Autor Wątek: czas na powiedzenie "tak" po 6 latach bycia razem:  (Przeczytany 8957 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Migotka

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 18-08-2007
czas na powiedzenie "tak" po 6 latach bycia razem:
« dnia: 11 Września 2006, 02:02 »
No i stalo sie:) postanowilismy ze czas na sformalizowanie naszego zwiazku i powiedzenie sobie "tak" na bycie razem do konca zycia... wczesniej jakos nie bylo okazji na planowanie tego Wielkiego Dnia, chociaz jestesmy razem od 6 lat, a zareczylismy sie rowno rok temu. Teraz tez w sumie nie za bardzo jest jak wszystko zorganizowac, bo pracujemy zagranica, wiec poszukiwania sali zostawilismy Naszym Rodzicom. Wstepna data slubu to 15.09.2007r., wiec zaaaaczynamy odliczaaaanie!! 360 dni do naszego slubu!!
Ech, juz sie zaczynam wgryzac w temat slubu i notorycznie przegladam stronki o tej tematyce. Stad pomysl zapisania sie na forum i wspoltowarzyszenia w szalenstwie przed slubnym innych:) Moj Niedzwiadek sie ze mnie zaczyna smiac, ze mam jeszcze duzo czasu a ja juz zaczynam wariowac i rozpatrywac wszelkie mozliwe aspekty i szczegoliki weselicha:)
Juz sie nie moge doczekac tej najwazniejsze obietnicy wypowiedzianej Mojemu Jedynemu w Kosciele, bo w sumie reszta to tak naprawde tylko otoczka do jednej z najwazniejszych rzeczy w zyciu - przysieganiu milosci na dobre i zle ukochanemu.
Pozdrowienia dla Wszystkich odliczajacych:)

Offline goni@
  • bywalec
  • data ślubu: 23.09.2006
« Odpowiedź #1 dnia: 11 Września 2006, 07:58 »
Witam w seteczkach  :D
Cytat: "Migotka"
Juz sie nie moge doczekac tej najwazniejsze obietnicy wypowiedzianej Mojemu Jedynemu w Kosciele,

Zleci szybciutko i nim się obejrzysz,kościół,ołtarz,Ty i On...
Echh rozmarzyłam się  :oops:
Napisz czy masz jakąś suknię na oku,no i wogóle pisz relacje co i jak...
Bardzo lubię czytać seteczki...  :wink:
Pozdrawiam
Czemu życie rani..czemu nie może być normalnie...

Offline anetka161
  • 16.06.2007-nasz wspaniały dzień
  • maniak
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #2 dnia: 11 Września 2006, 15:42 »
Migotka witaj w odliczaniach :) .A czas do tego najważniejszego dnia w ,którym wypowiesz te magiczne słowa upłynie baaardzo szybko.Ja już się o tym na własnej skórze przekonuję :wink:

Offline joannaM
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2008
« Odpowiedź #3 dnia: 11 Września 2006, 18:41 »
Witam.
Z wielką przyjemnością będę śledzić Twoje poczynania.
Czekam na kolejne Twoje wpisy.

Ech, juz sie zaczynam wgryzac w temat slubu i notorycznie przegladam stronki o tej tematyce

Wkoncu My przyszłe Panny Młode chcemy by Ten dzień był najwspanialszym i najdoskonalszym, najbardziej dopieszczonym i niepowtarzalnym dniem..
A do tego trzeba się odpowiednio przygotować.
Ja mam do ślubu 2 lata, ale jaką niesamowitą frajde sprawia mi przegladanie stron  z tematyka slubna....   :jupi:  :jupi:  :jupi:  :jupi:

On 2011
Ona 2013

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #4 dnia: 11 Września 2006, 20:36 »
Witaj w seteczkach :) Co prawda do Twojego ślubu jeszcze duuuuużo więcej dni ale szybko zleci :) Uwierz mi - wiem coś o tym  :wink: No wiec czekamy na fotki, opisz jak się poznaliście itp. itd. Buziaki

Offline agaaaa81

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 12 Września 2006, 10:36 »
Witamy w odliczanku. Masz rację, ten dzień szybko minie, pozostaną wspomnienia, ale będzie to wstęp do najważniejszego okresu w naszym zyciu. Więc musimy zadbać, żeby to był najlepszy i najwspanialszy dzień...

Offline the_rose

• Prawdziwa miłość przenika tajemnice i samotność kochanej osoby, pozwalając jej zachowć swoje sekrety i pozostawia jej wewnętrzną wolność
  • uzależniony
  • data ślubu: 07.07.2007
« Odpowiedź #6 dnia: 12 Września 2006, 23:21 »
Hejka, na pewno będe sledzić twoją seteczkę...a właściwie 365 dniówke: :D
Sama za ponad rok będe brała ślub...może kiedyś i ja rozpocznę swoją setke...Pozdrawiam :wink:
Mama Aniołków 8tc,7tc i 5tc

Offline Migotka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 13 Września 2006, 02:17 »
Oj, domyslam sie ze ten rok zleci baaardzo szybko i ani sie obejrze a nastepnego dnia wesele:) ale to dobrze, bo juz sie nie moge doczekac zeby sie wreszcie "zaobraczkowac" z Moim Ukochanym Niedzwiadkiem. W sumie to juz od kilku lat wiem, ze nasz znajomosc wlasnie tak sie skonczy - slubem, a raczej nie skonczy a zmieni status z zareczonych na zaslubionych  :D

Offline Anielka

• maniak
  • data ślubu: 15.08.2006
« Odpowiedź #8 dnia: 13 Września 2006, 11:46 »
Migotko już za rok Twój wielki Dzień. Szybko zleci ten rok, a czas przygotowań, to będzie najcudowniejszy czas w Waszym jeszcze niemałżeńskim życiu :wink:

Offline Migotka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #9 dnia: 17 Września 2006, 12:18 »
ech, i przesunela sie data slubu... na 29.09.07 ale trudno... w sumie to bedzie w imieninki Mojego Niedzwiadka wiec dostanie prezencik - zonke:)
co do przygotowan to na razie zaklepana sala - weselicho bedzie w Bartoszewie, bo taka sala najbardziej spodobala sie naszym Rodzicom a nam w sumie na podstawie przesylanych zdjec i informacji tez:)
teraz kochani Rodziciele szukaja orkiestry...
a sukienki bede chyba szukac dopiero w czerwcu jak wrocimy do Polski, no chyba ze wybiore sie do jakiegos salonu juz teraz jak bede w Szczecinie w grudniu... i mysle ze tak bedzie, bo Mama nie wytrzyma i mnie gdzies wyciagnie:)))

Offline agaaaa81

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 19 Września 2006, 08:43 »
w sumie to bedzie w imieninki Mojego Niedzwiadka wiec dostanie prezencik - zonke:)

Mój G. też dostanie taki prezent, tylko, że urodzinowy. A poza tym 23.09 to nasza rocznica poznania...

Offline Migotka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 19 Września 2006, 09:16 »
no to calkiem magiczne daty :D w sumie chcielismy zeby wesele odbylo sie pod koniec sierpnia, ale z braku terminow przesunelo sie na koniec wrzesnia. no coz, trzeba bedzie troszke dluzej poczekac.:) a Twoj slub juz tuz, tuz:) duzy stres?

Offline Migotka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #12 dnia: 24 Września 2006, 13:23 »
no i ruszylo sie:))) mamy zarezerwowna sale w Bartoszewie na 29.09 i kamerzyste oraz sesje zdjeciowa... powoli wszystko sie rozkreca:) jak przyjedziemy do Polski w grudniu to trzeba bedzie dokladnie okreslic co chcemy w ramach sesji i krecenia... z najwazniejszych rzeczy na teraz pozostalo znalezienie orkiestry, bo okazalo sie ze ta ktora Rodzice mieli na oku, ktos podkupil i trzeba szukac nastepnej...
tak sie zastanawiam czy nie przyleciec do Polski na kilka dni takze w styczniu zeby na gale slubna trafic:)))
a ostatnio zaczelam przegladac stronki z sukniami slubnymi... ale tego jest:)

Offline Kasia*

• Chuck Norris
« Odpowiedź #13 dnia: 24 Września 2006, 17:22 »
mamy zarezerwowna sale w Bartoszewie na 29.09 i kamerzyste

gratuluję owocnych przygotowań :)
a na  jakiego kamerzyste sie zdecydowaliście?
Wszyscy mówią mi - kiedyś przyjdą lepsze dni, ktoś na dobre zmieni mnie, czekam na ten dzień

Offline Migotka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #14 dnia: 2 Października 2006, 17:44 »
zdecydowalismy sie na kamerzyste i fotografa z firmy "Studio Wyli" mieszczacej sie w budynku telewizji... z tego co wyczytalam maja pozytywne komentarze, no i jak zwykle musze sie zdac na wybor Mojej Mamy, bo my sami nie za bardzo mozemy dzialac bedac zagranica... teraz pozostaje nam jeszcze wybor orkiestry... nasi Rodzice stwierdzili ze powinnismy Ich dofinansowac bo zaczeli zwiedzac rozne lokale i przesluchiwac zespoly a to troche kosztuje... wstep, drinki itp.:) ale stwierdzili ze Im sie spodobalo i tak co 2 tygodnie moga przesluchiwac:) a my juz nie mozemy sie doczekac przyjazdu w grudniu do Polski i posprawdzaniu tego co zalatwili nam Rodzice:)

Offline Migotka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #15 dnia: 9 Października 2006, 18:46 »
ale zmiany!!! w piatek wieczorem dostalam smsa zeby pilnie skontaktowac sie z domem (czyli wejsc na gg i pogadac z Rodzicami). Poniewaz bylismy akurat u znajomych odpisalam ze nie moge... na co Moj Niedzwiadek ze przeciez moge zadzwonic... tylko ze okazalo sie ze bateria w telefonie sie rozladowuje a do tego na karcie zostalo troche malo funduszy... jednak minuta kosztuje raptem 9centow wiec przelozylam karte do telefonu znajomego i dzwonie... odebral Tata, a odpowiedz na pytanie "co tam sie stalo?" skwitowal "daje Mame"... Mama jak to mama - ze szczegolami zaczela opisywac co sie stalo... okazalo sie ze znalezni nowa sale na wesele... z calkiem innym terminem... poniewaz wiedziala o jakim hotelu mowi... (kiedys juz wchodzilam na ich stronke i mi sie strasznie podobalo) to od razu powiedzialam ze bierzemy  :)  
stanelo na tym ze weselicho bedzie 18 sierpnia 2007 roku w Hotelu "Sens" w Dolujach :D
dopiero po ochlonieciu stwierdzilam ze to przeciez o 1,5 miesiaca wczesniej niz mialo byc... no ale... najgorzej chyba bedzie zalatwic nauki przedmalzenskie bo wracamy do Polski dopiero pod koniec maja, ale jakos damy rade...
juz sie nie moge doczekac tego wesela, jakos ta zmiana miejsca mi sie tak spodobala ze teraz czuje ze wszystko bedzie tak jak sobie wymarzylam i bedzie cudownie
PS. a jaki tam maja super pokoj dla mlodej pary... :oops:

Offline Kasia-Wrocław

• uzależniony
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #16 dnia: 10 Października 2006, 12:42 »
To jeszcze Migotko zmień w profilu datę zaślubin :)

Offline Migotka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #17 dnia: 10 Października 2006, 15:58 »
Dzieki Kasiu :D  Z wrazenia zapomnialam :oops:

Offline jumi_1979

• uzależniony
  • samodzielna mama
« Odpowiedź #18 dnia: 11 Października 2006, 13:34 »
teraz czuje ze wszystko bedzie tak jak sobie wymarzylam i bedzie cudownie

I to jest najważniejsze!

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #19 dnia: 11 Października 2006, 14:44 »
Witam Migotko :)
Ślubujemy tego samego dnia, bardzo sie ciesze :) 18 sierpień jest piekną datą :)
Myslę, że bede cie odwiedzac i sledzic Twoje przygotowania do najpiekniejszego dnia w życiu :)
[/url]

Offline Migotka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #20 dnia: 11 Października 2006, 20:45 »
mam tylko nadzieje, ze bedzie cieplo i pogoda dopisze :roll:  Cafe, ja tez bede sledzic Twoje   przygotowania :D  co i jak juz masz zarezerwowane i czego mi jeszcze brakuje :D

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #21 dnia: 12 Października 2006, 11:13 »
Ja narazie Migotko jestem na tym samym etapie co Ty ;) Tyle, ze zaczełam chodzic na anuki przedmałzeńskie zeby miec "z głowy" ;) A soja seteczke chyba załoze jak faktycznie bede miec 100 dni do... bo poki co wole podpatrywać inne Panny Młode :) Ale zapraszam juz dzis  :lol:

Pogoda - dwa lata z rzedu sierpien byl nie za bardzo :( Ale na naszym ślubie bedzie idealna pogoda :) Jak wszystkie Panny młode z 18 sierpnia wystawią wczesniej buciki na parapet to na bank bedzie słońce świecic  :lol:  Także nic sie nie martw :)
[/url]

Offline ela

• Chuck Norris
  • data ślubu: 13.08.2005
« Odpowiedź #22 dnia: 12 Października 2006, 11:19 »
Cytat: "cafe"
soja seteczke chyba załoze jak faktycznie bede miec 100 dni do...

zrobisz to napewno aby było co czytac :D

:serce::serce:
To, że się uśmiecham, śmieje i żartuje jak zawsze nie znaczy, że u mnie jest zajebiście. Ja po prostu nie lubię pokazywać, że jest mi bardzo źle. -

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #23 dnia: 12 Października 2006, 12:02 »
Cytat: "cafe"
Pogoda - dwa lata z rzedu sierpien byl nie za bardzo

jakie nie za bardzo, rok 2004 był w sam raz idealny :mrgreen: wiem bo sama ślubowałam, potem śledziłam śluby forumek i wygląda na to, że pogoda jest zwykle łaskawa -wszystkie miały słoneczko :wink:

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #24 dnia: 12 Października 2006, 12:13 »
Maju No mam nadzieje, że pogoda bedzie łaskawa :) Bo w sumie nie chodzi tak bardzo o słońce ale zeby deszcz nie padal :) A sierpien tego roku i w 2005 to był nie ciekawy - dobrze pamietam bo miałam w tym m-c urlop, przesiedziałam go  wdomu :(

No ale na nasz ślubik napewno bedzie slicznie :) tak jak i na slubach pozostałych Panien Młodych 2007  :lol:
[/url]

Offline Migotka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #25 dnia: 12 Października 2006, 13:04 »
wystarczy zeby 18 sierpnia bylo pieknie no i przez kilka dni po, bo jeszcze nie wiem kiedy bedziemy miec sesje foto... Cafe, jestes krok dalej w przygotowaniach, bo my z naukami bedziemy miec drobny problem... wracamy do Polski dopiero pod koniec maja i bedziemy musieli z tym wszystkim jakos zdazyc przez te 2,5 miesiaca... no ale jak mus to mus... jakos damy rade :D

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #26 dnia: 12 Października 2006, 14:29 »
Pewnie, że dacie :) Tym bardziej, że Was nie bedzie wcześniej to zawsze możecie z księdzem pogadac żeby wam skróconą wersję zrobili nauk :) A słyszałam od dziewczyn szczecińskich, że u Dominikanów bardzo szybko załatwiają nauki i nie robią tam żadnych problemów :) A niektóre dziewczyny mieszkające za granicą umawiaja się z księżmi, ze poza granicami kraju zrobią nauki np w Anglii w Polskim kościele :) Jest wiele mozliwości, napewno cos wymyslisz :)
Ja niestety musze chodzic i to az na 10 spotkan :( No ale 1 mam juz za soba  :lol:
[/url]

Offline Migotka

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #27 dnia: 12 Października 2006, 18:11 »
w grudniu bede w Polsce to pojde sie dowiedziec co i jak u swojego ksiedza i najwyzej u Dominikanow... a Tobie zostalo jeszcze tylko 9:) dasz rade :D czego ciekawego dowiedzialas sie na pierwszym spotkaniu?

Offline cafe

• zapaleniec
« Odpowiedź #28 dnia: 13 Października 2006, 10:14 »
Wiesz Migotko? Ksiądz czytał nam fragment tekstu z "Małego księcia" i nazwał nasze nauki spotkaniem literackim  :lol:  Mnie sie podobało, bo trwało zaledwie 20 min. Ale kazde nastepne ma juz trwac ok 40 min. A moj Robert jest tak zły, ze na jakies nauki trzeba chodzic, ze zmienił ich nazwe na "Sekcja" Chodzimy w piatek na 19:30 na SEKCJE  :lol:

Na szczęście prowadzi młody ksiądz a nie jakis stary pryk ;) Ja te nauki traktuje jako coś co trzeba odbębnic, tzn mnie sie podoba, ale wolałabym faktycznie zeby miały inna nazwe i nie były obowiązkowe. Narazie ksiadz nie mowił nam jeszcze co trzeba robic abysmy sie kochali i jak powinnismy sie przytulac ;)
[/url]

Offline Maja

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • bono animo es
  • data ślubu: 28 sierpnia 2004r.
« Odpowiedź #29 dnia: 13 Października 2006, 10:16 »
cafe, a gdzie Wy chodzicie na te nauki?

U nas prowadził nasz proboszcz ale byłam na prawdę miło zaskoczona