Autor Wątek: Poszukiwanie sali-czas start!  (Przeczytany 8254 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline szarlota
  • nowicjusz
  • *
  • Nic nie dzieje się bez przyczyny. ;)
  • data ślubu: 09.04.2016
Poszukiwanie sali-czas start!
« dnia: 3 Września 2014, 11:10 »
Witam, drogie Panie i zapewne niektórych Panów również.
Wraz z ukochanym planujemy na początku 2016 roku nasz wielki dzień, niestety z racji, iż jest on więcej poza domem niż na miejscu musimy zaczynać odpowiednio szybciej nasze poszukiwania idealnej sali weselnej ponieważ tego czasu na rozmowy z menadżerami za wiele nie będzie :(
Jakiś czas już śledzę wasze wątki odnośnie restauracji ale jest tyle informacji, że aż zaczęłam się w nich gubić  :P
Na nasze wesele rozpisanych jest 120 osób w tym spora liczba dzieci, dlatego poszukujemy sali przestronnej gdzie dzieci będą biegać z balonami i nie wpadać na tańczących.  Rodzina to też żarłoczki więc porcje koktajlowe odpadają musi być dużo i syto. . . a dla nas możliwie jak najtaniej bo na wszystko odkładamy sami ;)
Tak więc drogie Panie jeśli miałyście fajną przestronną sale na 120 i więcej osób za przyjemną dla oka cenę to będę wdzięczna za opinię wraz z ceną za salę (w miarę aktualną) plus jak by się dało z menu które wchodziło w ta cenę :)
Dobrze, że Cię znalazłam.    Akurat tu i teraz ;)

Offline s_m
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18-06-2016
Odp: Poszukiwanie sali-czas start!
« Odpowiedź #1 dnia: 3 Września 2014, 14:10 »
Polecam park Hotel.  Sala przestronna z okrągłymi stołami gdzie zmieści sie spokojnie nawet 150 osób , naprawdę całkiem ładna.  na piętrze poniżej jest kolejna sala którą można wynająć na mini przyjęcie dla samych dzieci(jesli jest ich duzo) i tam na tej sali jest cały kompleks(kilku pokoi) z róznymi atrakcjami dla dzieci np basenem z kulkami itp my się osobiście nie zdecydowalismy na tą salę(trochę za duża jak dla nas no i jedyny minus  - trochę brudne ściany) ale na duże wesele z gromadką dzieci myslę że super pomysł, ceny też atrakcyjne za osobę od 155-230 zł

Offline szarlota
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #2 dnia: 3 Września 2014, 14:24 »
Park Hotel na Nakielskiej? W internecie dużo zupełnie skrajnych opinii czytałam ale nie widziałam że mają salkę dla dzieci to byłby duży plus bo dzieci będzie około 20 takich do 8 roku życia i jakieś 10 niewiele starszych przy 30 osobowej gromadce to już nie lada wyzwanie ;) w dodatku na Nakielskiej tuż obok w kościele będę miała Ślub bo to moja parafia więc goście mogliby zaparkować pod salą i przejść się do kościoła :P
Nie wiesz może jak z menu ?

Offline s_m
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #3 dnia: 3 Września 2014, 14:44 »
parking jest pod salą
moim zdaniem sala nadaje sie na wesela na ok 100-150 osób - sala cesarska na piętrze, a na parterze jest ta druga mniejsza sala z pokojem zabaw gdzie robią przyjęcia dla dzieci.
znajomi byli w zeszłym roku tam na weselu i byli zadowoleni i z jedzenia i zobsługi - oczywiście musze to podkreślić na początku - jak planujecie wesele w hotelu to zawsze musicie liczyć się z tym że nigdy nie będzie tyle jedzenia co np w gospodach czy karczmach które zajmują się typowo przyrządzaniem jedzenia; hotel to przede wszystkim baza noclegowo imprezowa a nie wysmienite jedzenie które leży na stołołach w ilościach olbrzymich :D ale coś za coś ;)
o wszytko pytajcie managera on bardzo chętnie udziela informacji
ps, dołączam fotkę menu przykłądowego jaką dostałąm w hotelu
byla jeszczcze druga strona z menu za 230 - rózniła się tym ze dodatkowo były lody a atrakcją wieczoru był udziec wieprzowy
tak chodzi o ten na nakielskiej ;)

Offline szarlota
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #4 dnia: 3 Września 2014, 15:18 »
U nas nie musi być to hotel, gospody, karczmy nawet remiza strażacka jak ma catering :P nie muszę mieć sali balowej pięknej, goście i tak będą patrzeć na jedzenie, a nie wystrój.  Gdyby nie to że za dużo z tym kłopotu wynajęłabym swojską kucharę :D Niektórzy goście z Torunia i okolic Chełmna będą więc jak bym miała ich ciągnąć jeszcze np 20 km do Koronowa albo gdzieś pod Żnin to nie byliby zadowoleni raczej więc i odległość od Bydgoszczy jest ważna ;) To dopiero początek a ja już mam zawroty głowy na myśl co będzie jak zacznę po tych salach jeździć :P

Offline s_m
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #5 dnia: 3 Września 2014, 15:32 »
jesli planujesz wesle w przyszłym roku to polecam się streszczać, ja się obudziłam miesiąc temu i juz prawie nigdzie terminów wolnych nie było :/
dobre jedzenie to polecam sala u hołosia za osową górą  - 180 zł od osoby i jedzenia do oporu i całkiem dobre :)
jak chcesz taniej to chyba hotel akor i hotel amelia nawet od 130 zła za osobe robią
ja tez na początku chciałam swojego kucharza- wiadomo dobre jedzenie i taniej ale ciężko wtedy znaleźć salę w bydgoszczy do wynajęcia - jeda którą znalazłam to za borównem dopiero - ale tam np za wystrój i za klimę musisz dodatkowo zapłacić co potem wcale tak tanio nie wychodzi
jak catering to sala magnolia w kruszynie -180 zł za osobę - ale ponoć kiepskie jedzdenie
dobre opinie tez słyszałam o telimenie na fordońskiej i o kresowiance oraz o hotelu pan tadeusz- ale osobiście sie nie wypowiem ;)
a i byłabym zapomniała - lewiccy w fordonie -całkiem niezła restauracja - 170 od oosby i sporo jedzenia w tej cenie - minus to że daleko od kościoła
ps. ja osobiście robie w hotelu autos w solcu kujawskim dlatego że korzystną ofertę idzie wynegocjować z Panią manager ;)

Offline szarlota
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #6 dnia: 3 Września 2014, 17:48 »

My myślimy o kwietniu 2016 od dziecka marzy mi się princeska z 10cioma warstwami tiulu więc lato odpada jestem rozmiarem 40 wiec sama z siebie szybko się gotuję a co dopiero w grubej sukni w 30stopniach na dworze,
Czytałam własnie że Uniwersytecka ma dobre opinie i niskie ceny ale nie widziałam nigdzie nawet przykładowego menu a z odległością nie jest tak źle dłużej mi porąbią a goście od strony Torunia mieliby te 10 km bliżej do domu :P
Hotel Akor byłam u kuzynki robiłam za fotografa wstałam jak przynieśli dopiero ziemniaki zrobiłam kilka zdjęć usiadłam do stołu to nic nie było poza warzywami na parze i jakimś jednym czy dwoma kawałkami mięsa kiedy poprosiłam o frytki albo ziemniaki usłyszałam że już nie ma i nie doniosą, i nie tylko ja byłam głodna na tym weselu i wiem że cioteczki do teraz to wspominają i wolę u siebie tego błędu nie popełnić :P
« Ostatnia zmiana: 29 Października 2014, 09:34 wysłana przez Maja »

Offline s_m
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #7 dnia: 3 Września 2014, 18:00 »
tu masz przykładowe menu :)

http://www.lewiccy.com/oferta.html

mnie się osobiście podobał jeszcze dwór hulanka ale ceny masakryczne, chcociaż może w kwietniu nie będą tyle chcieli :)
a skoro chcesz princeskę to może wesele po królewsku ?:D np w pałacuw ostromecku albo w pałacu w myślęcinku?

Offline szarlota
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #8 dnia: 3 Września 2014, 20:11 »
To przykładowe menu jakieś takie małe mi się wydaje o. O sama już nie wiem czego ile powinno być żeby było dobrze. . . 
A jeśli chodzi o ostromecko to po królewsku tez bym pewnie zapłaciła a nie chcielibyśmy przekroczyć 200 od osoby bo to i tak wyjdzie ogromna suma :) Poza salą są jeszcze inne koszta a 30k to nasze maximum jakie odłożymy bo kredyty odpadają chcemy startować z 0 a nie minusem :)

Offline domi90
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 06.2015
« Odpowiedź #9 dnia: 3 Września 2014, 20:22 »
Wiesz co ciężko może być na 120osób za 30tysięcy. Ja przy 80 osobach i przy oszczędzaniu wydam 30tys. :-)

Offline s_m
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #10 dnia: 3 Września 2014, 20:26 »
tez tak uważam - ja przy 90 osobach naliczyłam 32 tys a staramy się dość oszczędnie, a prawda jest taka że wszystko teraz dużo kosztuje :/ jak masz tylu gości to podejrzewam ze musisz liczyc na przedział 35 - 40 tys (przy cenie ok 180 za osobę ), chyba że z czegoś zrezygnujesz jak np kamerzysta itd

Offline szarlota
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #11 dnia: 3 Września 2014, 21:14 »
tyle czasu a ja zaczynam się bać że może nie wyrobimy z tymi finansami , wiadomo te 5 tysięcy zawsze można pożyczyć od kochanej babci etc.  ale 40 to już za dużo. . .  matko że też nie mam mniejszej rodziny :(

Offline doksik86
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 06.09.2014
« Odpowiedź #12 dnia: 3 Września 2014, 22:33 »
My np.zapraszamy wujkow i ciotki,  ale kuzynów juz nie.  Samych  przedstawicieli rodzin. Od razu odpada 100 osób.
« Ostatnia zmiana: 29 Października 2014, 09:35 wysłana przez Maja »

Offline szarlota
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #13 dnia: 3 Września 2014, 22:56 »
Niby to jakieś rozwiązanie, ale u wszystkich tych kuzynostwa nie licząc dzieci byłam na weselach :| Głupio by mi było ich nie zapraszać.  Z drugiej strony rodzina powinna zrozumieć, że na forsie nie śpimy, ja studiuję i pracuję dorywczo, a rodziców nie chcemy obarczać takimi wydatkami.  Ale utarła się jakaś taka dziwna opinia, że albo wesele pełną parą albo tylko ślub i do domu, a nikt nie patrzy na to że wesela kiedyś nie obciążały tak drastycznie budżetu i nie odkładało się na nie każdej złotówki przez ponad 2 lata.  Rezygnujemy już z wynajęcia samochodu, zaproszenia robię sama- to też trochę zaoszczędzi, alkohol od znajomego przedstawiciela pewnej firmy, kilka złotych znów zostanie, kamerzysta tez odpada.  Ucinam gdzie się da byleby gościom nie odmawiać ale chyba poważnie się zastanowię nad tymi dziećmi niby tylko 50% ale to nadal wydatki.
Myślałam że to jeszcze nie ma co się martwić, ale widzę że jak przebrnę przez poprawki na studiach to ostro wezmę się za ten temat ;)

Offline s_m
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #14 dnia: 4 Września 2014, 01:05 »
Jak nie chcesz zmniejszac liczby gości a planujesz zmieścić sie w budżecie to mozesz wynająć sale i z kucharzem, pamietam ze moj kolega robil na ogródkach działkowych na Szwederowie i tam panie gotowały-jedzenie pyszne i bardzo dużo,  sala na wesele na 100 osob spokojnie no ale moze nie byla to jakaś super sala pod względem wyglądu.  Mozna tez wziac taniego fotografa i kamerzyste albo z kamerzysty zrezygnować.  nawet sukienke idzie kupic używana- na oxl.pl masz tyle ofert za kilka stowek ze moim zdajiem mozna coś znaleźć zeby trochę oszczędzić :) macie sporo czasu wiec mozecie to wszystko spokojnie przemyslec :)

Offline szarlota
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #15 dnia: 4 Września 2014, 08:21 »
Połówka w ten weekend do mnie wpada musimy poważnie zastanowić się co jest priorytetem, a o sukience wiem do 800 można znaleźć takie sukienki i to z okolicy że aż dech zapiera ;) Jeśli robiłabym na sali gdzie jest nagranie z parkietu na pewno kamerzysta odpada wole sama się pobawić nagraniem w tych czasach to nic skomplikowanego pociąć nagranie i zrobić z tego jakiś skrót.  A do kucharza nie mogę się przemóc to jednak większa odpowiedzialność bo pilnuje się samemu a nie np Pan menadżer, u mojej cioci jeszcze jakieś 8 lat temu (ostatnie nasze rodzinne z kucharka) wiem że miała dobrze płacone a i tak nakradła mięsa kremy zamiast z masłem z margaryną żeby kostek masła wynieść i tylko stresu było co niemiara.
Jednak zawsze myślałam że organizacja wesela to przyjemna sprawa a teraz widzę że to istny horror -. - Nie dziwie się że tak wiele par rezygnuje z sakramentu małżeństwa i żyją na kocią łapę w końcu i stres i kasa nie mała jak na jeden wieczór .  :|

Offline s_m
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #16 dnia: 4 Września 2014, 09:35 »
z tym kucharzem miałam tak samo, jak sobie myslałam że miałabym go jeszcze pilnowac żeby wszystko dobrze zrobił i przy okazji nie nakradł (polskie realia - wogóle szok że człowiek musi sie martwić w dzień slubu żeby nawet kucharz czegoś nie "pożyczył")to sobie odpuściłam i wzięłam hotel - oni wszystko robią a ja przychodzę na gotowe ;) tylko cena boli no ale cóż :) a co do slubu to powiem ci że stresów to będziesz miała..dodaj do tego pretensje i roszczenia ze strony teściów i rodziców i zobaczysz o czym mówię :D generalnie powiem Tobie że ja jakoś nie miałam specjalnej spiny w tym temacie ale moja teściowa zaczęła mieć drobne pretensje np mamy hotel za bydgoszczą 14 km i dla osób spoza bydgoszczy zapewniamy nocleg a dla osób z bydgoszczy będzie autokar który odwiezie gości pod dom; na ten hotel wydajemy już kupę kasy i załatwilismy pokoje rodzicom oczywiście ale np mój brat i szwagierka zostaną odwiezieni do domu...no i w tym momencie sę zaczęło...tesciowa do mnie dlaczego nie załatwiłam pokoju hotelowego dla jej córki (30-letniej) bo przecież jak ona do domu wróci, nie poradzi sobie bidulka...na nic zdało się tłumaczenie że przeciez zostanie odwieziona ;) dodam że sami płacimy za całe wesele i tez na kasie nie leżymy :)

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #17 dnia: 4 Września 2014, 11:02 »
Połówka w ten weekend do mnie wpada musimy poważnie zastanowić się co jest priorytetem, a o sukience wiem do 800 można znaleźć takie sukienki i to z okolicy że aż dech zapiera ;)

Ja mam taką przepiękną na sprzedaż i to za +/- 250 zł ;)
a potem będę swoją sprzedawała pewnie za ok. 1000 :D
hihi wpadnij poogladać ;)

Offline szarlota
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #18 dnia: 4 Września 2014, 18:27 »
Na mnie na pewno za mała taka zdrowa 40 jestem ;)

Offline Majjj

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 23.04.2016
« Odpowiedź #19 dnia: 5 Września 2014, 18:36 »
My również ślubujemy w 2016 roku.  Myślałam, że na przygotowania mamy jeszcze dużo czasu, ale okazało się zupełnie inaczej. . .  Etap wyboru sali mamy już za sobą.

Zdecydowaliśmy się na Park Hotel, ale w Tryszczynie.  Przemiła Pani menadżer! Pomogła nam z wyborem menu, opowiedziała o wszystkich za i przeciw.  Na dzień dzisiejszy za osobę wychodzi 184zł.  No ale jeszcze dużooo czasu, może nam się gust kulinarny zmieni, albo restauracja będzie bogatsza o nowe dania. 

Prawdę powiedziawszy Park Hotel był pierwszym miejscem, które oglądaliśmy. . .  I tak naprawdę stwierdziliśmy, że nic innego nam do szczęścia nie jest potrzebne  :) Sala piękna, jasna i przestronna, z możliwością wyjścia na zewnątrz, na czym nam bardzo zależało.

No, ale żebyśmy mieli porównanie to udaliśmy się jednak jeszcze w inne miejsca. . .  A mianowicie Magnolia (Kruszyn) - pomieszczenie jasne, ALE absolutnie nie przemówił do nas ten las filarów, brak okrągłych stołów, śliska podłoga, część sali jest odgrodzona parawanami, co znacznie zmniejsza powierzchnię, odległości między talerzykami maluteńkie. . .  goście chyba będą musieli trzymać talerze w rękach przez cała noc  :P no i nie od razu tam trafiliśmy, bo oznaczenie dojazdu (a raczej jego brak) fatalne.

Jesteśmy trochę wybredni, bo odrzuciliśmy wszystkie restauracje w góralskim stylu, bez bezpośredniego dostępu na świeże powietrzne i w centrum miasta  ;D

Pierwszy wybór był jak najbardziej trafny! Cieszę się, że to właśnie tam odbędzie się nasze wesele  :)

Offline szarlota
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #20 dnia: 9 Września 2014, 11:11 »
U nas chyba jednak będzie kucharka o ile dostaniemy w Bydgoszczy jakąś sensowną salę gdzie będzie można to zorganizować, mama ma po znajomości kucharkę która z poprawinami i obsługą kelnerską policzy tylko 150 od osoby jeśli będzie 120 osób.  I chyba w ten sposób i wilk będzie syty i owca cała bo ukochany upiera się przy dużym weselu mówił że zawsze takie mu się marzyło ;) a pilnowaniem kucharki także mają się zajmować rodzice ja ewentualnie dekoracją sali, ale dla mnie to akurat frajda bo jestem osobą uzdolniona plastycznie i manualnie :)

Tak więc teraz trzeba znaleźć salę z kuchnią gdzie uda się to zorganizować ;)

Offline Vivka

• Chuck Norris
  • data ślubu: maj 2014
« Odpowiedź #21 dnia: 9 Września 2014, 15:24 »
150 zł za osobę to tak mało?

ja w tym roku miałam takie menu w Telimenie że zapłaciliśmy 158 zł od osoby ;)

Offline klimmarta
  • bywalec
  • data ślubu: 05.06.2015
« Odpowiedź #22 dnia: 9 Września 2014, 16:02 »
Moim zdaniem 150 zł za osobę przy kucharce to dużo. Do tego trzeba doliczyć koszt wynajęcia sali i dekoracje więc przeliczają wyjdzie Ci pewnie ok. 170 zł za osobę. Za tą cenę to masz już wesele w restauracji/ hotelu z pełną obsługą.

Offline doksik86
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #23 dnia: 9 Września 2014, 16:09 »
I dodatkowo nie męczysz się z kombinowaniem zastawy, chyba, że kucharka przynosi, ale dochodzą dodatkowe koszta, tak jak pisze klimmarta, wg mnie gra nie warta świeczki, 150 zł to już spokojnie w restauracji zrobisz, a jak ograniczysz czas wesela np. do 1 w nocy to już w ogóle.
« Ostatnia zmiana: 29 Października 2014, 09:35 wysłana przez Maja »

Offline szarlota
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #24 dnia: 11 Września 2014, 00:14 »
Kucharka organizuje wszystko łącznie z zakupami a za 150 nie znajdę restauracji na której w tej cenie będą poprawiny. Menu tez będzie swojskie syte i dużo my mamy znaleźć jedynie sale, całą resztę ma kucharka więc może i cena wyjdzie podobna jak jednodniowa zabawa w restauracji ale przynajmniej będę miała pewność że nasze żarłoczne rodziny nie będą marudzić o ilość jedzenia i będą tańczyć aż dj straci ostatnie siły :-P :) po restauracjach i tak się przejedziemy ale ja osobiście wątpię że w tej cenie dostaniemy podobną ilość jedzenia i poprawiny a po rozeznaniu się z opiniami ciotek na ostatniej rodzinnej imprezie widzę że nastawiona jest rodzinka na biesiade a nie bal

Offline s_m
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #25 dnia: 11 Września 2014, 14:48 »
Tylko pamiętaj zeby na sali była klimatyzacja bo przy 120 osobach to będzie gorąco :D znajomi np za klime 1000zl doplacali do kosztu sali - sala 1500, klima 1000 i dekoracje ok 2000

Offline weronafoto

• forumowicz
  • data ślubu: czerwiec 2015
« Odpowiedź #26 dnia: 30 Września 2014, 12:29 »
Dziewczyny, a co myślicie o restauracji U Hołosia w Osówcu?

Offline s_m
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #27 dnia: 30 Września 2014, 14:33 »
Byłam tam na weselu w zeszłym roku. Jedzenia naprawdę sporo i smaczne i calkiem niedrogo ok180 za osobę :) sala przestronna spokojnie zmieści sie 100 osób,  parkiet też dość duży.  Wiem ze znajomi byli zadowoleni :)

Offline Balbinkaa90
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 19-09-2015
« Odpowiedź #28 dnia: 30 Września 2014, 19:54 »
Hej dziewczyny ;)
A propos sali. .  mam również pytanko, poszukuję sali na poprawiny, chodzi mi jedynie o pusta sale bez jedzenia bez obslugi, jedynie krzesla i stoly reszta sie zorganizuje sama ;)

bylabym mega wdzieczna jak by mi ktos cos podeslal ;)

Offline sofijka
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: wiosna 2016
« Odpowiedź #29 dnia: 3 Października 2014, 19:17 »
Kucharka z zakupami i obsługa za 150zł od osoby to jest dużo, za 160zl możesz mieć już sale z jedzeniem. Jesli bierzesz ślub w kwietniu (tak jak ja i też 2016 r. ) to sale wtedy sa tańsze bo jest to poza sezonem, bylam 2 razy w Nowej Wsi Wielkiej sala u Sławka, polecam serdecznie, w 2013 roku w kwietniu moja kuzynka płaciła 160 zł od osoby i chyba miała już tort w cenie albo ciasto nie pamiętam, w każdym razie to było najlepsze wesele (było na 110osób) sala ładna, jasna przestronna, parkiet z płytek myślałam, ze będzie ślisko ale nic z tych rzeczy. W sali Magnolia bylam teraz we wrześniu na weselu i też moge polecić jedzenie było dobre, kolumny nie przeszkadzały, nie było żadnych parawanów odgradzających - było 100 osób na weselu a goście wcale nie kisili się, sama zastanawiam sie nad tą salą (w kwietniu cena 170 zł od osoby) aczkolwiek marzy mi się Dwór Hulanka - w kwietniu 190 zł od osoby ale ciasto w cenie = mowię o cenach na 2015 r bo jak rozmawiałam z managerami w sierpniu nie było jeszcze cenników na 2016 r. Dwór Hulanka ma świetny klimat a moje wesele bedzie w stylu ludowym-rustykalnym wiec idealna ale cena mnie dobija troche.
Ja z moim narzeczonym najpierw chcieliśmy pobrac się we wrześniu 2015 r ale ze względu na to, ze jemu się wraz z końcem roku kończy umowa o pracę i nie będzie miał przedłużonej a ja obecnie też szukam pracy przełożyliśmy - poza tym tak jak pisałam w kwietniu taniej - nie tylko sale.
Czytałam kiedyś na forum, że ta restauracja w fordonie co kiedys Korona sie nazywała teraz chyba dobry smak jest dobra i w sezonie mieli ceny 170zl od osoby wiec w kwietniu pewnie jeszcze taniej, zorientuj sie w uniweryteckiej tez i nie baw się w żadne kucharki bo wyjdzie Ci drożej, za sale beda chcieli pewnie ponad 2 tys bo musi być to duza sala. Ktoś pisał o Kresowiance ten hotel w solcu chyba atos nie jakos inaczej na a nie moge przypomniec sobie nazwy, bylam tam kilka razy na obiedzie i jedzenie wtedy było przepyszne - żurek i dewolaje - nie wiem jak się pisze mistrzostwo świata ale 120 osób nie wciśniesz tam, chyba że na ścisk. A jeszcze co do Magnolii w Kruszynie to nam Pani manager proponowała okragłe stoliki i pokazywała nawet zdjęcia. A mają śwliczny teren dookoła właśnie jak byliśmy na weselu to para młoda (ślub był szybko bo o 15) robiła sobie w trakcie wesela zdjęcia tam żeby zaoszczędzić na plenerze.
Aha co do poprawin to jeśli chcesz zmieścić się w 30 tys to może odpuść poprawiny, teraz conajmniej połowa młodych par rezygnuje albo robi np w formie ogniska czy grilla dla najbliższych. My planujemy wesele na 80 osób i juz mamy naliczone 35 tys zależy na którą sale się zdecydujemy itd bo to sa wstępne koszta. Oszczędzamy na dekoracji sali, samochodu bukietów razem z moją mamą będę dekorować, zaproszenia bedzie drukowac nam znajomy po kosztach, poprawiny bede tylko dla przyjezdnych w domu rodzinnym pana młodego, a suknię chcę uszyć bo ma być bardzo skrona i prosta a nigdzie takich nie ma i chce wydac na suknie z welonem i żakietem max 1200/1300zł, zastanawiamy sie też nad zdjęciami, żeby po kosztach zrobiła nam przyjaciółka świadkowej (siostry mojego narzeczonego)

Wcieło mi kawałek tekstu, miało byc: Ktoś pisał o Kresowiance pewnie byłoby za 160 zł od osoby ale sala malutka 60 osób max ten hotel w solcu chyba atos nie jakos inaczej na a nie moge przypomniec sobie nazwy
aha a jeśli już się bardzo upierasz przy kucharce to wez jakas sale gimnastyczna - pisałas ze moze byc nawet remiza wystroj sie nie liczy albo coś bo nic tańszego w sensie sali w resaturacji pewnie nie znajdziesz, choć ja i tak bym robiła w restauracji z ich jedzeniem i obługom, zapomniałam napisać że tam u slawka to była cena z poprawinami
« Ostatnia zmiana: 29 Października 2014, 09:33 wysłana przez Maja »