Autor Wątek: Staranka o dzidzię  (Przeczytany 4386 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
  • data ślubu: 24.12.04
Staranka o dzidzię
« dnia: 6 Marca 2007, 06:52 »
My też staramy sie o dzidzię juz ponad 2 lata, ale to ja miałam problemy i musiałam się leczyć. No i leczyłam się, ale niektórzy lekarze biora tylko kasę za wizyty i nic nie robia, ani badań, tylko daja leki takie które niby mają pomóc, no i brałam takie leki i zamiast ciąży nabawiłam się zapaleń i w dodatku duuuuuuuuuuużżżżżżżżżżżżooooooooooooooo przytyłam. Taki był tego efekt. Aż w końcu trafiłam do swietnego specjalisty, w kwietniu 2006. Jak kobieta zobaczyła moje wyniki to się przeraziła, a ja razem z nią (myślalam że już nie ma małej sznsy na dzidzię), okazało sie ze mam tradycyjne zapalenie jajników, że prolaktynę mam dużo większą niż kobieta w 3 trymestrze ciąży i że za mało mam estrogenów. Wizyty u pani doktor miałam co 2 tygodnie i leczenie, czopki, plastry, nagrzewania, wyniki, mierzenie temperatury.....Nieraz nie miałam już siły, ale nie poddawałam się, mąż mi dodawał otuchy, zawsze był przy mnie kiedy robiłam test mając nadzieję, a on jak na złość pokazywał jydną kreseczkę. Dalej się staramy o dzidzię, ale najważniejsze jest dla mnie teraz to ze pozbyłam się zapaleń. NA poprzedniej wizycie dostałam od pani ginekolog leki na wspomaganie jajeczkowania (janiki strajkują) i jak tylko zacznę je brac to muszę jechać na usg na podglądanie jajeczek. Pani doktor się sniala że teraz nie mamy się kochać tylko robić dziecko!W końcu widze poprawę, już mnie przy badaniu nic nie boli i podczas kochania się z mężem, schudlam, dostaję miesiączkę, taka jaka powinna być. Jestem szczęśliwa!!I choć nie mam jeszcze swojej upragnionej fasolci to nie załamuje się, nie tracę nadzieji, wiem że już będzie dobrze. Musi byc dobrze!!!A najważniejsze jest to że w tym trudnym dla mnie okresie miałam przy sobie KRzyniulka, który ocierał mi łzy i mówił że będzie dobrze, Milenkę, która zawsze mnie pocieszała, a teraz jeszcze doszedł do naszej grupki mały człowieczek który daje nam wszystkim mnóstwo radości, to Amelcia!!!!Dziś ide do moich dziewczyn jak zawsze na pogaduchy!

Offline Jagna77

• Chuck Norris
  • Mateuszek cały nasz świat ....
  • data ślubu: 08.04.2007 *WIELKANOC*
Staranka o dzidzię
« Odpowiedź #1 dnia: 6 Marca 2007, 23:03 »
kurczaczek83, wiara czasem czyni cuda , najwazniejsze ,ze Wy oboje potraficie sie wspierac  :uscisk:

Trzymam kciuki i pisz dalesze wiesci.....

Pozdrawiam :serce:

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Staranka o dzidzię
« Odpowiedź #2 dnia: 6 Marca 2007, 23:46 »
Cytat: "Jagna77"
wiara czasem czyni cuda

i pozytywne nastawienie :)
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline -SpinkA-

• mama do kwadratu :))
  • zapaleniec
  • data ślubu: 24.06.2006
Staranka o dzidzię
« Odpowiedź #3 dnia: 14 Marca 2007, 19:41 »
Kurczaczku wielki dla ciebie ukłonik. Podziwiam samozaparcie, niejedna mogłaby się od ciebie nauczyć...
Pisz wszystko... kiedy następna wizyta, jak sobie radzisz ze stresem, co cię jeszcze czeka... Ja też należę do tych starających się i przyznam - nie jest to łatwe (u mnie to mój mąż ma problemy).
Czasem w marzeniach sobie oglądam małe ubranka i układam w myślach pokoik :) Ale ja też wierzę, że się uda. Trzymam za ciebie moje małe kciuki  :uscisk:  :uscisk:  :uscisk:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
Staranka o dzidzię
« Odpowiedź #4 dnia: 14 Marca 2007, 21:39 »
kurczaczek83,  :ok: Będzi ok zobaczysz !
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Staranka o dzidzię
« Odpowiedź #5 dnia: 14 Marca 2007, 21:48 »
nono..

jest na forumie kilka dziewczyn "starających się inaczej" i sa dośc zaawansowane  w woich poczynaniach..

jedna z nich nawet niedługo sie "rozpakuje" ;) więc jesli jej sie udało to i tobie  na 100% wyjdzie  :skacza:

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
Staranka o dzidzię
« Odpowiedź #6 dnia: 14 Marca 2007, 22:43 »
Kochane!!
Własnie wczoraj miałam wizytę u pani ginekolog. Zobaczyła mój wykresik to tylko się uśmiechnęła, a po badaniu powiedziała że jest pewna na 90% że to ciąża ( nie ma usg), a w dodatku @ miałam 2 lutego i od tamtej pory cisza. Kazała mi u siebie zrobić test i wyszła jedna krecha, a pani doktor zrobiła takie   :Uu: i powiedziała "niemożliwe". A jednak możliwe test ujemny, aż mnie w srodku skręcało, miałam ochotę wyrzucić całą złość z siebie, ale był przy mnie Krzyś, trzymał za rękę, patrzył mi w oczy i to mnie podtrzymao na duchu. No ale wracając do pani doktor była w lekkim szoku że jest jedna kreska (dla mnie to norma) i kazała mi zrobić wynik z krwi więc dziś rano zrobiłam, ale zobaczymy czy to dzidzia czy moje jajniki zrobiły sobie ze mnie żarty!!!Dam Wam oczywiście znać.

Offline Oleńka81

• entuzjasta
  • I Would Do Anything, For You Anything..
  • data ślubu: 15.07.2006
Staranka o dzidzię
« Odpowiedź #7 dnia: 14 Marca 2007, 23:05 »
moja siostra przyjmowała zastrzyki aby nie miec @ ( ale to ze bylo to wielka głupota pomine..), ale potem zaczeli myslec o dzidzi. oni probowali 4 lata!!
i tez sie leczyla, jezdzila do polski kilka razy na rok, kasy wydali na to w cholere..
ale jednak zaszla w ciaze i Monia ma juz 3 lata..

wiec, nie martw sie czasami ludzie sami sobie komplikuja zycie, tak jak moja siostra, ale i tak sie jej udalo;

Monia urodzila sie zdrowa i jest bardzo madra dziewczynka..

zobaczysz nadejdzie ten dzien i tez bedziesz sie cieszyc!!  :przytul:  :przytul:  :przytul:

zycze ci zebys jednak byla w ciazy!! :skacza:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
Staranka o dzidzię
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Marca 2007, 23:15 »
kurczaczek83,  no to czekam z niecierpliwoscia :D Jestem bardzo ciekawa jak sie skonczy ta historia :D
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
Staranka o dzidzię
« Odpowiedź #9 dnia: 15 Marca 2007, 09:37 »
Cytat: "kurczaczek83"
wynik z krwi więc dziś rano zrobiłam, ale zobaczymy czy to dzidzia

iiiii :?: kurczaczek83, napisz coś - bo my tutaj popadamy :mdleje:

Offline monia

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Staranka o dzidzię
« Odpowiedź #10 dnia: 15 Marca 2007, 09:53 »
nono

oby.. bo starania invi sa dośc kosztowne i nieprzyjemne :drapanie:

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
Staranka o dzidzię
« Odpowiedź #11 dnia: 16 Marca 2007, 00:25 »
Kochane i byłam po wyniki ale okazało sie ze jeszcze nie przyszły więc musimy poczekac do jutra, a raczej do dziś, bo własnie to dzis je odbiorę. A @ dalej nie ma a tempka się utrzymuje powyżej 37stopni.

Offline siva

• Szczęśliwa żonka.
  • uzależniony
  • data ślubu: 08.2007
Staranka o dzidzię
« Odpowiedź #12 dnia: 16 Marca 2007, 00:37 »
Ja też trzymam kciuki.Czekam na wieści. :przytul:

Offline Jagna77

• Chuck Norris
Staranka o dzidzię
« Odpowiedź #13 dnia: 16 Marca 2007, 06:07 »
kurczaczek83, trzymam za Ciebie kciuki i mysle ,ze bedziesz nastepna forumowa ciezarowka  :skacza:

Offline -SpinkA-

• zapaleniec
Staranka o dzidzię
« Odpowiedź #14 dnia: 16 Marca 2007, 08:37 »
będą dwie II coś tak czuję :)

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
Staranka o dzidzię
« Odpowiedź #15 dnia: 16 Marca 2007, 09:17 »
kurczaczek83,  :tupot: i jaki wynik??
Cytat: "-SpinkA-"
będą dwie II coś tak czuję  

:ok: też tak myslę  :hahahaha:

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
Staranka o dzidzię
« Odpowiedź #16 dnia: 16 Marca 2007, 22:08 »
Kochane dziś właśnie poszłam z Milenką po wyniki i okazało się ze jeszcze ich nie ma i będa dopiero w poniedziałek. Zadzwoniłam do pani ginekolog i kazała mi nie przemęczać się zeby w razie czego później nie załowac i chyba od tego leżenia i odpoczywania przyszła @. Więc ja miałam rację!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!Dzidziusia nie będzie !!!!!!!!!!!!! Ale teraz zaczynamy działać oczywiście po @ z clo i pregnylem i mam nadzieję ze niedługo też będę mogła powiedziec ze mam 2 kreski!Ale zobaczymy! Nie poddaję się i mam wszystko w nosie, dzidzia będzie bo my jej bardzo pragniemy i tyle! A czekaliśmy na nią prawie 2 lata nim trafiłam do mojej cudownej pani doktor, więc jak poczekamy jeszcze troszkę to nic się nie stanie!

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Staranka o dzidzię
« Odpowiedź #17 dnia: 16 Marca 2007, 22:13 »
kurczaczek83,  :przytul:
trzymam kciuki i czekam na dalsze wieści!!!

Offline Jagna77

• Chuck Norris
Staranka o dzidzię
« Odpowiedź #18 dnia: 16 Marca 2007, 22:15 »
kurczaczek83,  :uscisk: uszy do gory  :taktak: i pamietaj ,ze milosc wszystko zwycieza  :taktak: :serce:

Offline -SpinkA-

• zapaleniec
Staranka o dzidzię
« Odpowiedź #19 dnia: 17 Marca 2007, 14:08 »
Kurczaczku nie ma co na siłe popędzać losu. W odpowiednim momencie sama popatrzysz do lusterka i powiesz że nareszcie jesteś mamą  :przytul:
I masz rację że jesteś wyluzowana bo stres jest teraz tylko wrogiem jak ktoś chce mieć małego smerfika !

Cytat: "kurczaczek83"
dzidzia będzie bo my jej bardzo pragniemy i tyle!
[/b]
:ok:  :ok:  :ok:  :ok:  :ok:

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
Staranka o dzidzię
« Odpowiedź #20 dnia: 18 Marca 2007, 01:13 »
kurczaczek83,
Napewno lada dzień , lada tydzień podzielisz sie z nami dobrymi iwesciami :D

Offline irka
  • użytkownik
  • **
Staranka o dzidzię
« Odpowiedź #21 dnia: 19 Marca 2007, 09:35 »
Trzymaj się Kurczaczku. Zobaczysz będzie dobrze.

Ja też trochę smutnieję, bo myślałam że może się uda... ale zauważam u siebie coraz więcej objawów @   :sad:
i chociaż decyzja spróbowania była w 100% świadoma, to naszym marzeniem jest by maleństwo urodziło się na wiosnę - tak zgodnie z prawami natury. Więc na to mamy jeszcze czas do czerwca...   i tak sobie myślę i pocieszam się, że widocznie tak ma być i że maleństwo jest darem od Boga, a On doskonale wie kiedy obdarzyć nas tym cudem...

Nie robiłam do tej pory żadnych badań, więc będę miała na to czas, choć strasznie i potwornie się ich boję, bo miałam kiedyś spore problemy. I boję się w ogóle iść do lekarza :sad: :sad: :sad:

Jeszcze poczekam kilka dni aż @ potwierdzi to co mi się wydaje :sad:
 u mnie to wypada jak w zegarku, a tym razem powinno to być w czwartek... Taże zostało mi 3 dni nadziei...

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
Staranka o dzidzię
« Odpowiedź #22 dnia: 21 Marca 2007, 20:16 »
Kochane!!!
Własnie od wczoraj biorę clo, a w sobote i w niedziele będę miała zastrzyki  :mdleje: (a musze sie przyznać ze strasznie się boję bo to moje pierwsze w życiu zastrzyki!!!),a w poniedzialek jade na monitorowanie pecherzykow i dzialamy! Zobaczymy co z tego wyjdzie!  :tupot:

• Global Moderator
  • Chuck Norris
Staranka o dzidzię
« Odpowiedź #23 dnia: 27 Marca 2007, 17:28 »
:tupot:

czekamy razem z tobą  :uscisk:

Offline -SpinkA-

• zapaleniec
Staranka o dzidzię
« Odpowiedź #24 dnia: 17 Kwietnia 2007, 18:59 »
kurczaczek83,  a czy Ty będziesz miała IUI czy po prostu tylko dr przepisał Ci Clo, potem monitoring pęcherzyków i sami macie w ten dzień "podziałać" ?
Czy jeszcze coś innego?  :drapanie:

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
Staranka o dzidzię
« Odpowiedź #25 dnia: 20 Kwietnia 2007, 09:54 »
Jak na razie pani doktor przepisała mi Clo, Pregnyl, później monitorowanie pęcherzyków i mamy sami działać! Pierwsza się nie powiodła do własnie dziś dostałam okrea, a pęcherzyki były za małe bo miały po 12 mm,ale może wyjdzie nam tym razem? Czas pokaże!

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
Odp: Staranka o dzidzię
« Odpowiedź #26 dnia: 25 Maja 2007, 16:49 »
Kochane!
Jeśli chodzi o dzidzię to dalej cisza!
A w tym miesiącu to @ mnie zupełnie zaskoczyła, bo 2 dni przed planowaną @ miałam różowe upławy (ale tylko wtedy jak robilam siusiu), a po 3 dniach dostałam miesiączkę! Niby była normalna ale trwała 3 dni, a tempka rośnie! Nawet jak mierze pod paszką to mam 37 stopni! Ciekawe co to? Czyżbym sie przeziębiła?Ale wcale nie czuję się chora!No może troszkę boli mnie głowa i kręci mi sie od czasu do czasu w niej!Ale to pewnie z gorąca!

Offline Agnieszka

• Chuck Norris
  • data ślubu: 20.08.2005
« Odpowiedź #27 dnia: 25 Maja 2007, 17:22 »
A robilas test???

Ja jako pierwsza pod sercem Cię noszę,ja o Twoje zdrowie najgoręcej proszę.Ja jestem przy Tobie od pierwszego grama,Tyś mój świat cały,a ja...Twoja mama..

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #28 dnia: 25 Maja 2007, 19:13 »
Agnieszko!
Nie robiłam testu bo nie chcę znowu się zawieść!A po drugie chcę sie umowić na usg na poniedziałek albo na wtorek, więc gdyby była dzidzia to pewnie już będzie coś widac, a jak nie będzie dzidzi to chyba będziemy mieć pracowity przyszły tydzień!  :DZobaczymy jak bedzie! A i jeszcze jedno jestem senna jak nie wiem co, ale pewnie to prze tę pogodę!

Offline kurczaczek83

• Chuck Norris
  • Igorek ur. 24.01.2014
« Odpowiedź #29 dnia: 31 Maja 2007, 06:30 »
Wczoraj byłam na usg i bardzo ale to bardzo się cieszę bo okazało sie że mojej jajniki pracują bez Clo!!!!!!!!!! Chociaż prawy jajnik to leniwiec, bo nie wyprodukował ani jednego pęcherzyka za to lewy się postarał i jest 5! W 13dc jeden pęcherzyk ma 16mm a kolejne sa malutkie! I prawdopodobnie z tych pozostałych rozwinie się jeden! No ale co tam! Wczoraj było po usg przytulanko i lezenie z poduchą pod pupką! Dziś znowu na usg i zobaczymy czy już pękł czy jeszcze rośnie i dalej będzie przytulanko!!!! :brawo: