Autor Wątek: KRUK  (Przeczytany 17590 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Lilkuś

• uzależniony
KRUK
« dnia: 7 Sierpnia 2006, 11:57 »
Witajcie:)

jezeli tworze nowy temat to przepraszam :)

czy ktoś kupował może obrączki u Jubilera ci sie zwie KRUK?? jakie są, czy trwałe, czy złoto matwoeije, itp ...
my sie właśnie nad nimi zastanawiamy...

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
Odp: KRUK
« Odpowiedź #1 dnia: 7 Sierpnia 2006, 12:27 »
tego nie wiem..
ja mam z firmy APART  :mrgreen:

są dobre, trwałe... my naszych praktycznie w ogóle nie ściągamy, mamy dwukolorowe.. są w porządku  :lol:

Offline Tajusia

• Chuck Norris
  • data ślubu: 17.09.2005
« Odpowiedź #2 dnia: 7 Sierpnia 2006, 12:39 »
Hej, my mamy obrączki i pierścionek zaręczynowy właśnie z KRUKa (w Poznaniu) i uważam że to był dobry wybór, jakość dobra, wykonanie OK, grawer gratis a co przede wszystkim - dożywotnia gwarancja na produkty tzn. że odświeżanie obrączek i jakiś retusz wielkościowy mamy za darmo, wystarczy zachować rachunek. Każda obraczka po jakimś czasie zmatowieje, zwłaszcza łączona albo z wzorkiem, normalna sprawa i wtedy trzeba zanieść do odświeżenia - a tu mamy za darmo :)
Jednak musisz zorientowac się czy to jest salon firmowy bo wiem że nie wszędzie jest tak samo, są różne salony i różne warunki.
"...Jest na ziemi jedno moje małe miejsce, gdzie poza biciem serca nie liczy się NIC więcej..."

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #3 dnia: 7 Sierpnia 2006, 12:42 »
Tajusia dzięki za informacje:) przydadza sie  8)

Madzialena - nie chce mieć nic wspólnego z Apartem - jakos nie szczególnie ich lubie... zwłaszcza  sklepu w Galaxy :|

Offline Sylvi

• Administrator
  • maniak
« Odpowiedź #4 dnia: 7 Sierpnia 2006, 13:02 »
Ja mam pierścionek zaręczyowy od Kruka (a w zasadzie obrączkę zaręczynową :lol: ). Ma już 8 lat i wyglda nadal slicznie.

Offline Madzialena

• Prawdziwie kochasz wtedy, kiedy nie wiesz dlaczego...
  • maniak
  • Aniołek [*] 16.01.2009
  • data ślubu: 17.09.2005r.
« Odpowiedź #5 dnia: 7 Sierpnia 2006, 13:41 »
my akurat kupowaliśmy na Ku Słońcu  :P
i pierścionek, i obrączki  :)

Offline narzeczona

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #6 dnia: 11 Sierpnia 2006, 17:24 »
Madzialeno,a czy Apart rowniez graweruje napis na obraczkach? jesli tak to za ile?POzdrawiam.

Offline Mariolka
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 23 kwietnia 2005 r.
« Odpowiedź #7 dnia: 11 Sierpnia 2006, 20:48 »
Cytat: "narzeczona"
Madzialeno,a czy Apart rowniez graweruje napis na obraczkach? jesli tak to za ile?POzdrawiam.

tak. graweruje. Gratis
"Dwie rzeczy są nieskończone:Wszechświat i głupota ludzka, chociaż przy tym pierwszym nie upierałbym się" A.Einstein

Offline alex

• entuzjasta
  • Aniołek październik 2008
  • data ślubu: 3 WRZESIEŃ '05
« Odpowiedź #8 dnia: 14 Sierpnia 2006, 12:09 »
ja również mam i pierścionek i obrączkę z kruka i mogę polecić tę firmę.

Wszystko ładnie się błyszczy i wygląda jak nowe. Z tzw serwisem no problema tak jak mówi Tajusia i grawer gratis.

Offline agulkaaa
  • Chuck Norris
  • MISIO 13.05.2007, MACIUŚ 21.10.2009
« Odpowiedź #9 dnia: 14 Sierpnia 2006, 12:10 »
ja mam piersionek z Kruka dostałam od taty na 18 i do dzisiaj wygląda jak nówka sztuka:)

Offline narzeczona

• użytkownik
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 18 Sierpnia 2006, 16:42 »
ok,dzieki Mariolka :)

Offline argissa
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 25 Sierpnia 2006, 12:00 »
Kruk ma dośc wysokie ceny...mam wlasnie przed oczami ich katalog.Identyczne obraczki są u  Terpiłowskich (czy jakos tak sie to nazywa?) ...są tansze a tak samo dobre jakosciowo i ta sama próba złota .Ja mam od Kruka kolczyki złote...szerokie kółeczka...czy ja wiem czy rewelacyjne?Moze i są - ale mozna kupic identycznie o 100zł taniej ;-)

Offline Neila09
  • forumowicz
  • data ślubu: 04.08.2007 Gliwice
« Odpowiedź #12 dnia: 6 Września 2006, 13:31 »
Cytat: "Lilkuś"
czy ktoś kupował może obrączki u Jubilera ci sie zwie KRUK?? jakie są, czy trwałe, czy złoto matwoeije, itp ...
my sie właśnie nad nimi zastanawiamy...

My jeszcze nie kupowalismy obraczek ale nie jestem zadowolana z bizuterii tej firmy a mianowicie dostalam pierscionek zarenczynowy wlasnie z Kruka po zalozeniu go na palec brylant po kilku sekundach wylecial dobrze ze zauwazylam i go nie zrzucilam na podloge myslac ze to kawalek cukru lub szkla. Oczywiscie w salonie zapewnili ze to nie moglo sie stac ale sie stalo. :evil:  Pierscionek zostal wymieniony oczywiscie na nowy ale zloto od nich rysuje sie strasznie i moj pierscionek wyglada jakby mial conajmiej dwa lata a nie 3 miesiace. Na poczatku myslam ze to wina proby ale na certyfikacie jest wypisana najlepsza proba zlota wiec sama nie wiem . Szczerze nie polecala bym tej firmy choc ma wyrobiona renome my bynajmniej nie jestesmy zadowoleni i napewno nie bedziemy kupowac tam obraczek

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #13 dnia: 6 Września 2006, 15:56 »
dzieki za wszystkie opinie :) jak widze są i dobre, sa i złe ale chyba przychylimy sie do tych dobrych...

Cytat: "argissa"
Identyczne obraczki są u Terpiłowskich (czy jakos tak sie to nazywa?) ...są tansze a tak samo dobre jakosciowo i ta sama próba złota .

o nich też myśleliśmy no i nadal myślimy bo sie nie mozemy zdecydować... ehhh czemu te wybory takie trudne są??

Offline elisabeth81

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 12 Września 2006, 22:27 »
Ja mam pierścionek z Kruka i też kupiliśmy obrączki. Jak dla mnie to właśnie oni cenowo byli w miarę... fajne jest to że dostaliśmy filiżanki i życzenia jako prezent ślubny... taki tam drobiazg a cieszy :)
"Wstać rano, zrobić przedziałek i odpieprzyć się od siebie. Czyli nie mówić sobie: muszę to, tamto, owo. Ja zapisuję rano, co mam zrobić. A chwilę potem skreślam połowę"

Offline Lilkuś

• uzależniony
« Odpowiedź #15 dnia: 13 Września 2006, 08:54 »
Cytat: "elisabeth81"
taki tam drobiazg a cieszy

mnie zawsze ciesza takie własnie małe drobiazgi, zwłaszcza jak sie ich nie spodziewam :)

Offline *Ewelina*

• Chuck Norris
  • data ślubu: 29.12.2007
« Odpowiedź #16 dnia: 14 Września 2006, 13:39 »
My wybralismy sobie model z Kruka ale bedziemy robic u złotnika.

Offline Bernadetka

• uzależniony
  • data ślubu: 01-09-2007
« Odpowiedź #17 dnia: 19 Września 2006, 14:14 »
Ja z pierścionka zaręczynowego jestem zadowolona, jednakże jestem strasznie rozczarowana obsługą w salonie przy pl. Zgody. Mój Jarek sam kupował pierścionek, ten który się mu spodobał był tylko w rozmiarze 15, nie znał mojego rozmiaru, ale zapłacił, podarował mi go i zgłosiliśmy się do salonu (tak jak się umawiał) wymienić go na mniejszy. Pani bardzo wtedy sympatyczna określiła, że potrzebuję numer 9, ale dla bezpieczeństwa, bo w Gliwicach mieli numer 8 i 9 sprowadzi oba. Tylko mnie zdziwiło, że od razu chciała moją 15-stkę wystawiać na sprzedaż, na co oczywiście nie pozwoliłam (nie oddałam go). Po niecałym tygodniu (ekspresowo) zadzwoniła, że już jest PIERśCIONEK (JEDEN) do odebrania, sądziłam że się przejęzyczyła lub ja się przesłyszałam, więc z radością pognałam do salonu. A tam czekał mnie dokładnie jeden pierścionek do tego w rozmiarze 10 i zarysowany, na moje pytania, pretensje usłyszałam, że jak się mi nie podoba to oni mają bogatą ofertę i mogę sobie coś innego wybrać. Kłótnia była ostra, bo przecież chciałam model, który dla mnie Jarek wybrał, ale w bezsilności skończyłam dyskusję godząc się na ten, który dla mnie sprowadzili. Do dziś jest zarysowany, co do rozmiaru - już wyrobiłam sobie sposób na przytrzymywanie go, ale nie prędko będzie on na mnie dobry. Zmniejszać go nie można, bo z obwodu mogą później wypadać kamyczki.
Co do odświeżania jest gratis, ale czeka się 3 tygodnie na zwrot.

Offline milenaw
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 08-09-2007
« Odpowiedź #18 dnia: 8 Listopada 2006, 23:34 »
a ja z kolei nie kupie już nigdy biżuterii w  KRUKU! A powód jest taki, żew zawsze marzyłam opirścionku z mieszanego złota żółtego i białego i mój narzeczony kupił mi pierścionek zareczynowy właśnie w jednym z ich salonów. Przepiękny naprawdę. Byłam nim zachwycona. Niestey po trzech miesiącach białe złoto zaczeło sie ścierać i pierścionek wyglądał jak cały żółto złoty :? Gdy pojechałam do salonu z pytaniem dlaczego tak się stało pani ekspedienyka powiedziała że tak to już jest z białym złotem. Zapomniała tylko powidzieć ze w katalogu pisze że to jest białe i żólte złoto a nie żółte POKRYTE białym złotem. Ato jest różnica. W końcu zgodziła sie żeby go pokryć na nowo ,ale to samo zrobiło się po kolejnych paru miesiącach :cry: No a najwazniejsze że ta sama pani powiedziała ze nie mogę nosić go zbyt często to takie rzeczy się nie zdarzą. to moja opinia o salonie. Są gusta i guściki. Wybór należy do Was. Pozdrawiam

Offline dorotka462
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #19 dnia: 9 Listopada 2006, 21:31 »
Lilkuś, ja mam pierścionek zaręczynowy z APART a obrączkę z KRUKA. Kruk ma rewelacyjną obsługę i był to jedyny sklep w którym byliśmy podczas wybierania obrączek potraktowani jak należy, a nie jak potencjalni złodzieje. Obrączki nosimy od czerwca i jak na razie nic się nie dzieje, choć widać na nich ślady użytkowania, no ale na pierścionku z APART też widać. Dodam, że zarówno obrączka jak i pierścionek są z białego złota i ani z jednego, ani z drugiego nic się nie "ściera".
Ze swojej strony naprawdę gorąco polecam KRUKA (a z Apartem też niewiele chcę mieć wspólnego choćby ze względu na mało przyjemną obsługę).

Offline liliann

• Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 30 września 2006
« Odpowiedź #20 dnia: 9 Listopada 2006, 21:54 »
dorotka462, a ja mam zgoła odwrotne doświadczenia.
Fantastyczna obsługa w APARCIE i totalne olewactwo mojej osoby w salonie KRUKA.
A i tak obrączki mam wykonane na zamówienie u złotnika.
"Ludzie, którzy stawiają sobie mierne cele życiowe, zazwyczaj osiągają to co zamierzali: nie dążą do niczego i niczego nie zdobywają. ”
— Richard M. Devos

Offline dorotka462
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #21 dnia: 10 Listopada 2006, 06:59 »
liliann, a może ekspedientki w salonach jubilerskich działają wybiórczo. Jak jest parzysty dzień to co drugi klient jest prawidłowo obsługiwany, jak nieparzysty to co 3 :P

Offline carlunia

• maniak
  • data ślubu: 10.02.2007 Cywilny~16.06.2007 Kościelny
« Odpowiedź #22 dnia: 13 Listopada 2006, 00:44 »
Ja nie moge narzekac na obsluge ani w Apart ani w Kruku. Pierscionek zareczynowy mam z Apart, ale obraczki jakos nie trafily w nasz gust chociaz poczatkowo zastanawialismy sie nad ich propozycja. W Kruku bylam zaskoczona szczeroscia obslugi bo nikt nam nie wciskal kitu tylko mowil jakie mankamenty moga miec obraczki, jakie nam sie podobaly, a to uwazam akurat za plus. W zadnym z salonow, ktory odwiedzilismy lacznie z wyzej wymienionymi nie czulismy sie jak potencjalni zlodzieje. Ale bylo pare takich jubilerow, gdzie obsluga zwyczajnie wciskala kit (gdyby to byl pierwszy jubiler jakiego odwiedzilam to pewnie bym to lyknela, ale to byl jakis 10 z rzedu wiec nie ze mna te numery :roll: ).

Offline davyjohn
  • entuzjasta
« Odpowiedź #23 dnia: 5 Stycznia 2007, 12:54 »
Z W.Krukiem na pl.Zgody miałem kiedyś bardzo dobrą styczność (moja mama była tam kierownikiem) ale nie wiem jak tam jest teraz z obsługą bo nie byłem od lat. Ale szukając tydzień temu pierścionka zaręczynowego odwiedziłem wszystkich jubilerów w galaxy (niestety musiałem iść tam bo na pomysł zaręczyn wpadłem późnym południem w Sylwestra  i było za mało czasu na latanie po mieście). I Terpiłowskich nie spodobała mi się obsługa, wybór też dość średni. Na parterze 3 salony, z czego we dwóch mały wybór. A Aparcie zdecydowanie najładniejsze wzory. Do tego dwie ekspedientki które znałem jeszcze z czasów Kruka (tak kiedyś pracowały) i nie da się ukryć że na obsługę nie narzekałem. Nawet pudełko dostałem od platyny (te standardowe czerwone serduszka wydawały mi się zbyt infantylne). Ogólnie pomarudziłem sporo ale wyszedłem w pełni zadowolony z dokonanego wyboru i ubsługi.

Offline .:Anka:.
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
« Odpowiedź #24 dnia: 5 Stycznia 2007, 13:27 »
A Aparcie zdecydowanie najładniejsze wzory. Do tego dwie ekspedientki które znałem jeszcze z czasów Kruka (tak kiedyś pracowały) i nie da się ukryć że na obsługę nie narzekałem. Nawet pudełko dostałem od platyny (te standardowe czerwone serduszka wydawały mi się zbyt infantylne). Ogólnie pomarudziłem sporo ale wyszedłem w pełni zadowolony z dokonanego wyboru i ubsługi.

my tez kupilismy pierścionek w aparcie  :skacza:
dokładnie tak jak piszesz - miła i fachowa obsługa i wzory pierścionków najbardziej nam odpowiadały  :taktak:

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #25 dnia: 6 Stycznia 2007, 16:18 »
My też zaczniemy poszukiwanie obrączek od Apartu, częściowo dlatego, że mój Grześ tam kupował dla mnie pierścionek i niedawno przysłali nam kartę rabatową. Ale jak obsługa będzie nas olewać to na pewno tam nie kupimy i pójdziemy do Kruka  :p
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline marotta

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #26 dnia: 3 Maja 2007, 22:45 »
A ja byłam niedawno w Aparcie i jakoś nie bardzo mi się te ich obrączki podobają. Może dlatego, że wybór nie najlepszy, przynajmniej nie spośród takich, jakie by mnie interesowały - białe złoto z żółtym. W Kruku są zdecydowanie ładniejesze i, co ważne, tańsze. Już czas się zdecydować, ale jakoś nie potrafimy...  :tupot:
Z Apartu mam pierścionek zaręczynowy i nie narzekam, ale obsługa to w nim taka sobie... (przekonałam się przy okazji zmniejszania) Mój narzeczony kupił pierścionek zgodnie z podanym rozmiarem, a okazało się, że oni go źle zmierzyli i przyczepili błędną karteczkę z numeracją... Musiałam go oddawać do poprawy na drugi dzień po zaręczynach, a wiadomo, że niechętnie się z nim rozstawałam... :dno:

Offline gagatka

• Chuck Norris
  • Szczęśliwa Pani G., Mama Łucji, Hubercika i Emilki
  • data ślubu: :Zakochany:18.08.07
« Odpowiedź #27 dnia: 4 Maja 2007, 11:33 »
Byliśmy już w Aparcie (obsługa pracuje tam "za karę"  :dno: ) i u Terpiłowskich, ale najbardziej wpadły nam w oko obrączki w Kruku  :taktak: Teraz tylko musimy wybrać się tam jeszcze raz i zdecydować na konkretny model.
:Serduszka: .::Łucja 15.10.2009::. :Serduszka: .::Hubercik 20.01.2012::. :Serduszka: .::Emilka 20.12.2013::. :Serduszka:

Offline renee

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #28 dnia: 4 Maja 2007, 18:22 »
obrączki z Kruka sa sliczne,mam z tej firmy pierscionek zareczynowy :)
obsługa swietna,mila  po prostu rewelacyjna
natomiast bardzo podobaja mis ie tez obraczki z firmy:"Yes". :)sa naprawde ladne

Offline marotta

• nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #29 dnia: 4 Maja 2007, 18:44 »
"Yes"? Pierwsze słyszę. W Toruniu to ich raczej nie ma, za małe miasto :)
Ale zaraz sprawdzę na necie, może uda mi się stronkę znaleźć.