Autor Wątek: zdjęcia we własnym zakresie.  (Przeczytany 28885 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Olcia27
  • uzależniony
  • data ślubu: 06-09-2008
Odp: zdjęcia we własnym zakresie.
« Odpowiedź #90 dnia: 14 Kwietnia 2008, 19:45 »
carrera 
a czy macie na oku jakiegoś fotografa??? bo powiem Ci że wcale tak dużo czasu to Ci nie zostało, może chociaż orientacyjnie popytaj się o terminy

Będzie Synek:)

Offline carrera
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 27.09.2008
« Odpowiedź #91 dnia: 14 Kwietnia 2008, 21:19 »
Olcia27

Mamy juz kogos na oku ale to wlasnie cena mnie tak przeraza... i tak juz budzet przekroczylismy no i za wesele to sami placimy a nie rodzice wiec tym bardziej liczymy kazdy grosz.

Na oku mamy pana Wojtka Nesa z S4. Widzielismy jego zdjecia i sa naprawde super a wiele pozytywnych opinii slyszalam. Jeszcze z moja druga polowka musimy sie dogadac ;)

Pozdrawiam

Offline Olcia27
  • uzależniony
  • data ślubu: 06-09-2008
« Odpowiedź #92 dnia: 14 Kwietnia 2008, 21:21 »
my też płacimy sami i doszliśmy do wniosku że wolimy mieć piękne zdjęcia niż film i zrezygnowaliśy z filmu na rzecz zdjęć

Będzie Synek:)

Offline carrera
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #93 dnia: 14 Kwietnia 2008, 21:30 »
hmm..... my to najlepiej bysmy chcieli i jedno i drugie  :)

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #94 dnia: 14 Kwietnia 2008, 21:45 »
Ja bym się nad Wojtkiem Necem nie zastanawiałą za długo....bo jest doby i chodliwy fotograf i zaraz będzie termin miał zajety...

Mogę go polecic z czystym sercem...
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline carrera
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #95 dnia: 14 Kwietnia 2008, 21:52 »
Wiem wiem ze chodliwy  ;)

Po tym jak widzialam fotki naszej stalej forumowiczki Uli, jej relacje ze slubu bylam pod niesamowitym wrarzeniem, No i zaraz pozniej znalazlam jego stronke, poscilam maila i czekalam na oferte.

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #96 dnia: 19 Maja 2008, 01:22 »
U nas video miało nie być ale ostatecznie grzecznościowo amatorsko "kręciła" żona świadka - w ostatniej chwili stwierdziliśmy że jednak warto mieć też film z tego wydarzenia.
Zdjęcia również mieliśmy bez kosztów - ale tutaj z kolei nasz przyjaciel ma nieco doświadczenia (no i widziałem kilka jego reportaży ślubnych) i poprosiliśmy go o wykonanie zdjęć. Zrobił nam je i album w ramach prezentu ślubnego (część widać w innym temacie https://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=10200.msg572800#msg572800 ). W zeszłym roku moja przyjaciółka brała ślub i poleciłem jej tego kolegę - umówili się tylko na zrobienie zdjęć i obróbkę części z nich ale bez żadnych albumów i wywoływania. Dzięki temu koszt usługi był BARDZO niski a Młodzi dostali płytę z której sami sobie potem zrobili odbitki w takiej ilości i wielkości jaka im była potrzebna.
Nie rezygnujcie ze zdjęć - jeśli już nie chcecie wydawać dużej kasy na fotografa to poszukajcie wśród znajomych kogoś kto się na tym zna i ma dobrą lustrzankę z dodatkową lampą. Jeśli macie smykałkę do programów graficznych to jest szansa że coś z tego wyjdzie. Szansa :)
I co do siostry jako fotografa: najważniejszy jest Kościół - tam i tak nie będzie zabawy - a te zdjęcia będą w zasadzie nie do powtórzenia. Na weselu będzie wiele godzin w ciągu których zdąży się porobić foty a siostra wybawić :)

Offline Agniesz_ka

• forumowicz
« Odpowiedź #97 dnia: 21 Maja 2008, 17:36 »
Cytat: FURIA
aparat,nieważne jaki ale musi robić ładne zdjęcia
odwrotnie....nie ważne jaki aparat, to człowiek robi zdjęcia...i on musi umieć je dobrze robić.

w sumie zgadzam sie częsciowo - z kazda z Was - jak sie nie ma iskry Bożej to najlepszy sprzet swiata nie pomoze a wrecz moze przeszkadzac - natomiast - jak juz ktos ma talent - to dobry sprzet ulatwia sprawe bardzo - mozna robic zdjęcia przy świetle zastanym w ciemnym kosciele - bez strasznych szumow  - oddajac klimat miejsca i ceremonii. Taki sprzet niestety kosztuje majątek - i stad m.in. ceny fotografii ślubnej - takie a nie inne.
Nie mówię oczywiscie o 200 - 300 zl stawkach i zostawie je bez komentarza.

Offline Gosieńka77

• Szczęście to jedyna rzecz, która się mnoży, gdy się ją dzieli.
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 04.10.2008
« Odpowiedź #98 dnia: 1 Czerwca 2008, 01:03 »
Z tych ważniejszych rzeczy został nam jeszcze fotograf.  Interesują nas tylko zdjęcia w studio gdyż w plenerze mamy to zapewnione przez wujka-fotograf pasjonata oraz kuzyna,który również będzie kamerował cała uroczystość :) Stwierdziliśmy,że ok 30 zdjęć w studio wystarczy-takich fachowych,wyjątkowych :-) Cała reszta na pewno dobrze wyjdzie,tak jak i film,za który nie płacimy.  Myślę,że będziemy zadowoleni  :) Plener-jak pogoda pozwoli będzie na jachcie, niezbyt dużym więc fotograf by się już nie zmieścił,hihi. . .
Tak więc zaoszczędzimy dość sporo ale przy tym nie straci na pewno to efektu.  Kamera i kamerzysta są ok-sprawdziłam na niejednej uroczystości a i w studio będziemy mieli troszkę zdjęć, na wypadek złej pogody  :)
Trudno o złoty środek w tych dziedzinach,ale myślę,że będziemy zadowoleni.