Autor Wątek: Martyna1985 będzie miała m&m'sika :) :)  (Przeczytany 83041 razy)

Offline natusia999

• bywalec
  • data ślubu: 22-07-2006
Odp: Martyna1985 będzie miała m&m'sika :) :)
« Odpowiedź #360 dnia: 13 Lipca 2007, 15:43 »
No no Kochani - zdjecia super, relacja rowniez - prosimy o wiecej fotek  :tupot: :tupot: :tupot: Slicznie razem wygladacie - a maz ma ekstra kolor oczu - taaakie jasniutkie -  przystojniak z niego :P:P:P na buzi drugi podbrodek - widac, ze malzenstwo mu sluzy  :D WSPANIALE :):):)

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08.09.2007
« Odpowiedź #361 dnia: 13 Lipca 2007, 17:15 »
Fotki są!!!!!!!!!!!!!! Super!!!!!!!!!! Martynko muszę Ci powiedzieć że Twoja buzia promienieje, wygląda radośnie i super!!!! Ciąża Ci służy - to widać :)

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #362 dnia: 13 Lipca 2007, 18:09 »
Dziękuję Kochane:)

Kochana natusio fotek więcej nie będzie, bo nie mamy. To wszystkie na których widnieją nasze mordki:)

Ricardo...zawstydziłam się:)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #363 dnia: 14 Lipca 2007, 11:20 »
Witam w tak piękny słoneczny dzien:)

Dziś idziemy na slub znajomych, a później wracamy do Pyrzyc na imprezkę z okazji obrony kolegi :) Będzie grill i ognisko mniam mniam, już się nie mogę doczekać.
Jutro planujemy z Mężem podjechać do lasu na grzyby, ponoć już są:) Fajnie będzie pooddychać świeżym powietrzem.

Dziewczyny, jak ja mam w końcu liczyć tygodnie?? Od OM, czy wg USG?? Wg OM jestem tak jak na liczniku 12tc5d a wg OM 13tc3d i to już 4 m-c, więc różnica jest:)

P.S. Ale dziś cisza na forum.....nikt nie rodzi ;P

Pozdrawiam i do "usłyszenia" jutro wieczorem.
« Ostatnia zmiana: 14 Lipca 2007, 11:22 wysłana przez martyna1985 »

Offline AGULA

• entuzjasta
  • data ślubu: 25.06.2005 r.
« Odpowiedź #364 dnia: 14 Lipca 2007, 11:24 »
Hej Hej Martynko!
Ja liczę od pierwszego dnia OM!

Miłych imprezek i udanego weekendu!!!!
Pozdrawiam!!! :id_juz:

• Chuck Norris
« Odpowiedź #365 dnia: 14 Lipca 2007, 11:27 »
Hej AGULA, no to w takim razie to ja też tak będę liczyła, bo w końcu ciąża trwa od tamtego momentu, a to, że dzidzia jest większa to super:)

Miłego weekendu również Tobię życzę i tak czy inaczej czekam w razie W na cynk:) Dostęp do kompa w domku mam, więc zawsze mogę skrobnąc.

Buziaki

Offline szajbik

• zapaleniec
  • data ślubu: kiedy będzie to będzie
« Odpowiedź #366 dnia: 14 Lipca 2007, 11:35 »
Witam cię Martynko  :przytul: :uscisk:
No prawda, jakoś tak cicho dziś na forum, pewnie wszyscy odsypiają piątkowe wypady  :brewki: :brewki:
U mnie za oknem niestety pochurnie i ponuro  :( :( :(  słoneczko chyba też jeszcze śpi  :( i nic mi się nie chce.
A także mam popsuty humorek, bo teścik pokazał tylko jedną kreseczkę  :tak_smutne:  :beczy: :beczy: :tak_smutne: a myślałam, że tym razem się uda. Niestety.  :cry: :cry: Więc czekam teraz na@.
Widzę, że u ciebie szykuje się ciekawy i zabawowy weekendzik  :hopsa: :hopsa
Bawcie się dobrze  :brawo: :brawo: i mam nadzieję, że aparacik już macie spakowany, bo czekamy na foteczki  :Fotograf:
Do "usłyszenia"  :id_juz: :id_juz: i pozdrowionka

• Chuck Norris
« Odpowiedź #367 dnia: 14 Lipca 2007, 11:49 »
Szajbik  :przytul: :przytul: nie martw się!! Na pewno następnym razem się uda!! Głowa do góry!! W kolejnym cylku będzie złoty strzał jak to mój mężuś mówi :aniolek:

Mam nadzieję, że będzie wesoło :)

A i u Ciebie słoneczko w końcu wyjdzie :) 

pozdrawiam

Offline szajbik

• zapaleniec
  • data ślubu: kiedy będzie to będzie
« Odpowiedź #368 dnia: 14 Lipca 2007, 12:13 »
Dziękuję Martynko i staram się nie załamywać :) mam nadzieję, że oboje macie rację i że następny strzał okaże się strzałem w dziesiątkę  ( w końcu jak mówi powiedzenie "do trzech razy sztuka" )  ;D ;D ;D
Pozdrawiam i miłego dnia  :D :D

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
« Odpowiedź #369 dnia: 14 Lipca 2007, 12:49 »
martyna1985 to super macie plany  8) czego wam zycze aby byly udane  :D

Grzyby juz sa , bo dzis rano spotkalismy sasiadke i wlasnie wracala z grzybow. Mowila ,ze w zaleznosci od miejsca jest ich mniej lub wiecej ale juz sa  :)

Jak bedziesz w lesie uwazaj na siebie kochana bo kleszcze juz atakuja . Dzis czytalam art. na necie ,ze jest ich sporo a wiesz jak bardzo sa grozne dla ludzi. Czapeczka na glowe, przyslonic kark aby nie wpadly za szyje  8)

Trzymaj sie cieplutko  :id_juz:

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #370 dnia: 14 Lipca 2007, 14:45 »
Martynko ale ci zazdroszczę tego grila :) Ja do 21 w pracy więc grill przejdzie mi koło nosa...

Offline Kasiq

• uzależniony
  • data ślubu: 29.09.2007
« Odpowiedź #371 dnia: 14 Lipca 2007, 23:19 »
Kurcze ale weekend, super grill znajomi napewno będzie fajnie. No my też chcemy się na grzyby wybrać, tylko nie wiem gdzie :D poza tym cieszę się ze jesteś już spokojna po wizycie u tego lekarza od Megi i Madziulka. Po ich relacjach jestem pewna że to świetny fachowiec. Buźka
z Tobą odeszły anioły...

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #372 dnia: 15 Lipca 2007, 15:25 »
NO widac wycieczka udana, i nawet sztorm nie zakłócił Waszego dobrego samopoczucia  ;D ;D ;D
Slicznie wyglądasz Martynko  :D

• Chuck Norris
« Odpowiedź #373 dnia: 15 Lipca 2007, 20:32 »
 :hello: Witam po weekendzie:) Spędziliśmy go bardzo miło. W sobotę ślub znajomych, jak każdy ślub dla mnie wzruszająca uroczystość, tym bardziej, że nie tak dawno sami bylismy w ich roli i wspomnienia powróciły:) Wieczorkiem sympatyczny grill ze znajomymi, którzy koniecznie chcą wiedzieć, kiedy zacznie mi rosnąć brzuch, że już będzie gołym okiem widać, że noszę pod sercem nasze Maleństwo :) Miłe to, ale każdemu po kolei tłumaczyć, że sama tego nie wiem jest ciężko :)

Vall bardzo dziękuję za komplementy, a wycieczka naprawdę fajna :)

A dziś 14 tydzień:

TRYMESTR II

14 tydzień ciąży

W mózgu co minuta powstaje 250 tysięcy nowych komórek nerwowych. Już wcześniej, w siódmym tygodniu życia, uformowało się 12 par nerwów czaszkowych, które łączą mózg z innymi partiami głowy i ramion. Kolejne nerwy rosną parami ? po lewej i prawej stronie ciała. Teraz całe ciało dziecka staje się wrażliwe na dotyk, z wyjątkiem czubka i boków głowy, bo te części są najbardziej narażone na ucisk podczas porodu. W twoim brzuchu pływa pomarańcza o wadze niewielkiej moreli ? dziecko ma 80-90mm długości i waży ok. 25gW tym tygodniu rosną włosy na główce a także brwi. Pojawia się także lanugo, delikatne włoski pokrywające całe ciało i chroniące skórę dziecka, które będzie rosło aż do porodu. W tym tygodniu postępuje też rozwój narządów rozrodczych. U chłopców rozwija sie prostata, u dziewczynek jajniki schodzą z brzucha do miednicy. W dodatku twoje dziecko zaczyna produkować hormony, ponieważ dojrzała już tarczyca.

Już sama się pogubiłam w tych liczeniach tygodni.
« Ostatnia zmiana: 15 Lipca 2007, 20:35 wysłana przez martyna1985 »

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #374 dnia: 15 Lipca 2007, 20:42 »
A foteczki jakies bedą ? :)

Jak ktos bedzie sie pytał to powiedz ze po 20 tygodniu wtedy beda mieli "dosc" Twojego brzuszka :) bo będzie TYLKO brzuszek widac :)
no i lada dzien wyczekuj kopniaczków :)
"wszystkie zwieŻęta są rUwne, ale świnie są rUwniejsze"
Orwell G. "Folwark Zwierzęcy"

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #375 dnia: 15 Lipca 2007, 20:46 »
A foteczki jakies bedą ? :)

Jak ktos bedzie sie pytał to powiedz ze po 20 tygodniu wtedy beda mieli "dosc" Twojego brzuszka :) bo będzie TYLKO brzuszek widac :)
no i lada dzien wyczekuj kopniaczków :)
Marta a nie za wcześnie na kopniaczki??

• Chuck Norris
« Odpowiedź #376 dnia: 15 Lipca 2007, 20:53 »
Witam Panie :)

Na razie jestem miła, ale jak jeszcze 10 razy zapytają, to nie wiem co zrobię :)

Anusia-Szczecin: własnie wyczytałam, że lada dzień delikatne kopniaki mogą się pojawić, jednak szybciej wyczuwają to kobiety, które już rodziły i szczupłe :) Ja należę do tej drugiej grupy, choć jak tak dalej będę jadła, to już nie :)

Marta- fotek mamy moze ze 2, ale aparat zostawiliśmy u rodziców :(

Zapomniałam napisać, że dzis byliśy w lesie (zapomnieliśmy aparatu) i znalazłam 3 prawdziwki :):):) Tylko tyle było grzybków, ale fajnie bylo pochodzić po lasku. Spotkalismy nawet sarenkę :) Najpierw "schowała się" za drzewko, a później uciekła:)

Pozdrawiamy

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #377 dnia: 15 Lipca 2007, 21:06 »
no wczesnie aby poczuć je w 14 tyg ale ale ale :) to zleci BARDZO SZYBKO :)
i to jest kolejny "etap" ciazowy na co sie czeka :) potem bedzie PŁEC  ;D

Offline madziulek

• Chuck Norris
« Odpowiedź #378 dnia: 16 Lipca 2007, 13:34 »
Ale mieliście fajny weekend :) zobacz jak ten czas szybko leci :) datę licz według OM bo w sumie ten termin liczy się najbardziej bo każde usg może ci co innego pokazać :) ciąża Ci służy :) no i niebawem poczujesz kopniaki które potem Ci spokoju nie dadza  ;D ;D ;D ;D
Kuba 2007
Szymon 2010

Offline natusia999

• bywalec
  • data ślubu: 22-07-2006
« Odpowiedź #379 dnia: 17 Lipca 2007, 15:05 »
heeej - co tu taka cisza? to pewnie przez ten upal - wszystkim sie udziela  :-\

• Chuck Norris
« Odpowiedź #380 dnia: 17 Lipca 2007, 18:30 »
Hej, żyjemy :) Ale nie mam zbyt czasu wchodzić do internetu...upał niesamowity, ale dajemy radę:) Musimy się przyzwyczajać, za 3 tygodnie będziemy mieć taki non stop przez 2 tygodnie:) ale przynajmniej bedzie można posiedzieć w wodzie w morzu, która ma 29 st !! i w basenie, która mamy nadzieję ma mniej:)

Pozdrawiamy

Offline Martaxyz11

• Chuck Norris
« Odpowiedź #381 dnia: 17 Lipca 2007, 21:29 »
no no :) oszczedzaj sie lepiej :)

a kapelusze i chusteczki na głowę zakupione ? :) strój kąpielowy z miejscem na brzuszke masz ?:)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #382 dnia: 17 Lipca 2007, 21:58 »
no no :) oszczedzaj sie lepiej :)

a kapelusze i chusteczki na głowę zakupione ? :) strój kąpielowy z miejscem na brzuszke masz ?:)

hej Marta :) Jeszcze nie mam kapelusza ani chusteczek na głowę, ale za to mam chustę na brzuszek :) Strój mam dwu częściowy, ale Maleństwo będę chowała własnie pod tą chustą :) A na głowę jakąś czapeczkę, albo koszulkę się zawinie, jak to zawsze robiłam :)

Pozdrawiam

Offline megi28

• uzależniony
  • data ślubu: 30.09.2006
« Odpowiedź #383 dnia: 18 Lipca 2007, 10:37 »
Tak na głowę nakrycie koniecznie sobie weź, a jeśli chodzi o upał w Egipcie to całe szczęście tam się go lepiej znosi bo lepszy klimat.Ale ci zazdroszczę sama bym teraz pojechała.

• Chuck Norris
« Odpowiedź #384 dnia: 18 Lipca 2007, 14:04 »
Tak na głowę nakrycie koniecznie sobie weź, a jeśli chodzi o upał w Egipcie to całe szczęście tam się go lepiej znosi bo lepszy klimat.Ale ci zazdroszczę sama bym teraz pojechała.

Zawsze, gdy wyjeżdżaliśmy gdzieś dalej, a sporo tego było nie miałam nic na głowę, ale później i tak na szybkiego coś wyszukiwałam. A to wszystko dlatego, że całymi dniami wylegiwałam się w pełnym słoncu, nie ważne, czy to Bułgaria czy Tunezja, upał mi nie przeszkadzał, ale bardzo szybko zasypiałam i budziłam się niemalże spalona. Chyba, że mąż mnie wcześniej zdążył nakryć... Nie musze pisać, że budziłam się z potwornym bólem głowy:) Po kilku dniach już sie nauczyłam, że nakrycie głowy i przy okazji twarzy koszulką, najlepiej się sprawdza :) Oczywiście teraz już tak nie będzie, bo będę spokojnie leżała sobie pod parasolem z czego bardzo się cieszę :)

Zapomniałabym: dziewczynki, które już szykują wyprawkę, bądź mają Maluszka w domku, gdzie kupujecie ciuszki dla swych Pociech?? Dziś miałam chwilkę czasu przed praktyką i podeszłam do Galaxy i taki mój wniosek:
* H&M- mały wybór ubranek w rozmiarze 56-62, kolorystyka: niebieski, różowy, biały, czyli określone albo dla chłopca, albo dziewczynki. Ceny OK, ale np przecenione są tylko ciuszki dla większych brzdąców
* Cubus- lipa totalna, ciuszki w rozmiarze albo 50!! albo większe 86 itp, w większości przecenione,ale kolorystyka znów niesprzyjająca. Widziałam fajnego pajaca z grubego ciepłego materiały, który by nam pasował w zimę, ale rozmiar jak wyżej i albo ciemny brąz (prawie czarny), albo biały!!
*Smyk- ceny powalające, ale tam na pewno nie chcę kupować. Mam nauczkę po tym, jak kupowałam dla moich siostrzeńców i po praniu robiły się szmaty.
* Coccodrillo-ceny różne, wybór ciuszków spory, ale w dwóch sklepach, których byłam nie mam swobody wyboru, bo te małe ciuszki (głownie body, pajace, śpiochy) są za ladą i nie można tam wejść, tylko pani musi podawać, a że ciuszki są złożone, nie mam za dużego pola wyboru, bo ich po prostu nie widać. Już chyba odzwyczaiłam się do takich zakupów dzięki hipermarketom i samoobsługi. Dresiki itp są ładne, ale też kolorystyka tylko dla kogoś, kto już zna płeć swojego szkraba.
* Na allegrop wybór przeogromny, ale jednak chciałabym dotknąć i zobaczyć na żywo ciuszki jakie będę miała zamiar kupić.

Rozpisałam się :)

Pozdrawiam Was i dziękuję za odwiedzinki!!
« Ostatnia zmiana: 18 Lipca 2007, 14:12 wysłana przez martyna1985 »

Offline ricardo

• Patrycja
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #385 dnia: 18 Lipca 2007, 15:06 »
Martynko z tego co wiem to moja siostra kupowała ciuszki w hurtowniach :) Na słonecznym blisko ciebie są aż 2 :)
Jedna jest za realem, a druga za kauflandem na struga :)

Pozostałe są w centrum. I ceny są rózne. I tańsze i droższe, a możesz podotykać :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #386 dnia: 18 Lipca 2007, 18:30 »
Martynko a musza to byc firmówki ?? Gdzies bylo w watku o hurtowniach dzieciecych w Szczecinie - chyba w watku Pioterasa, ale nie wiem jak daleko sa Pyrzyce od Szczecina.
Ja jeszcze na Allegro sie nie zawiodłam - ciuszki dobrej jakosci, nie kurcza sie w praniu, ceny czasem tak atrakcyjne ze glow boli. Tam tez sa firmowki i to czesto taniej niz w sklepie - trzeba tylko dobrze poszukac :)
Sadze ze w dzisiejszych czasach cuszki sa bardzo dobrej jakosci - trza miec pecha by trafic na "szmate".
Ja do tej pory buszuje po Allegro - teraz niestety tylko ogladam bo nie mam nawet komu wyszukiwac "atrakcji" :(

• Chuck Norris
« Odpowiedź #387 dnia: 18 Lipca 2007, 20:27 »
Hej Antalis, wydaję mi się, że firmówki są lepszej jakości. Ja akurat mieszkam w Szczecinie, więc nie ma problemu, a te hurtownie to mam akurat pod nosem :) W końcu się do nich wybiorę.
A my właśnie wrócilismy ze Schwedt, tam pochodziliśmy po sklepikach i kupiliśmy kilka ciuszków dla Maluszka. Wszystkie w kolorze białym lub niebieskim, nie dla tego, że mamy przeczucie, że bedzie mężczyzna, ale wyszliśmy z założenia, że dziewczynkę ubierzemy w niebieski, a chłopca w różowy nie:) A innego wyboru nie było, za to fajne przeceny są. Fotek nie zrobię dziś, bo nie mamy chwilowo aparatu.

Offline Vall

• Chuck Norris
  • Żyć - oznacza wciąż wyrywać się do przodu!
  • data ślubu: 07.07.2007 :smile:
« Odpowiedź #388 dnia: 18 Lipca 2007, 20:30 »
no, no.. Martynka zakupy juz  :D :D :D
Ja pewnie tez kupowałbym..ale mam mase po Karolku sis :)

• Chuck Norris
« Odpowiedź #389 dnia: 18 Lipca 2007, 20:33 »
no, no.. Martynka zakupy juz  :D :D :D
Ja pewnie tez kupowałbym..ale mam mase po Karolku sis :)

Ja tez mam po dzieciach siostry, ale tych najmniejszych jest mało :) A mężuś nie mógł się oprzeć tak jak ja i oprócz czapeczki, on sam wszystko wybrał :)