Autor Wątek: Pod Papugami restauracja w Bydgoszczy  (Przeczytany 6559 razy)

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
  • Ja kocham tylko Ciebie, Ty jesteś moim niebem :*
  • data ślubu: 03.08.2013
Pod Papugami restauracja w Bydgoszczy
« dnia: 27 Stycznia 2012, 19:08 »
Miał tam ktoś wesele?
Jak wrażenia?:)
Bo ja i mój Ukochany chcemy w najbliższym czasie podpisać umowe, ale najpierw chcielibyśmy zapoznać się z opiniami. . . :)

Offline beata_i_rafał
  • użytkownik
  • **
  • data ślubu: 1 sierpień 2015
Odp: Pod Papugami restauracja w Bydgoszczy
« Odpowiedź #1 dnia: 27 Stycznia 2012, 22:28 »
my tez oglądaliśmy tą salę.  Jednak brak parkingu i jednak cena nas nie zachęciła do wyboru tej restauracji. . . a szkoda bo sala na prawde fajna

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #2 dnia: 27 Stycznia 2012, 23:25 »
to prawda, jako takiego własnego parkingu nie posiadają, ale mają podpisaną umowe ze szkołą muzyczną i z ich parkingu mogą goście korzystać, a to przecież rzut beretem. :)  i nocleg w kamienicy obok za 40 zł osoba:)

Offline beata_i_rafał
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #3 dnia: 28 Stycznia 2012, 20:27 »
a pomyśl że w dzień ślubu może padać, nie wyobrażam sobie przejścia pary młodej i gości z parkingu tej szkoły do lokalu, jak tłum turystów.  To nie dla mnie:) wole żeby wszystko było jak najlepiej rozwiązane na moim weselu żeby nikt nie miał problemu:) Ale to tylko moja opinia ;)

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #4 dnia: 28 Stycznia 2012, 20:39 »
owszem , tylko że deszcz tak czy siak psuje cały efekt:(
a poza tym stamtąd jest naprawdę blisko.  ale ja po prostu zakochałam się w tej sali, więc chyba nawet huragan mnie nie powstrzyma :D
martwi mnie bardziej że przed remontem klimatyzacja była licha, no ale teraz mam nadzieję że jest lepsza.  Wybadam jeszcze dokładnie;)

Offline beata_i_rafał
  • użytkownik
  • **
« Odpowiedź #5 dnia: 28 Stycznia 2012, 20:48 »
a sprawa z noclegami mnie wlasciwie zainteresowała.  My jak byliśmy jakiś czas temu(ale w tym miesiącu) pytać się o ofertę to nic mi nie było wiadomo o możliwościach wynajęcia pokoi.  Rozmawialiśmy z Panem, który nie miał zbyt dużo informacji o tej sali , tłumaczył się tym, że dopiero zaczął tam pracę.  Efektem było to, że cena była jak z kosmosu a nic w tej cenie nie było.  Później jednak dostaliśmy jeszcze ofertę na maila, która była całkowicie sprzeczna z tym co ten Pan mówił.  Pytałam o noclegi to także zaprzeczono:) A ty z kim rozmawiałaś i kiedy?

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #6 dnia: 28 Stycznia 2012, 21:14 »
Sama  restauracja bazy noclegowej nie posiada, to prawda.  Ma podpisaną umowe z City ( rabaty), ale trzeba sie liczyć z 200 zł na głowe .  Mnie przyjęła przesympatyczna menagerka lokalu ( bardzo miła, pomocna) , dużo spraw wyjaśniła w związku z samym wynajęciem sali .  Z racji tego, że sala mnie urzekła, zaczęłam szukać jakiegoś sensownego cenowo spania w okolicach.
No i Akademiku Studenta Szkoły Muzycznej jest taka możliwość. 
40 zł bez łazienki od osoby( łazienka na korytarzu) i z łazienką w pokoju koszt 80 zł. :)

Offline Magdalena Witek
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: -
« Odpowiedź #7 dnia: 31 Stycznia 2012, 20:19 »
Cześć dziewczyny.  Pozwólcie, że się wtrącę.  Nie dalej jak wczoraj rozmawiałam z nową Panią menager tej restauracji.  Wyjaśniła mi też kilka ważnych szczegółów dotyczących tego lokalu.  Od tego sezonu wróciła poprzednia właścicielka i bardzo zależy jej na tym aby przywrócić restauracji Pod Papugami swoją dawną renomę.  Na początku zawsze jest troche zamieszania,a le nie martwcie się tym! Myślę, że to spowoduje ogromne zaangażowanie ekipy w stosunku do nowych klientów.  Wydaje mi się, że dzięki wspólnej rozmowie na pewno ustalicie ciekawe warunki.  Tak na prawdę jeżeli się chce wiele rzeczy można załatwić - a po rozmowie z przemiła panią menager wnioskuje, że im się chce! Życzę powodzenia.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #8 dnia: 6 Lutego 2012, 11:54 »
Dzisiaj podpisaliśmy umowe :) Jesteśmy pozytywnie nastawieni, pomimo tego iż nagle zmieniła sie pani menager i troche inne warunki zostały niż te nam przedstawione miesiąc wcześniej. Nie mniej jednak właścicielka bardzo sympatyczna , konkretna no i udało nam sie wynegocjować prawie wszystko co sobie założyliśmy;)

Offline globuz
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.06.2016
« Odpowiedź #9 dnia: 29 Maja 2014, 22:18 »
Witam i podbijam wątek restauracji Pod Papugami. 

Miejsce wygląda ciekawie, ale brak opinii w internecie nasuwa podejrzenie, że nie odbywa się tam wiele wesel. 
Czy macie może jakieś doświadczenia związane z tym miejscem? (jako "Państwo Młodzi" lub goście weselni)

Z góry dziękuję za wszelkie informacje!

Offline roxi291290

• bywalec
  • data ślubu: 08.08.2015
« Odpowiedź #10 dnia: 30 Maja 2014, 00:02 »
Brak opinii to chyba dobry znak. Dużo opinii mają te lokale, o których nie zawsze dobrze się pisze.

Aczkolwiek restauracja przegrywa brakiem parkingu i ogródka. Ta ławka na betonie przed wejściem.... hmmmm... no i sex-shop w tle...   ::)
Zapraszam do relacji z mojego ślubu:
http://e-wesele.pl/forum/index.php?topic=50698.0

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #11 dnia: 30 Maja 2014, 06:03 »
Nie polecam ;/ moje wesele się tam nie odbyło jednak .

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #12 dnia: 31 Maja 2014, 19:07 »
Nie polecam ;/ moje wesele się tam nie odbyło jednak .

UUUUU.... a co się stało?

Offline globuz
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: 18.06.2016
« Odpowiedź #13 dnia: 1 Czerwca 2014, 00:48 »
AlicjaEwa - a czy Twoje negatywne wrażenia dotyczą tej restauracji jeszcze przed czy już po zmianie właściciela w 2013 r. ? Tak czy inaczej, będę wdzięczna za jakieś szczegóły, bo bierzemy pod uwagę to miejsce, ale nie chcemy się przejechać na jakiejś "oczywistej oczywistości", która mogła zaważyć na Twojej decyzji o zerwaniu umowy.

Offline AlicjaEwa

• Chuck Norris
« Odpowiedź #14 dnia: 1 Czerwca 2014, 08:34 »
1. jedzenie jest niedobre. to również opinia ludzi z ' branży'.

2. do mnie w grudniu 2013 zadzwonił menager że właścicielka sprzedaje lokal. I gdyby nie on nic bym nie wiedziala! nowy właściciel zmieniał drastycznie wygląd , poza tym nie miałam ochoty już na współpracę. poł roku przed weselem zostałam bez sali.;/

Offline roxi291290

• bywalec
« Odpowiedź #15 dnia: 1 Czerwca 2014, 10:26 »
1. jedzenie jest niedobre. to również opinia ludzi z ' branży'.

2. do mnie w grudniu 2013 zadzwonił menager że właścicielka sprzedaje lokal. I gdyby nie on nic bym nie wiedziala! nowy właściciel zmieniał drastycznie wygląd , poza tym nie miałam ochoty już na współpracę. poł roku przed weselem zostałam bez sali.;/

Jeny współczuję... Dobrze, że się wszystko dobrze skończyło ;)

Offline azanna
  • nowicjusz
  • *
  • data ślubu: maj 2015r.
« Odpowiedź #16 dnia: 24 Czerwca 2014, 22:33 »
My się na ta restaurację zdecydowaliśmy.  Nowi właściciele są w porządku.  Można się dogadać a jedzenie uważam że jest przepyszne.  Rzeczywiście restauracja przeszła ogromną metamorfozę ale uważam że jak najbardziej na plus.  Sala (ta duża) wygląda teraz przepięknie.  I razem z narzeczonym nie wyobrażaliśmy sobie żeby nasze wesele odbyło się gdzieś indziej. 

Offline blankowa
  • zapaleniec
  • data ślubu: 05.07.2014
« Odpowiedź #17 dnia: 25 Czerwca 2014, 00:41 »
Sala jest bardzo ładna, taka pałacowa. Jak ktoś lubi te klimaty to radzę wziąć tę salę pod uwagę. Co do ogródka, to przy sali jest wyjście na zewnątrz, więc nie trzeba wychodzić przed lokal i tym samym nie trzeba podziwiać sex-shopu. Niewątpliwie brak parkingu to duży minus, ale można zaparkować w pobliżu. W ogóle restauracja zaskakuje - wejście niepozorne, wydaje się, że w środku jest mało miejsca, idzie się wąskim korytarzykiem a tam z tyłu taka sala :) toalety przyzwoite. Co do organizacji wesel- niestety nie znam nikogo kto by tam organizował takowe.

Offline agnes3

• użytkownik
  • **
  • data ślubu: 25.06.2016
« Odpowiedź #18 dnia: 10 Maja 2015, 13:05 »
Cześć Wszystkim!

Czy są osoby, które zdecydowały się na wesele w restauracji "Pod Papugami"? Planujemy ślub na czerwiec 2016 i mocno zastanawiamy się nad tym lokalem.  Będę wdzięczna za wszystkie opinie.

Offline imagiine
  • nowicjusz
  • *
« Odpowiedź #19 dnia: 26 Sierpnia 2016, 11:00 »
Podbijam temat :) Czy ktoś może podzielić się wrażeniami z wesela w tej restauracji - teraz No 1?