Kucharka z zakupami i obsługa za 150zł od osoby to jest dużo, za 160zl możesz mieć już sale z jedzeniem. Jesli bierzesz ślub w kwietniu (tak jak ja i też 2016 r. ) to sale wtedy sa tańsze bo jest to poza sezonem, bylam 2 razy w Nowej Wsi Wielkiej sala u Sławka, polecam serdecznie, w 2013 roku w kwietniu moja kuzynka płaciła 160 zł od osoby i chyba miała już tort w cenie albo ciasto nie pamiętam, w każdym razie to było najlepsze wesele (było na 110osób) sala ładna, jasna przestronna, parkiet z płytek myślałam, ze będzie ślisko ale nic z tych rzeczy. W sali Magnolia bylam teraz we wrześniu na weselu i też moge polecić jedzenie było dobre, kolumny nie przeszkadzały, nie było żadnych parawanów odgradzających - było 100 osób na weselu a goście wcale nie kisili się, sama zastanawiam sie nad tą salą (w kwietniu cena 170 zł od osoby) aczkolwiek marzy mi się Dwór Hulanka - w kwietniu 190 zł od osoby ale ciasto w cenie = mowię o cenach na 2015 r bo jak rozmawiałam z managerami w sierpniu nie było jeszcze cenników na 2016 r. Dwór Hulanka ma świetny klimat a moje wesele bedzie w stylu ludowym-rustykalnym wiec idealna ale cena mnie dobija troche.
Ja z moim narzeczonym najpierw chcieliśmy pobrac się we wrześniu 2015 r ale ze względu na to, ze jemu się wraz z końcem roku kończy umowa o pracę i nie będzie miał przedłużonej a ja obecnie też szukam pracy przełożyliśmy - poza tym tak jak pisałam w kwietniu taniej - nie tylko sale.
Czytałam kiedyś na forum, że ta restauracja w fordonie co kiedys Korona sie nazywała teraz chyba dobry smak jest dobra i w sezonie mieli ceny 170zl od osoby wiec w kwietniu pewnie jeszcze taniej, zorientuj sie w uniweryteckiej tez i nie baw się w żadne kucharki bo wyjdzie Ci drożej, za sale beda chcieli pewnie ponad 2 tys bo musi być to duza sala. Ktoś pisał o Kresowiance ten hotel w solcu chyba atos nie jakos inaczej na a nie moge przypomniec sobie nazwy, bylam tam kilka razy na obiedzie i jedzenie wtedy było przepyszne - żurek i dewolaje - nie wiem jak się pisze mistrzostwo świata ale 120 osób nie wciśniesz tam, chyba że na ścisk. A jeszcze co do Magnolii w Kruszynie to nam Pani manager proponowała okragłe stoliki i pokazywała nawet zdjęcia. A mają śwliczny teren dookoła właśnie jak byliśmy na weselu to para młoda (ślub był szybko bo o 15) robiła sobie w trakcie wesela zdjęcia tam żeby zaoszczędzić na plenerze.
Aha co do poprawin to jeśli chcesz zmieścić się w 30 tys to może odpuść poprawiny, teraz conajmniej połowa młodych par rezygnuje albo robi np w formie ogniska czy grilla dla najbliższych. My planujemy wesele na 80 osób i juz mamy naliczone 35 tys zależy na którą sale się zdecydujemy itd bo to sa wstępne koszta. Oszczędzamy na dekoracji sali, samochodu bukietów razem z moją mamą będę dekorować, zaproszenia bedzie drukowac nam znajomy po kosztach, poprawiny bede tylko dla przyjezdnych w domu rodzinnym pana młodego, a suknię chcę uszyć bo ma być bardzo skrona i prosta a nigdzie takich nie ma i chce wydac na suknie z welonem i żakietem max 1200/1300zł, zastanawiamy sie też nad zdjęciami, żeby po kosztach zrobiła nam przyjaciółka świadkowej (siostry mojego narzeczonego)
Wcieło mi kawałek tekstu, miało byc: Ktoś pisał o Kresowiance pewnie byłoby za 160 zł od osoby ale sala malutka 60 osób max ten hotel w solcu chyba atos nie jakos inaczej na a nie moge przypomniec sobie nazwy
aha a jeśli już się bardzo upierasz przy kucharce to wez jakas sale gimnastyczna - pisałas ze moze byc nawet remiza wystroj sie nie liczy albo coś bo nic tańszego w sensie sali w resaturacji pewnie nie znajdziesz, choć ja i tak bym robiła w restauracji z ich jedzeniem i obługom, zapomniałam napisać że tam u slawka to była cena z poprawinami