Dzień dobry
Na forum pojawiło się ostatnio kilka nieprawdziwych i krzywdzących dla nas wpisów, dlatego jako manager Dworu Hulanka chciałbym je wyjaśnić.
Informuję Panią ,,musi0,, ,że nieprawdą jest, iż napojów gazowanych nie wstawiamy w stoły Gości. Jeżeli ich tam nie było to dlatego, że organizator chciał je mieć wyłącznie przy bufecie z whisky, ginem i innymi alkoholami kolorowymi, do przygotowywania drinków. Tak samo organizatorzy często decydują, kiedy przygotowujemy dodatkowo bar z obsługą barmańską. My spełniamy ich życzenia.
Nasze ceny na rok 2014 i 2015 są zamieszczone na stronie internetowej Karczmy Rzym i zachęcam do ich sprawdzenia . Nie wiem skąd cena 350zł/osobę ? Jest wiele terminów, w których wesele w Hulance kosztuje 170zł /osobę! W tej cenie zawarte jest wszystko oprócz tortu i alkoholu.
Nie rozumiem zarzutu, że jedzenie wnoszone jest z pompą. . . To według mnie zaleta, a nie, jak Pani sugeruje, wada. Obiad w Hulance kelnerzy podają ,,synchronicznie" przy marszu który trwa osiem minut. Gwarantuję Pani że pojedynczo podająca obsługa nie zrobi tego szybciej a na pewno będzie to mniej eleganckie. Zapraszam do obejrzenia filmów na naszej stronie internetowej
Po obiedzie, najczęściej w czasie drugiego bloku muzycznego sprzątamy półmiski obiadowe, i serwujemy ciasto lub deser.
Mięsa z obiadu wstawiamy do bufetu w eleganckich podgrzewaczach , dzięki temu są one ciepłe i dostępne przez całe wesele .
Podobnie robimy z ciastem, które układamy w bufecie na specjalnych gerydonach w momencie, kiedy serwujemy przekąski do stołów. Goście wracając z parkietu częstują się tym, na co mają ochotę i są formą bufetów zachwyceni. Do końca wesela w stołach Gości pozostają przekąski . Również do stołów Gości około godziny pierwszej ,drugiej i trzeciej serwujemy gorące posiłki. Nieprawdą jest więc to że stoły są puste ,bo jedzenie jest w stole bocznym.
Byłem pewien, że czasy, kiedy kolejne dania dokładano a nic z nie zabierano, tyko po to, żeby "żeby się stół uginał", minęły w restauracjach już bezpowrotnie. Nie wyobrażam sobie aby na stole stały zimne mięsa z obiadu (które powinny być ciepłe), razem z ciastem i np. śledziami, a do tego napoje w plastikowych butelkach typu "pet". . . - tragedia. Jaki jest sens robić w takim układzie dekoracje z kwiatów i świec?
W eleganckich restauracjach na stole nie ma prawa stać butelka czy karton z sokiem . Dlatego u nas schłodzony alkohol stoi w srebrnych coolerach, a soki czy napoje gazowane serwowane są w karafkach, z których gaz na pewno nie uleci.
Nie rozumiem dlaczego wielokrotnie krytykuje Pani, że w Hulance jest wszystko " z pompą i na pokaz", przecież to jest ślub i wesele - wyjątkowe wydarzenie w życiu. Nic dziwnego, że oprawa tak szczególnej uroczystości powinna być na najwyższym poziomie, chociażby z szacunku do zaproszonych Gości
Zapewniam Panią ,,Vivka,, że po weselu w Hulance nikt nigdy nie wyszedł głodny. Po każdym przyjęciu weselnym zostaje dużo jedzenia i oddajemy je rano Państwu Młodym, profesjonalnie spakowane, oczywiście. Menu wraz z ilościami porcji jest również na naszej stronie internetowej. Organizatorzy wesela wybierają asortyment, natomiast ilość porcji na osobę jest zawsze stała, podyktowana wieloletnim doświadczeniem, z uwzględnieniem Gości o dużych apetytach.
W razie dodatkowych pytań i wątpliwości pozostaję do Państwa dyspozycji
Manager Dworu Hulanka
Przemysław Arach
tel. 728533910