kolejną butelkę trzeba zaplacić więc nie wiadomo ile by tego po wszystkim wyszło
Po trzecie z relacji kolezanki jest humorzasty i zmienia często zdanie wiec najlepiej trzeba do niego krótko zwiężle i na temat o czym sie przekonalismy- był oschły i nie za bardzo dało się z nim dyskutować. Nic za dużo nie chciał powiedzieć takie miałam wrażenie
No ale były i zaletey - dla mnie jedna z najładniejszych sal w okolicy, nocleg na miejscu, pewnie dla co poniektórch sypialnia dla świeżo upieczonych małżonków na miejscu
No ale wygląd to nie wszystko,  jedzenia braknąc nie może a trafić w dzień naszego ślubu na podły nastrój własciciela zdecydowały że zrezygnowaliśmy z tej sali
No ale to tylko moje odczucie
pozdrawiam 

Offline demonique

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Września 2007, 20:46 »
Nita,bardzo Ci dziękuję za tak wyczerpującą odpowiedź. My zarezykowaliśmy i mamy nadzieję,że nie będziemy żałować.  Ja jestem straszną etetką, do tego z dosć specyficznym gustem, i pewnie dlatego reszta sal odpadła.
Czyli mówisz,że jedzenia nie za dużo,więc sie chyba na jakieś dodatkowe zdecydujemy. . . 

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Września 2007, 21:06 »
demonique ja byłam w kwietniu na weselu a atenie u znajomych i co do właściciela nie mogę Ci powiedzieć co i jak bo niewiem, ale jeśli chodzi o jedzenie to tu z nitą się nie zgodzę, jedzenia było bardzo dużo nawet wszystkiego nie spróbowałam bo już nie miałam gdzie wcisnąć, nawet ciasta nie tknęłam bo po prostu nie mogłam. Ja  z moim narzeczonym sami chcieliśmy zorganizować tam wesele ale już brak terminów niestety.
odliczam do 09.08.2008 zapraszam

"Miłości trzeba się uczyć - uczyć wciąż na nowo i bez końca"

Offline demonique

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 30 Września 2007, 17:18 »
Dzięki Aguś za info.  A znajomi mieli jakiś wiejski stół albo tym podobne rzeczy?Czy tylko 4 ciepłe posiłki?

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #7 dnia: 30 Września 2007, 19:54 »
nie ma za co mieli wiejski stół i drink bar, ale w tym roku to było tak, że to były gratisy od właściciela a od roku 2008 już dodatkowo trzeba za to płacić jeśli ktoś będzie chciał coś takiego

Offline nita
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 11-10-2008
« Odpowiedź #8 dnia: 2 Października 2007, 07:56 »
nie ma za co :D
poważnie że za stół w 2008 trzeba zapłacić???
nam mówił że chyba jeszcze w lipcu że to w cenę wchodzi
a co do ilości jedzenia to jesli chodzi o ilość dla kobiety to ok ale bardziej się opierałam na tym co faceci mówili bo to oni pijąc potrafią wiele zjeść ;D

Offline Aguś-sc

• entuzjasta
« Odpowiedź #9 dnia: 2 Października 2007, 09:13 »
ach masz racje nita jak byliśmy to mówił, że w 2008r będzie się jeszcze z tym "męczył" tak to określił a od 2009r trzeba będzie płacić za te atrakcje

Offline milcia

• Chuck Norris
  • W życiu chodzi o to, by być trochę niemożliwym ;)
  • data ślubu: 08.08.2008
« Odpowiedź #10 dnia: 7 Października 2007, 14:16 »
Witam, Planujemy wesele w 2008 właśnie w Atenie Sosnowiec, po kalkulacji kosztów i porównaniu ofert blisko 20 różnych sal jesteśmy prawie zdecydowani na tą właśnie salę.  Tylko wypowiedzi na forach wzbudziły w nas wątpliwości czy to aby napewno dobry wybór.  Czytałam wiele opinii, jedne pozytywne, inne negatywne.  Dlatego nie wiem już które wypowiedzi traktować poważnie.  Zależy mi na kontakcie z kimś, kto naprawdę organizował tam wesele i byłby tak miły i zechciał porozmawiać o swoich doświadczeniach.  Czy właściciel okazał się wporządku (mnie osobiście wydał się miły przy pierwszym kontakcie)? Czy w cenie, która zawiera podobno wszystko oprócz wódki naprawwde jest dostatecznie jedzenia i picia? Czy dochodzą jakieś dodatkowe koszty (dodatkowe picie lub jedzenie, które trzeba dodatkowo zamawiać już na weselu, oczywiście dopłacając)? Czy goście byli zadowoleni po weselu? Czy gdybyście znów wybierali salę, nadal postawilibyście na Atenę? Z góry dziekuję za wszelkie odpowiedzi i proszę o kontakt na forum, maila lub Prywatną Wiadomość.  Zależy mi też na kontakcie telefonicznym w miarę możliwości, ponieważ jak już pisałam - na forum jest wg.  mnie wiele wypowiedzi konkurencji i/lub samych zainteresowanych (czyt.  właścicieli Ateny)

Pozdrawiam
Timber 27.12.2009 Nuśka  27.06.2013
BOY
GIRL

Offline bzik1975

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 15.11.2008
« Odpowiedź #11 dnia: 10 Października 2008, 20:52 »
--------------------------------------------------------------------------------
Witam!Zalogowałam się na forum,bo "podglądając"je ,stwierdziłam,że powinnam dużo,dużo wcześniej się zalogować na tej skarbnicy wiedzy :)Mam pytanie odnośnie jednego z tematów pojawiających się na tej stronie:otóż nasze wesele odbędzie się w Atenie w Sosnowcu,polecano nam ten lokal,wszystko wydawało się w porządku,teraz z forum dowiaduje się,że właściciele kombinują (cwaniakują) a syn wprowadza jest opryskliwy i wtrąca się.  Trochę mnie to zaniepokoiło i w miare możliwości prosiłabym  o informacje,na co zwrócić uwagę ,o co chodzi z tym kombinowaniem.  Pomoże to nam lepiej przygotować się do rozmowy w poniedziałek na temat wystroju,menu,rozsadzenia gości,oświetlenia,po prostu wszystkiego co ważne.  Bardzo dziękuje i pozdrawiam

Offline JiZ
  • nowicjusz
  • *
  • Ten Pan i ta Pani są na siebie skazani:)
  • data ślubu: 10.07.2010
« Odpowiedź #12 dnia: 11 Października 2008, 12:52 »
Mnie o tej sali opowiedział fotograf.
Podobno na stoliku przy którym siedział zespół, fotograf i kamerzysta nie było jedzenia. . .
Właściciel oszczędzał mimo iż za tych ludzi płaci się normalną stawkę jak za gości. . .

Offline Benuary
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: juz po
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Marca 2009, 09:28 »
znam taka sytuacje, foto kamera i zespol siedza w klitce i nikt tam nie zaglada.  mimo ze pary placa to tam nic nie dociera, poza tym, alkohol jest na zapleczu od strony kuchni wiec zdarzylo sie pare razy kucharkom uszczknac conieco z tego zlotego trunku. 

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #14 dnia: 19 Marca 2009, 22:32 »
dziewczyny, jesteście już po swoich weselach;
napiszcie, jak tam z tym właścicielem, salą, jedzeniem itd.

Offline Doradca_śląsk

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 19 Marca 2009, 22:59 »
Obawiam się ze już nie napiszą.A jak napiszą to chyba nic złego bo by im głupio może było jakby było coś nie tak,być mozę sie myle.

Offline martin77
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.04.2008
« Odpowiedź #16 dnia: 19 Marca 2009, 23:27 »
MagdaMa i Ty tu jesteś.Znów się spotykamy. A propos wątku nie chcę komentować tak jak pisał Doradca_śląsk bo nie ma czego.
Jeśli planujesz tam cokolwiek to proszę dłuugo się zastanów.Są takie sale o których słyszy się przeważnie w większości dobre opinie niestety ta sala do nich nie należy :( 

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #17 dnia: 20 Marca 2009, 00:08 »
no właśnie o to mi chodzi, bo słyszę właściwie, że sala fajna ale właściciele fatalni i tylko chcę ludzi oszukać/naciągać/zwała jak zwał - w każdym razie ciągle jest coś nie tak [w końcu mają całkiem niezły zysk to powinni o klienta i o opinię dbać];
obszerny wątek - i nawet chyba syn właściciela [bodajże Bartek, tak go podejrzewali inni forumowicze - fatalną miał ortografię,wybitnie fatalną] - był na forum portalu gazety;
i ciekawa byłam jak dziewczynom poszły wesela - zawsze to bezpośrednia opinia;
po tym wszystkim to ja tam na pewno nie zrobię żadnej imprezy...

Offline Doradca_śląsk

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 20 Marca 2009, 01:05 »
No dokłądnie,ale naprawde zdażają sie osoby które jak już myślą ze mają ładną sale to mogą do klienta podchodzić olewająco bo sa pewni siebie i czasem za bardzo.Ja znam przypadek gdzie Pani restauratorka podczas imprezy wiadomo zakrapianej okolo 3 nad ranem wyprosił ludzi bo ubikacje były zanieczyszczone wiesz chyba o co chodzi i tak sie zbulwersowała kobieta ze kazała wszystkim opuścic lokal.moja znajoma u której była ta impreza troszke sie zdenerwowała ale jakoś doszły do porozumienia i goście zostali a ona sama poszła tam posprzątać.Wydaje mi sie że pewne rzeczy sa jakby wpisane w ryzyko tak zwane  i trzeba sie do tego przyzwyczaić albo niestety bedzie sie traciło klientów jak w tym przypadku ,bo każdy z gości był w szoku wogóle co ona wyprawiała nic nie dotykać najlepiej i siedzieć tylko .Tragedia.

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #19 dnia: 20 Marca 2009, 01:12 »
to dobrze że nikt nie potrzaskał szklanki - bo by pewnie policję wezwała za "zniszczenie mienia";
echhh ludzie; niektórzy mnie zadziwiają;

Offline Doradca_śląsk

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 20 Marca 2009, 01:15 »
No naprawde mieli co opowiadać potem,ale niestety tacy ludzie też muszą być ,szkoda tylko ze nie zdają sobie sprawy z niektórych rzeczy.Ale co tam. ;D

Offline anulkak1982

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 09.05.2009
« Odpowiedź #21 dnia: 21 Marca 2009, 21:55 »
2 koleżanki miały tam wesele 2 lata temu i były bardzo zadowolone ;)

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #22 dnia: 22 Marca 2009, 02:39 »
koleżanka tam miała i byłą zadowolona;
ale inna miała - i nie była [potwierdzała informacje o właścicielu];
i bądź tu mądrym :-)

Offline ineeze

• entuzjasta
  • Miłość cierpliwa jest, łaskawa jest....
  • data ślubu: 2o.o6.2oo9[
« Odpowiedź #23 dnia: 24 Marca 2009, 00:23 »
Przyłączam się, napiszcie jak wrażenia po weselach w Atenie ???

Offline KaKa85

• zapaleniec
  • data ślubu: 14.08.2010
« Odpowiedź #24 dnia: 30 Marca 2009, 15:57 »
hej, byłam na weselu w Atenie w czerwcu zeszłego roku.
   Pierwsze wrażenie po Atenie, że piękna, ale tego dnia był niesamowity upał 35 stopni, a sala bardzo niska, bez obiegu powietrza..wszystko sie topiło(dosłownie)...ale przecież to nikogo wina że taka pogoda...ale półmiski z zimną płytą ustawiane było z samego rana i wędliny już śmierdziały!! Wujek jak to powąchał to dyskretnie zawołam kucharza, żeby może to wymienić, co wywołało u niego wielkie oburzenie.. W gorącym daniu frytki były nasączone olejem, jakby po smażeniu kąpały się w nim jeszcze przez pół dnia...czegoś takiego nie widziałam i nie jadłam nigdy...straszne.
    Takie moje wrażenia po weselu.. :roll:  może akurat mieli zły dzień...
     Szczerze Wam powiem, że po tym weselu szukając sali na swoje własne wesele zmieniłam swoje dawniejsze nastawienie-by wybrać sale która mnie zachwyca wyglądem...

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #25 dnia: 30 Marca 2009, 16:02 »
to faktycznie fatalnie...

Offline Siasia

• forumowicz
  • data ślubu: 26.12.2009
« Odpowiedź #26 dnia: 6 Kwietnia 2009, 13:55 »
Ja mam całkiem podobnie, byłam tam na weselu jakiś czas temu jako gość oczywiście. Pierwsze wrażenie oczywiście wygląd piękny, ale czar szybko prysł z racji tego że był środek lata, w ten dzień był straszny upał a zamiast klimatyzacji dostaliśmy cztery wiatraki po kątach rozstawione, goście jeszcze nawet się nie obrócili a już byli mokrzy nawet na obiad nie było ochoty, zresztą co do jedzenia też niczym nas nie zachwycili, przystroić potrafią ale nasycić nie, stoły praktycznie były puste. No i już nie wspomnę o właścicielu za bardzo się nie wgłębiałam w tą sytuacje ale wiem że już w dniu wesela były kłótnie o wydanie obiadów no i o zabraniu po weselu mogli zapomnieć. Ja organizują wesele nawet tam nie pojechałam, ta sala od razu był dla mnie skreślona, bo wygląd to nie wszystko.  :-X   

Offline MagdaMa

• zapaleniec
« Odpowiedź #27 dnia: 6 Kwietnia 2009, 14:12 »
czyli faktycznie sala jest kiepska, na innym portalu (bardzo znanego dziennika ogólnopolskiego :-)  ) jest właśnie wątek dot. Ateny. Bardzo dużo niepochlebnych opinii na temat sali, właściciela i jego syna.
I widzę, że te opinie się powtarzają :-\
no cóż, imprezy żadnej tam nie zrobię...

Offline obserwator
  • maniak
  • data ślubu: trochę czasu minęło
« Odpowiedź #28 dnia: 6 Kwietnia 2009, 17:26 »
Jako sala, Atena mnie osobiście przypadła do gustu. Inna rzecz jeżeli chodzi o właściciela. Też słyszałem niepochlebne opinie na temat Seniora i Juniora. Osobiście nie miałem z nimi do czynienia, ale  coś jest na rzeczy.

Offline beatrisss

• użytkownik
  • **
  • Oddaję Ci mą duszę a wraz z nią miłość bez granic
  • data ślubu: 08.08.2009
« Odpowiedź #29 dnia: 9 Kwietnia 2009, 20:05 »
z kolei ja byłam na weselu przyjaciółki w zeszłym roku, w kwietniu. Sala bardzo mi się podoba, wesele było bardzo udane, jedzenie pyszne i bardzo dużo, porcje konkretne i co do ilości jedzenia to wręcz przeciwnie do tego co napisała Siasia. Być może kwestia wyboru opcji menu.Przyjaciółka pod względem organizacji i wesela okazała się szczęściarą bo jest w tej grupie osób, która żadnych kłopotów z właścicielami nie miała.I chyba właśnie w przypadku Ateny trzeba mieć to szczęście bo faktycznie jest masa negatywnych opinii dotyczących tych samych kwestii i pewnie z powietrza się nie wzięły.