Autor Wątek: KOSMETYCZNE BUBLE  (Przeczytany 21177 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline gosiaczekk
  • Chuck Norris
KOSMETYCZNE BUBLE
« dnia: 3 Maja 2007, 10:24 »
1. Tusz L'oreal ten z białą bazą - jak dla mnie totalna klapa. Baza w ogóle nie trzyma się na rzęsach, a tusz daje efekt teatralny.

2. Lakiery do poznokci z Constans Carol - strasznie odpryskują i to już po chwili.

Offline Kasia*

• Chuck Norris
KOSMETYCZNE BUBLE
« Odpowiedź #1 dnia: 3 Maja 2007, 10:53 »
Cytat: "gosiaczekk"
Tusz L'oreal ten z białą bazą - jak dla mnie totalna klapa.

jesli chodzi o taki w okrągłym  i długim opakowaniu to zgadzam sie. Za to shocking (też L'oreala i tez z białą bazą) jest świteny.

jeszcze nie przepadam za szamponami Fructis- włosy sie puszą i robi sie "siano" (przynajmniej u mnie). Jedyny ich plus że ładnie pachną.
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline guziczka

• forumowicz
  • data ślubu: 07.06.2008
KOSMETYCZNE BUBLE
« Odpowiedź #2 dnia: 3 Maja 2007, 11:01 »
Zgadzam sie z Wami ten tusz to totalna klapa.

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
KOSMETYCZNE BUBLE
« Odpowiedź #3 dnia: 3 Maja 2007, 11:04 »
Cytat: "klaudia"
jeszcze nie przepadam za szamponami Fructis- włosy sie puszą i robi sie "siano" (przynajmniej u mnie). Jedyny ich plus że ładnie pachną.

Ja od kilku lat używam szamponu Fructis i jestem z niego BARDZO zadowolona. Mam długie włosy i po innych szamponach mam problem z rozczesaniem włosów po myciu a jak używam Fructisa to moje włosy są lśniące i ładnie się rozczesują. Nigdy nie miałam "siana" i moje włosy się nie puszą. Pewnie zależy to od włosów :wink:

Offline Kasia*

• Chuck Norris
KOSMETYCZNE BUBLE
« Odpowiedź #4 dnia: 3 Maja 2007, 11:07 »
ah i zapomniałam jeszcze o bublu wszechczasów:
samoopalacz Jonson's baby Holiday skin

dziwnie i dość intesywnie śmierdzi, i zostawia straszne smugi (mimo wcześniejszego pelingu ciała)
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline Yukari-chan

• uzależniony
  • z perspektywy podłogi wszystko jest metafizyką..
  • data ślubu: 26.09.2009
KOSMETYCZNE BUBLE
« Odpowiedź #5 dnia: 3 Maja 2007, 12:09 »
dziwnie i dość intesywnie śmierdzi, i zostawia straszne smugi

To samo mogę powiedzieć o o Rozświetlającym balsamie do ciała Avonu - Satin Glow z serii SSS.

Na początku ładnie pachnie, ale po kilku godzinach, zapach jest nie do zniesienia.

Offline irishania

• entuzjasta
KOSMETYCZNE BUBLE
« Odpowiedź #6 dnia: 3 Maja 2007, 13:53 »
hehe fajny watek ale pewnie ile forumek tyle opini :taktak:
np.
nie przepadam za szamponami Fructis- włosy sie puszą i robi sie "siano"

ja go uwielbiam, wlosy sa po nim  blysszczace i ladnie pachna, jedna z niewielu rzeczy jakie targam z Polski. :afro:

Ja jestem tzw.kosmetycznym junkie, nie wiem czy istnieje wiele produktow ktorych bym nie probowala albo nie kupila za namowa jakiejs reklamy obiecujacej cuda niewidy
na patyku,oprocz tego daje sie naciagac na rozne promocje tak oto ostatnio wydalam 46 eur na body treatment oil z Clarinsa, i choc pachnie cudownie to pewnie nie robi wiekszych cudow niz olivka johnson baby :nie: i nie jest mi potrzebny ehhh
Powiem wam ze wiekszosc to duperele ktore dzialaja tylko na naszej podswiadomosci,

a chcialam jeszcze dodac ze ostatnio ogladalam pewien program gdzie testowano rozne balsamy na celulit, min Christian Dior, Chanel, L'oreal i nivea i zgadnijcie ktory byl najlepszy???(dodam ze testowaly je prawdziwe kobiety a nie modelki, z prawdziwym cellulitem i z widocznym , panie od rozm 40 w gore) najlepszy i przy okazji najtanszy pokazal sie balsam nivea z serii ujedrniajacej czy do walki z cellulitem :drapanie:  w kazdym razie niezly szok, :los:
Irishowe odliczanie GośćZapraszam
[/url]

Offline Yukari-chan

• uzależniony
KOSMETYCZNE BUBLE
« Odpowiedź #7 dnia: 3 Maja 2007, 15:05 »
Cytat: "irishania"
min Christian Dior, Chanel, L'oreal i nivea

No bo w sumie niby wiadomo dla kogo jest Dior, chanel i te inne - te kobiety, które na to stać to nie mają za dużo do wygładzania mieszcząc się w ten słynny rozmiar 0... więc wniosek nasuwa się sam.

Offline rajdowka

• Chuck Norris
KOSMETYCZNE BUBLE
« Odpowiedź #8 dnia: 3 Maja 2007, 15:26 »
Cytat: "Yukari-chan"
No bo w sumie niby wiadomo dla kogo jest Dior, chanel i te inne - te kobiety, które na to stać to nie mają za dużo do wygładzania mieszcząc się w ten słynny rozmiar 0... więc wniosek nasuwa się sam.

:mdleje:  :mdleje:  :mdleje:

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
KOSMETYCZNE BUBLE
« Odpowiedź #9 dnia: 3 Maja 2007, 15:43 »
Hmmm a ja już dawno nie kupiłam żadnego bubla...ostatnio bardzo analizuję wszystkie kosmetyczne zakupy i co prawda jak to określa mój mąż cenowo "jadę po bandzie", to nie zaliczyłam żadnej wpadki.
Ale np na studiach często zdarzało mi sie zaopatrzyć w kosmetyk tzw jednego razu, potem lądował na dnie kosmetyczki, a następnie, jak się już tam odleżał, w koszu.
O wiem....dostałam jako gratis maskarę z Yves Rocher - dramat.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline evellina

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 07-07-07
KOSMETYCZNE BUBLE
« Odpowiedź #10 dnia: 3 Maja 2007, 16:29 »
tusz L'oreala-dramat, za to 2000kalorii to dla mnie kosmetyk wszechczasow-boski, uwielbiam, do bubli zaliczam jeszcze szampon z Kadusa- wysusza wlosy maksymalnie, balsam rozswietlajacy z Kolastyny, Lift and Tuck A new Clinical z Avonu- buble nad bublami
PRZEŻYJCIE TO Z NAMI JESZCZE RAZ...07-07-07
https://e-wesele.pl/forum//index.php?topic=7811.0

Offline Wercia

• Chuck Norris
KOSMETYCZNE BUBLE
« Odpowiedź #11 dnia: 3 Maja 2007, 17:14 »
jedna z niewielu rzeczy jakie targam z Polski.

irishania a dlaczego nie kupujesz "fructis" w Irlandii? Przecież on jest w kilku sklepach :drapanie:

Offline irishania

• entuzjasta
KOSMETYCZNE BUBLE
« Odpowiedź #12 dnia: 3 Maja 2007, 18:14 »
Cytat: "wercia"
Przecież on jest w kilku sklepach

no co ty, kurcze jakos mi umknal :drapanie: :p  
jakos malo chyba uwazna jestem :afro:
Irishowe odliczanie GośćZapraszam
[/url]

Offline Wercia

• Chuck Norris
KOSMETYCZNE BUBLE
« Odpowiedź #13 dnia: 3 Maja 2007, 18:29 »
no co ty, kurcze jakos mi umknal  
jakos malo chyba uwazna jestem

Ja mieszkam w co.Kerry i tutaj bez problemu ten szampon kupuję w sklepie "po 2 euro", w Tesco i Dunnes Stores. Dla mnie również on jest rewelacyjny :taktak:

Offline Natulinek

• entuzjasta
  • Na zawsze razem !
  • data ślubu: 28.06.2008
KOSMETYCZNE BUBLE
« Odpowiedź #14 dnia: 13 Maja 2007, 17:35 »
Cytat: "gosiaczekk"
Lakiery do poznokci z Constans Carol - strasznie odpryskują i to już po chwili
zgadzam sie..... buble nad bublami.. szkoda pieniedzy
Od siebie dodam pare bubelkow:
1. Odzywka w mgielkce - bez splukiwania SUNSILK - dlugotrwala swiezosc.... - moje wlosy po tej niby odswiezajacej mgielce wygladaly po dniu jak przetluszczone i w dodatku dziwnie pachnialy..... nie polecam osobiscie
2. Nawilzajacy zel do golenia dla mezczyzn AVON - bubel przez wielkie B, moj A. o malo nie stracil twarzy przez to cholerstwo, pozacinal sie jak nigdy a po goleniu mial twarz jak tarka, wysuszona i cala podrazniona
3.  Naklejany lakier do paznokci AVON.... moze i na tipsy dobra sprawa ale na wlasne paznokcie nei radze naklejac, nie odpryskuje ale wgniata sie i odrywa platami w dodatku DROGI - szkoda pieniedzy

Offline Yukari-chan

• uzależniony
KOSMETYCZNE BUBLE
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Maja 2007, 23:56 »
Cytat: "Natulinek"
Nawilzajacy zel do golenia dla mezczyzn AVON

A mój M. znowu ma po nim buźkę jak pupcia niemowlęcia  :taktak:

Offline KAHA

• Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Denique non omnes eadem mirantur amantque
  • data ślubu: 11.09.1999
KOSMETYCZNE BUBLE
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Maja 2007, 09:29 »
Dla osób z kręconymi włosami - specyfik Pantin ProVi , który po zastosowaniu ma sprawiać, że włosy będą ślicznymi błyszczącymi spreżynkami - nic z tego, straszna ściema. Po zastosowaniu włosy szybko sie przetłuszczaja i wygladają jak niemyte od tygodnia - nie polecam!!!

Offline JoasiaOl

• zapaleniec
KOSMETYCZNE BUBLE
« Odpowiedź #17 dnia: 14 Maja 2007, 13:55 »
Cytat: "Yukari-chan"
Natulinek napisał/a:
Nawilzajacy zel do golenia dla mezczyzn AVON

A mój M. znowu ma po nim buźkę jak pupcia niemowlęcia  

mój też stosuje i jest zadowolony

Offline Natulinek

• entuzjasta
  • Na zawsze razem !
  • data ślubu: 28.06.2008
KOSMETYCZNE BUBLE
« Odpowiedź #18 dnia: 14 Maja 2007, 20:34 »
Cytat: "JoasiaOl"
mój też stosuje i jest zadowolony
rozne osoby rozne gusta... jak widzicie niektorym te kosmetyki sluza.. mysle ze jest to uwarunkowane rodzajem cery....

Offline isiaczek
  • entuzjasta
  • data ślubu: Long time ago ;D
Odp: KOSMETYCZNE BUBLE
« Odpowiedź #19 dnia: 22 Maja 2007, 15:24 »
Co do sunsilka. Nie wiem o jakiej odżywce mówisz, ale ja ubóstwiam odżywkę bez spłukiwania (taka do psikania) o zapachu melona, czy arbuza. Ona jest do włosów przetłuszczających się (ja mam normalne/suche). Myje głowę codziennie, ale jak z jakichś powodów nie mogę tego zrobić to psikam sobie włoski tą odżywką i są cudownie gładkie i miękkie. Uwielbiam ten kosmetyka. Jest tani (ok 6,50) a jaki praktyczny. Zwłaszcza na wakacjach sie przydaje, żeby odżywić włosy po wizycie na plaży.Jak dla mnie to taki kosmetyk do włosów suchych a jednocześnie przetłuszczających sie, bo suche włosy nawilża, a przetłuszczone wygładza i nadaje im lekkości. Ja polecam gorąco. Muszę też powiedzieć że na początku ta odżywka miała zapach grapefruita i była w większym opakowaniu, teraz zmienili zapach i oczywiście opakowanie zmniejszyli (cena sie nie zmieniła of course) i troszkę mnie rozczarowali tym posunięciem, ale i tak bardzo lubię tę odżywkę. To tyle. A bublem jest olejek na gorąco koksowy Oriflamu. Włosy po nim skrzypią podczas czesania i są sianowate.

Offline agatonek

• zapaleniec
  • data ślubu: 26.07.2008
« Odpowiedź #20 dnia: 20 Czerwca 2007, 20:08 »
samoopalacz Jonson's baby Holiday skin

dziwnie i dość intesywnie śmierdzi, i zostawia straszne smugi (mimo wcześniejszego pelingu ciała)

Chyba wszystkie samoopalacze mają to do siebie, że śmierdzą po pewnym czasie. Testowałam samoopalacz Nivea, Oriflame i jeszcze chyba Garnier Paris. Zapach we wszystkich bardzo podobny. Poza tym nie spotkałam jeszcze dobrego samoopalacza - wszystkie po pewnym czasie się "wycierają" np. w zgięciach łokci zostawiając białe plamy, przez co zmuszona byłam szorować całe swoje ciało szorstką szczotą, żeby "zedrzeć" resztę  :(

Offline Kastor (Olcia)

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.04.2006cywilny 28.04.2
« Odpowiedź #21 dnia: 20 Czerwca 2007, 20:13 »
wg mnie kompletnym bublem jest balsam do ciala garnier skora musnieta sloncem - zostawia na ciele smugi gorzej niz po zwyklym samoopalaczu
odnosnie tuszy do rzes to hitem jak dla mnie jest maxfactor 2000 calorii dla mnie jest genialny ;)

Offline skarbek
  • bywalec
  • data ślubu: październik 2007
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Czerwca 2007, 10:44 »
Kicz nr 1- balsam z garniera ujędrniajacy- poza tym że ładnie pachnie cytrusami, nic. Za to moge polecic balsam z AVON u z serii ANEW liftinguący czy jakoś tak- chodzi o ten z reklamą z gorsetem. Byłam poprostu w niebo wzięta- skóra napięta zwłaszcza na posladkach, brzuchu i biodrach. Cud. Może dlatego teraz wszystko do niego porównuje.
Kicz nr 2- wszelkiego rodzaju szampony wygładzające wlosy- ja mam właosy podatne na kręcenie, a z tym wygadzaniem to zazwyczaj chodzi o ich tzw. przylizanie czyli przetłuszczenie. Nie polecam.
"Dzis też bym Cię wybrała"2007

Offline aneta_81

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa, spełniona..
  • data ślubu: 22.07.2006
« Odpowiedź #23 dnia: 22 Czerwca 2007, 12:34 »
szampon Fructis - dla mnie tragedia, bardzo go nie lubie, moje wlosy byly po nim strasznie klapniete..
potwierdzam garnier ujedrniajacy... tez sie nacielam , nie dosyc ze nie dziala, to jeszcze jest strasznie klejacy...

Offline tup
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 25.08.2007
« Odpowiedź #24 dnia: 24 Czerwca 2007, 12:47 »
oj z tym szamponem fruktis to racja. . .  ja mialam problemy by po nim rozczesac wlosy :glowa_w_mur: :glowa_w_mur:

Offline ella1983
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 12.06.2010
« Odpowiedź #25 dnia: 1 Kwietnia 2009, 23:30 »
tylko nivea!

Offline buraczek
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 27.06.2009
« Odpowiedź #26 dnia: 5 Kwietnia 2009, 18:17 »
to ja też coś dopiszę od siebie:
1. większość kosmetyków firmy AVON (m.in: lakier do paznokci, podkład, krem do twarzy, samoopalacz- okropne zapachy, lakier i krem w dwóch jakby rozdwajających się warstwach- przeterminowane... szkoda gadać)
2. head & shoulders szampon przeciwłupieżowy- w rzeczywistości miałam więcej łupieżu niż przed jego używaniem...

Offline polamiss31

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 11 Kwietnia 2009, 16:25 »
Największa i jedna z najdroższych pomyłek kosmetycznych - tusze YSL - na pierwsze pare dni używania są doskonałe dają naprawde spektakularny efekt i wydobywają bajecznie oko..ale po tygodni, 2 - stają się jedną wielką paćką - nienadającą się do użycia:)
pozdrawiam

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #28 dnia: 11 Kwietnia 2009, 19:40 »
nie żartuj podobno "YSL efekt sztuczych rzęs" to cud jakich mało...
wszyscy się zachwycają...
ja nawet zamiaruję się za jakiś czas przekonać na własnych rzęsach jak mi się wykończy Lancome
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
« Odpowiedź #29 dnia: 11 Kwietnia 2009, 20:04 »
noo.. ja tez mam  zaqsy  ;D
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"