Autor Wątek: Okrycie wierzchnie  (Przeczytany 7589 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline jkasia78
  • nowicjusz
  • *
Okrycie wierzchnie
« dnia: 15 Października 2006, 12:36 »
Witam. Będę brała ślub w kwietniu i niestety ty leży pies pogrzebany...Pogoda będzie nieprzewidywalna a ja mam suknię bez ramion. Nie mam zielonego pojęcia czym sobie okryć ramiona?Czy bolerko czy jakieś futerko?Może ktoś ma jakiś pomysły i może jakieś zdjęcia co można wymyśleć?Jak dopasować?Z góry dziękuję :serce:  :serce:  :serce:

Offline redzia

• Gosia
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 02.09.2006
Okrycie wierzchnie
« Odpowiedź #1 dnia: 15 Października 2006, 12:46 »
Wybierz sie do salonu sukien slubych. Tam napewno bedzie wybor bolerek, futerek, itp.
A jak zaoszczedzic na tym :?: Ja bolerko wypozyczylam (wynioslo mnie to 50% wartosci bolerka; nie placilam za czyszczenie bolerka).

A gdzie bedziesz brala slub :?:

Offline merkunek

• Chuck Norris
Okrycie wierzchnie
« Odpowiedź #2 dnia: 15 Października 2006, 12:51 »
Redzia dobrze mówi, można wypozyczyć...możesz się umówić, że w zalezności od pogody weźmiesz albo jakąś lżejszą etolke, albo coś cieplejszego, zresztą w salonie Ci doradzą :-)

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Okrycie wierzchnie
« Odpowiedź #3 dnia: 15 Października 2006, 13:12 »
a moze wełniany szal??

moja koleżanka  cos takiego zrobiła sobie z pieknej wełenki, mocherkowej na dużych drutach z oczkami.. przepieknie sie prezentował i do dzis jej służy..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Aldoneczek
  • użytkownik
  • **
Okrycie wierzchnie
« Odpowiedź #4 dnia: 15 Października 2006, 23:40 »
Ja mam slub za 6 dni i na wszelki wypadek kupilam szal bialy, dlugi z futerka podobno z lisa, wiec podczas skladania zyczen nie wykluczam, ze zaloze ten szal, wszystko zalezy od pogody, a podobno od srody ma byc jeszcze zimniej i do niedzieli wlacznie ma padac  :evil:

Offline jkasia78
  • nowicjusz
  • *
Okrycie wierzchnie
« Odpowiedź #5 dnia: 16 Października 2006, 06:25 »
Ślub będę brała w Będzinie.Spodobał mi się pomysł Moni o wełnianym szalu. Moja mama kiedyś dużo robiała na drutach i babcia też. Może uda mi sie je namówić na szal? Dzięki za pomysły. :D  Pozdrawiam

Offline Aniutek83
  • maniak
Okrycie wierzchnie
« Odpowiedź #6 dnia: 16 Października 2006, 10:06 »
jkasia witaj "krajanko" ja jestem z Dabrowy Górniczej Mysle , zwe w kwietniu nie bedzie az tak zimno no ale zawsze mozesz reczywiscie jakiś szal zarzucic na ramiona!

Offline monia

• złośliwy skorpionek :)
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 04.06.2005
Okrycie wierzchnie
« Odpowiedź #7 dnia: 16 Października 2006, 10:52 »
Cytat: "jkasia78"
Moja mama kiedyś dużo robiała na drutach i babcia też. Może uda mi sie je namówić na szal? Dzięki za pomysły.

niewiele kosztuje a pieknie wygląda..

tylko wybierz ładnei wyglądająca włóczke..
przyjaciel gdy powiesz "zabiłem", odpowie "gdzie go zakopiemy"

Offline Lilkuś

• uzależniony
Okrycie wierzchnie
« Odpowiedź #8 dnia: 1 Grudnia 2006, 11:46 »
jkasia78 ślubijesz tego samego dnia co ja :):)

też mam problem z wierzchnik okryciem  :roll: będe mieć cienitki szal w sumie bardzoj dla ozdoby i za ciepło mi w nim nie bedzie. Jak byłam w CMŚ to Pani zaproponowała wypozyczenie jakiegoś bolerka, kurteczki lub innego czegoś jak tylko bedą mieli na stanie :) na razie za bardzo sie nie martwie... czkekam na poczatek kwietnia jak sie pogoda bedzie kształtowac :D

Offline ajka
  • nowicjusz
  • *
Okrycie wierzchnie
« Odpowiedź #9 dnia: 3 Grudnia 2006, 21:08 »
hej a ja to  nie mam pomusłu co włozyc na sukienke a napewno bedzie zimno bo mam slub 29 wrzesnia a po drugie mam takiego pecha ze napewno bedzie wiało i lało itp :(  :(  i choc nie mam jeszcze kupionej sukienki to wiem ze bede miała gorset :D  :D

Offline wera

• nowicjusz
  • *
Odp: Okrycie wierzchnie
« Odpowiedź #10 dnia: 20 Sierpnia 2008, 04:11 »
Drogie Panie! Ja mam suknie z gorsetem i biore ślub na początku grudnia, więc jeżeli nie kupie lub wypożycze jakiegoś bolerka to zamarzne

Offline jocelines

• nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 01/08/2009
« Odpowiedź #11 dnia: 20 Sierpnia 2008, 08:41 »

« Ostatnia zmiana: 21 Sierpnia 2008, 17:31 wysłana przez rybkawiedenka »

Offline asashia

• entuzjasta
  • ~so be it~
« Odpowiedź #12 dnia: 20 Sierpnia 2008, 14:42 »
ano faktycznie ja tez szukam usilnie-kurteczki dodane przez jocelines spokojnie można w internece zamówic. bolerko z piórkami widziałam w nikol, futerko w agnes, w cmś można płaszczyk uszyc na miarę, nawet ocieplony.....ja jednak szukam dalej-bo te kurteczki zupełnie nie w moim stylu! jesli ktoś ma suknię w wybarwieniu ecru lub podobnym można też poszukac kurteczek w sklepach-bo kolekcje jesienne w tym roku posiadaja okrycia wlasnie w bezach, ecru lub zlamanej bieli. na ebayu mozna tez kupic długie peleryny-płaszcze z kapturem-ktore sa modne w anglii-al'a krolowa sniegu. :)
Niezmiennie rozczula mnie etykietka-którą zabrałam z porodówki z łóżeczka córeczki: "Tam, gdzie nie ma dzieci, brakuje nieba." Algernon Charles Swinburne... Zostałam Mamą! Mam w końcu swoje upragnione niebo!