Autor Wątek: <<..Moje odliczanko.. do dnia O ..>>  (Przeczytany 7275 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline Monique
  • użytkownik
  • **
<<..Moje odliczanko.. do dnia O ..>>
« dnia: 2 Sierpnia 2006, 11:46 »
No wiec my juz mam tylko 80 dni do tego najwazniejszego dnia w zyciu.. i powiem wam szczerze ze im bardziej zdaje sobie z tego sprawe tym bardziej sie boje.. ze cos pojdzie nie tak.. To wszystko ze zwgledu na to ze my teraz jestesmy w Gliwicach.. a slub jest u mojej rodziny w Koszalinie.. tam sie tez wychowalam i tam tez chce miec moj najpieknieszy dzien w zyciu.. Mam wielkie wsparcie i pomoc ze strony mojej rodziny.. ale duzo decyzji i wszystkiego musze podjac ja sama.. Ostatnio w ten weekend od piatku rano do niedzieli rano siedzielismy w Koszalinie zalatwiajac wszystkie formalnosci.. i udalo sie :)

Wiec mamy juz zalatwione:

~> Sale na ktorej odbedzie sie wesele
~> Orkiestre
~> Formalnosci z ksiedzem
~> Formalnosci w urzedzie
~> Moja suknia ktora sie juz szyje
~> Rozdane juz prawie wszystkie zaproszenia
~> Zalatwiony fryzjer dla mnie i dla gosci
~> Zalatwione noclegi dla gosci
~> Kupione sa buciki dla mnie
~> Podwiazke dostalam w prezencie wiec o to sie martwic nie musze

i juz nie pamieam czy cos jeszcze jak mi sie przypomni to dopisze..

Do zalatwienia zostalo nam

~> Kupno garnituru i butow dla pana mlodego
~> Zakup obraczek
~> Wybranie fryzury na slub
~> Kupienie dla mnie jakiegos kostiumu na poprawiny
~> Musimy znalesc firme ktora przydekoruje mi kosciol
~> kupienie stroika na samochod
~> zalatwienia kosmetyczki
~> zdecydowanie sie i zakup alkoholu
~> transport dla gosci
~> Zdecydowanie sie na jakas wiazanke..

jakbyscie mialy jakies jeszcze rady co powinnam zalatwic i zrobic to smialo piszcie.. jestem otwarta na pomysly..

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #1 dnia: 2 Sierpnia 2006, 11:55 »
Monique witaj w odliczankach :)

Dużo już macie załatwione, widać, że wszystko będzie dopracowane :)

Do listy ja bym jescze dorzuciła oprawę muzyczna samego ślubu :) Będziecie mieć organistę czy jakis zespół?

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #2 dnia: 2 Sierpnia 2006, 12:02 »
Witam Monique w odliczankach :) Ślubujesz tego samego dnia co ja i Nikula :) Bedziemy razem przezywały ten zjawiskowy dzionek :) Super :)
Widać dużo już macie załatwione :) Dodatki wszystkie do sukni tez juz masz?I co w ramach podziekowań dla rodziców?Moze macie jakis fajny pomysł? :)

Zapraszam do mojego odliczanka :)

Offline Monique
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 2 Sierpnia 2006, 12:38 »
No wlasnie wiec dodatkow nie mam wybranych.. a podziekowania.. hm cos kiedys widzialam na necie.. takie ladne w forumie ksiazek.. ale nie wiem czy to jest orginalne.. pewnie nie..  u nas nad morzem zazwyczaj daje sie kwiaty.. ale jatez chce cos wyjatkowego tak jak wyjatkowych mam rodzicow.. a czy ty sie juz zastanawaialas nad tym jaka piosenke dla rodzicow przygotowujesz..?? albo jaka na pierwszy taniec..??

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #4 dnia: 2 Sierpnia 2006, 12:47 »
Tak :) Na pierwszy taniec chcemy piosenke Kindla - Z kims takim jak ty, gdyz jest to piosenka bardzo znacząca dla nas :) Zas na podziekowanie dla rodziców bedzie piosenke autorska naszej orkiestry, ale narazie nie słyszałam jej jeszcze. Zobaczymy :) W podziekowaniu chcemy im dac nasze zdjecie w ramce duzego formatu, ale zdjecie śmiechowe, dzieki któremu zawsze pojawi sie usmiech na ich twarzach, gdy na nie sopjrza :)

Offline Monique
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 2 Sierpnia 2006, 12:51 »
Ecia,  jeszcze tego nie wiem chyba organista chociaz moja siostra jest skrzypkiem i napewno zagra mi Ave Maria.. nie wiem czy tak mozna i chcialaby ustalic z organista piesni jakie beda na mszy swietej..

Offline sweetcoffee

• zapaleniec
« Odpowiedź #6 dnia: 2 Sierpnia 2006, 16:35 »
witaj  w seteczkach a własciwie juz mniej niż 100 dni zostało
już sporo macie załatwione ale jeszcze trochę przed wami załatwień

Offline Monique
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #7 dnia: 2 Sierpnia 2006, 18:00 »
wybralam juz sobie tablice na samochod.. beda zlotawe.. sliczne.. :) a to dzieki Marcysi.. bo mi powiedziala gdzie szukac dziekuje Ci Marcysiu:*

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #8 dnia: 2 Sierpnia 2006, 18:02 »
Cytat: "Monique"
wybralam juz sobie tablice na samochod.. beda zlotawe.. sliczne.. :) a to dzieki Marcysi.. bo mi powiedziala gdzie szukac dziekuje Ci Marcysiu:*

Nie ma problemu :) Ciesze sie, ze mogłam pomóc i ze jestes zadowolona :) Fajowo  :mrgreen:

Offline anetka161
  • 16.06.2007-nasz wspaniały dzień
  • maniak
  • data ślubu: 16.06.2007
« Odpowiedź #9 dnia: 2 Sierpnia 2006, 18:07 »
Witaj Monique w odliczankach :P .Życze powodzenia w przygotowaniach  :P

Offline Monique
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #10 dnia: 2 Sierpnia 2006, 18:08 »
http://www.chassmi.com.pl/chassmi2005/gal/html_pages/image28.htm

Moja sukieneczka bedzie bardzo podobna do tej.. tylko ze.. bedzie w kolorze mocca... ciemniejszy od ecri i tam gdzie jest ten klin bedzie koronka na materiale.. z zlotymi wyhawtowanymi kwiatuszkami i na gorze tez bedzie ta koroneczka

Offline Monique
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #11 dnia: 2 Sierpnia 2006, 18:56 »

taka wlasnie fryzurke chcialabym miec.. lub cos bardzo podobnego.. tylko bez tych kwiatkow bo mam welon :) i mam jeszcze jeden problem nie wiem jak i gdzie go podpiac

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #12 dnia: 2 Sierpnia 2006, 19:03 »
Ładna sukienka i fajowa fryzurka. Co do fryzurki myślę, ze dobrze by było isc na próbne uczesanie i wówczas poprzymierzac welonik [który bys musiała oczywiscie zakupic ;)]. Wtedy nie bedziesz miała wątpliwości, gdzie go wpiąc w ten wielki dzien :) Tak mi sie wydaje :)

Offline Monique
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #13 dnia: 2 Sierpnia 2006, 19:06 »
welon mam juz razem w komplecie do sukienki.. tak wiem ze na probna musze isc.. ale tpo jest straszne.. bo ja bede kilka dni przed slubem w domu a wtedy musze tyle rzeczy pozalatwiac.. eh mowie Ci Marcysiu strasznie sie denerwuje.. :(

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #14 dnia: 2 Sierpnia 2006, 19:10 »
welon mam juz razem w komplecie do sukienki.. tak wiem ze na probna musze isc.. ale tpo jest straszne.. bo ja bede kilka dni przed slubem w domu a wtedy musze tyle rzeczy pozalatwiac.. eh mowie Ci Marcysiu strasznie sie denerwuje.. :(

Na pewno dasz sobie rade :) Przeciez innej opcji nie ma :D A nerwy jak widac praktycznie w kazdym odliczanku były, są i będą. Ja tez własnie przechodze kryzys przygotowań i jakiegos "ślubnego doła", a ile jeszcze czasu przed nami, ile jeszcze tych nerwów i wykończenia przygotowań. Wszystko bedzie tak jak sobie wymarzysz :) Zazdroszcze juz tym dziewczynkom co mają miesiąc do swojego dnia :) A my równe 80 dni. Ciekawe czy nam tez szybko teraz poleci ...

Offline Monique
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #15 dnia: 2 Sierpnia 2006, 19:17 »
pewnie zleci zanim sie obejrzysz ja pamietaj jak dzisiaj mowilam "jej jeszcze cale 0.5 roku" a dzisiaj sup tylko 80 dni.. najgorsze jest to oczekwianie.. ja jestem jakos zawsze nastawiona na najgorsze.. nie wiem dlatego ale tak juz jest moze mnie tez zlapal ten "dolek"

Offline Dorota77
  • entuzjasta
  • data ślubu: 12.08.2006
« Odpowiedź #16 dnia: 2 Sierpnia 2006, 19:38 »
Witaj w seteczkach.

ja pamietaj jak dzisiaj mowilam "jej jeszcze cale 0.5 roku" a dzisiaj sup tylko 80 dni.. najgorsze jest to oczekwianie.. ja jestem jakos zawsze nastawiona na najgorsze.. nie wiem dlatego ale tak juz jest moze mnie tez zlapal ten "dolek"

Ja też pamietam jak zaczynaliśmy w styczniu przygotowania, a teraz już tylko 10 dni nam zostało. Właśnie złe nastawienie psuje wszystko. Głowa do góry i postaraj się pozytywnie myśleć chociaż do ślubu, a zobaczysz że wszystko pójdzie po twojej myśli.

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #17 dnia: 3 Sierpnia 2006, 14:19 »
Witaj w seteczkach Monique :0 Ja również ślubuje w październiku, ale 2 tygodnie przed Tobą :) Suknia piękna, fryzurka też. I staraj się nie przejmowac za bardzo - na pewno wszystko pójdzie po Waszej mysli. A moge prosic namiary na priva na te tablice do samochodu? Będę wdzięczna. Buziaki

Offline Monique
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #18 dnia: 3 Sierpnia 2006, 17:25 »
Od kiedy jestem na tym forum poczulam w sobie determinacje.. dzisiaj kupilam tablice na rejestracje ale kupilam w sklepie u nas w Gliwicach.. kupilam tez po jedenj sztuce zawieszki na butelki i naklejki.. bo tak naprawde nie wiem na co sie zdecydowac.. mam jeszcze po jednej sztuce balonow.. i karteczke o "kolaczach" wiec dzisiaj widze u siebie sukces :)

Offline a_karbo

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #19 dnia: 4 Sierpnia 2006, 09:50 »
Witaj Monique  :P

witam Cię również cieplutko w seteczkach. Masz już sporo zrobione jak na ślub w październiku - ja mam w sierpniu, więc u mnie pali się już światło pomarańczowe...
ja jeszcze dogrywam sprawki, ale sporo mam już załatwione, więc służę pomocą jakby co (na moim poście jest wiele fotek różnych dodatków  :lol:  i mam też inne jeszcze na swoim koputerku)

:serce:
Anusia Karbusia :>

zapraszam do mojej relacji ze ślubu 26 sierpnia 2006 :)
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=111590#111590

Offline a_karbo

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 26.08.2006
« Odpowiedź #20 dnia: 4 Sierpnia 2006, 10:13 »
achaaaaa

Super sukienka i fryzurka (gdybym nie chciała kręcić loków na swojej główce na pewno zdecydowałabym się na coś takiego ślicznego)
no i czekam co tam z tą piosenką weselną wymyśloną przez Twój zespół dla rodziców - sama szukam czegoś innego niż "Cudownych rodziców" także czekam niecierpliwie  :D
Anusia Karbusia :>

zapraszam do mojej relacji ze ślubu 26 sierpnia 2006 :)
https://e-wesele.pl/forum/viewtopic.php?p=111590#111590

Offline dziubasek

• Chuck Norris
  • data ślubu: .:25.08.2006:.
« Odpowiedź #21 dnia: 4 Sierpnia 2006, 11:10 »
Witaj w seteczkach!! Teraz to już zobaczysz jak szybko dni będą mijały....! Fryzurka, którą wybrałaś jest piękna!

Offline Monique
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #22 dnia: 4 Sierpnia 2006, 18:19 »
Dzisiaj jest dolek :( nie zrobilam nic pozytywnego.. mala sprzeczka z narzeczonym dobila wszystko..

Offline Ecia

• uzależniony
« Odpowiedź #23 dnia: 4 Sierpnia 2006, 23:47 »
Dzisiaj jest dolek nie zrobilam nic pozytywnego.. mala sprzeczka z narzeczonym dobila wszystko..

Monique nie przejmuj się, każdy ma czasem gorszy dzień :przytul: Jutro na pewno będzie lepiej :)

Offline Monique
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #24 dnia: 17 Sierpnia 2006, 16:53 »
Dlugo nie pisalam.. niestety.. nie mialam czasu.. a pozniej.. a teraz przyjechala moja swiakowa.. i caly czas razem probujemy spedzac czas.. Nic w sumie nie kupilismy i nie zalatwilismy.. oprocz tego ze mam juz zaklepana kosmetyczke.. zamowiona wodeczke.. i to wszystko..

Offline natalia113

• bywalec
« Odpowiedź #25 dnia: 17 Sierpnia 2006, 17:02 »
witaj Monique!
fryzurka taka jak moja :roll:  a sukienka (może to będzie dziwne) ale taż miałam taką mieć bo bardzo mi sie podobała ale w ostatniej chwili wypatrzyłam inną :wink:
a kryzysami to się nie przejmuj bo mi codziennie sie wydaję że coś nie tak pójdzie bo przecież każdy chce by było PIEKNIE

Offline ~Ania~
  • Global Moderator
  • Chuck Norris
  • data ślubu: 2006-10-07
« Odpowiedź #26 dnia: 18 Sierpnia 2006, 17:53 »
Monique, nosek do góry!!! Macie już bardzo dużo załatwione i na pewno wszystko będzie ok :)

Eva*
  • Gość
« Odpowiedź #27 dnia: 19 Sierpnia 2006, 20:31 »
:hello:  
Miałam taką samą fryzurkę...taką jak TY zamierzasz mieć...-była genialna! Mimo, że miałam 3 włoski na krzyż fryzjerka wyczarowała bardzo okazały kok i dało się wpiąc welonik zamiast tych kwiatuszków. Acha i polecam diademik do tej fryzurki(jakby co polecam mój :mrgreen: )
Pozdrawiam :D

Offline Monique
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #28 dnia: 29 Sierpnia 2006, 00:07 »
Wiec ja sie pochwale ze natchnieta dzisiaj rozmowa z Marcysia.. udlam sie dzisiaj po zakup moich obraczek... i sa.. ale jutro musze zawiesc je spowrotem bo znalazlam ryse.. na mojej obraczce.. a ja tego nie przepuszcze.. dzisiaj zdalam sobie sprawe z tego ze nie mam miejsca dla wszystkich gosci :(

Offline Marcysia
  • bywalec
« Odpowiedź #29 dnia: 29 Sierpnia 2006, 08:21 »
Wiec ja sie pochwale ze natchnieta dzisiaj rozmowa z Marcysia.. udlam sie dzisiaj po zakup moich obraczek... i sa.. ale jutro musze zawiesc je spowrotem bo znalazlam ryse.. na mojej obraczce.. a ja tego nie przepuszcze.. dzisiaj zdalam sobie sprawe z tego ze nie mam miejsca dla wszystkich gosci :(

:przytul: Mi także pomogła nasza rozmowa :) Myślę, że dobrze zrobiliście, ze zdecydowaliście sie jechac po te obrączki, bo przynajmniej masz czas na jej naprawe :) Lepiej wczesniej niz pozniej, także nie martw sie :)
A co do gości. W jakim sensie nie masz dla nich miejsca?  :roll: