Autor Wątek: Wózki :D  (Przeczytany 528210 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline kamyczek

• maniak
  • data ślubu: 28.12.2006
Odp: Wózki :D
« Odpowiedź #480 dnia: 17 Kwietnia 2008, 14:48 »
Pisałam do Implasta i w Bolderze jest możliwośc przepinania gondoli i nosidełka na przeciwny do kierunku jazdy, ale weź i przepinaj to wsio z dzieckiem co chwilę.......  Undecided

Nie wiem jak ja przeboleję brak tej rączki......

hehe, a mi się tak zdarzyło, że przekładałam siedzisko na spacerze z dzieckiem siedzącym w środku - bo byliśmy nad wodą i strasznie wiało!! 
moim zdaniem można się spokojnie obejść bez przekładanej rączki. Słyszałąm opienie, że wózki z taką opcją są mniej trwałe, włąśnie od tego ciągłego przekładania. No niby na  spacerku co chwile słonce wygląda z innej strony, wiatr tez zmienia kierunek i mając taką rączkę przekładałabyś ją tak naprawdę bezprzerwy... ;) 
 Dobrze jest z małym dzieckiem jeździć przodem do siebie, ze starszym - przodem do kierunku jazdy. Wydaje mi się, że to spokojnie starcza!

nie chcę, żebyście myślały, że narzucam komuś swoje zdanie, piszę po prosu co myślę ;)
ANCYMONEK :)

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #481 dnia: 17 Kwietnia 2008, 14:56 »
Sloneczko a taki ?? :)

Offline **sloneczko**

• maniak
  • data ślubu: 02-05-2007
« Odpowiedź #482 dnia: 17 Kwietnia 2008, 15:27 »
AndziaK ufff jak to dobrze, że nie tylko ja a tym etapie rozglądam sie za wózeczkiem. ;D

Ninka nie widziałam go jeszcze na żywo, na fotce mi się podoba, za to Roan w ogóle do mnie nie przemawia swoim wygladem.

kamyczek przyznaje od razu, że nie wiem, jak jest z trwałością tych wózków z przekładaną rączka, wiem tylko, że to szalenie wygodna opcja i bardzo często z niej korzystałam.

Antalis ten wózeczek też był brany pod lupę, w ogóle sporo mi się podoba Haucków, tylko, że boję się tej miękkiej gondolki  ???

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #483 dnia: 17 Kwietnia 2008, 15:42 »
andziak jak chcesz miec duzy kosz to bolder ma mega mały i plytki

a jesli chodzi o opcje wozenia dziecka w samochodzie w gondoli to sie tak tym nie podniecajcie bo podobno w polsce nie wolno tak przewozic
moja kumpela ma JANE i tam tez jest ta opcja ale ona mowi ze wiadomo na jakiego trafi sie policjanta

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #484 dnia: 17 Kwietnia 2008, 16:00 »
jesli chodzi o opcje wozenia dziecka w samochodzie w gondoli to sie tak tym nie podniecajcie bo podobno w polsce nie wolno tak przewozic

mnie osobiście ta opcja jest obojętna, choć, jeśli gondolka ma odpowiednie atesty to może być w niej dzieciątko przewożone, tyle, że to ponoć mniej  bezpieczne jest.

a widziałyście na żywo wózek CITI ELITE firmy Firstwheels? Tam wprawdzie nie ma rączki przekładanej, ale jest obrotowe siedzisko, gondolka duża, fajne kolorki i dwa koła pompowane.

http://www.baby.com.pl//szczegoly.php?przedm=7998740&grupa_p=1&sess_id=7402528300

ciekawi mnie jak to w realu jest z tym obrotowym siedziskiem  ???

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #485 dnia: 17 Kwietnia 2008, 16:18 »
od razu ci mowie ze spacerówka do dup.
bo nie rozklada sie tylko jest tzw kubełkiem czyli nogi w górze dupcia w dziurze

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #486 dnia: 17 Kwietnia 2008, 16:21 »
od razu ci mowie ze spacerówka do dup.
bo nie rozklada sie tylko jest tzw kubełkiem czyli nogi w górze dupcia w dziurze

Zgadzam się..........

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #487 dnia: 17 Kwietnia 2008, 16:27 »
 :( szkoda  :( już myślałam, że jestem blisko ideału  ;)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #488 dnia: 17 Kwietnia 2008, 16:35 »
Taaa kubełkowa spacerówka niejeden wózek u nas zdyskwalifikowała.

Jeśli chodzi o przewożenie dzieciątek w gondoli, to stosować się to powinno tylko w sytuacji, gdy dziecko ma przeciwwskazania ze strony pediatry do podróżowania w foteliku. Inaczej jest to wręcz zabronione.

Słoneczko przed internetowym zakupem koniecznie obejrzyj wybrany model na żywo. Tak, jak suknie ślubną ;)

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #489 dnia: 17 Kwietnia 2008, 16:41 »
hehe sukienki na żywo nie widziałam - w ciemno kupiłam, ale wózek koniecznie oblookam z każdej strony

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #490 dnia: 17 Kwietnia 2008, 16:43 »
Taaa kubełkowa spacerówka niejeden wózek u nas zdyskwalifikowała.

Jeśli chodzi o przewożenie dzieciątek w gondoli, to stosować się to powinno tylko w sytuacji, gdy dziecko ma przeciwwskazania ze strony pediatry do podróżowania w foteliku. Inaczej jest to wręcz zabronione.

Ninka, ale sa gondole przystosowane do przewozenia. Chicco takie maja.

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #491 dnia: 17 Kwietnia 2008, 17:01 »
Tak Martynko, jednak ich się powinno używać tylko, jeśli dziecko nie może jeździć w foteliku samochodowym. Poza Chico, takie gondole mają też Jane i chyba Casual właśnie. Ale są one dla dzieciaczków specjalnej opieki. Zdrowe dziecko bez przeciwwskazań powinno jeździć w atestowanym foteliku. Wiem, bo też mnie takie gondole kusiły. Poszukałam, poczytałam i jestem mądrzejsza o te kilka informacji ;D

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #492 dnia: 17 Kwietnia 2008, 19:31 »
no wlasnie ninka ma racje
a zreszta pomyslcie jak polozycie na tylnim siedzeniu gondole ( a trzeba ja zapiac w dwa pasy) to ja sie zastanawiam gdzie usiadzie matka
bo prawde mowiac to ja ciagle siedze z jagoda z tylu

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Antalis
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #493 dnia: 17 Kwietnia 2008, 20:36 »
Sloneczko gadalam z kozelanka ktora ma wozek z przekladana raczka - polecila by przed kupnem sprawdzic czy wozek ma hamulce po obu stronach.

Offline :martyna:
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #494 dnia: 17 Kwietnia 2008, 21:05 »
Ja absolutnie nie jestem za tym, zeby dziecko jeździło w gondoli, my nawet jak jedziemy kilometr to zapinamy Mala w fotelik.

Offline **sloneczko**

• maniak
« Odpowiedź #495 dnia: 17 Kwietnia 2008, 21:26 »
Sloneczko gadalam z kozelanka ktora ma wozek z przekladana raczka - polecila by przed kupnem sprawdzic czy wozek ma hamulce po obu stronach.

nie omieszkam sprawdzić
dzięki  :-*

Offline aaaneta

• Chuck Norris
« Odpowiedź #496 dnia: 17 Kwietnia 2008, 22:07 »
a poza tym ile mi w tym wózku pojeździ maluch? potem i tak trzeba go będzie zamienić na lekką parasolkę ::)

Oj mysle ze w spacerowce to dlugo, takie duze spacerowki sa o wiele wygodniejsze niz male parasolki, tore nadaja sie glowne do wyskokow do sklepu. Kazda mama Ci powie ze na dluzsze wypady/ spacery woli wozic swoje dziecko w wygodnej spacerowce.

Offline ela

• Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #497 dnia: 17 Kwietnia 2008, 22:15 »
Zgadzam sie . Ja mam 3 spacerówki w tym jedną małą lekką parasolke i wole jednak brac na spacery spacerówkę "większą"  bo jest poprostu wygodniejsza . Te małe lekkie "parasolki" mają małe koła i sa poprostu przez to niewygodne  :-\

A dziecko nigdy w życiu nie powinno jezdzic w gondoli , tylko w foteliku !
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

rybkawiedenka
  • Gość
« Odpowiedź #498 dnia: 17 Kwietnia 2008, 22:45 »
Jak dobrze ze ja nie miałam tego problemu....Mniej mnie głowa bolała.  ;D

Offline Nika
  • Przyjaciele
  • Chuck Norris
  • Pola i Lenka nasze szczęście ...
« Odpowiedź #499 dnia: 18 Kwietnia 2008, 07:29 »
Słoneczko ja mam Boldera 4 i jestem bardzo zadowolona, na początku nie bardzo mi pasiła ale teraz znajduję w nim coraz więcej plusów. Pola ma też spacerówkę Coneco Solar i jak na parasolkę jest bardzo wygodna, ma duże siedzisko a fajnie sieskłada, generalnie polecam, chociaż dla mojego męża ma za nisko rączki, dla mnie kurdupla są ok. Co do przekładanej rączki to zastanów się czy to faktycznie jest niezbędne, może warto z tego zrezygnować na rzecz czegoś innego??
AndziaK Bolder w biało czarne kwiaty urzekł i mnie ale bałam się że będzie ściągała słonce i małej będzie w nim duszno ( nie wiem dlaczego miałam taką teorię skoro Pola urodziła się na koniec sierpnia), poza tym bałam się że wyblaknie i wybrałam ten beżowy w kwiaty i zadowolona jestem bardzo zwłaszcza że jak chodziłam z Polą w nim na spacery to nigdy nie spotkałyśmy takiego samego..!!

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #500 dnia: 18 Kwietnia 2008, 09:43 »

a jesli chodzi o opcje wozenia dziecka w samochodzie w gondoli to sie tak tym nie podniecajcie bo podobno w polsce nie wolno tak przewozic
moja kumpela ma JANE i tam tez jest ta opcja ale ona mowi ze wiadomo na jakiego trafi sie policjanta
A czy ja się czymś takim podniecałam.... ;) nie przypominam sobie, ja dzicka w gondoli nie mam najmniejszego zamiaru wozić, bo wiem że to jest dużo bardziej niebezpieczne i zakazane.... tylko w nosidełku/foteliku....

Słoneczko ja mam Boldera 4 i jestem bardzo zadowolona, na początku nie bardzo mi pasiła ale teraz znajduję w nim coraz więcej plusów. Pola ma też spacerówkę Coneco Solar i jak na parasolkę jest bardzo wygodna, ma duże siedzisko a fajnie sieskłada, generalnie polecam, chociaż dla mojego męża ma za nisko rączki, dla mnie kurdupla są ok. Co do przekładanej rączki to zastanów się czy to faktycznie jest niezbędne, może warto z tego zrezygnować na rzecz czegoś innego??
AndziaK Bolder w biało czarne kwiaty urzekł i mnie ale bałam się że będzie ściągała słonce i małej będzie w nim duszno ( nie wiem dlaczego miałam taką teorię skoro Pola urodziła się na koniec sierpnia), poza tym bałam się że wyblaknie i wybrałam ten beżowy w kwiaty i zadowolona jestem bardzo zwłaszcza że jak chodziłam z Polą w nim na spacery to nigdy nie spotkałyśmy takiego samego..!!
Ciesze się Nika że napisałaś, bo miałam do Ciebie priva pisać z zapytaniem. Czyli kolejny głos na + Boldera 4 (juz przeboleje ten mały koszyk ;) ) Wiesz ja tez zastanawiałam się nad blaknięciem koloru czarnego, ale on jest tak śliczny, że żaden inny do mnie nie przemawia.....  :-\

No nic narazie sprawę wózków zamykam..... i będe śledziła opinie tylko o tych 2..... im więcej szukam tym gorzej ;)

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #501 dnia: 18 Kwietnia 2008, 10:14 »
andzia ale dla niektorych to jest wielki plus dla wózka ze ma taka gondolke ja tez bym sie na to nabrala ale na szczescie ktos mnie w pore obudzil

ja tez wole jezdzic z mala w tej spacerówce od volanta
jest mi wygodniej mimo ze duzo wiecej wazy

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline Wercia

• Chuck Norris
  • K & M- 10 lat minęło...:))
  • data ślubu: [
« Odpowiedź #502 dnia: 18 Kwietnia 2008, 10:41 »
Ja absolutnie nie jestem za tym, zeby dziecko jeździło w gondoli, my nawet jak jedziemy kilometr to zapinamy Mala w fotelik.

Zgadzam się z Tobą Martynko w 100%....
Jak dla mnie dziecko w foteliku jest bezpieczniejsze....

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #503 dnia: 18 Kwietnia 2008, 11:06 »
My wieźliśmy Szymka tylko raz w gondolce, jak mężu przyjechał po nas ze szpitala bo tak długo wysyłali fotelik, ale tak to nigdy bym w gondolce nie wiozła.

Ten Bolder w kwiatki jest ładny ale Andziuś jak urodzi się chłopak to też taki chcesz? :)

My mamy Implasta Drivera4XL i też jesteśmy bardzo zadowoleni :) I nie wiem jak to możliwe ale stelaż do naszej małej Corsy wchodzi bez problemu a Jagódka i Olkahof z Bolderem mają problem i muszą kółka ściągać, u nas nie trzeba. A! i ma spory kosz na zakupy :)

Z tą spacerówką to też racja, parasolkę tylko nawypad do sklepu, a tak to naszą dużą Implasta używamy.

I można ją zamontować w obu kierunkach, choć przyznam ze z tego nie korzystaliśmy nigdy, zawsze Szymcio przodem do nas, jakoś wolę Go  widzieć :) Jak mocno wieje to i tak nie wychodzimy na spacer a jak słońce  mocno świeci to mamy do niego parasolkę :)

Offline AndziaK
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23.06.2007 r.
« Odpowiedź #504 dnia: 18 Kwietnia 2008, 11:54 »
Anulka331 myslę, że taki mały chłoptaś się na mame nie obrazi ;) Kolor taki "męski" więc czemu nie ;)

Rzeczywiście dziwne z tym mieszczeniem sie do samochodów.... może to kwestia konstrukcji stelaży..... nie wiem....
Mój R zakupił juz combiaka wiec myślę, że z transportem nie bedzie problemów ;)

Offline Ninka
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #505 dnia: 18 Kwietnia 2008, 12:20 »
Ja też brałam pod uwagę kwiatkowo-szary kolor Boldera nawet dla chłopaka :D W końcu to dzieciątko, tak samo słodkie :D

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #506 dnia: 18 Kwietnia 2008, 12:40 »
widze ze tu ciekawa na temat wozkow:)Ja tez jestem ostatnio na etapie ogladania narazie w necie na ogladanie w sklepach mam jeszcze czas bo i tak nie chce wczesniej kupowac wozka w tej kwestii jestem przesadna;)I podobnie jak  słoneczko jestem uparta co do przekladanej raczki jak dla mnie to jest super sprawa i to musi miec wozek:) Narazie jakis swoich typow nie mam,napewno musza byc 4 kółka bo te 3kolowe to mnie sie nie podobaja niestety...No i na sto procent nie bede wozila dziedzka w gondolce tylko w foteliku jak dla mnie najwazniejsze bezpieczenstwo!!! I pamietajcie ze w aucie  gdzie jest poduszka powietrzna dziedzko nie moze byc odwrocone pleckami do kierunku jazdy mam na mysli przednie siedzenie!!!

Offline jagodka24

• Chuck Norris
« Odpowiedź #507 dnia: 18 Kwietnia 2008, 14:36 »
anusia ale corsa ma wiekszy otwór w bagazniku a my mamy sedana i ja nie mam boldera tylko volanta 3 kolowego

ja woze małą przedem do kierunku jazdy i juz sie przyzwyczaiłam

a mnie chodzi o gondolki ktore są przystosowane do wozenia w samochodzie
one maja specjalne adaptery na pasy i pasy w srodku w gondoli ktorymi sie przypina dziecko
ale i tak nie wolno w nich wozic tylko w foteliku

kuchasia a jak chcesz obejrzec wózki to najwiekszy wybór jest w Malutku na Polnej

Jagoda - 05.06.2007
Maja - 29.03.2010

Offline kuchasia

• Szczęśliwa Pani W.:)
  • Chuck Norris
  • Lenka-Nasz Największy Skarb...
  • data ślubu: 21.04.2007 godz.18.00 Sak
« Odpowiedź #508 dnia: 18 Kwietnia 2008, 17:30 »
Dziekuje Jagodka za informacje, mi wylecialo to z glowy:)

Offline dosiado

• uzależniony
« Odpowiedź #509 dnia: 18 Kwietnia 2008, 20:20 »
Malutek na Polnej - zakodowałam :) Ja na razie też oglądam wózki tylko w necie ale niedługo planuje je na żywo obmacać.
Ten bolder w kwiatki tez mi sie podoba, ale ten czerwony... Mój mąż niestety średnio jest nim zachwycony. Ale ja póki co jestem w nim zakochana....